Mercato Nerrazzurich! - Strona 33

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 cze 2006, 20:03

Mediolanczyk
Działacze jeśli już składają ofertę to w przypadku odrzucenia propozycji przez Villarreal nie polegną tylko będą starali się mieć takiego żołnierza w swoich szeregach ;) Matrix to napewno atut, bo jakby nie patrzeć coraz więcej drużyn chce go w swoich składach, a wartość rośnie :] Dlatego ŻŁP nie pogardzi takim obroncą.
mediolańczyk pisze:Biorąc pod uwage dobre kontakty z Palermo a co za tym idzie dosyć łatwe kupno Barzagliego

Z nim nie będzie jednak tak łatwo. Palermo żąda 8 mln+Burdisso.

Ciekawa sprawa bo wraca nie tylko wieść o Riquelme, ale i o Tevezie. I tu też troche mała kwota, którą ma złożyć Inter bo tylko 10 mln euro. Chelsea dawała 30 mln a do tego Romek ma kontakty w Corinthians, więc przy takiej ofercie nie ma na co liczyć. Co śmieszniejsze Totenham oferuje 14 mln euro za Martinsa :] Tak więc ta informacja raczej zaliczana do grona ciekawych, ale nierealnych plotek ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 cze 2006, 22:07

Widze, ze Inter zarzucil sieci na Argentynczykow, cchyba chca nadal miec rownowage w ilosci zawodnikow z tego kraju. Niedawno plotki o Mascherano, teraz Riquelme i Tevez :twisted: Dla mnie najlepiej jakby Inter kupil za spora kase Juana, przynajmniej Barca nadal na nim bedzie zarabiala :P Co do Mascheranao to niestety on w przypadku transferu do Interu zajmnie miejsce Cuchu. Ciekawi mnie takze sytuacja Recoby i Kily'ego, ktorym jak mi sie wydaje pokonczyly sie kontrakty i jakos nie slyszalem o nowych :? Dla mnie to plus bo kolesie zarabiali, a szczegolnie Alvaro porzadna kase a stale albo sie leczyli albo szukali formy. Ja czekam na kolejnych Wlochow, a w drugiej lini dalbym szanse Pizzaro, w koncu kosztowal 10 baniek :?: A Tevez, tylko gdy ktos z dwojki Cruz - Martins odejdzie :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 cze 2006, 8:26

Messi E2 Ronaldinho pisze:a w drugiej lini dalbym szanse Pizzaro

A widziałeś go w najważniejszych meczach ? David spalał się psychicznie i owszem może zostać, ale tylko jako rezerwowy.

Wczoraj www.sports.it i www.calciomercato.com podały sensacyjne informacje, że Moratti chce sprzedać Adriano do Realu ! Co ciekawe Imperatore w ostatnim czasie powiedział, że swoją przyszłość wiąże z Interem, ale widocznie bossa to nie przekonało :roll: :? Transfer miałby dojść do skutku gdy pozyskamy Toniego z Violi. Wtedy za Adriano miałby przyjść jeszcze Ronaldo i mamy prawdziwą drużynę emerytów, którą za rok-dwa całkowicie trzeba będzie przebudować :? Do tego jeszcze Vieire czy Emersona z Juve pozyskać i nie będziemy się nawet liczyć w walce o mistrza. Znów zaczyna mi się nie podobać ta taktyka mercato :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 9:30

Sero może nie tyle sports i calciomercato co wczorajsze wydanie Corriere dello sport. Bo chyba na tym sie opierali - masz racje że Adriano mówił otwarcie że pozostaje w Interze - ale to chyba decyzja Morattiego bo piłkarzy wykazuje checi ale jak bedzie okazja nie zawacha się :roll: Zreszta tam coś pisało że Moratti jest tak napalony na Luce że zamierza własnie tak to zrobić miec Toniego a jeszcze praktycznie gratis Ronaldo :wink: Wiesz narazie nie podchodził bym do tego jakoś specjalnie - mimo że artykuł bym pewka :P jak zawsze - Przeciesz podstawa to Luca a jak tam pisali wcale jeszcze nie jest powiedziane że odejdzie. Mimo że ponoć juz ustalił kontrakt inwidualny [choć o tym już wcześniej mówiono] a wyrok nie zapadł ...

Massimo Moratti chce chyba wykorzystać wybory w Real. Na Twoje szczeście nie było tam nic o Raulu :wink: bo wiesz co ostatnio pisali

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 cze 2006, 11:56

Masz racje, że nie jest jeszcze powiedziane, że Luka odejdzie, ale Toni to cel nr.1 na celowniku Morattiego i jeśli Viola odrzuci ofertę 18 mln, to Massimo nie zaprzestanie na tej ofercie. Jak dla mnie transfer Toniego to tylko kwestia czasu ;) Pozatym ma też na pieńku z kibicami, a działacze fioletowych napewno też to biorą pod uwagę. Trochę Cie Zaza nie rozumiem z Ronaldo :p przecież gruby lata świetności ma za sobą i błyśnie conajwyżej w kilkunastu meczach na sezon. Natomiast jestem zdania, że Adriano to co najlepsze ma dopiero przed sobą. Dlatego troche zdziwiła mnie informacja o transferze. Tym bardziej, że może być to zbyt pochopna decyzja bo przecież jakby nie patrzeć Mancini chciał Toniego, ale jako partnera dla Adriano. Tak więc nie można psuć trenerowi wizji na następny sezon :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 12:08

Sero to chyba jest oczywiste że ma najlepsze lata za sobą i nawet może już nigdy nie grać jak kiedyś ale w przypadku sprzedazy Adriano Ronadlo bedzie praktycznie gratis - a i tak na Luce Toniego spadnie zastąpnie Adriano. A pewnie i kasa na rozgrywajacego z tego transferu zostanie. Inter na tym straci w perspektywnie czasu. Bo masz racje pisząc że przed Adriano jeszcze wszystko co najlepsze. Ale chyba "na dziś" wcale nie jusi stracić :wink:

Jednak narazie nie ma sensu zaczynać tematu - sam wiesz ile razy były tego typu ploty - ba, były momenty że Adriano i Mancio atakowali się a kończyło się jak zawsze. Te wybory na stołek prezydenta Real są naprawde śmieszne ale wiadomo oba kluby mają sztame :wink: I prasa może grac na sytuacji. Choć pamietasz rok temu felieton na temat Figo i Solariego ? na temat zmiany ceny [na nisko mimo wszystko] za Samuela ? autor sugerował że to zaliczka Realu na następny sezon ...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 27 cze 2006, 12:14

Toni jest zarabisty ale czy opłaca sie sciagac goscia co ma prawie 30 lat ? pogra sezon moze 2 na swiatowym poziomie strzeli moze ze 40 bramek przez ten czas , ja jestem za sprowadzeniem kogos młodszego i równie skutecznego , przychodzi mi na mysl Saviola bo jest szybki i dobrze kiwa ale jest za mały mozna by sie pokusic o jego sciagniecie a jesli nie on to polecam Tavano

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 cze 2006, 12:19

Nie wiem jak Ty, ale ja w tym będe trwał ;)
Zaza piszesz, że Inter straci w perspektywie czasu ... ale niekoniecznie.
Adriano w każdej chwili może się przebudzić i stać się tuż za Ronaldinho najlepszym piłkarzem na świecie. Wtedy będziemy mówić kto stracił, a kto zyskał ;) Rozumiem, że Ronaldo za darmo to jakaś frajda, ale raczej nie w tym przypadku.
Bo zobacz gdyby Adriano grał w Milanie i Real oferował przykładowo 10 mln. + Ronaldo, to czy taka oferta by Cie satysfakcjonowała ? Mnie nie i dlatego uważam, że jedynym sposobem w tej sytuacji jest sama flota, bez jakiegoś tam Ronaldo :P A może Moratti kombinuje sobie inaczej :]
odchodzą:
Adriano
Recoba
Martins

A przychodzi trójka TTT:
Tevez
Toni
Tavano

Tylko niepotrzebna taka rewolucja i potem zgrywanie składu tym bardziej, że Inter stanie się głównym faworytem w walce o mistrza jeśli Juve spadnie, a władze odejmą Milanowi kilka\naście punktów.

coco pisze:Toni jest zarabisty ale czy opłaca sie sciagac goscia co ma prawie 30 lat ? pogra sezon moze 2 na swiatowym poziomie strzeli moze ze 40 bramek przez ten czas

Heh gdyby tyle miał strzelić, to opłaca się ściągnąć nawet 40 latka :p

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 12:34

Ale Sero piszą z prespektywy czas miałem na myśli obecną gre Toniego i Adriano [w sezonie] - nie Ronaldo bo to inna sprawa. Oczywiście że może sie obudzić w każdej chwili bo on nic nie musi udowadniać ale jak Ty jako fan Interu odbierasz jego wypowiedz jak to swietnie na zgrupowaniu - tu jest radośc tu jest zaufanie tu jest ble ble nie sądzisz ze do czegoś pije ?

Frajda ? hmm no tak maskotka :lol: doskonale Cie rozumie ale po 1 nie ma mowy o jakiś 10 milionach bo to by pokazywał że Inter dał by za Ronaldo przynajmie 20 :roll: [tranzakcja wiązana] a po 2: pisząc Ronaldo gratis miałem na mysli tylko to że Toni był by tym o którego by sie wymagało wiele - a chyba mimo wszystko taki Ronaldo jako uzupełnienie jest jeszcze w stanie coś dac ?

To tak jak by teraz Real poprosił Morattiego by artudnił Ronaldo bo oni planuja duże zmiany - bez kasy bez Adriano i tranzakcji wiazanej - nie chciałbyś by wrócił do Interu ? ja była by mowa o transferze za free ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 cze 2006, 12:45

*_Zaza_* pisze:pisząc Ronaldo gratis miałem na mysli tylko to że Toni był by tym o którego by sie wymagało wiele

A no to źle zrozumiałem wtedy. Ale to nie Moratti ma budować zespół tylko Mancini. Massimo powinien tylko blokować i ustalać ceny, a nie skupywać i dawać trenerowi tych zawodników którzy jemu się podobają. Mancio wypowiadał się niedawno, że Toni ma być partnerem Adriano. A jeśli ten drugi odejdzie to wtedy cały dotychczasowy plan trenera legnie w gruzach. To tyle na temat Adriano ;) Mam nadzieje, że zrozumiałeś bo byle jak napisałem :P

Ronaldo za free ? oczywiście, że bym chciał, ale jeśli będzie transakcja w pakiecie za Adriano to wtedy Ronaldo nie będzie za free bo pokryje przynajmniej 15 mln które Real noramalnie musiał by zapłacić. Tak więc obraz tego, że bedzie za darmo jest zamazany.
Co ciekawe Sanz powiedział, że pozyskał już ... dwóch piłkarzy Interu :lol: No, ale narazie tylko gada.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 13:02

Spoko Sero nie bulwersuj się :P :wink: ja doskona wiem o co Ci chodzi. Dwóch razem - mowa :] ale nie jeden kosztem drugiego :P Jak napisałem w pierwszy poście nic nowego i nic specjalnego - to jest podobna sytuacja co z Kaką' i doskonale Cie rozumiem. Sanz może mówić co chce - przeciesz on 4 razy Parme obejmował :P Te wybory naprawde są śmieszne. A wymyślanie nazwisk jest jak cyrk - bo puki nic nie ogłosza to mogą lać wode - nie jeden piłkarz marzy by grac w Real ale gdzie zdanie trenera ? gdzie wizja gry ? prezydent na ławce :wink: ? szkoda że Jarzyna nie zdecydował sie wystartować w wyborach :P wtedy byśmy na wymyślali :wink: [Pozdro moderator :twisted: ]

Swoja drogą ciekawe kiedy Moratti zaprzeczy wszystkiemu :)

Awatar użytkownika
mediolańczyk
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mediolańczyk » 27 cze 2006, 13:16

jest jeszcze opcja z Cassano który pomimo swojego b.trudnego charakteru jest wiecej wart niż te 5 mln , które dał Real . Ale pytanie czy oni chcą go oddać?? kilkakrotnie zaprzeczali a on z kolei by chciał odejść, Taki Capello by sobie z nim poradził może Ferguson, Mourinho ale czy nasz Mncini ?? chyba nie . Co do Ronaldo to przecież kibice w Mediolanie powiedzieli wyraznie NIE dla Ronaldo to co Moratti jest ślepy czy wezmie go bo go lubi??

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 13:28

Mediolańczyk wczoraj Włoska prasa pisała że na bank Cassano wróci do Włoch :wink: i będzie obok Gravesena tym piłkarzem którzych już nie ma na Santiago Bernebeu :wink:

Antek zły - Antek nie dobry - Antek psioczy - Antek ma trudny charakter ... ale chciałbym zauważyć że w Real nie grał nic - a były jakieś zadymy ? jakieś psioczenie ? jakas jadka ? strzelił chyba tylko dwie bramki i siedział sobie na ławce - może to 5 milionów za sezon robi swoje ale tyle może dać mu klub który go sciągnie do Włoch.

Cena jaka Real zapłacił na Cassano jest jak promocja ale wiemy jak było z tym transferem - teraz Real zrobi jak z Owenem - zarobi swoje :] Po roku sprzeda go z dobrym zyskiem

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 cze 2006, 14:15

Z Cassano jest tak jak większość przepowiadała przed jego przeprowadzką do Madrytu.

Ciężko teraz powiedzieć jakie prezentuje możliwości, ale napewno nikt kroci za niego nie da tak jak Newcastle za Owena. Anglik grał i strzelał, natomiast Włoch z dwoma golami na koncie, bardziej się przyglądał Ronaldo czy Raulowi na treningach.
Jeśli marzy o Euro 2008 to musi wrócić nie tylko do Włoch, ale i do klubu w którym będzie występował. Bo nie sądze by w obecnie załapał się do jedenastek Interu, Milanu, czy - póki co - Juve. Być może lepszym rozwiązaniem była by Roma, która szuka napastników ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 cze 2006, 14:46

Ale Sero przeciesz by Antek wrócił do formy nie potrzeba 12 miesięcy :roll: a co dopiero Euro - gral słabo bo gra mało - jednak Real mimo że Cassano nie sprawdził i tak zarobi swoje - bo wiemy dobrze że Antek w gazie wymiata. I może że Włosi go skreślili przed mundialem to też to wiedza .

Ja uważam że mimo czasem sprzecznych informacji i Milan i Inter powalcza o Cassano. Roma, nie bo ma go dośc także to mało prawdopodobne - Za ok 12 milionów jest do wyrwania a to jest "nic" oby tylko szybko odzyskał forme. I są do przodu. Wybor na stołek prezydenta Real są 2 lipca [?] czyli 6 może zaczynać temat :P Real pozbędzie sie i kosztu co sezon 5 milionów z tytułu kontraktu i zarobi na tym jak na Owenie - i nie mam na myśli takiej samej kwoty zarobku ale przebity :wink:

Dzisiaj gdzie tam sugerują że Zlatan jest w kręgu zainteresowanie Interu :wink: Raz że altenratywa dla Toniego - dwa że bedzie duet :roll: Narazie to wiesz - dystans liczy się dystans :P Ale ze Szwedem też bedzie ciekawa sprawa bo jemu przeciesz kończy sie umowa za rok i wielce ale to wielce, prawdopodobne jest to że jej nie przedłuży. Bo rząda blisko 6 baniek za sezon których Juve mu nie da [już mu odmówił w czasie sezonu gdy nie było skandalu] no i inna sprawa to Calciopoli. Za rok będzie mógł odejśc za free :!: I to ostatni dzwonek :!: A trzeba pamiętać ze Juventus kupił go na raty i teraz nie może sobie pozwolić by opuścił klub na zasadzie prawa bosmana.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”