Mercato Nerrazzurich! - Strona 35

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 cze 2006, 17:36

Wystarczy, że tylko kibice z curva nord nie przyjmą Ronaldo i wystarczy.
Reszta na stadionie ucichnie :P Moje zdanie jest takie, że lepiej nie "ryzykować" ściągnięciem "el Fenomeno" do Interu. Żeby przekonać kibiców musiał by strzelić ze 30 bramek, a i nie wiadomo czy to by starczyło :lol: Zaza znasz jakieś włoskie fora ? bo bym chętnie wszedł i zobaczył co piszą :p

*_Zaza_* pisze: I sytuacja jest inna

Ale kibice to kibice. Gdy odwrócisz się od klubu lub go obrazisz nie masz tam prawa wstępu. A więc przypadki nie różnią się tak bardzo ;)

Zresztą trochę się dziwie Morattiemu, że ciągle mu się marzy ten Ronaldo. Czyżby zapomniał jak go utrzymywał gdy ten leczył kontuzje ? a później taki cios i odejście zdrowego Ronaldo do Realu :?

A i co do tych marzeń to za Riquelme może być Kaka :twisted: :P
Proponuje też wymiane Materazzi-Nesta :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 cze 2006, 18:04

Ryzyko na pewno jest i nie tylko przyjęcie przez fanów będzie tym ryzykiem - bo jak napisałeś musiał by strzelić ok. 30 bramek ale czy będzie w stanie tak sie odbudować ? wrócić do formy ? Bo sam transfer Ronaldo w takim stanie, nic dosłownie nic nie gwarantuje. Już nie wróci ten Ronaldo z przed kilku lat ale obudzić sie obudzi tylko potrzebuje dostać w ... :wink: Faktycznie zastanawia fakt że Moratti tak bardzo w niego wierzy. Bo może przyjąć teorie że prasa koloruje ale sam właściciel Interu nie raz mówił że bierze taki wariant pod uwage i wogóle sam wiesz jak jest. A mimo że Bóg wybacza - kibic nigdy to sądze że nie zrobili by tego Morattiemu. Bo co beda gwizdać ? z 3 bramki i jakiś uraz do niego czy krytyka ucichnie. Zreszta przez ostatni rok [?] ciągle walczy z ktytyką :roll: Wiec to może nie miec znaczenia. Wiesz gożej jak by Bobo chciał wrócić ... ['] [swoja drogą Vieri o krok od Sampdori - będzie atak Flachi - Vieri :wink]

Sero pisze: Zaza znasz jakieś włoskie fora ? bo bym chętnie wszedł i zobaczył co piszą

Potem Ci link przyśle na prv. Bo mam gdzieś kilka ciekawych. Jak coś to bannerami dojdziemy do tych w temacie :wink:

Sero pisze:Proponuje też wymiane Materazzi-Nesta
To juz oficjalnie :wink: Favalli już w rozliczeniu :wink: Kaka' bedzie grał w Real :P Hala prezydencie :P

Awatar użytkownika
mediolańczyk
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mediolańczyk » 29 cze 2006, 18:04

Chciałbym wrócić do tego pomysłu z Buffonem, w sumie to Inter NIE MA PEWNEGO bramkarza, ToldONE jest stary i pomału sie wypala, a J.Cesar mnie nie przekonuje ,zawalił ten mecz z Romą i dostaliśmy trójke w plecy , piękny gol Adriano ,ale ten Tottiego.... dobry golkiper typu Ceh czy właśnie Buffon inaczej by sie ustawił i dał radę. Dle mnie poszukiwanie czasem na siłę super snajpera jest głupie , albo kupowanie 2-giego defensywnego pomocnika, jest ogromna szansa przy degradacji Juve kupna Buffona choć czy on by chciał u nas grać ?? bo jak wiemy dobry zespół jest budowany od tyłu...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 cze 2006, 18:20

Niestety nasi działacze nawet nie pisneli o Buffonie. A więc możemy liczyć tylko na Świętego Mikołaja :lol: Choć może coś ukrywają i już mają na celowniku Gigiego :>

Właśnie - Vieri. Co ciekawe Bobo i Roni to obaj byli już idole kibiców Interu i obaj odeszli w niesławie. Może niech jeszcze obaj teraz wrócą :P Atak Vieri-Ronaldo i tysiące braw na stadionie :p Zaza nie krok tylko już podpisał kontrakt z Sampą na zasadzie wolnego transferu bodajże ;) Ciekawe bo w ciągu roku to już jego 4 klub ! i 3 krotnie przechodził z free :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 cze 2006, 18:38

Na temat graczy Juventusu nie ma co pisać bo wiadomo lada dzień wyrok i teraz trudno coś się dowiedzieć. Dużo zależy od wyroku i tego jak klub potraktuje ewentualne prośby piłkarzy by ich sprzedano. Mimo że rynek Włoski jest od dawna zamkniety i czesto dochodziło bo interesów na lini głównych [3 ? 4 nawet 5] rywali do scudetto, to w tym oknie Hiszpanski duet napalił sie na maxa. Kazdy wie że chca wykorzystac ewentualny nie korzystny wyrok. Barcelona marzy o Gianluce, Real tez by widział Zambrotte i Emersona - jest Zlatan czy Vieira czy Francuz Trezeguet, a i sam Buffon może podjąć decyzje że zmieni klub. Ostatnie doniesienia były miłe dla fanów Milanu ale jak pisali sam Gigi chce znać wyrok. Dla tego nie ma sensu za mało zostało. Wtedy bedzie bardzie jasna sytuacja. Pewnie Stara Dama dostanie massse ofert jeśli zdecyduje sie wystawić na liste transferowa nie których gracz. A przeciesz trzeba pamietać że niue tylko w przypadku spadku ale też "utrzymania się" mogą sie pozbyć kilku gracz bo afera spowodowała i nich wielkie straty i teraz muszą wyjść na prosta a tą najbardzie prawdopodobną ocpcją jest mały "bazar"

Vieri już oficjalnie w Sampdori :shock: ? i ja nic nie wiem :P To dla tego Francesco Flachi tak go zachwalał :P Bobo wędrownik :wink:

_______________________________________________________________________ :wink:

Widzieliście ? Ukraiński Gattuso - Anatoliy Tymoszczuk :wink: Ponoć Inter do obsrewuje, a były pikarz Interu a obecnie trener Szachtara Mircei Lucescu poleca go Manciniemu - Defensywny pomocnik wiec troche to dziwne. Pewnie dzis bedzie podwójnie umotywowany :wink:

Inny temat to już standart ostatnich dni - Maxi Rodriguez....

Ale ponoć teraz do walki z Milanem o tego gracza włacza się Inter i Roma. Pewnie plusem Inter ma być kolonie Argentyńczyków w kadrze. A Roma ostatnio w/g prasy na wielkie plany. Ciekawe nazwiska im przypisują. Chyba że Roma szuka następcy Manciniego ? bo to też możliwe :roll:

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 01 lip 2006, 23:01

no panowie mozemy byc pewni ze z taka gra Adiego nikt nie bedzie chcial :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lip 2006, 9:45

*_Zaza_* pisze:Anatoliy Tymoszczuk
:lol2:
Lucescu chyba sam nie wie co mówi.
Stanowczo, ale Inter to dla niego za wysokie progi.
Tutaj trzeba mieć wyrobioną markę, a skoro nawet taki Pizarro po odejściu Verona nie może być pewny miejsca w składzie to co mówić o Ukraińcu.'

Maxi 8)
zawodnik bardzo dobry, ale czy przypadkiem Inter poszukuje takiego gracza ? chyba nie, więc temat wydaje się mi zamknięty. Prędzej do Romy tak jak wspominasz Zaza i wtedy Mancini do Interu za Pizarro. Ale i tak chyba najbliżej Rodrigezowi do Milanu. Co ciekawe szanse na Riquelme poważnie zmalały bo raz, że klub chce za niego ... 60 mln ojro to jeszcze sam zawodnik podkreślił, że nigdzie nie chce odchodzić. Tak więc nie wiem na kogo można zagiąć parol :roll: napewno nie na Emersona za którego klub podobno złożył ofertę. Nie widzi mi się gra dwoma DMami. A do tego Puma to już nie ten sam gracz co choćby 2 lata temu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 10:53

Sero ale ponoć jak nie Inter to inne kluby serie A siegną po Anatoliy'a Tymoszczuk'a - wiec niech Mancio działa jak wiąże z nim plany :wink:

Maxi ? Masz racje że troche to chyba za sztuczne. Chyba że Inter ma jakiś inny plan o którym nie piszą bo Roma ponoć Manciniego nie chce sprzedac. i basta :P Dla tego teraz trzeba czekac co Maxi wybierze. Chyba zdecyduje sie odejśc ? ma szanse na awans w swojej karierze [jak oferty są prawdziwe]

Emerson ? wiesz widziałem news o tej ofercie a Włosi twierdzą że Emerson jest pierwszym który nie bedzie czekał na wyrok i odejdzie, ale chyba do Real ... mimo wszystko tym bardzie ja znów pisze się Capello al Real :wink: zreszta jak piszesz - zaczeli by grać 4-4-2 z dwójką DM w środku ? bo chyba oferta 15 milionów ba nawet 12 to nie oferta za rezerwowego :roll:

Co ciekawe Luca Toni znów przemówił i znów mówi o swoim przywiązaniu do Violi. Wiec temat umarł [przynajmiej na jakiś czas] ale Crespo tęskni za Itallią i wraca na Giuseppe Meazza :] Ale czy do Milanu to nie takie pewne :wink: Inter ? Roma ? Choć sumy jakie padają w kwesti powrotu Hernana do Serie A są czasem szokujące. Ale w tym wypadku ufał Włoskim zawsze dobrze poinformowanym potrala mercato :wink: Bo 25 milionów to jest smiech na sali - nie mając nic do Crespo ale Romka :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lip 2006, 13:21

*_Zaza_* pisze:Maxi ? Masz racje że troche to chyba za sztuczne. Chyba że Inter ma jakiś inny plan o którym nie piszą bo Roma ponoć Manciniego nie chce sprzedac. i basta Dla tego teraz trzeba czekac co Maxi wybierze. Chyba zdecyduje sie odejśc ? ma szanse na awans w swojej karierze [jak oferty są prawdziwe]

A jednak :!: Jest oferta za Maxiego = 15mln+Solari
Teraz ciekawi mnie jak to wszystko będzie wyglądać.
Przychodzi Rodrigez na skrzydło. Po tym jak Villarreal zachciało za Juana Romana 60 mln pewnie odstraszyli inne kluby. Dlatego tak jak wcześniej pisaluśmy być może Stanko zejdzie do środka i zastapi Sebe Verona ? Ciekawe co z Mancinim, bo ten drugi Mancini czyli Roberto jest podobno w nim zakochany ;)

Figo-Cambiasso-Stankovic-Maxi

Swoją drogą Dejan już dawno nie grał w środku i jego dyspozycja byłaby wielką niewiadomą.

Heh, Toni widać ubezpiecza się w razie gdyby został. A, że miał ostatnio jakiś konflikt z kibicami to teraz zapewnia, że Viola leży mu na sercu. Crespo jest dobry, ale ostatnimi Argentyńczykami którzy aktualnie mogą przyjść powinien być tylko ktoś z dwójki Maxi-Riquelme, no i może jeszcze Tevez :P
Zaza to prawda, że Pirlo ma zamiar odejśc z Milanu ? :> nie było mnie kilka dni i musze uzupełnić wiadomości :p

PS. ciekawe gdzie są inni Nerazzurri ? zapadli w mundialowy sen :p

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 13:45

Ale zauważ że to kolejna oferta 15 milionów w ciągu 3 dni ze strony Inter - oczywiscie prasowa oferta ale zawsze :wink: Tak jak Emersona wydawał sie mało prawdopodobny [bo Real] to teraz zapowiada się walka o Maxiego. Jak Inter juz tak zaczą :P Coś nie piszą nic na temat tego jak Atletico sie ustosonkowało do oferty Rossonerich. Bo wiesz dług Ateltico wobec Rossonerich to nie "jakiś tam" 1 milion. Pewnie jak trzeba to sie dogadają. Ciekawe na kim bardzie Milanowi zależych czy Torresie czy Maxim ? A równie dobrze oba kluby z Mediolanu mogą się "podzielić łupem" :wink: Choć jak sam piszesz [Stanković na środek] to jest ciekawe czy taka jest wzija Mancio ?

Pirlo ? nic nie wiem ? hmmm w sumie z ostatnich plotek nic ale to kompetnie nic nie widziałem o Pirlo :roll: Oprócz tego że jest gdzieś tam nominowany :P Ale nie kracz :P cicho sza.

Roman 60 milionów ... Suma odstepnego [?] jak się nie myle wiec typowe Hiszpanski chwyt pod publike. A dobrze wiemy ze jak by Inter skorzystał ze swoich dwóch / trzeba mało grających piłkarzy wyrywa Romka za ok. 35 :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lip 2006, 13:57

Sero pisze:ciekawe gdzie są inni Nerazzurri ? zapadli w mundialowy sen
Jesteśmy!!! Tylko skupiłem się na innym temacie, ale czytam topic i jestem na bieżąco.

Troche wzbudza u mnie niepokój zbyt duża liczba nazwisk przewijająca sie w wiadomościach dotyczących Interu. Grosso i Maxwell ponoć już są w Interze. Dobra wiadomość, że skończyły się kłopoty z lewą stroną. Pozostaje uzupełnic luki po odejściu C.Zanettiego, Verona i jeśli Adriano chce odejść to nie zatrzymywac go tylko sprzedać, a na jego miejsce kupić Luce Toniego. No może jeszcze na środek obrony Barzagli i koniec. Żadnej nie potrzebnej rewolucji.
Po co nam Maxi, znów stracimy rok tak jak z Solarim który formę złapał dopiero na końcówke bo przyzwyczajał się do specyfiki włoskie ligi. Za rok znów sprowadzimy kogoś innego. Solari musi zostać, bo będziemy mieli z niego jeszcze wiele pożytku.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lip 2006, 14:19

Babel pisze:Troche wzbudza u mnie niepokój zbyt duża liczba nazwisk przewijająca sie w wiadomościach dotyczących Interu

Spokojnie ;)
To są tylko alternatywy, a i tak przyjdzie 4 najwyżej 6 piłkarzy.
Z Maxim to w pełni Cie popieram bo mniej więcej podobna była sytuacja rok temu z Solarim, tyle, że wtedy nic nie płaciliśmy. Teraz Santiago ma inne nastawienie i błędem było by go sprzedanie czy oddanie do innego klubu.

Jak pozbierać to narazie przyszli Grosso, Maxwell, Dacourt

Do tego brakuje zawodnika do środka, jednego obrońcy oraz napastnika po odejściu Chino.

Co do Riquelme to Villarreal chce 3 graczy Interu. Zgłaszali zainteresowanie Toldo, Burdisso i Matrixem więc może oddać im dwóch graczy i 60 mln poszło w zapomnienie.
*_Zaza_* pisze:Choć jak sam piszesz [Stanković na środek] to jest ciekawe czy taka jest wzija Mancio ?
Kiedyś Roberto wspominał o możliwości grania ze Stanko w środku. Więc chyba taka wizja chodzi mu po głowie ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lip 2006, 15:07

Sero pisze:PS. ciekawe gdzie są inni Nerazzurri ? zapadli w mundialowy sen
No ja cały czas śledzę temat ale nie udzielam się bo gdybym rozkminiał każdą plotkę to bym chyba w końcu zwariował. Przecież to już kilkudziesięciu kopaczy prasa do Interu sprzedała a tak na prawdę to oficjalnie jeszcze nikogo nie mamy (chociaż Maxwell, Grosso i Dacurt są już pewni). Jedno co mnie niepokoi to liczba defensywnych pomocników przymierzanych do Interu – mam nadzieję, że żaden z tych transferów nie dojdzie do skutku.
Sero pisze:Kiedyś Roberto wspominał o możliwości grania ze Stanko w środku. Więc chyba taka wizja chodzi mu po głowie
Akurat tu nie widzę problemu chyba Deki na środku gra cały czas w reprezentacji i w Lazio chyba też na środku grał. Więc z przestawianiem się raczej nie będzie problemów. Pytanie brzmi jednak czy on ma odpowiednie umiejętności aby pokierować Interem ? Nie wydaje mi się

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lip 2006, 21:20

Zico_FCI pisze:Akurat tu nie widzę problemu chyba Deki na środku gra cały czas w reprezentacji i w Lazio chyba też na środku grał. Więc z przestawianiem się raczej nie będzie problemów. Pytanie brzmi jednak czy on ma odpowiednie umiejętności aby pokierować Interem ? Nie wydaje mi się

No właśnie. Myślę, że każdemu Interiscie takie pytania chodzą po głowie. Jeśli już zostanie przekwalifikowany na środek to czy sobie poradzi ? W Lazio był raczej dublerem na środku Verona i dopiero później zaczął grywać po czym odszedł do nas. Szkoda, że Villarreal za Riquelme chce takiej floty. Co prawda nie musi to być 60 mln ale nawet 40 to troche dużo. Tyle wykładało się 5-6 lat temu kiedy to panowała gorączka na rynku i kluby lekką ręką dawały po 20-30-40-50 mln na piłkarzy. Teraz każdy ogląda dwa razy tego samego centa zanim go wyda, nawet Inter i Moratti ;)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 lip 2006, 22:28

Inter musi wzmocnić środek bo to chyba najważniejsza pozycja na boisku. Jeżeli chcą nawiązać walke o mistrzostwo z Milanem i całą resztą to bez zawodnika światowej klasy na tej pozycji będą mieli spore problemy.
Villareal za Argentyńczyka chce niezłą sume pieniędzy, pytanie tylko czy sam Riquelme jest ich wart. Za to co pokazał na mundialu napewno bo grał naprawde bardzo dobrze i jego cena dość mocno skoczyła podobnie jak Torresa chociaz w tym 2 przypadku uważam że to lekka przesada :D
Wielu mówi że Riquelme gra za wolno, to prawda ale wie kiedy przyśpieszyć. Na boisku widzi bardzo wiele i świetnie uruchamia skrzydłowych wraz z napastnikami. To może być cenny zakup Interu o ile się skuszą na niego. Warto dodać że technika ma doskonałą jak każdy piłkarz z tamtych rejonów i świetnie wykonuje stałe fragmenty gry, można powiedzieć że to piłkarz kompletny. Jedyny minus to to że albo gra dobrze, albo nie gra nic a na tym poziomie rozgrywek cały sezon trzeba grać wmiare równo.

Niech Inter szuka, może będzie ktoś lepszy w co wątpie. Niech szukają na bazarze w Turynie bo tam teraz niezłe rabaty będą, mam nadzieje że Milan też się skusi na jakiś zakup :lol:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”