MŚ 2006: 1/8: WŁOCHY - AUSTRALIA, 26.06.2006 r. - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 26 cze 2006, 16:43

No proszę, Alex w pierwszym zacznie... szkoda, że na MŚ jakoś zgubił forme, ale z drugiej strony, nie miał za bardzo czasu w fazie grupowej, żeby sie pokazać. On jakoś bardziej lubi zaczynać, niż wchodzić z ławki, więc może dziś się pokaże ;) No i te gwiazdy... :twisted: :lol: Może wyjdzie lepiej, niż te 70% Tottiego :P zobaczymy :)

Już chyba wszystko zostało napisane... :P Italia na pewno jest dziś faworytem, ale nie można lekceważyć Australii. Zawsze uważałem ją za silny zespół. Mają świetnego trenera, ale nie koniecznie lepszego niż włoski 'maestro' Lippi :P Dużym osłabieniem jest brak Nesty. Co prawda Matrixowi wyszedł ostatni mecz, ale IMHO nie ma on nawet w połowie takiej klasy, co Alessandro ;) Obawiam się, że po tym meczu, będziemy mieli drugiego zawieszonego zawodnika :P Atak... liczę na duet Toni- Gila, bo jakoś dobrze im się razem gra. Nie tylko na tych mistrzostwach, ale i w meczach towarzyskich zajebiście ze sobą współpracowali, więc tu nie mam obaw ;) Ciekawe gdzie Lippi ustawi Alexa. Jeśli nie ma Tottiego, to na mediapunta, a może 4-3-3 :> To byłoby ciekawe :P Ale myślę, że nie od początku meczu, zaczniemy ostrożnie :)

Liczę na zwycięstwo i mam nadzieję, że sędzia nie będzie głównym bohateram widowiska ;)

Forza Azzurri :!:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 26 cze 2006, 16:43

dzieciol za bardzo czuc od Ciebie milosc do Romy. To jest reprezentacja. Tu graja najlepsi zawodnicy w najlepszej formie. Totti mial swoje szanse i pokazal, ze nie warto na niego stawiac.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 26 cze 2006, 16:51

no..ale Alex tez mial swoje 5 min ;).. a Francesco wraca do formy..chociaz jak mowisz..na podmeczonych rywali...to moze byc strzalem w 10:)

tak wiem...jestem Fanatykiem!!! ;)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 26 cze 2006, 16:58

Może Totti nie koniecznie zastąpi Alexa :P Lippi może delikatnie bierze pod uwagę możliwość rzutów karnych. Alex był wśród zawodników, którzy je ćwiczyli :P A i nie jest zmęczony, ma dość sił na 120 min... W razie, gdyby Italii nie szło, wprowadzając Tottiego z 4-3-1-2 będzie można łatwo przejść na 4-3-3. Może to nie głupie, zobaczymy ;)

yeahhh zaczyna się :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 cze 2006, 17:02

mam nadzieje ze Włosi wygraja mimo ze łatwo nie bedzie

tottias
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tottias » 26 cze 2006, 17:51

no i co takiego wielkiego po 45 minutach pokazuje del piero widac że totti w 70 % gra lepiej od del piero (patrz mecz z Czechami). Nie mniej warto poczekac na kolejne 45 minut moze wejdzie totti i sie pokaze z dobrej strony

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2006, 18:01

Ogolnie mecz narazie nei stoi na najwyzszym poziomie. Wlosi lepiej atakuja i maja swietne akcje, moze Luca sie wstrzeli w drugiej polowie, bo w pierwszej sytuacje mial, Australijczycy takze dobrze atakuja i mieli kapitalna sytuacje, zobaczymy ja ogormnie licze na Wlochow
Co do Alexa i Tottiego to raczej w tej dyspozycji to w takiej druzynie zaden z nich nie powinnien grac :P

MarciNowaSol
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarciNowaSol » 26 cze 2006, 18:02

Patrząc na grę Włochów i Australii narazie lepiej prezentują się ci pierwsi. Australia coś tam próbuje atakować ale najczęściej kończy się to na obrońcach. B.dobrze gra Pirlo..b.dobre wg mnie podania..nie znam do końca Włochów ale pewnie ma już kredyt zaufania u Lippiego. Gilardino..też niczego sobie .. szkoda że zepsuł sytuację pod koniec. II połowa się zaczyna. Jak obydwa zespoły będą nadal grać tak samo to może dojdzie do dogrywki a nawet karnych.. :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 cze 2006, 18:54

Dramat Australii, gol po wymuszonym karnym. Po prostu położył się na leżącego już Australijczyka i tyle. Czekałem na karne, a tak znów mamy trzeci już wynik 1:0 w 1/8. Trzeba więcej goli!!!1

tottias
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tottias » 26 cze 2006, 18:55

a mówiłem dajcie pograc Tottiemu kapitalne ostatnie minuty kapitana Romy Totti sprostał zadaniu i chyba nie ma watpliwosci na kogo powinien postawic Lippi
ps. jestem teraz ciekawy co beda o grze Tottiego pisac ci co caly czas krytykuja go (bagg)
Forza Italia Forza Totti !!!!!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 26 cze 2006, 19:01

Lakier wiecej pokory w sobie...i schowaj sie tam gdzie swiatlo Boga nie siega...
Del Piero..psssssssss...Francesco wrociles...TOBIE dziekuje cala Italia!!!

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 26 cze 2006, 19:01

Kolejny bardzo emocjonujący mecze. Po czerwonej kartce dla Materazziego myślałem ,że Włosi nic nie strzelą i będzie dogrywka a później rzuty karne. Włosi sie bronili ale w ostatnich minutach poszli bardziej do przodu. Utrzymywali się przy piłce i ten rajd Grosso. Totti pewnie strzelił karnego. Mocno, w róg tak jak powinno się je strzelać. Bramkarz nie miał nic do gadania. Ale Australijczycy muszą być teraz załamani. Szkoda mi ich troche ale taka jest piłka :!:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 26 cze 2006, 19:01

Ja p... co za końcówka... wrr...

Świetna zmiana, Del Piero - Totti. Kapitan Romy wniósł dużo ożywienia, i pokazał się z o wiele lepszej strony, niż Del Piero, który bądz co bądz, nie grałna swojej nominalnej pozycji. Alex zgubił formę i poza dwoma podaniami w I połowie, nie pokazał nic. Zajebiście, że wrócił Totti, ta bramka bardzo dużo znaczy dla niegi i dla nas- kibiców. Doda mu pewności siebie i tylko przyspieszy powrót do formy. Włosi ogólnie dziś zawiedli, niby grali 'swoje' :P ale... Australie należy pochwalić. Potwierdza się jednak to, że Australijczycy są nieskuteczni. Mieli kilka okazji. Co do sędziego... opinie będą mieszane. IMHO nie powinien pokazac czerwieni Matrixowi. Karny, też słuszny. Jak to mówi Cozza: 'ewidentny' :P Obrońca położył się przed Grosso i nawet zrobił ruch ręką, przez co obrońca Azzurrich się przewrócił. Ale trza też przyznać, że chciał się przewrócić :P w końcu Włoch 8) Swoją drogą Grosso jest dla mnie gwiazdą w tych mistrzostwach, bo gra naprawdę świetnie :) Jestem zadowolony z 1/4, ale nie z gry... dramatyczna i piękna końcówka :P Yeahhh :P

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 26 cze 2006, 19:02

nieeeeeeee , nieeeeee
szkoda mi Australii , karny mogl byc , mogl nie byc , po prostu Grosso polozyl sie na juz lezacym Australijczyku... :( stawiałem na Socceroos i bylem blisko ale niestety ;/

w tym meczu ponownie Włosi nie zachwycili.... myślę że nie maja szans na Finał , odpadna najpozniej w polfinale.... Australia wg mnie za malo ( chyba mysleli ze beda grac dogrywke) atakowala gdy miala przewage jednego zawodnika , grali duzo podaniami ale na poziomie 50 metra, a w obrebie szesnatki Wlochow nie szlo im tak dobrze i doszlo do kilku tylko strzalow na bramke Buffona :x

Włosi teraz mają otwartą drogę do półfinału , chyba że w cwiercfinale Szwajcaria ( mam nadzieje ze to oni awansuja) zagra na 200 % swoich mozliwosci

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 26 cze 2006, 19:03

Zle kombinujesz tottias. To sa Azzurri, zycze im jak najlepiej i nie patrze na antypatie. Jesli Totti gral w ostatnich meczach zle to nie wiem czemu Lippi mialby na niego dalej stawiac. Radzilbym sie przyjrzec moim ostatnim postom w tym temacie, gdzie zaznaczylem, ze licze na Francesco i czas w koncu cos zagrac. Nie lubie go, ale jesli ma poprowadzic repr. Wloch na Mistrzow Swiata to chwala mu za to. Byle jak najlepiej dla Azzurrich.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”