Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 36

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 14:07

Ty mógłbyś Jamael milczeć :!: :?: :> po cholere pisze cos co tak naprawde lata nam dupy :P nic nie wnosisz do tematu po raz kolejny :!: Bić piane to wiesz gdzie możesz :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 cze 2006, 14:23

Prasa czasami ma racje Zaza i mysle ze te informacje o paragrafach maja z dobrego zrodla :P
Co do Grassaniego to moze i wie wiecej od nas ale nie sadze zeby mial wglad w akta sprawy.Jesli nie pracuje w prokuraturze i nie jest wlaczony do tej sprawy to raczej nie mial mozliwosci doglebnego zapoznania sie z aktami.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 14:45

No wiesz prasa zawsze wie swoje :wink: i może naprawde tym razem nie myla się - jest to wielce prawdopodobe. Ale mi nie o to chodziło. Bo napisałeś to tak jak by to była oficjalne informacja a jeszcze nie jest :wink: A co do Grassaniego to on w tym momencie "odpowiada w wolnej stopy" :wink" jednak uważam że swoja wiedze ma - i to nie na temat prawa bo w to niewątpie ale na temat kontratynych zarzutów i akt.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 cze 2006, 15:03

Takie tematy prasa lubi najbardziej. Nie ukrywajmy że napewno mają jakieś podstawy do swoich rokowań dla Milanu, Juve i reszty ale wglądu w akta nie mają więc 100% informacje to nie są napewno. Oczywiście prawda naciągana lub niekompletna w tym jest. Pozostaje czekać na oficjalne wyroki i mieć nadzieje że będą sprawiedliwe i adekwatne to zarzucanych przewinień i oszustw.

Awatar użytkownika
Jamael
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jamael » 23 cze 2006, 21:20

Ja tu się rozkoszuję upadkiem włoskiej parodii piłki, a ty na mnie tak z grubej rury...

To nie po ludzku.

11. Nie nabijaj :> //maestro

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 11:10

Jamael to lepiej nie uprawiaj sexu bo odpłyniesz na dobre - rozkoszuje się ? o ludzie skąd to sie bierze ? :>

Wiecie co mnie zastanawia - co bedzie po wyroku :?: - juz zakładam nawet mało prawdopodobna wersje że wszystkich zdegradują by nie robić nie którym wody że to ogłoszenie dusz pasterskie. Liga bez czterech czołowych klubów to nie wyobrażalna strata dla całej Italli gdzie Calcio to religia - ale co jeszcze da ten wyrok ? Oczyszczenie Calcio ? zmienią prawo ? Włosi walczą obok Polski i Ukrainy o Euro a wyrok może im pomóc w tej walce ale nie wcale musi. Ciekawi mnie kiedy do gry włacza sie inne klubu. I nie ma tu na myśli akurat całej afery ale prawa itd. Pamiętamy jaka burze wywołała umowa pomiedzy Juve a koncernem Berlusconiego za prawa do spotkań Juve. Juventus zarobił blisko 260 milionów [narazie nie zarobił tyle bo kasa co sezon ... w serie A] Inter też podpisał pózniej taka umową - Roma też - pożniej mediasat sprzedały prawa SKY i to wywołała burze - bracia Della Valle z Violi czy Claudio Lotito walczyli o równy podział kasy choć to nic nie dało. I tu może przyznać razje tym "wielkim" który swoje dostali. Pewnie znów wróci temat bo jesli Włosi nie dostana Euro to ich stadiony będą jak zabytki [nie wszystki - swoja droga szkoda że u nas nie ma takich zabytków :roll:] Włosi też w tym euro upartują modyfikacje stadionów. Szczególnie słabsze kluby. Ostatnio Galliani czy Berlusconie powiedział ciekawe zdanie - Roma dawał Cassano tyle samo co Real ale dają 4 milionu łaczne z podatkiem oddała by co sezon 8 ... a Real dając 4 oddał 5" :roll: Na te zmiany też pewnie nie jeden klub czeka bo jak pokazują ostatnie lata nikt nie może nawiązać walki z trójką wielkich - nawet Roma - mimo wielkie sympatki - uważam że Franco Sensi już nie może tak działać jak kiedyś [i nie mam na myśli zdrowie] - no jego piękna córeczka Rossella a nie pan Franco :wink: Mimo tego że cały czas trwa skandal sądziłem że prezydencie klubów Calcio sie zbiorą i zaczną walczyć. Bo skandal to jedno ale on nie rozwiaże każdego problemu. Teraz mało kto o tym zapewne myśli - ostatnio czasy najwiecej psioczyła Viola - ale Ono teraz ma swoje kłopoty. Ciekawe jak Włosi na to zaregują bo teraz każda spekuacja prasowa zaczyna sie od - degradacj tego czy tego a tego nie - ale chyba prasowa gra "na obecnej sytuacji" nie bedzie trwała długo. Bo z każdym dniem bliżej do wyroku.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 24 cze 2006, 11:26

Ostatnio Galliani czy Berlusconie powiedział ciekawe zdanie - Roma dawał Cassano tyle samo co Real ale dają 4 milionu łaczne z podatkiem oddała by co sezon 8 ... a Real dając 4 oddał 5"
jesli naprawde powiedzial tak Galliani czy Berlusconi,to patrzac na odmiane niektorych czesci zdania i absolutny brak w nim sensu musial byc na niezłym gazie...moze wlasnie wyszedl ze slynnej restauracji?Zaza nie spiesz sie tak,wez sie moze za edycje tego posta bo granice belkotu przekroczyles juz dawno PISZ JAK CZLOWIEK bo twoje posty juz nie smiesza a strasza na tym forum...

caly ten skandal moim zdaniem jest rowniez po czesci podytktowany hegemonia kilku klubow-nie ma u nas w Calcio zadnej zmiany warty-na wzor Anglii np.gdzie taka Chelsea(swoja droga wylacznie dzieki kasie Romka A.)potrafila zdobyc mistrzostwo po 50 latach...nie pojawila sie zadna Valencia,zaden Lyon tylko w kolo Macieju Juve,Juve,Milan,Juve,i czasem Roma,czy w niepamietnych mrokach przeszlosci-Inter...brak zmiennosci jest przyczyna ginięcia gatunków w przyrodzie...brak zmienności spowodował upadek wloskiej pilki....[/url]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 11:47

RzuR :lol: napisałem to swoimi słowami - powiedział to troche inaczej ale sens był taki sam - ale może był w gazie kto wie. Ja bym znim przypalił chętnie - na fazie byśmy omawiali filozowie mercato i catenaccio :lol: Zreszta Ty lepiej milcz - już Ci to napisałem. Szkoda że po meczach Calcio taki spostrzegawczy nie byłeś :lol:
RzuR pisze:tylko w kolo Macieju Juve,Juve,Milan,Juve,i czasem Roma,czy w niepamietnych mrokach przeszlosci-Inter...

hmmm mozliwe ale w innych liga jak jest ? 12 czołowych klubów ? max 4 no 5 w Premiership. A Romek jest jeden będą nowi - kwestia czasu ale by w serie A pojawił sie taki Romek trzeba mi. zmian w prawie i podatkach bo jego odstraszy to co da państwu a nie go to ta klubowi ....

Metal99
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 24 cze 2006, 13:46

Ja się cieszę z kary jaka ma paść na Juventus, Fiore i Lazio oni bardzo zasługują w końcu jak się ustawia mecze i kupuje Calcio trzeba wiedzieć z czym to się wiąże. Ale jeżeli Juve spadnie do Serie B to będzie malutka kara oni kupili całe mistrzostwo to powinna być SerieC2 ! tam powinni się znaleźć od nowego sezonu a nie w B. Jak dla mnie Milan też powinien ponieść karę do Serie B bo również są zamieszani ale nie tak jak Juve ale jednak są i tego faktu nie zmienią choć by bardzo chcieli niestety !. A bzdurą jest to, że Juve w ogóle będzie się bronić po co ! przecież oni wiedzą, że są zamieszani nawet nie potrafią przyjąć odpowiedniej kary z GODNOŚCIĄ !!!!. Pan Moggi mi się nie podobał już od Listopada 2004 roku jak kontaktował się z piłkarzami potajemnie bez zgody klubu np. z Kovacem z Bayrenu Monachium nikt nic nie wiedział a ten sobie gada albo Sagnol ... kontaktował się z nim bez niczyjej zgody !

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 cze 2006, 13:46

RzuR pisze:brak zmienności spowodował upadek wloskiej pilki....[/
Ale bzdura :shock: :haha: Upadek włoskiej piłki (jeżeli możemy już o tym mówić) spowodował Moggi i jemu podobni panowie, którzy nie wiedzą na czym polega sport. W Anglii przez wiele lat dominował Manchester i Arsenal i jakoś żadnych przekrętów większych nie było, w Hiszpanii Real i Barca (od święta Velncia czy Deportivo), u niemiaszków Bayern praktycznie od zawsze dominuje i co ? Czyli według Ciebie Juventus zaczął kupować sędziów i koksować bo dominował w lidze ? Bardzo mądre rozumowanie :badziewie:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 13:57

Metal to ja i inni fani się cieszą że nie Ty bedzie wydawał wyroki ... Naprawde. Czemu niby mają się nie bronić ? jak mają jakieś mocne dowody na swoją nie winnośc to czemu nie - przeciesz teraz sie ważą losy klubu, i mogą nawet troche urwać z wyroku sama obroną. Narazie to nawet musza sie bronic bo takie jest prawo.

Nawet Saddam się broni ...

Druga sprawa to błądzisz mieszając transfery i te podchody do Sagnola i innych do "systemu Moggiego" o którym rozmawialiśmy. Bo co innego skandal z udziałem Rossonerich, Lazio, Violi i Juve a co innego same "interesy" Luciano M. i jego syna jak i całej agencji Gea. I to nie od listopada. :wink: To jest chyba inna sprawa w tym momencie. Ale tym też się zajmną :wink:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 24 cze 2006, 14:09

Upadek włoskiej piłki (jeżeli możemy już o tym mówić)
smieje sie z nas cala Europa.kluby ktore byly wizytowka Calcio znajduja sie po uszy w gownie.z roku na rok najlepsi pilkarze coraz czesciej wybieraja Angli i Hiszpanie.jesli nie teraz to kiedy chcesz mowic o upadku Zico?gdy w pucharach Legia bedzie ogrywac mistrza Wloch?
spowodował Moggi i jemu podobni panowie
typowe.z nazwiska wymienic tylko goscia zwiazanego z Juve.Lotito,Della Valle,Galianiego albo pominac milczeniem albo napisac o nich "podobni panowie".
tak sie sklada ze ligi nie tworza tylko kibice,druzyny czy stadiony.tworza ją również decydenci-prezesi,działacze.ludzie którzy wkładają ciężką kapustę w jej rozwój.dlaczego o takich sprawach nie słyszymy w Hiszpanii,Anglii-czy nawet w daremnej Bundeslidze?
W Anglii przez wiele lat dominował Manchester i Arsenal
tak,no to juz daje poglad które to "wiele lat" pamiętasz najlepiej.szkoda tylko ze oskarzasz mnie o pisanie bzdur a sam sadzisz je az zęby bolą.pamietasz o takim klubie jak Liverpool?albo teraz-Chelsea?tam caly czas cos sie dzieje,cos sie zmienia nie ma takiej dramatycznej stagnacji jak u nas-wystarczy spojrzeć na listę mistrzów Anglii i porównać ją z mistrzami Wloch.
(od święta Velncia czy Deportivo)
ale jednak sie pojawiaja nowe sily,nie zaprzeczysz.wyobrazasz sobie zeby u nas takie np.Cheivo wyrobilo sobie pozycje porownywalna,nawet nie do Valencii bo to kosmos,ale np.takiego Villarealu?
[/url]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2006, 14:17

A mi sie wydaje Rzur ze ten jak to okresliles brak zmiennosci mogl wynikac wlasnie z tego ze kluby "walkowaly".Innymi slowy "brak zmiennosci" nie byl przyczyna oszustw sportowych ale oszustwa sportowe mogly byc przyczyna "braku zmiennosci".

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 14:32

RzuR ale Ty sądziłeś że te kluby z "przebłysku" [jedno sezonowe dwu sezonowe] będą walczyć o scudetto ? Nie pamiętasz jak kiedyś Parma grała ? Nie dawno Udinese pod wadzą Spallettiego, Palermo - Viola sie podniosła - wiec w czym rzecz ? są odpowiedniki Deportivo czy Villareal. Ale weź pod uwage też do że czołówka klubów serie A jest wieksza niż La Liga - Barca, Real, Valencia ... brak zmieniść ?

To czy calcio umarło czy nie to nie czas na takie wyroki - bo wyrok sądu będzie najważniejszy. Jednak Włoska piłka nie raz była już na zakrecie i nie razy wychodziła. Może wyroki w tej sprawie zadadzą cios Cacio - ba bez wątpienia - ale jestem przekonany że nie zabiją ...

Jak pisał nie dawno któryś z dzienników Moggiego już nie ma w świecie Calcio - to już jest plus - może że śledzwto trwało - Giraudo też nie ma - 0. A wyroki skazujące "wygnają" innych - To nie oni stanowili o sile Calcio i może właśnie na tych społkach "braku zmiennosci" był błedem.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 24 cze 2006, 14:36

Brudów ciąg dalszy : :?
cytat:
włoski arbiter Massimo De Santis potwierdził, że będzie chciał ujawnić nazwiska wszystkich, którzy maczali palce w tym skandalu, a których celo nie wspomniano: "Złożyłem do Komisji Dyscyplinarnej apelację w sprawie Carlo Ancelottiego. Mam nadzieję, że ta dokładnie przeanalizuje całą tą sprawę." Sam De Santis zadaje sobie pytanie, jak Ancelotti mógł spędzić w Juventusie tyle lat z wspomnianymi ludźmi i nie zauważyć, że coś przed nim zatajono.
Teraz wielu z nich pokaze prawdziwe oblicze. Ja pójdę na dno ale pociągnę kogo się da, a nawet jeśli nie pociągnę to umaczam. Zawsze znajdzie się ktoś , kto stwirdzi że w każdej bajce jest ziarno prawdy. :?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”