Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 19

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 cze 2006, 20:52

Hajto w Lechu, w koncu naprawde transfer nowego Kolejorza :twisted:
Ale czy to wzmocnienie dowiemy sie dpoiero w trakcei sezonu, dla mnie liczy sie, ze wreszcie nowy srodkowy obornca, ktory moze grac takze ne prawej :roll: Teraz mam nadzieje, ze zostatnie Bosacki i zrobia cos z Błażejem :? Szkoda go, a lewa strona defensywy takze narazie nie wyglada zbyt imponujaco :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 lip 2006, 13:29

Dzisiaj Lech jako pierwsza polska druzyna debiutuje w Europucharach. Pzreciwnika nie ma silnego bo Tiraspol i nie ma co sie nad tym rozpisywac ;) Podam przewidywany sklad Lecha:

Linka - Kikut,Kucharski, Scherfchen, Wojtkowiak - Zakrzewski, Bąk, Murawski, Pitry - Dembiński, Gregorek.

Jak wiadomo nie zagra Wasilewski, Bosacki i Reiss :(

Transmisja z meczu na oficjalnej stronie Lecha (audio).

Aha. Mecz o 19.00 ;)

Awatar użytkownika
Szymek89
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek89 » 01 lip 2006, 14:05

Kto mi powie co się dzieje z Telichowskim , przecież to jeden z najlepszych lewych obrońców polskich ??

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2006, 14:23

Kto mi powie co się dzieje z Telichowskim , przecież to jeden z najlepszych lewych obrońców polskich ??
Jesli chodzi o Telicha to niestety cos nie potrafi sie dogadac z nowymi wladzami-nowego Lecha, a szkoda i to ogromna. Ostatnio trenowal z Groclinem, a podobno zainteresowanie nim wykazuje takze Korona :wink:
Jedno jest pewne ma on nadal kontrakt ze starym Lechem i jesli ktos bedzie chcial go zatrudnic musi za niego zaplacic :twisted:

Co do meczu, to sklad mnie wyprowadza z rownowagi :warrior: Kikut i Szeryf w obornie :?: do tego Pitry na lewej :arrow: mam nadziej, ze tak nie bedzie 8) Dobrze ze jest Bosy i Wasileski i "nowy" nabytek Hajto.
Ale na lewej powinien biegac Wachowicz :!: Kurcze troche sie musi zmienic prze inauguracja sezonu na Bługarskiej, przynajmniej ja na to licze :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 lip 2006, 20:56

I Lech przegral... No nieciekawie zaczely sie nam te Europuchary... z kim jak z kim ale z zespolami sredniej klasy ligi moldawskiej to przegrywac nie mozemy... Zreszta gdzie ten Lech ktory mial walczyc o mistrza... Szkoda ze Reiss, Bosy i Wasilewski nie zagrali bo podciagneli by na pewno gre Kolejorza. Z relacji audio wynikalao ze Lech moglby jeszcze stracic ze 2 bramki... Tiraspol z tego co slyszalem dobrze gral w defensywie i Lech nie mogl sie przedrzec przez obrone naszego zespolu... Mam nadzieje ze w Polsce odbijemy sobie ta porazke... W koncu to trio pewnie powroci o ktorym wczesniej pisalem ;) Jak na razie Lech gra padake, Gregorek ktory blyszczal w sparingach zawiodl dzisiaj...Czekamy na rewanz...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lip 2006, 21:58

Potwierdzilo sie to iz nie mozna stworzyc teamu w kilka tygodni :!: Poza tym pewnie brak bylo swiezosci, gdyz znajac Franza pewnie zaaplikowal pilkarza dosc ciezkie treningi :!:
Kojelorz mial troche szczescia gdyz zespol z Moldawii trafil rowniez w slupek :!: zobaczymy jak zagraja w Poznaniu lecz 1:0 to zdrdliwy wynik :!:
Kupon poszedl :cry:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2006, 17:24

Kontrakt Telichowskiego z Lechem rozwiązany z winy klubu

Wydział Gier PZPN rozwiązał kontrakt Błażeja Telichowskiego z WKP Lech Poznań z winy klubu. Orzeczeniu nadano rygor natychmiastowej wykonalności.

Decyzja jest nieprawomocna. Stronom przysługuje odwołanie do Komisji Odwoławczej PZPN w terminie 14 dni od daty otrzymania pisemnego uzasadnienia orzeczenia Wydziału Gier.
No to wreszcie sie wyjasnila sprawa :!: ale najwidopczniej jest to czarny scenariusz dla Lecha :!: wydaje sie ze najprawdopodobniej bedzie jednak odwolanie bo tak lech traci $
Troche nie rozumie Telicha, gdyz najprawdopodobniej bedzie gral w Groclinie - ktory nie daje takich perspektyw jak Lech .... Liczka :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lip 2006, 19:50

Caly czas mialem nadzieje, ze jednak Telichowski pozostanie w Lechu, no coz, jeszcze gorsze to, ze Lech nawet odstepnego nie dostanie.
Defensywa jak nie wygladala najmocniej tak nadal po przyjsciu Hajty nie wyglada :cry:
Co innego kolejny Lechita w Groclinie wiec moze kolejna fuzja :arrow: przynajmniej dla Drzymaly to nie bylby pierwszy raz :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2006, 22:01

Dzisiaj poznalismy sponsora strategicznego Kolejorza na przyszle 3 lata :!: :!: :!: Jest nim :arrow: piwo WARKA produkowane przez Grupę Żywiec.
Cieszy mnie, ze w koncu w poznaniu sa i wlaściciele z zapleczem finansowym i na dobrym poziomie spnsor. Fajnie to bedzie wyglądało :arrow: zawsze Lech byl kojarzony z Kampania Piwowarską, a tu ich duzy konkurent bedzie sie reklamowal pod egida Lech Poznan :P Niestety Kulczyk zdecydowal sie walic kase w Wisłe Krakow, mam nadzieje, ze zaksztuci sie jeszcze Tyskim. Teraz pijemy Warke :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 10 lip 2006, 22:24

Teraz pijemy Warke
.... ze tez chcialo sie Zywcowi laczyc z Lechem? Ja na ich miejscu dogadalbym sie z Tiraspolem :P A tak powaznie to wladze Amici powinny za ta kompromitacje wyj.... Smude. Co to za trener, jak juz przed meczem wypowiadal sie, ze najlepiej to jak odpadna ....wstyd :!:

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coroner-ka » 10 lip 2006, 22:31

Ja mam cały czas niemiłe wrażenie że Smuda miał powiązania z aferą Wrocławska byc może sie mylę - czas pokaże . Zastanawia mnie jedna rzecz - dlaczego przeszedł do Lecha - nie wieże że to powody finansowe . A może ktoś wie ??? Najlepiej zapytać u zródła :):)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2006, 18:10

Awans do Uefa i tak był mało i to bardzo mało realny, więc lepiej chyba jesli trener bedzie miał więcej czasu na przygotownie i rozpoznanie zespołu :wink: Smudę będę oceniał dopiero w połowie pierwszej runzy, bo wtedy wyniki muszą już być, w Legii było podobnie dano czas Zielińskiemu nie sprawdził sie ITI wzieło Wdowczyka. Ja mma nadzieję, że w Poznaniu tak nie będzie i na stadionie będę oglądał same zwyciestwa :twisted:
Choć narazie polityka transferowa Franciszka mi nie przypada do gustu, myślę, że gdyby tak naprawdę chciał Telichowskiego i Mowlika w zespole to by się z pewnością działacze dogadali, podobnie teraz z młodym Topolskim, przejdzie pewnie za free do Łęcznej :cry:
Zobaczymy za 4 miesiące narazie tylko tęsknie za Czesiem, ale mam nadzieję, że płakać nie będe muisał :oops:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 lip 2006, 18:16

Ja tam za Michniewiczem nie tęsknię ;)

Zatrudniliśmy Smudę i miały być z nim wielkie sukcesy, zespół na miarę ligi mistrzów :shock: No póki co jest tyle, że odpadliśmy z PI z Tiraspolem ;( A no i moim zdaniem tworzenie KKS'u niemal tylko na zawodnikach Amici jest dużym błędem. Powinno być 50 - 50. Wasilewski, Micanski, Kikut i może Dębina to jedyne wzmocnienia. Reszta kadry powinna zostać. A nie od razu Malarza sprzedali do Grecji ;/

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 12 lip 2006, 0:13

Awans do Uefa i tak był mało i to bardzo mało realny,
malo realny ? :shock:
No jezeli uwazasz, ze ogranie austriackiego Pasching bylo malo realne to z cczym do ludzi. Gdyby przygotowano druzyne odpowiednio byla na to szansa.
PS. przypomne, ze INTERTOTO w tym sezonie zmieniono i wystarczylo wygrac mecz asutriakami. No chyba, ze to piszac o tym nie wiedziales to zrozumie.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 lip 2006, 13:02

Ja sie zgadzam wyjatkowo z assurbanipalem. Lch mial doskonala okazje zeby znalezc sie w PUEFA. Losowanie Intertoto bylo bardzo dobre. Szczegolnie w 3 rundze gdzie moglismy trafic na zespol z Hiszpanii, badz Anglii... Mnie nie przekonuja usprawiedliwienia ewidentnego blamazu z Tiraspolem, ze zespol jest dopiero budowany. Ilu pilkarzy z Amici dolaczylo do Lecha :?: 4 :?: Wiec to juz jest powod zeby odpadac z moldawskim zespolem :?: Stracilismy szanse na dodatkowy zespol w PUEFA... Sam Smuda przyznal ze to byla kompromitacja... Moze i zespol jest budowany ale conajmniej 89% pilkaerzy to gracze Lecha, wiec nie ma mowy o budowaniu zespolu od podstaw i zgrywaniu sie wszystkich pilkarzy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”