MŚ 2006: 1/8 finału: NIEMCY - SZWECJA, 24.06.2006 r. - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 cze 2006, 18:33

Ale taki piłkarz powinien przymierzyć a było widać że głównie chodzi mu o siłe. Chyba że chciał bardzo mocno zawiąć co mu nie wyszło. Ale to wszystko nie zmienia faktu że źle uderzył i zmarnował prezent sędziego który mógł troche odmienić los meczu. Szkoda. Nie cierpie Szwabów.

Metal99
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 24 cze 2006, 18:38

Jea Poldi 2 bramy ;) i bardzo ładnie gracz Bayernu Monachium strzela 2 bramy na swoim stadionie to coś pięknego a mnie cieszy postawa Poldiego ja osobiście kibicuje Niemcom w tych mistrzostwach i życzę im tytułu dobrze, że Henka Larsson przestrzelił bo były by zupełnie nie potrzebne emocje w końcówce ! Brawo Niemcy ! Brawo POLDI ! oby tak dalej ;) 3mam kciuki

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 24 cze 2006, 18:50

Koniec. Niemcy w sumie nie dali szans Szwedom na wyrównanie. Szkoda, że Lucic dostał czerwoną kartke, bo 2ga połowa była troche zbyt monotonna - Niemcy, Niemcy i jeszcze raz Niemcy. Strasznie dużo strzałów z dystansu w wykonaniu Ballacka i jego kolegów - szkoda, że nie mogli trafić do bramki. Anyway i tak odpadną z Meksykiem ! :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 cze 2006, 18:53

Duza czesc polskich fanow byla przekonana ze Szwedzi maja realne szanse wyeliminowac Niemcow... Jak faktycznie sie stalo sami widzielismy. Nasi sasiedzi mieli ogromna przewage nad Skandynawami. Podolski pokazal ze Bayern nie na darmo wylozyl 10 mln euro za jego transfer z Koeln. Moze to nie byly bramki jakies tam efektowne, ale wazne ze Poldi zanalazl sie tam gdzie byc powinien. Klose rowniez dobrze, 2 asysty, w tym ta druga w pieknym stylu. Pisalem wczesniej ze napad Klose - Podolski to jeden z najlepszych tego mundialu. I jak sie okazalo sprawdza sie to stwierdzenie.

Szwedzi za sztywno zagrali. Moze byli stremowani ta atmosfera na AA... Lucic niepotrzebnie oslabil swoj zespol, Larsson nie strzelil karnego bo chcial pokazac jak to on nie potrafi przy...walic. Wiec Szwedzi pomogli troche Niemcom w zwyciestwie w tym spotkaniu. Isaksson robil wszystko co mogl byle jego zespol nie przegral wyzej, gdyby nie on to byloby z 5:0... Ibrahimovic, jak juz wczesniej w jakims temacie pisalem mysli badziej o przeprowadzce z Juventusu niz o MŚ.

Mam nadzieje ze w 1/4 zagramy z Meksykiem ktory ma realne szanse na odniesienie wygranej z Argentyna. Na pewno byloby Niemcom latwiej w walce o awans do 1/2.

Niemcy zagrali ladny mecz dzisiaj i jak sie okazuje z meczu na mecz graja coraz lepiej :) Oby tak dalej az do wygranej w finale czego sobie i naszym zachodnim sasiadom zycze ;)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 24 cze 2006, 19:05

Niemcy z kazdym meczem coraz bardziej mnie przekonuja ze na tym mundialu moga daleko zajsc. Naprawde grali dzisiaj szczegolnie w pierwszej polowie swietna, efektowna pilke. Duet Klose - Podolski ejst w tej chwili najlepszym duetem napastnikow na swiecie, razem maja juz 7 goli. Swietnie dyrygowal Ballack, Niemcy mieli duza swobode przy rozgrywaniu pilek, przy kazdej prawie akcji wydawalo sie jakby mieli ze 3 opcje by skutecznie zakonczyc akcje. Najlepszy zdecydowanie byl Klose ktory ma w sobie wiecej z Ibrahimovica niz sam Ibrahimovic.
Martinho pisze:Mam nadzieje ze w 1/4 zagramy z Meksykiem ktory ma realne szanse na odniesienie wygranej z Argentyna.

Wez nie zartuj. Dzisiaj Argentyna rozbije Meksyk. Juz sie nie moge doczekac na ten pojedynek w cwiercfinale: Niemcy - Argentyna. To moze byc nawet przedwczesny final.

Na pocieszenie nam Polakom pozostaje fakt ze jak narazie Niemcy mieli najwiecej problemow z naszym zespolem...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 24 cze 2006, 19:06

Martinho pisze:Duza czesc polskich fanow byla przekonana ze Szwedzi maja realne szanse wyeliminowac Niemcow... Jak faktycznie sie stalo sami widzielismy.
Zgadza sie. Naprawde wiele osob myślało że Szwecja mogła wygrać z Niemcami, ale nasi zachodni sąsiedzi powalili Skandynawów na deski już na samym początku meczu. Potem czerwona kartka w 35 minucie dla Lucicia i ... koniec. Od tego momętu już byłem przekonany że Szwedzi nie są w stanie zienić losów tego spotkania.
Teraz licze na Argentyne, bo mecz Niemcy-Argentyna w 1/4 to będzie prawdziwa piłkarska wojna, w której nikt nie będzie chciał odpuścić i kibice będą mieli niezłą frajde. :P

oj, to mój tysięczny post :D

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 24 cze 2006, 19:11

Martinho pisze:Duza czesc polskich fanow byla przekonana ze Szwedzi maja realne szanse wyeliminowac Niemcow
ja też miałem taką nadzieję :mike: ale trudno Niemcy byli po prostu lepsi. Bałem się troche że sędzia będzie pomagał gospodarzom ale spoko nawet niezasłuzonego karnego Szwedom przyznał :lol: ale Larsson fatalnie go strzelił. Niemcy stworzyli ogromna przewage i zasłużenie wygrali. Zobaczymy jak dadzą sobie rade z bardziej wymagajacym przeciwnikiem jakim bedzie pewnie Argentyna.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 cze 2006, 19:13

Liczyłem dziś na duże emocje a one pradę mówiąc były tylko dwa razy - podczas zdobycia goli przez Nimców, później tak na dobrą sprawę mecz mógł się zakończyć bo i tak dominowała jedna drużyna i nie znaliśmy tylko końcowego wyniku. Gospodarze po raz kolejny udowodnili też że duuużo lepiej czują się ataku niż w obonie, gdzie głupimi błędami sami stwarzali niebezpieczne sytuacje. Na początku świetna współpraca Klose - Podolski i ogólnie dobry też w całym meczu Ballack który co chwilę strzałami z dystansu sprawdzał umiejętności Isakssona bądź też refleks widzów na trybunach :boruta: Zaś Szwedzi zargrali najgorszy mecz na mundialu i udają się na wcześniejsze wakacje. Niemcy od rozpoczęcia mundialu graja coraz lepiej i choć dziś mecz świetnie im sie ułożył to myślę że i tak bez większych problemów pokonaliby Wikingów. Mam nadzieję że już nie będą sie rozkręcali i polegną w kolejnych rundach, choć miło sie patrzy na ich grę :wink:
LookAsh pisze:Na pocieszenie nam Polakom pozostaje fakt ze jak narazie Niemcy mieli najwiecej problemow z naszym zespolem...
A dziś strzelał prawie Polak a drugi prawie nasz rodak mu w tym bardzo pomagał :roll:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 24 cze 2006, 19:17

Czyli co wolicie miec swiadomosc ze odpadlismy z zespolem ktory po wyjsciu z slabej grupy odrazu odpadl z pierwszym sredniej klasy zespolem niz np z przyszlym mistrzem swiata? Ja az tak bardzo nie lubie Niemcow by przez to kibicowac Szwedom...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 24 cze 2006, 19:33

8) Niemcy sprali Szwedow i to dosc mocno...pomyslec ze Anglicy sie z nimi meczyli :roll: ...jak juz wspominalem Niemcy to jeden z posrod trzech glownych faworytw do zdobycia Mistrzostwa...jednak i solidny zespol nie jest wstanie przeciwstawic sie ogromnej sile ofensywy naszych kolegow z Zachodu:)
oby tak dalej 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 19:34

Szwedzi mieli zaskoczyć samych siebie gra - i zaskoczyli :roll: Nic tylko czapki z głów bo Niemcy wygrali ten mecz w cuglach. Popłynełem z kasą ale nawet nie spodziwałem się że aż tak słabo Szwedzi zagrają. Nic kompletnie nic nie grali - Tak szybko stracona bramka "ustawił mecz" ale kto jak kto ale sądziłem że skandynawi powalczą. Mecz bez histori by grał jeden zespoł. Szkoda że Henka nie strzalił bo to gwarantowało by jakieś jeszcze emocje i nerwy Niemców. A tak ten nie wykorzystany karny to taka jak by etykietka dla gry Szwedów w tym meczu. Niemcy zagrali o klase lepiej i tyle.

Przed mundialem rozkupiono Rennes - pozostał tylko Isaksson - chyba nie długo :twisted: Może go Juve wróci, zastąpi Buffona :wink:

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 24 cze 2006, 19:37

Wspaniały, szybki i ciekawy mecz.Dawno już takiego nie było. Dużo strzałów często niecelnych ale i z tego trzeba się cieszyć:) Podolski w 2 połowie średnia gra,lepiej zagrał w pierwszej gdy strzelił 2 gole.Ballack piękne i silne strzały , czuję że w następnym meczu strzeli gola...dobrze bronił Issakson. Teraz czekają na Argentynę lub Meksyk i jeżeli wyjdą biało-niebiescy to zapowiada się bardzo ciekawy pojedynek. Niewykorzystany karny przez Larssona i Szwecja straciła nadzieję..to był chyba kluczowy moment całego meczu.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 cze 2006, 19:51

Gomez pisze:pomyslec ze Anglicy sie z nimi meczyli
Tyle ze to byl mecz o pietruszke, i nie mozna tak do konca powiedzeric ze obydwa teamy zagraly na 100% mozliwosci. Anglia miala pewny awans, Szwecja raczej tez.
MarciNowaSol pisze:to był chyba kluczowy moment całego meczu.
Kluczowy moment meczu to byla chyba czerwona kartka dla Lucicia, niz niestrzlony karny dla Szwedow.

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 24 cze 2006, 20:01

Kluczowy moment meczu to byla chyba czerwona kartka dla Lucicia, niz niestrzlony karny dla Szwedow.

Nie zgadzam się z tobą. Gdy Lucic dostał czerwonkę Szwedzi nadal mieli szanse na podniesienie się i dalszą walkę o awans. Karny był w drugiej połowie chyba w 50 minucie. Gdyby karny został wykorzystany Szwedzi nabraliby dodatkowych sił i zmobilizowani golem naparliby do ataku. Larsson zepsuł karnego, Szwedzi niemalże się poddali co m.in zadecydowalo o końcowym wyniku meczu[/quote]

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 24 cze 2006, 20:04

niestety wygrali Niemcy ( nie lubie Szwabów), Szwecję dobiły dwa czynniki : czerwona kartka Lucica i niewykorzystany karny przez Larssona - to zadecydowało o wyniku meczu

świetna gra 2 Polaków.... tzn Niemców - Klosego i Podolskiego
aż żal dupe ściska że nie grają z orzełkiem na piersi :x

w każdym elemencie gry Niemcy byli lepsi od Szwedów więc to zwycięstwo im się należało
czekają teraz na zwycięzcę meczu Argentyna - Meksyk ,
i znowu 1/4 finału będą grać na wielkim stadionie - w Berlinie ( ok 70 tys miejsc) - wiadomo, gospodarze sobie ułatwiają i wszystko jest "pod nich"

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”