Mercato Nerrazzurich! - Strona 34

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 cze 2006, 15:14

Ibra-Adriano to byłby atak :D :rotfl:

Zaza, ale rozumiem, że alternatywa jakby Toni nie przeszedł ?
Bo o Zlatanie coś się kiedyś mówiło, ale później tematu nie było i znowu wraca :> Bliżej mu chyba do Realu niż któregoś z zespołów włoskich. Jak sam mówi "jedzenie mu nie służy" ;) choć jeśli jadał w restauracjach na mieście w Turynie, to Moggi mógł mieć swoje udziały i dodawał czegoś do pizzy czy spaghetti żeby przyjezdni grali gorzej na boisku. A że zapomniał poinformować o tym Szweda to wyszło jak wyszło :P

Racja, że Cassano nie musi potrzebować 12 miesięcy (choć u niektórych to nawet tyle za mało) ale czy będzie w stanie walczyć o miejsce w czołowych klubach ? :roll: Napewno nie zapomniał jak się gra, ale wiele stracił - choć nikt tego tak naprawde nie wie i jeśli przyszło by mu rywalizować z Tonim, Adriano, Cruzem czy Martinsem w Interze i z Gilą, Inzaghim lub Torresem\Tevezem (zakładając, że któryś przyjdzie) w Milanie to chyba by wymiękł. Jeśli Real nie będzie za niego chciał więcej niż 10 baniek to może będą derby o niego. Ale oba kluby mają poważniejsze cele transferowe. Póki co.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 cze 2006, 15:28

Wiesz zależy co czytamy :wink: ale alternatywa bardzie gdy by Toni nie zawitał na Giuseppe Meazza. Tańszy i młodszy :wink: Wiesz temat bedzie wracał do puki nie zdecyduje - mają temat i mogą grać na tym że umowa wygasa za rok - rozmowy na temat nowej staneły w miejscu - wiec trzeba znaleść mu nowy klub :wink: Faktycznie bliżej może miec do Realu i nie przez jedzenie :wink: a Capello.

Co do Antka to taki napastnik który zawsze znajdzie sobie miejsce. Umnie rozegrać i cofną się po piłke. Nie może go mimo wszystko porównywać z napastnikami typu Gila czy Cruz - który graja w lini z obrońcami. Może nie miał by łatwo w klubacz z Mediolanu [zwłaszcza jak by był taki układ jak piszesz] ale powalczył by i był by waznym wzmocnieniem za mała kase.

Bo chyba tylko Milan i Inter mogą sobie pozwolić na kupno Cassano - za te w/w 12 milionów - zakładając że odejdzie z Realu to na 100% wróci do Serie A by być znów Włochem jak to Francesco Totti mówił :wink: Juventus tez mógł by sobie pozwolic na kupno Cannasao ale to chyba mało real zwłaszcza że muszą zatrzymać kliku graczy - przynajmie beda się starać :roll:

Awatar użytkownika
mediolańczyk
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mediolańczyk » 28 cze 2006, 19:12

myślę że duet Zlatan - Adriano to ciekawy pomysł ale czy nie są za bardzo do siebie podobni? tak apropos: czy ktoś z Was pamieta wypowiedzi Zlatana że jego ulubiony klub to Inter, chyba nawet w którymś managerze jeszcze jak grał w ajaxie w rubryce ulubiony klub był Inter :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 cze 2006, 19:54

mediolańczyk pisze:czy ktoś z Was pamieta wypowiedzi Zlatana że jego ulubiony klub to Inter, chyba nawet w którymś managerze jeszcze jak grał w ajaxie w rubryce ulubiony klub był Inter

Faktycznie w Championship manager 02-03 tak było
Ale to, że mówił, że Inter to jego ulubiony klub to pokazał po transferze do Juve :rotfl:
Adriano-Zlatan - nie dla tego duetu. Gdyby ich wystawić razem w poprzednim sezonie to nic ciekawego by nie wyszło. Pozatym nie potrzebna w Interze tak rozkapryszona gwiazdeczka jak Zlatan. Myślę, że jego przyszłość to Real i niech tak zostanie. A może w Milanie zastąpi Szewe :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 cze 2006, 21:41

Sero nie krasz :P dobrze wiesz że był [jest] łączony z Milanem i że przez to że nie podpisał umowe z Juve bedzie coraz wiecej tego - samych spekulacji nie ma na mysli tylko Rossonerich :P także nie krasz lepiej - nie ode mnie to zależy, umnie był by na liście daleko - jednak ja moge tyl :P Ważne by Łysy był podobnego zdanie. Licze że jednak nie podoba mu sie jedzenie.

Ulubiony klub ? to ciekawe :wink: Cassano też zawsze był za Realem :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 cze 2006, 12:51

Chyba może zacząć "nowy temat" ? Bo ten post wczorajszy jest w innym temacie jak cos to złącze oby dwa :wink:

Obrazek

Sero i Nerazzurro, co Wy na to niby marzenie Massimo Morattiego ? Obaj i juz nie tylko w ataku Canarinhos ? Transfer Luci Toniego nie jest nadal tak prostu jak sie wydawało na początku. A teraz Włosi sugerują że Moratti woli postawić na atak Adriano - Ronaldo :wink: Ba i chyba nawet mniej go to wyniesie to po 1, a po 2 spowoduje że na bank Adriano pozostanie. Bo wtedy nie bedzie czuł się sam :wink: A wiec poza boiskowych plusów jest kilka. A reszta ? "przelicza" się wage oby dwóch :shock: bo i Adriano troche przybrał na wage, forma obu nie ciekawa, ale to nadal jeden z najlepszych ataków na świecie. O Adriano nie ma co pisać bo On szybko się obudzi, przynajmiej ja tak sądze - teraz wiadomo został ojcem itd. także ma inne sprawy na głowie. Ale czy Ronaldo odwdzięczył by sie Morattimu za zaufanie ?

Z tego co pamietam Sero Ty jesteś na nie ? a nie uważasz ze to coraz bardzie prawdopodobne ? albo inacze coraz bardzie Ci grozi :wink:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 cze 2006, 13:03

*_Zaza_* pisze:Ale czy Ronaldo odwdzięczył by sie Morattimu za zaufanie ?
Morattiemu sie moze odwdzieczy ale kibicom napewno nie

*_Zaza_* pisze:A reszta ? "przelicza" się wage oby dwóch Shocked bo i Adriano troche przybrał na wage, forma obu nie ciekawa, ale to nadal jeden z najlepszych ataków na świecie
co do wagi to wyglada to tak jakby Adriano wazył przynajmniej z 10 kg wiecej od Ronaldo , poruszał sie na boisku jak walec , jesli chodzi o ich gre dla Interu to bym miał powazne watpliwosci zaden z nich nie cofa sie po piłke a jak Adriano musi grac cofniety za Ronaldo to juz chyb wszyscy wiedza co z tego wychodzi , Adriano jest potrzebny napastnik z szybkoscia Martinsa tylko ze skuteczniejszy i lepszy technicznie od niego . Reasumujac mogli by grac razem ale Inter musiałby operowac innym ustawieniem i inna taktyke obierac na mecze pozatym trzeba by było kogos pokroju Riquelme aby dogrywał im dokładne piłki .

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 cze 2006, 13:33

Zaza na mundialu widać jak ten atak ze sobą "współpracuje".
Nawet z pomocą tak świetnych pomocników nie idzie im razem. Może dlatego, że są zbyt podobni ? który Brazylijczyk nie lubi kiwać, ale oni to robią bardzo często zapominając o grze zespołowej. Kiedyś PN napisała, że będzie to najcięższy atak na mundial ;) nie chce żeby to był najcięższy atak na Serie A i Lige Mistrzów. Bóg przebacza, kibice nigdy - takie przysłowie w którym jest sporo prawdy. Ciężko było by mi widzieć Ronaldo znowu w barwach Nerazzurrich. Tak w gronie ścisłości dodam, że Roni to był mój ulubiony piłkarz. Styl w jakim odszedł z Interu pozostawił fatalne wrażenie. Jak kiedyś sam powiedział "na transferze z Interu, zależało mi tak bardzo, że zerwałem umowe z Nike i dopłaciłem tej firmie". Czy ktoś taki ma prawo powrotu ?

Już chyba bym wolał Zlatana :p

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 cze 2006, 13:37

Sero pisze:Już chyba bym wolał Zlatana Razz
ty chyba jestes niepowazny :roll: oni sie tylko wiekiem róznia zlatan równie słaby jak Ronaldo , jednak takiej klasy jaka ma brazylijczyk szwed nigdy nie osiagnie

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 cze 2006, 13:40

coco pisze:ty chyba jestes niepowazny oni sie tylko wiekiem róznia zlatan równie słaby jak Ronaldo , jednak takiej klasy jaka ma brazylijczyk szwed nigdy nie osiagnie

to była forma ironi

Różnią się też tym, że Ronaldo zdradził Inter, Zlatan nie.
Co nie zmienia faktu, że obu panów na San Siro po stronie Interu nie chce

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 cze 2006, 16:31

Czyli głównym minusem przeciwko takiemu rozwiązaniu jest zdrada klubu i kibiców ? Tylko pytanie czy to będzie brane pod uwage ? Macie racja co do tego że obaj teraz błądzą i strzelają bramki z podań na nos, dla tego chyba takie rozwiązanie powoduje że Moratti musiał by jeszcze wydać troche kasy na "podającego" z prawdziwego zdarzenia. Bo nie ulega wątpliwość że obaj mają podobny styl. Choć Adriano bardzie wraca i lewa nogą może gwożdzie wbijać. Sam Massimo Moratti cukrując w kiedunku Ronaldo dał znak dziennikarzą :wink: Gracz Real nie pozostaje mu dłużny. Choć w sumie zawsze o sobie mówili w superlatywach stąd teorie że jednak Ronaldo nie spalił za sobą mostów. :wink: I będzie mile widziany przynajmie z loży honorowej Giuseppe Meazza od strony Morattiego :wink: Ciekawi mnie jaka jest różnica miedzy ofertami za Ronaldo a Luce Toniego. Nie moze opierać się na spekulacjach bo na ich podstawie wiem że codziennie ta kwota jest inna. Wczoraj pisaliśmy że Cassano znów w serie A to koszt ok. 12 milionów wiec ile Inter musiał by dac za Adriano ?

Sero ironia - ironią ale pewnie też gdzieś jesteś przygotowany na taka opcje :roll: Różni ich jeszcze kilka innych rzeczy. A jak miał by być szczery to kilka na plus Szweda :wink: Może na liście jest daleko ale co My możemy ? z każdym dniem procesu zainteresowanie jego osobą będzie rosło.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 cze 2006, 16:47

*_Zaza_* pisze:wiec ile Inter musiał by dac za Adriano ?
chyba za Ronaldo :roll: bo za Adriano puki co to nie musza dawac

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 cze 2006, 16:51

No łapiesz mnie za słowa :P Jasne że za Ronaldo :) Traktuj to w kwesti pomyłki, nie rób ze mnie tego no :P :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 cze 2006, 17:08

Wszedłem przed chwilą na www.fcinter.pl i pierwszy news to news z Ronaldo. Zdjęcie ze złotą piłką :]

Sprawa Ronaldo wraca, ale dla kibiców nie ma powrotu.
Moratti jest troche inny :p On nie patrzy na takie rzeczy, on lubi piłkarzy typu Ronaldo, Recoba czyli bajecznych techników. A skoro tak to niech sprowadzi Ronaldinho :P
Tak na poważnie nawet gdyby wrócił to jakie przyjęcie miałby na Giuseppe Meazza ? chyba nie najlepsze, a to mogło by się na nim źle odbić. Po pół roku i pewnie by pakował manatki. A najlepszy przykład mieliśmy w Polsce, gdzie śpiewak Kaczor trafił do Legii ;)
* Zaza * pisze:Może na liście jest daleko ale co My możemy ?
No właśnie co my możemy :)
chyba tylko nadzieje, że działacze surfują po pilka.pl i kopiują pomysły :P
A jeśli tak to nie zaszkodzi pomarzyć. Dobrze by było ściągnąć Buffona, Barzagliego, Riquelme, Teveza, Toniego 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 cze 2006, 17:25

Troche przegiełeś z tym porównaniem Kaczorowskiego z Ronaldo - a w zasadzie nie ich a sytuacji obu piłkarzy :wink: Samo to że Ronaldo i Moratti wypowiadali sie ostatnio w samych curkach :wink: A informacja o sms też jest kolejnym dowodem że On mu może zaufać. Jak kiedyś pisał sports.it ma słabośc do niego. Dla tego chyba przywitanie tifosich Nerazzurich było by inne niż w przypadku Figo czy nawet Kaczora :P Trzeba pamietać że troche czasu mineło. I sytuacja jest inna. Wiesz co trzeba zrobić ? prześledzić temat na Włoskich stronach - forum :wink: bo może nie jeden sie ugnie :wink:

Marzenia 8) ja pisze list to św. Mikołaja :P hehe
Drogi Mikołaju wiem że śledzisz rynek calcio bo widziałem Ci na forum :lol: hehe dobre może jeszcze petycje :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”