MŚ 2006: 1/8 finału: ARGENTYNA - MEKSYK, 24.06.2006 r.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: girlfromipanema » 25 cze 2006, 0:54

i już drugie zaskoczenie dla mnie dzisiejszego dnia, choć zwycięstwo Argentyny bynajmniej mnie nie zdziwiło. ale nie sądziłam, że Meksyk tak wysoko postawi poprzeczkę. cieszę się z dobrego występu Marqueza i gratuluję zdobytego na MŚ gola. jeden z jego partnerów w obronie- Salcido, też świetnie się spisywał. ogólnie cała drużyna grała dużo lepiej niż w meczach fazy grupowej i nie mają się po tym spotkaniu czego wstydzić, bo napewno w pewnym sensie, jak chcieli, utarli nosa Argentyńczykom :>
Albicelestes niby dobrze znali Meksyk, ale i tym razem, mimo iż prawie wszystko przemawiało za nimi, też nie potrafili ich pokonać w regulaminowym czasie gry. zdaje mi się, że trochę ich zdziwiło to co działo się na boisku- nawet Maradona miał jak go pokazywali minę jak zbity pies :). a oni nie mieli dużej przewagi w posiadaniu piłki, wcale nie wyglądało, wbrew temu co się przed meczem wydawało, aby między tymi zespołami była różnica klas.
ogólnie, oprócz Rodrigueza i przede wszystkim jego gola, Argentyna mnie dziś zawiodła... a Meksyk pozytywnie zaskoczył.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”