Komentatorzy - Strona 15

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 15 cze 2006, 20:12

A Szpkowskiego lubie posłuchać.. Oczywiście też czasem jak coś powie to 2 tony waży ale facet potrafi zrobić amosfere...
Ja czasem też go lubię posłuchać, robi Darek atmosfere. Jak jest wyjątkowo nudny mecz i można zasnąć to Darek jak będzie jakaś akcja to może szybko obudzić.:D

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 15 cze 2006, 20:26

Dobre też było: "Wręcz czule opierał się na Crouchu" czy jakoś tak podobnie. :wink:

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 15 cze 2006, 20:39

Szpak był wczoraj świetny:

"Smolarek wygrał pojedynek z Metzelsackerem"

"podnosi się Włodek Smolarek" :lol: i jeszcze pare innych

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 15 cze 2006, 20:50

Pan Gmoch z przed chwili:"Larsson pomógł Barcelonie w zdobyciu Championship" :D

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 16 cze 2006, 1:20

Messi E2 Ronaldinho pisze:No dzisiaj mi sie spodobal komentarz podczas meczu Anglia -T&T

albo "Zawodnik z Merseyside" :arrow: o Carragherze
Co jest w tym śmiesznego?
Mersyside to dzielnica Liverpoolu, w której jest położony klub Fc Liverpool, gdzie gra Carragger.

W ogóle zauważyłem jak na razie mało jakiś specjalnie śmiesznych wpadek komentatorskich na tym Munudialu.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 16 cze 2006, 11:19

Śmiesznych jest niezbyt duzo. Ale niektore wpadki sa ponizej pasa jak ta ze beckenbauer to jeden z 2 ludzi na swiecie ktorzy zdobyli MŚ jako piłkarz i jako zawodnik. Poza tym to z Gmocha sie nie smieje bo dlugo przebywal poza granicami kraju a poza tym nie kazdy umie dobrze skladac zdania. Wazne ze świetnie zna sie na futbolu i ze mimo wszystko moge go zrozumiec. Co do błędów komentatorów to bardzo duzo jest naciąganych. Np. pan Zimoch ma taki styl komentarzu ze potrafi wymyslac narozniejsze porownania i metafory. koeljnym usprawdieliwieniem jest to ze nie jest trudno o lapsusy kiedy w gre wchodzą emocje, zdenerwowanie iświadomosc ze kazde twoje słowo słyszy ok. 5mln ludzi.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 cze 2006, 23:43

Ostatnio moim ulubieńcem został... Kołtoń Roman :lol: W szczególności na uwagę zasługują jego konwersacje z Bożydarem :P podczas meczów Holendrów: Kołtoń zachwyca się wymową holenderskich nazwisk przez Bożydara i sam nie chcąc pozostawać z tyłu próbuje tego samego, jednak język angelsky myli mu się z holenderskim i w efekcie mamy angelsko brzmiącego Ruuda van Nistelrooy'a :roftl3:

Wiwat Roman poliglota :!: :rotfl4:

stomil olsztyn forever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stomil olsztyn forever » 26 cze 2006, 2:51

Borek z Kołtoniem rządzą nie ma co! ostatnio na meczu WKS - Holandia(chyba) Borek: to są jaja co zrobił teraz yaya toure :lol:
zawsze jak borek komentuje mecz lub prowadzi studio mozna sie posmiac. Borek wymiata! :D

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 26 cze 2006, 5:58

Mi narazie na mundialu podobało się to, że w meczu Polska - Niemcy na boisku grał Włodek Smolarek :) - Ach ten Szpaq ...
Pozatym denrwują mnie "eksperci" w TVP1, a w szczególności Mirosław Trzeciak, który jak zawuwazyłem praktycznie w każdym meczu wybiera sobie zawodnika nad którym zachwyca się cały mecz bez względu na jego gre... Najbardziej mnie irytowało jak wychwalał Valdeza i Santa Cruza :x horror :?

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 26 cze 2006, 7:46

Nie wiem czy wiecie ale mamy nowego gracza w kadrze Oranje.

Van Kuyt gra w tej reprezentacji tak sądzi Mielcarski :lol:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 26 cze 2006, 7:47

Mnie najbardziej wkurza TVP i ich super nowoczesne gadzety czyli ta zabwka do ktorej podchdodzi Gmoch i Engel i tlumacza wielka filozofie jak to zawodnik X podal na skrzydlo do zawodnika Y a ten zostal sfaulowany. Nie wiem kogo obchodzi to glupie bazgranie po ekranie. Myslalem ze wyniesli jakies wnioski z poprzedniego mundialu gdzie wtedy Janek sie tym bawil ze to tylko stara czasu antenowego.

Ja zapamietalem kilka takich fajnych komentow panow Szpaq & Szaran

- "To byla ta akcja w ktorej sedzia uzyl gwizdka"

- "Japoński arbiter nawet nie skrzywił tego swojego skośnego oka."

- "Pilkarze Argentyny zachowali się niezwykle organizując zaraz po przyjezdzie dzien otwarty dla publicznosci, w ramach którego organizowali dni otwarte"

- "Zurawski opuscil pole karne przeciwnika czym wprowadzil w zaklopotanie obroncow Ekwadoru"

I z Joe Monster:

"Cieszą się Portugalczycy, cieszy się cała Portugalia i my się cieszymy dzieląc sie w bólu z Anglikami"

- "Znalazł to miejsce między nogami obrońcy"
- "Deco podrywa kolegów"
- "Dobre krycie... potworzyły się pary..."

- "Kurani dochodzi"
- "Raul obsłużył Morientesa"
- "Vieira, brutal, ale kocha dzieci"

"Ważna jest dla bramkarza ta pierwsza udana interwencja, to daje takie psychiczne samopoczucie"

- "Hiszpanie antycypują posunięcia przeciwnika"
- "Hiszpanie znają potencjał swoich możliwości"

"i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt.. że jego żona była w 7 miesiącu ciąży"

"Hiszpanie czują się jak u siebie w domu, bo na stadionie jest ok. 15 (piętnastu) kibiców z Hiszpanii"

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2006, 11:23

Van Kuyt to mało. Ten zawodnik ma conajmniej kilka wcieleń. Wczoraj poznaliśmy:
[kajt]
[kałt]
[kujt]

Wesley też gra za trzech. W jeden akcji komentator potrafił wymówić nazwisko [sznajder], [snajders] oraz [snejder].

Ogólnie to nie muszą wymawiać tych nazwisk idealnie, ale niech przynajmniej będą konsekwentni i używają jednej formy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 cze 2006, 11:27

Mi sie najbardziej podobalo "van der Fart" :lol: Jak tylko Szpaq wymowil to nazwisko to za kazdym razem smaiac mi sie chcialo... :roll:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 26 cze 2006, 12:19

Niggaz pisze:Wesley też gra za trzech. W jeden akcji komentator potrafił wymówić nazwisko [sznajder], [snajders] oraz [snejder].

"Snajders" - najbardziej mi sie chciało śmiać jak to usłyszałem, mimo że Holandia prrzegrywała to jednak nie byłem w humorze, ale Szpakowski i sędzia poprawili mi humor. Prawdziwa komedia:D

Albo Szpakowski powiedział też: "Sędzia techniczny daje czerwoną kartkę arbitrowi głównemu" - coś w tym rodzaju.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 01 lip 2006, 23:09

Z tego co wyczytałem na innym forum komentator na Polsacie powiedział coś takiego w meczu Portugalia - Anglia : "Beckham musi byc czesciej wykorzystywany w srodku boiska... zobaczymy czy beda zmieniac pozycje" :lol:

Jeszcze Trzeciak dzisiaj o Cicinho : "szybki, dobrze gra 1 na 1, podaje bramki..." :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”