MŚ 2006: 1/8 finału: HISZPANIA - FRANCJA, 27.06.2006 r. - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 cze 2006, 17:48

pizmak pisze:Dzisiaj swoje 29 urodziny obchodzi Raul Gonzalez Blanco Wszystkiego najlepszego

CHciałbym też przypomniec że dokładnie 6 lat temu podczas też swoich urodzin Raul w meczu Francją nie strzelił karnego i Hiszpania odpadła w 1/4 finału (1-2). Czyżby historia lubiła się powtarzać
O kurcze, to dopiero nazywa sie ciekawostka. :D

Mysle ze tym razem wygra Hiszpania. Grają lepiej na tym Mundialu od Francuzów i wyglądają na "zdrowszy" zespół. Wszedzie w hiszpańskich zagetach, wiadomościach mówią że to będzie ostatni mecz Zidane'a i że Hiszpania powinna wygrać ten mecz, ale są zli że trafili na tak niewygodnego przeciwnika już w 1/8. Mecz zaczyna sie o 21:00 i już nie moge się doczekać. Odrazu mówie że to będzie najlepszy mecz na Mundialu, zobaczycie. :P

Solo hay un ganador, ESPANA :!:

ajaccien
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 27 cze 2006, 17:58

macko001 pisze: żabojady
O jakiej nacji tak Pan napisał ?

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 cze 2006, 19:32

Faworyt jeden Hiszpanie. Z ta grą Francuzi nie mają co liczyć na najlepszą ósemkę na świecie.
Z tego co mi wiadomo Hiszpanie zagrają dziś tak jak w meczu z Ukraińcami 4-3-3 :
1 Casillas
15 Sergio Ramos
22 Pablo Ibańez
5 Puyol
3 Perni­a
18 Cesc
8 Xavi
14 Xabi Alonso
9 Fernando Torres
21 Villa
7 Raul

zaś Francuzi 4-5-1:

16 Barthez
19 Sagnol
15 Thuram
5 Gallas
13 Silvestre
6 Makelele
4 Vieira
22 Ribery
10 Zidane
7 Malouda
12 Henry

Troszkę szkoda mi Hiszpańskich wspaniałych skrzydłowych jakimi są Joaquin i Reyes przy tej koncepcji gry nie mają za dużych szans na dobre zaprezentowani sie na Mundialu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 cze 2006, 19:40

Bardzo ciekawe widowisko nam sie szykuje dzisiaj. Hiszpania ma wreszcie szanse osiagnac dobry wynik na MS. Francja nie jest juz tak mocna, jak jeszcze kilka lat temu. Nowy trener nie sprawdza sie jak na razie IMO, Francja gra bez pomyslu i strzela malo bramek. Hiszpania bardzo dobrze rozpoczela ten mundial i mam nadzieje, ze dzisiaj poradzi sobie z ekipa Zidane'a. A skoro juz mowa o Zizou, to we wczorajszym wywiadzie, Raul stwierdzil, ze mimo, iz sa bardzo dobrymi kolegami, bardzo chetnie wysle go na emeryture :) Oby wlasnie tak sie stalo :) Z tego, co piszesz Toudinho widac, ze Raul zagra w pierwszym skladzie kosztem Luisa Garcii. Przyznam, ze jestem zaskoczony taka decyzja Aragonesa.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 cze 2006, 19:44

makis pisze:widac, ze Raul zagra w pierwszym skladzie kosztem Luisa Garcii.
To jeszcze nie jest w 100% tak wyczytałem na jednej z Hiszpańskich stron. Zobaczymy dopiero za godzinke jakbedzie naprawde

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 27 cze 2006, 19:45

Toudinho pisze:Troszkę szkoda mi Hiszpańskich wspaniałych skrzydłowych jakimi są Joaquin i Reyes przy tej koncepcji gry nie mają za dużych szans na dobre zaprezentowani sie na Mundialu.
Joaquin cos rozruszal ekipe w meczu z Tunezja, no ale gral ile? 10 minut? 15? Z Arabia umowmy sie ze zagral slabo. COs tam szarpal chwilami, ale widac, ze nie jest w formie. A przynajmniej nie w tej z mundialu a Korei. Reyes tak jakby lepiej, ale tez bez rewelacji. Poza tym zawsze mozna ich wpuscuic na podmeczonych Francuzow, gdzie srednia wieku w lini pomocy jest porownywalna do wieku Wieży Eiffla. IMO na cale spotkanie w takiej dyspozycji, przynajmniej Joaquin sie nie nadaje.

Fajnie ze zagra trzech bardzo kretywnych zawodnikow w srodku. Kreatywnych, a przy tym swietnych w destrukcji i defensywie. Najlepszy srodek pomocy na tych mistrzostwach. Senna chyba jednak wrocil do swojej zwyklej, czyli przecietnej dyspozycji, skoro Aragones go nie wystawia.

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 27 cze 2006, 19:51

Jak dla mnie zwyciestwo Francuzow w dzisiejszym spotkaniu bedzie sporym zaskoczeniem... :roll: Prawda jest taka ze na tych MŚ oni graja kisiel sa bezbarwni i nieskuteczni, podsatrzaly Zizou i Henry to troche malo jak na bedacych na fali Hiszpanow. Wydaje mi sie ze Raul dzis cos ukluje konczy 29 lat i mysle ze druzyna zrobi mu prezent z tej okazji. Raul mimo slabszej formy co widac jest juz legenda za ktora przemawiaja statystyki. 98 meczow i 44 gole w kadrze narodowej mowia same za siebie podobnymi osiagnieciami (w tych przypadkach lepszymi) moga sie poszczycic take slawy jak Ronaldo czy Crespo.
Obiektywnie patrzac wygra Hiszpania na ktora stawiam w dzisiejszym meczu, Grozny Torres, Raul, Xavi i reszta spolki powinna uswiadomic Francuzom ze ich czasy swietnosci minely (jednak dla dobra MŚ moglbym sie mylic w glebi serca licze na wyrownane i ciekawe widowisko) :)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 cze 2006, 21:54

No i do przerwy remis. Hiszpanie grają mądra techniczną piłkę ale brak dogodnych sytuacji. To Francja powinna prowadzić wyżej. Denerwuje mnie sędzia który jest bardzo drobiazgowy i czasami podejmuje dziwne decyzje.

Miko77 pisze:podsatrzaly Zizou
Ale dziś jest jednym z najlepszych graczy na boisku. Przynajmniej w pierwszej połowie.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 27 cze 2006, 22:52

gringo7 pisze:Nie wiem jaki będzie wynik, nie wiem jaki to będzie mecz i nie wiem kto przejdzie dalej, ale wydaje mi się, że w tym meczu nie będzie faworyta. Hiszpanie poprostu nie potrafią grać na wiekszych imprezach(pech czy słaba motywacja), a Francuzi już zapomnieli jak gra się ładną i skuteczną piłke. Chociaż w tym pojedynku będe za Hiszpanią, wydaje mi się, że to Francja wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku.

A mam jakieś zdolności medialne, bo parę sekund przed dzisiejszym strzałem Beckhama przewidziałem że zdobędzie bramkę .
8)

Ładny mecz. Brazylia będzie miała problemy z taką Francją. W tej taktyce wyraźnie nie radzi sobie Henry :<.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 cze 2006, 22:56

Po pierwszej polowie myslalem ze Hiszpania da sobie rade z Francja. Grali dobrze, kontrolowali pilke i nie popelniali wiekszych bledów. Sprytna Francja z Zidanem i Henrym w rolach glownych zmiarzdzyli Hiszpanów swoja typowa gra. Hiszpania jedzie do domu. Mieli pecha na tych mistrzostwach, jak zawsze. Nie chce mi sie juz nic wiecej pisac... :cry:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 27 cze 2006, 22:57

No i ładnie Francja w drugiej połowie wyeliminowała hiszpanów. :) Zidane znów wielki, piękne bramka, tak ograć Puyola 8) , po prostu mistrz nad mistrzami. Ribery - to jest wielka przyszłość fancuskiej reprezenacji, chłopak biega po boisku z wielkim zaangażowaniem, cięzko mu odebrać piłke itd.
Hiszpania jak zwykle odpada z wielkiej imprezy bardzo szybko, to już nie jest chyba kwestia braku szczęscia, są po prostu za słabi żeby wygrać taki turniej.

Juventino1897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juventino1897 » 27 cze 2006, 23:02

A dzisiaj w nocy śniło mi się, że będzie mecz Francja - Brazylia i jednak rzeczywiście będzie miało to miejsce, chociaż szczerze w to wątpiłem przed meczem. Jedno co mnie denerwuje to brak w składzie Trezegueta :/

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 27 cze 2006, 23:07

Brawo Panie Aragones :!: chyba nikt nie zrozumie wstawienia Senny za Xaviego i zostawienia Torresa na boisku :roll:

W sumie mecz slaby.Klepanie pily w srodku boiska, malo fauli. Taki meczyk towarzyski by sie powiedzialo.Obydwa zespoly zagraly naprawde slabo. Teraz pytanie czy Brazylia bedzie rownie slaba jak dotychczas. Co do samego meczu to chyba najlepszy byl sedzia. Naprawde dobrze koles gwizdal i trzymal mecz. Beznadziejna ofensywa zespolow...Malouda, Torres, Villa, Henry [*] Bardzo dziwne zachowania trenerow. Henry jako jedyny wysuniety napastnik. Ta sytuacja podobna jest do Zurawa u nas. Obydwoje to nie typowe "9" ale jakos trenerzy ich stawiaja na szpicy i dziwnym trafem nic nie wychodzi :angry2: w samej Hiszpanii zawiedli prawie wszyscy. Raul, Villa, Torres, Puyol to tez nie ten gracz co w Barcelonie. Pernia tez nie dawal w ofensywie tego co powinien.Wszystko bylo slabe i flegmatyczne.I te zmiany... :angry2:
Francje dzisiaj Ribery z Zidanem pociagneli, no i Sagnol. Malouda i Henry ale kaszana. Makelele tez slabo. Ogolem jestem bardzo rozczarowany. Zwlaszcza Hiszpania. No nic. Jesli Francja bedzie grala jak gra, a Brazylia to samo zagra co we wczesniejszych meczach to naprawde...zal dupe sciskac bedzie :?

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 27 cze 2006, 23:07

no,to byl mecz!!zartow nie ma!
po kolei-generalnie wszystko jedno kto ten mecz wygra.kazda z tych reprezentacji w porownaniu z Brasil moze oddac mocz ewentualnie.samo spotkanie stalo jednak na mega poziomie i bylo chyba najlepsze jak do tej pory na MŚ,chociaz ladnych meczy tu nie brakuje i jest to znacznie lepszy mundial niz Korea/Japonia,kto wie-moze porownywalny do France'98?
Hiszpania zagrala slabo.praktycznie wogole nie podjela walki,moze zbytnia pewnosc siebie po obejrzeniu meczarni Francuzow w grupie?na pewno nie moga wszystkiego zwalic na sedziego-to prawda ze Henry niesamowicie sie wyglupil padajac co najmniej jakby Puyol wycial mu kujawiaka w potylice ale Les Bleus zagrali lepiej.
Zizou znow wielki.wkrecic Puyola jak dziecko komunijne(bardzo slaby mecz Katalonczyka)to jest jednak klasa.Dlaczego Henry nigdy nie bedzie pilkarzem wielkim a tylko bardzo dobrym/wybitnym?z dwoch powodow.WIELCY nie graja takiej padaki na MŚ.WIELCY nie robia takich rzeczy jak szopka przy rzekomym faulu Puyola(tylko Diego Armando mogl...ale on jest boski,a nie tylko wielki..:)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 cze 2006, 23:08

gringo7 pisze: Ładny mecz. Brazylia będzie miała problemy z taką Francją. W tej taktyce wyraźnie nie radzi sobie Henry :<.
no jak trener to ostatni dureń i nie wie jak ma grać Henry, to juz się trudno mówi.
powinien mieć kogoś do pomocy w ataku, żeby na szpicy nie musiał grać, mógłby się wtedy cofać do drugiej linii i się rozpędzać, a tak ?
zaczyna biec i spalony :D

Francuzi wygrali, ale pewnie za długo nie powalczą na MŚ. Pięknie dzis nie grali, juz się powtórki z finału France 98 nie mogę doczekać, szkoda, że juz Petit nie gra :lol:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”