Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 117

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 24 cze 2006, 12:45

64-letni szkoleniowiec Leo Beenhakker deklaruje, że jest gotów objąć polską reprezentację. Holender zakończył właśnie pracę z kadrą Trynidadu i Tobago.
- Jestem bardzo, zainteresowany przejęciem polskiej kadry - mówi Beenhakker. - Pracę mógłbym zacząć od zaraz. Polska piłka zawsze dobrze mi się kojarzyła. Pracowałem z polskimi piłkarzami. Myślę, że miałbym szansę dokonać tego, czego wam się jeszcze nie udało.

- Polska nigdy nie grała w finałach mistrzostw Europy. To paradoks, żeby kraj z takimi tradycjami nigdy nie wziął udziału w takiej imprezie. Lubię tego typu wyzwania, więc z chęcią spróbowałbym wprowadzić tam w końcu Polskę.
- Praca z Trynidaem i Tobago była świetną przygodą, ale to już zamknięty etap. Kiedy tam poleciałem, żeby się przyjrzeć drużynie, byłem w szoku. Obserwowałem ich przez tydzień i pomyślałem sobie: ta praca to mission impossible, ale... biorę to.

- Kiedy zaczynałem pracę, zespół miał po 3 meczach 1 punkt i 7 spotkań do końca. Wydawało się, że mowy nie ma o awansie. Pracowałem jednak praktycznie po 24 godziny na dobę. Jeździłem po świecie, oglądałem piłkarzy, namawiałem. No i udało się coś z tego sklecić ;-)

Więcej w "Super Expressie"

źródło Onet.pl

co o tym myślicie? Jeśli Listkiewicz nie zmieni swojego postępowania to nici z tego ale.....

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 cze 2006, 13:05

No mnie zszokowalo troche to info... Cieszy fakt ze Leo chcialby pracowac z nasza kadra ale ciekawe co na to Listek ktoremu pewnie nie w glowie zwalnianie Janasa. Jezeli on z Trynidadu zrobil badz co badz solidny zespol z przecietnych grajkow, to ciekawe co zrobilby z Polska... Ja bylbym za jego kandydatura, potrzebna nam w koncu jakas odmiana w naszej pilcwe. U nas nie ma juz solidnego szkoleniowca ktory moglby z powodzeniem prowadzic nasza repre. No moze Kasperczak, ale po pierwsze trzyma go kontrakt z Wisla, a po drugie ma oferte z Senegalu (w Afryce jest przeciez bardezo popularna postacia) i z Marsylii w co watpie zenby doszlo do skutku. Jezeli nie Kasperczak to Beenhakker jak najbardziej. A moze to drugi Hiddink-cudoworca ;)

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 24 cze 2006, 13:32

no coz,jestem sceptyczny-jak do wszystkich informacji przekazywanych przez supereksperesy czy inne fakty,ale jesli Bennhaker to powiedzial to tylko konsekwencja tego ze z tych karaibow do Polski jest naprawde daleko i nie widzi jaki tu jest burdel-mistrzem Polski jest zespol ktory rozgrywa swe mecze na 10 tysiecznej pipidówce,szefem zwiazku jest koleś który stwierdzil ze za dwie z rzędu kompromitacje na MŚ nalezy mu sie pomnik,a póki co kadre prowadzi cieć który ma trudnosci z artykuacją 3 zdan skladajacych sie z innych slow niz :"tak-nie-zobaczy pan po meczu-tak postanowilem",a w swiecie znany jest glownie z tego ze zabarykadowal sie 22 facetami w hotelu w Barsinghausen po batach od Kolumbii..
mysle ze nawet jesli Beenhaker wroci do Europy to na pewno nie na ten nasz wygwizdówek...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 cze 2006, 14:19

Rzur wiecej optymizmu. Może lot mu zaproponuje za wyjście z grupy darmowy przeloty do końca życia. Polscy kibice będą go wyzywać tylko co drugi dzień a pilkarze stwierdzą że po angielsku to oni ni pa nie majet jak tam było napisane mission imposible :D

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 24 cze 2006, 14:32

Kariera trenerska

Jest jedną z największych osobowości trenerskich w światowym futbolu. Dwukrotnie był selekcjonerem reprezentacji Holandii, za każdym razem w zastępstwie. W 1990 roku musiał przejąć kadrę, po tym jak Rinus Michels niespodziewanie odmówił poprowadzenia drużyny na mistrzostwach świata.

Osiągał wielkie sukcesy w Realu Madryt, Ajaksie oraz Feyenoordzie (tu przez trzy lata współpracował z Jerzym Dudkiem), z każdego jednak klubu szybko uciekał w poszukiwaniu coraz to nowych wyzwań, także daleko poza obrzeżem wielkiego futbolu.

W listopadzie 2005 roku po wygraniu dwumeczu barażowego z Bahrajnem wprowadził po raz pierwszy w historii reprezentację Trynidadu i Tobago do finałów mistrzostw świata.
Sukcesy trenerskie

* mistrzostwo Holandii 1980 i 1990 z Ajaksem Amsterdam
* mistrzostwo Holandii 1999 i Superpuchar Holandii 2000 z Feyenoordem Rotterdam
* mistrzostwo Hiszpanii 1987, 1988 i 1989 oraz Puchar Hiszpanii 1989 z Realem Madryt
* 1/8 finału mistrzostw świata 1990 z reprezentacją Holandii
* awans do mistrzostw świata 1994 z reprezentacją Arabii Saudyjskiej
* awans do mistrzostw świata 2006 i start w tym turnieju (runda grupowa) z reprezentacją Trynidadu i Tobago
W sumie to najwieksze sukcesy to on odnosil jakies 15 lat temu no i teraz dal o sobie przypomniec wprowadzajac Trynidad do MS. Mimo wszystko ja od jakiegos czasu jestem zwolennikiem trenera z zagranicy(badz Kasperczaka) bo mysle ze potrzebny naszym pilkarzom jakis autorytet z ogromna wiedza i doswiadczeniem. Jezeli on sam chce prowadzic nasza reprezentacje i do tego otwarcie mowi ze chce naszych wprowadzic do ME - mimo ze juz malo czasu pozostalo, to trzeba sie powaznie nad tym zastanowic bo nie wiem czy inni chetni sie znajda. Ja nadal na 1 miejscu stawiam Kasperczaka ale to juz chyba przesadzone ze poprowadzi reprezentacje Senegalu :(

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 cze 2006, 14:34

A Strejlau? A Trzeciak?

:(

Ale właśnie kogoś takiego nam potrzeba, cudotwórcy co z gówna zrobi złoto. Podejrzewam, że Beenhakker miał większe kłopoty w Trynidadzie niż brak formy jednego snajpera, przez co cała nasza drużyna poleciała jak kostki domina.

RzuR pisze:mysle ze nawet jesli Beenhaker wroci do Europy to na pewno nie na ten nasz wygwizdówek...
Leo Beenhakker - wikipedia

Kariera trenerska

Jest jedną z największych osobowości trenerskich w światowym futbolu. Dwukrotnie był selekcjonerem reprezentacji Holandii, za każdym razem w zastępstwie. W 1990 roku musiał przejąć kadrę, po tym jak Rinus Michels niespodziewanie odmówił poprowadzenia drużyny na mistrzostwach świata.

Osiągał wielkie sukcesy w Realu Madryt, Ajaksie oraz Feyenoordzie (tu przez trzy lata współpracował z Jerzym Dudkiem), z każdego jednak klubu szybko uciekał w poszukiwaniu coraz to nowych wyzwań, także daleko poza obrzeżem wielkiego futbolu.

Ale równie dobrze to może być autoreklama typu: "wezmę każdą ofertę :mrgreen:".
j1mmy pisze:Może lot mu zaproponuje za wyjście z grupy darmowy przeloty do końca życia. Polscy kibice będą go wyzywać tylko co drugi dzień a pilkarze stwierdzą że po angielsku to oni ni pa nie majet jak tam było napisane mission imposible
Oczywiście to żarcik, ale zdziwłbyś się jakim zaufaniem potrafi obdarzyć nowego trenera kibic, którzy zawiódł się na kilku trenerskich "profesjonalistach".

[EDIT] Lekkie spóźnienie, Lookash podał już, trzeba wybaczyć ;).
Ostatnio zmieniony 24 cze 2006, 15:30 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

moris
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moris » 24 cze 2006, 14:39

Uwarunkowania psychiczne Pawła Janasa w świetle astrologii na
http://www.astrologia24.pl
Może nie wszystko to tłumaczy, ale wiele spraw zdaje się być jasniejszych.
moris

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 24 cze 2006, 15:54

Beenhakker byłby dobrym wyjściem gdybyśmy chcieli zmienić selekcjonera, nawet bardzo dobrym. Nie uzdrowiłby polskiego futbolu, ale może dzięki doświadczeniu udałoby mu się coś z tych zawodników skleić. Dla Beenhakkera ogromne TAK. Tyle, że to niemożliwe, bo to polska....

[edit]
To było specjalnie.
[/edit]
Ostatnio zmieniony 24 cze 2006, 16:36 przez gringo7, łącznie zmieniany 2 razy.

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 24 cze 2006, 16:09

Beenhakker jest Holendrem tak? Zobaczcie co ze słabymi zespołami Australii i Korei zrobili Holendrzy: Advocaat i Hiddink. Beenhakker również dobrze na Mistrzostwa przygotował Trynidad wcześniej z nimi awansując...remis ze Szwecją po b.dobrej grze, dobra gra przez 80 minut z Anglią i trochę słabszy mecz z Paragwajem. Pokazał że starzy zawodnicy m.in Dwight Yorke nadal potrafią kopać piłkę i nie są gorsi od innych. Mam nadzieję że pan Beenhakker obejmie reprezentację i chłopacy wreszcie będą jakoś grali,i nie będą popełniać głupich błędów. Oby przyszły trener nauczył Polaków holenderskiego stylu gry

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 cze 2006, 16:13

MarciNowaSol pisze:Beenhakker jest Holendrem tak? Zobaczcie co ze słabymi zespołami Australii i Korei zrobili Holendrzy: Advocaat i Hiddink. Beenhakker również dobrze na Mistrzostwa przygotował Trynidad wcześniej z nimi awansując...remis ze Szwecją po b.dobrej grze, dobra gra przez 80 minut z Anglią i trochę słabszy mecz z Paragwajem. Pokazał że starzy zawodnicy m.in Dwight Yorke nadal potrafią kopać piłkę i nie są gorsi od innych. Mam nadzieję że pan Beenhakker obejmie reprezentację i chłopacy wreszcie będą jakoś grali,i nie będą popełniać głupich błędów. Oby przyszły trener nauczył Polaków holenderskiego stylu gry
Leo ne tylko wprowadził T&T do MŚ. To trener z olbrzymim doświadczeniem i wieloma sukcesami na koncie.
Pracował z sukcesami w Ajaxie, Feyenoordzie, Realu, prowadizł równeiż kadrę Holandii.

Nie wydaje mi się aby Listek go zatrudnił, taki trener bowiem tani w utrzymaniu nie jest

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 24 cze 2006, 16:16

MarciNowaSol pisze:Beenhakker jest Holendrem tak? Zobaczcie co ze słabymi zespołami Australii i Korei zrobili Holendrzy: Advocaat i Hiddink.
Yyy... Przepraszam, ale co takiego zrobił Advocaat z zespołem Korei? Nie wyszedł z grupy? Wogóle nie ma co zestawiać tych 2ch trenerów, szczególnie wspominając o Korei. Hiddink doszedł z Koreą do półfinału - Korea została teoretycznie 4rtą drużyną świata. Co innego Beenhaker, który zremisował z Szwecją i prawie z Anglią, prowadząc bardzo słaby zespół Trynidadu.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 24 cze 2006, 16:35

Advocat do Dick, nie to co Hiddink - świetny trener :wink:

A Benhaker byłby chyba najlepszym rozwiazaniem. Zresztą inni [Wdowczyk, Smuda] też mogą być, byle nie jakiś Majewski :shock: :roll:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 24 cze 2006, 16:39

Listkiewicz pisze:Kibice reagują emocjonalnie podczas meczu. Nie mam do nich żadnych pretensji. Zarówno za to buczenie przy prezentacji nazwiska trenera Janasa, a także za skandowanie haseł pod adresem PZPN-u. To jest rzecz należąca do rytuału kibicowskiego. Nie można mieć o to pretensje do kibiców. Raczej należy ich pochwalić za wspaniałą frekwencje i znakomity doping.
O boże, jaki on mądry, inteligentny i elokwentny. Już się nie mogę doczekać jak będzie odchodził. Każdemu na forum postawie po piwie.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 cze 2006, 16:41

gringo sporo nas tu jest bardzo sporo więc waż słowa :D
Ja byłbym jeszcze skłonny z zatrzymaniem Janasa ale Benhacker napewno to lepsza opcja niż Kasperczak :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 cze 2006, 12:50

Ryszard Tarasiewicz w poniedziałek zrezygnował z pracy w II-ligowym Śląsku Wrocław, zaś we wtorkowym wydaniu "Przeglądu Sportowego" już przymierza się do pracy z kadrą Polski.

"Chce być selekcjonerem. Mam 44 lata, mówi się, że na kadrę jestem jeszcze za młody. A za chwilę będę za stary. Na pewno nie będę miał kompleksów wobec żadnego polskiego kandydata" - powiedział Tarasiewicz, przed laty piłkarz reprezentacji Polski, uczestnik mundialu w 1986 roku.

"Cenię znaczenie swojego piłkarskiego nazwiska i chcę być selekcjonerem piłkarskiej reprezentacji Polski. Myślę, że taka deklaracja jest wystarczająco jasna" - dodał.
Info podal Przeglad Sportowy. Jak widac trenerzy drugoligowi pchaja sie na stolek selekcjonera. Najpierw byl Stefek Majewski a teraz Tarasiewicz. Bez sensu. Wg mnie albo selekcjoner zagraniczny albo Janas. Zadnych drugoligowych trenerow. Poza tym jak Heniu podpisal kontrakt z Senegalem to w Polsce nie ma raczej trenera ktory z powodzeniem moglby prowadzic nasza kadre.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”