A teraz troche inaczej.
Z Niemcami będzie niezwykle trudno, ciężko. Nie obchodzi mnie styl, niech grają jak chcą byle by wygrali. To wynik idzie w świat a nie styl gry. Mam nadzieje ze Lippi pokaże że jest trenerem z najwyższej półki. Nie ma Brazylii więc Mistrzostwo Świata jest na wyciągnięcie ręki dla Włochów. Dużo bramek nie padnie, ale niech Włosi strzelą jedną bramke więcej od Niemców, którzy są pewni siebie bo graja u siebie. Gospodarzom sędziowie sprzyjają tak sie przyjeło i tak niestety jest, tak samo było 4 lata temu w Korei gdzie Ekwadorski sędzia pozbawił Azzurrich szans na wygranie z Koreą. Zresztą w tamtym mundialu działy sie Cuda wianki.
Jakim składem zagrają ? Wróci Nesta? Okaże się, chociaż Barzgali zastepuje go godnie. I nie zauwazyłem wpadek w meczu z Ukrainą. Kluczem do zwycięstwa nad Niemcami będzie powstrzymanie Ballacka oraz Lahma, obroncę prawego. To zadanie dla Grosso, chyba że Lippi Zambrotte posle na Lewo, A Grosso na Prawo. Trzeba wykorzystac także lewą strone Niemców, gdzie obrońca Niemiecki gra bardzo niepewnie.
I zadanie dla srodkowych obrońców. Wyłączyc z gry Klosego, i Podolskiego. Cannavaro skutecznie wyłączył Scheve w pojedynku z Ukrainą, niech teraz powstrzyma Klosego, a Barzgali (ew. Nesta) Musi uporać się z Podolskim.
Osobiscie stawiam na 1-0 dla Włoch, bramke strzeli Toni albo Gattuso
Forza Grande Italia !