MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 02 lip 2006, 12:58

No panowie, bo wyeliminowaniu Brazylii, mimo wszystko szanse kandydatów oceniam na 25 % dla każdego.Każdy może być tutaj mistrzem, oraz równie dobrze 4 drużyną.Do meczu wtorkowego pozostały 2 dni z hakiem, a ja już nie mogę wysiedzieć.To jest w sumie najważniejszy mecz w karierze dla Tottiego, Cannavaro oraz paru innych ludków, którzy pewnie już nie będą mieli okazji grania w światowym czempionacie.Taktyka Marcello ? Zwycięstwo z Ukrainą 3:0, wcale nie odzwierciedla, tej chwilowej, bo chwilowej ale nerwówki i praktycznie golu wiszącym w powietrzu dla Ukrainy.Italia tez nie może się zepchnąć do głębokiej defensywy, jak z Australią, ale grać podobnie jak Argentyna, a jestem pewien będzie dobrze.Szkoda, że nie zagra Sandro :(, ale wiem, że Matrix zastąpi go wyśmienicie, dla niego to także szansa na wykazanie umiejętności pod nieobecność Nesty i rehabilitacji po czerwieni z Kangurami.Jak zagrać ? 2 napadziorami, czy może tylko z jednym sępem, Tonim ? Oto jest pytanie, w sumie ja osobiście wolałbym 2, bo taka prawda, że obrona i tak będzie zabezpieczona, a kotraataki będą o 40 % groźniejsze.Boję się też o Rino, który ma już żółtko, a groźba nie grania w ewentualnym finale jest duża.Zapewne będzie uprzykrzał życie Ballackowi, i wiem, że zrobi to świetnie, tylko żeby się obeszło bez kartki.Forma bocznych obrońców jak i Buffona jest genialna, więc o nich się nie martwię.Mam nadzieję, że Totti utrzyma formę zwyżkową i pokaże kto jest czołowym OM na świecie :].Jestem poprostu pewien, że Włosi to drużyna na mistrza, bo naprawdę jeżeli naprawdę nie grają widowiskowo, to chociaż mądrze i skutecznie, oczywiście z odrobiną fartu, ale cóż szczęście sprzyja lepszym ;).Są jedyną drużyną, która może powstrzymać Niemców i naprawdę chyba cały świat powienien się modlić o zwycięstwo Squadra Azzurry :-).Forza Italia !

Wróć do „Piłka nożna na świecie”