MŚ 2006: 1/8 finału: ARGENTYNA - MEKSYK, 24.06.2006 r.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 25 cze 2006, 0:02

:rotfl4:
Mówiłem NIE takim meczom :!: , a tu jak na złość w lajtowym jak wszyscy mówili meczu takie emocje. Mecz poziomem przypominał te z polskich boisk, w którym nie było za wiele strzłów, szczególnie w wykonaniu Argentyny. Argentyńczycy w swoim autokarze chyba się czegoś najarali z trenerem :ban: włącznie, który kazał mi oglądać tą padakę w wykonaniu podstawej ‘11’ aż do 70 minuty. Widać nie tylko Janas nie wie co ma robić jak mecz się zaczyna. Trener mógł dokonać wcześniej zmian bo po nich coś jakby się ruszyło, ale to wciąż nie to samo czego się oczekuje od tej drużyny. Trener mógł a raczej nie powinien wystawiać wcześniej tego beznadziejnego Saviolę :evil: , który pokazał ile naprawdę jest wart, zresztą do zmiany nadawali się wszyscy Argentyńczycy. To co piłkarze Pakermana wyprawiali w obronie wołało o pomstę do nieba – praktycznie każda bardziej składna akcja Meksykan kończyła się łatwym, dużo za łatwym mijaniem Argentyńczyków, wchodzeniem w ich obronę jak w masło maślane i niebezpiecznymi dośrodkowaniami. Zresztą gra w ataku też nie była wiele lepsza. W kolejnych fazach grą na ‘chodzonego’ nie da się z nikim wygrać, bo już takiego prezentu jak od Meksyku nikt im nie podaruje. Nawet ‘11’ Rasiaków na boisku nie miałoby tylu niecelnych podań (nawet tych na odległość kilku metrów!), kiksów czy innych pomyłek.

A w następnej fazie Argentyna zmierzy się z Niemcami... :rotfl4: :zgon: Trzeba tylko liczyć że to był ostatni tak beznadziejny mecz w wykonaniu Argentyny, bo jeśli w starciu z gospodarzami nic się nie zmieni to nasi sąsiedzi przejadą po nich jak walec po asfalcie :wink:

PS Czy ci wszyscy sędziowie są jacyś niedorozwinięci :krzesło: Niech teraz ten liniowy dzięcioł oddaje mi pieniądze za przegrany kupon bo spalonego nie było i Argentyna powinna wygrać w regulaminowym czasie gry :!: Mam już tego sędziowania dosyć :pogrzeb:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”