Mercato Nerrazzurich! - Strona 32

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 cze 2006, 12:41

Widze cisza tu :P ale zmienie temat DM i Italizacji choc nie do końca :wink: Ponoć Stefano Fiore [obecnie Viola ale naprawde Valencia] jest o krok od Interu ale działaczek "Nietoperzy" chcą dopłacić Interowi i wyciągną Martinsa - Z Fiore Inter dał by mało bo z 3 miliony ale musiał by mu zagwarantować kontrakt [choć to nie problem] jednak Valencia nie chce go sprzedawać a oddać prawie za free a pozyskać Martinsa. Tranzakcja wiązana. Daje przeszło 10 baniek [nawet gdzieś 15 piasli :P] :twisted:

Jak przyszedł by Luca to kto wie ? ObaOba nie pogra za dużo. Może by wtedy Cruz nie odszedł o którego tez zabiegają kluby ? jeszcze jest Recoba :roll:

Ale najlepsze jest to że Inter chce sprowadzić Raula z Real :twisted: Figo juz kilka dni temu curkował w jego kierunku a teraz są ploty na temat kapitana Realu. Ciekawe co na to przyszli kandydaci na fotel prezydenta Realu ... Jak narazie on tylko obiecują nowych graczy ale cisza na temat "starych" [obecnych] piłkarzy Realu

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 cze 2006, 13:30

Jakoś Fiore mi się nie widzi :roll: nie wiem czemu, ale uważam, że to nie był by najlepszy pomysł. Pozatym oddawać Obe ? co prawda Nigeryjczyk zatrzymał się w rozwoju, ale ciągle jest groźny i ma jeden świetny atut - szybkość na podmęczonych rywali :twisted: Choć i te 15 mln to tak szczerze powiedziawszy troche za dużo jak na Martinsa :p
*_Zaza_* pisze:Ale najlepsze jest to że Inter chce sprowadzić Raula z Real

:lol: to by był transfer tego stulecia, nie ma co :lol:

Ciągle marzy mi się taki Kaka czy Riquelme na następce Seby :] może po MŚ ktoś się objawi :>

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 cze 2006, 12:50

Sero Fiore zna Mancio z Lazio jeszcze ? dobrze mówie ? wiec oni wiedza co od siebie wymagać :wink: jednak co jest w tych newsach śmieszne to ceny... Bo jeśli Valencia chce za Sfetano ok. 4 miliony to gdzie jest Viola :> przeciesz tyle sie mówiło że chca nawiązac walke z elita a teraz jeden w "ojców" sukcesu odchodzi za smieszną kase. Brocchi za 3 miliony Fiore za 4 a ile dali Violi ?:>

Kolejna sprawa to Martins za 15 milionów. No bądzmy szczerzy chyba nikt nie da tyle. :wink: A Raulu nie pisze bo ... wraca temat Ronaldo :twisted: Moratti nie wykluczył że pod mu reke a kosztował by ok. 12 milionów....

Co ciekawe Inter prawdopodobnie pozyska Chilijczyka Lusia Jimeneza - który jeszcze 3 dni temu był graczem Violi a teraz wrócił do serie C na mocy kopert :P ale no właśnie "ale" Inter daje Jimeneza i Pizzaro z marszu Romie za ... Manciniego :] A ponoc Spalletti wchodzi w to :wink: ponoć... Co Ty na to ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 cze 2006, 18:15

*_Zaza_* pisze:Sero Fiore zna Mancio z Lazio jeszcze ? dobrze mówie ? wiec oni wiedza co od siebie wymagać jednak co jest w tych newsach śmieszne to ceny... Bo jeśli Valencia chce za Sfetano ok. 4 miliony to gdzie jest Viola przeciesz tyle sie mówiło że chca nawiązac walke z elita a teraz jeden w "ojców" sukcesu odchodzi za smieszną kase. Brocchi za 3 miliony Fiore za 4 a ile dali Violi ?

No dokładnie, Fiore i Mancini znają się jeszcze z czasów Lazio, tylko razem nie grali, a Stefano był podopiecznym. Ale Fiore od tamtego czasu troche stracił i z sezonem będzie gorzej, więc ja podtrzymuje swoje zdanie i nie chce Fiore na San Siro mimo całej sympatii do jego gry. Ale masz racje Zaza gdzie jest Viola ? przecież oni nie musieli nawet dawać tych 4 mln bo mieli opcje pierwokupu za mniejszą kase. Tak więc widocznie im nie zależało na Włochu.

*_Zaza_* pisze:wraca temat Ronaldo Moratti nie wykluczył że pod mu reke a kosztował by ok. 12 milionów....

Sprawa Ronaldo wraca ... odkąd przybył do Realu :lol:

Jimenez ? niedrogi, a bardzo dobry zawodnik :twisted: jestem jak najbardziej za. Pozatym trzeba pamiętać, że może grać zarówno w ataku, w środku pomocy jak i na skrzydle, więc jest bardzo wszechstronny. Jednak jeśli przybędzie to raczej jako dubler rozgrywającego, którym nie będzie Pizarro więc Chilijczyk wypycha Chilijczyka :twisted: I tak jak wspomina Zaza bardzo możliwa jest w tym wypadku wymiana Pizarro-Mancini która bardzo cieszy :] 8) Tak więc niech Jimenez przychodzi !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 12:46

Masz racje Sero że Jimenez wszechstronny ale ja go widział bym na flance - to jego pozycja. Wątpie by przychodził jako rozgrywający. Zauwaz że sa plotki że Chilijczyk przyjdzie do Interu ale są też takie które mówią że Massimo Moratti go kupi i odda Romie - razem z Pizarro za Manciniego. Bo Roma może przebierac w ofertach z Amantino i wątpie by za samego Pizarro go oddała tym bardzie jak może liczyć na gotówke z inney klubów.

Jednak co ciekawe jak Inter by sciągna Lusia Jimeneza i Manciniego [nawet kosztem Pizzaro i kasy] to flanki niczego sobie. Bo zauważ że to Dejan Stankowić razem z Cambiasso mogą kierować drugą linia Interu w nowym sezonie. A mają takich skrzydłowych jak Figo, Mancini czy Jimenez może Mancio grać np. 4-3-3

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 cze 2006, 12:57

*_Zaza_* pisze:Bo zauważ że to Dejan Stankowić razem z Cambiasso mogą kierować drugą linia Interu w nowym sezonie

Wiem, wiem Zaza. Zresztą gdzieś na poprzednich stronach o tym pisałem. Ale Stankovic na środku powinien zagrać w ostateczności, gdy nie uda się nikogo wartościowego pozyskać. Natomiast skrzydła po przyjściu Jmeneza czy Manciniego stały by się główną bronią Interu, tylko co w środku. Nie włączając już Cuchu i Dekiego zostaje goły Dacourt. Odeszli Veron, C.Zanetti teraz może nawet Pizarro i póki co w ich miejsce przyszedł tylko jeden zawodnik.

Z Jimenezem to sory bo Cie nie zrozumiałem ;) ale faktycznie Roma nie zgodziła by się na wymiane Pizarro-Mancini prędziej Jimenez,Pizarro-Mancini może wypalić, tylko, że obawiam się iż to i tak będzie za mało :?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 23 cze 2006, 12:59

*_Zaza_* pisze:może Mancio grać np. 4-3-3
on to sobie moze najwyzej pograc na Play Station , nawet jak uda sie mu cos wygrac w tym sezonie oprócz PW to i tak dla mnie pozostanie słabym trenerem . BTW ciekawa sprawa z tym Maiconem czy faktycznie przyjdzie do Interu bo z tego co czytam to działacze mówia ze Maicon jest zaklepany

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 cze 2006, 13:27

Sero ostateczność gry Serba na środku przy 4-4-2 - ale zobacz 4-3-3 - Coco juz tak chyba grali jak Adrioano miał doła a Cruz ciagna gre. Przeciesz to woda na młyn dla tak grającego głowa piłkarza. I wtedy druga linia Dacourt - Cambiasso - Stanković a z przodu jeden napad i dwóch skrzydłowych. Wtedy "umiera temat" Luci Toniego bo nie sadze że Moratti kupił takiego gracza [który tez idelnie pasuje do tego systemu] gdy gra sie jedynym klasycznym nadapem. Oczywiście to tylko spekulacje. Nie bądz wątpienie transfer Jimenza czy Amantio daje fajnie rozwiązania. Jest tez ten minus że to nie Włosi. Ale teraz na skrzydło z Włochów to cieżko bo kto ? Camoranesi ? Fiore ? hmmm Santana czy Gonzalez z Palermo też max ciekawy duet skrzydłowych ale Argentynczycy choć jeden chyba ma Włoski paszport :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 cze 2006, 18:45

Zaza ten system 4-3-3 o którym piszesz to bardziej 4-3-2-1 czyli diament. Bo Inter w zasadzie nigdy nie gra nominalną 3 w ataku, chyba, że podczas meczu gdy wymaga tego wynik. Jednak Inter grał z jednym napastnikiem tylko WWO ;) A wtedy druga linia była silniejsza niż teraz i nie sądze by ktokolwiek w klubie, a przede wszystkim trener chciał grać 4-3-2-1. Taktyke dobiera się pod wykonawców, a kto by chciał sadzać Adriano, Obe, Cruza czy ew. Toniego ? kosztem np. Dacourta

Materazzi podobno coraz bardziej podoba się działaczom Villarreal. Gdyby Matrix więc odszedł, prawdopodobnie przyjdzie ktoś z dwójki Barzagli - Bonera. A więc nic nowego :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 11:22

hmmm to mój błąd ! sadziłem że grali 4-3-3 może zadko ale jednak. Ale pewnie masz racje w tej kwesti pozostajemi sie z Toba zgodzić :wink:

Ciekawe zdanie: "a kto by chciał sadzać Adriano, Obe, Cruza czy ew. Toniego ? kosztem np. Dacourta"

I to jest własnie to - że grając 4-3-3 nie da rady pogodzić gry w ataku jak się ma napastników który zasługuja na gre. Bo w przednich formacjach na flankach muszą grać szybcy skrzydłowi a trudno przypuszczać że Mancini zdecydował by sie na na to by Adriano grał na lewą noge w tym systemie.

Wystarczy popatrzec na Chelsea - przy 4-3-3 z przodu trio Robben - Drogba - Duff - a np. taki Crespo który jak nic pasuje do tego sysetmu bo głową gra przednio a to minimu, siedzi na ławce. Bo Drogba lepszy czołg - Mourinho grał nie raz 4-4-2 z napadem Crespo - Drogba ale to nie to co gra 3 z przodu w momencie ataku.

Wracaja do mercato - Jimenez nie tylko w kregu zainteresowań Interu ale i Romy i Liverpoolu. Widziałeś plotki łączace Florenta Maloude z Interem :?: Bo co do Bonery i Barzagiego to juz serial - w sumie gdzie już Danele nie miał grać ? szkoda troche goście bo sie zatrzymał w rozwoju na Ennio Tardini. A co do Barzagliego to w czasie sezonu w ciemno bym postawił że Pan Szał Zamparino :P zrobi max interes. Teraz wychodzi że wieksze zainteresowanie jest w kierunku Grosso :wink: i Zaccardo.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 cze 2006, 14:21

Zaza Cena za pilkarzy jest jedna 35 milionów Euro :>myśle że za te pieniądze da sie znaleźć innego skrzydlowego :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 cze 2006, 14:40

J1mmy w plotce była chyba suma 25 milionów euro :roll: Tylko niby Interu już kiedys usłyszał pytajćc o tego gracza. Może dla tego to plotka :wink: Co Ty nie wiesz jest jest :wink: Zreszta jak sie mówi od dwóch sezonów bliżej odejście jest Sidney Govou - bo dostał pozwolanie na szukanie klubu od Aulasa. Ale ja osobiście nie wierze w to zbytnio - bo to jest nie do pomyślanie że zaden z klubów który zgłoscił sie po Govou mu nie odpowiada - miał by odejśc tylko do mocniejszego klubu - Liverpool szuka skrzydłowego on x czasu - Kanonierzy - i t d. Abo kwota transferu jest kosmiczna albo nie ma tematu - Bardzie to drugie. :wink:

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 cze 2006, 12:53

Dzisiejsza La Gazzetta dello Sport donosi, iż właściciel mediolańskiego Interu osobiście zaproponował prezydentowi Villarreal 18 mln Euro w zamian za Juana Romana Riquelme.

:jupi:

Od dawna się nim interesujemy, ale dawno nie było żadnej oferty. Takiego piłkarza nam zdecydowanie brakuje :D Co prawda 18 mln to może być ciągle za mało, ale myśle, że już pójdą za ciosem :] Oby sie udało nim wzmocnić, bo jeśli nie on to pozostaje tylko ... Kaka :lol: I przeżyję to, że nie jest Włochem ;)

Co do Govu to raczej nie ma szans na niego. Inter szuka piłkarzy z innych pozycji, a pozatym bardziej prawdopodobny jest Mancini z Romy :wink:

FORZA INTER oby w Italii :P

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 25 cze 2006, 14:55

W to że Riquelme przyjdzie do was jest prawdopodobne lecz wątpie w to. Mimo iż pasowałby do Interu, bo tutaj zawsze się sprawdzali Argentyńczycy ale nie wiem czemu, uważam że nie przyjdzie do Mediolanu.
Sero pisze:Oby sie udało nim wzmocnić, bo jeśli nie on to pozostaje tylko ... Kaka Laughing

Z Kaką możecie dać sobie spokój, on zostanie w AC Milanie na 10000%, każdy klub nie ma szans na kupienie go, on jest Milanistą, no chyba że Milan spadłby do drugiej ligi, to może wtedy by przeszedł, ale w to raczej też wątpie.

Sero pisze:Co do Govu to raczej nie ma szans na niego. Inter szuka piłkarzy z innych pozycji, a pozatym bardziej prawdopodobny jest Mancini z Romy Wink

No Mancini by się przydał, nawet on mi sie widzi w Interze. Myślę że to był by dobry pomysł by go sprowadzić. Ale z tego co wiem to Inter jak dotychczas nie złożył oferty za niego.

Dzisiejsza La Gazzetta dello Sport donosi, iż właściciel mediolańskiego Interu osobiście zaproponował prezydentowi Villarreal 18 mln Euro w zamian za Juana Romana Riquelme.

18 mln to na pewno za Riquelme za mało, od 25 mln euro mogliby negocjować, chyba że byście Villarealowi kogoś jeszcze dorzucili, ale tak to Żółta Łódź Podwodna wam go nie odda za 18 mln.

Awatar użytkownika
mediolańczyk
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mediolańczyk » 25 cze 2006, 15:58

może i 18 to mało ale na pewno plusem jest to że żółta łódz podwodna interesuje się Matrixem ,złożyła oferte Killemu (ma karte w reku) i chyba Burdisso też im sie podobał. Biorąc pod uwage dobre kontakty z Palermo a co za tym idzie dosyć łatwe kupno Barzagliego i niezbyt wygórowana cena za Bonere to mozna by oddać Burdisso/Mtrixa + Kily za darmo + 20 mln i by sie może by ugięli , martwi mnie to ,że Real widzi w Romanie następce Zidana i to chyba niezależnie od tego kto wygra wybory....

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”