Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 44

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 lip 2006, 21:10

*_Zaza_* pisze:Pamiętamy jak było kiedyś - lata 80, głosna afera "Tottonero" w serie A - a Włosi mistrzami Świata czy i teraz tak będzie ?
I tez cztery druzyny europejskie w półfinale :wink:

Ja tam w procesie jesli wszystkim udowodnia to, jakie im postawili zarzuty(a raczej chyba pewne ze udowodnia), to tak jak kiedys napisał Chlopaczek, bede za tym zeby Milan zostal w Serie A. Bo wtedy raczej Juve nizej niz B nie poleci, a w przypadku relegacji Milanu nie wiadomo gdzie wylądowałby Juventus...
Nie wiem czemu to pisze, ale licze na degradacje. W pewnym stopniu zopstaniemy oczyszczeni, i zrodzi sie nowy Juventus. Lepszy. Czysty.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2868

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 02 lip 2006, 21:17

ossy pisze:bede za tym zeby Milan zostal w Serie A. Bo wtedy raczej Juve nizej niz B nie poleci, a w przypadku relegacji Milanu nie wiadomo gdzie wylądowałby Juventus...
no i przynajmniej Inter nic znowu nie zdobędzie chyba że PW albo Birra Moretti czy coś równie prestiżowego
ossy pisze:Nie wiem czemu to pisze, ale licze na degradacje. W pewnym stopniu zopstaniemy oczyszczeni, i zrodzi sie nowy Juventus. Lepszy. Czysty.
już zrodził się nowy Juventus, oby nowy lepszy. Wraz z nowymi działaczami, może (oby) nowym trenerem i innym spojrzeniem na futbol powinno być dobrze

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 10:11

No prosze ciekawe zdania fanów Juventusu może tu wyczytac :twisted: aż trze powiedzieć uh uh uh :wink: A tak na poważnie dziś ponownie rusza [odroczony w piątek] proces w specjalniej sali stadio Olimpico w Rzymie :wink: Chyba już dziś nie odroczą nic, w piątek to bardzie kluby serie B byli za ty by przenieś posiedzenie. Teraz chyba normalnie. Mimo że proces wkracza w decydująca faze widać że tragedia z Gianlucą Pessotto i półfinał Azzurrich tylko zepchną Calciopoli na drugi plan i zjednoczył fanów.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 lip 2006, 14:31

A ja mam takie pytanie z innej strony. Byc moze juz ktos na nie odpowiadal, ale przyznam sie ze nie sledze tego niezwykle ciekawego tematu na biezaco :P W kazdym razie - jezeli beda degradacje do nizszych lig to te ligi powieksza sie? Bo chyba nie zdegraduja z nich kogos tylko za to, ze Juventus (przyklad) robil przekrety? A jak zdegraduja tylko jeden klub to bedzie nieparzysta liczba druzyn? Jest jakies info jak to rozwiaza?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2006, 14:37

Krzysztof Jarzyna pisze:W kazdym razie - jezeli beda degradacje do nizszych lig to te ligi powieksza sie? Bo chyba nie zdegraduja z nich kogos tylko za to, ze Juventus (przyklad) robil przekrety? A jak zdegraduja tylko jeden klub to bedzie nieparzysta liczba druzyn?
Pewnie awasuje do SerieA jakis zespol z SeireB przykladowo Mantova lub tez inna mozliwosc w serieA zzostanie jeden z spadkowiczow a ich miejsce w seireB zajmnie wlasnie Juve

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 lip 2006, 10:26

Co prawda dziś jest ważniejsze wydarzenie dla Włoskiej piłki niż proces Calciopoli, ale to było wczorajsze wydarzenie o którym nikt nie napisał a jest to dość ważne. Wczoraj w Rzymie ponownie na stadio Olimpico, odbyła sie rozprawa. [z piątek odroczona] Głównie walczyli z sądem adwokacji oskarżonych - Znów nie pojawił się Moggi i Giraudo ... ale za najważniejszy punkt programu dotyczył własnie ich samych - sąd odrzuciał wniosek aby Luciano M. i Giraudo wykluczyć z procesu [jako głownych oskarżonego] z takiego powodu że nie zajumje sie już sporteem [podali się dawno do dymisji]

Nie wiem jak to jest ale chyba sam Lucek zaszkodził sobie i Juve wypowiedzią publikowana w La Gazzetta i jednym z programów TV - w której powiedział że czołowi działacze Juve wiedzieli o wszystkim, bronił trenera i piłkarzy ale nie mówił nic że działał sam ba nawet się tego wyparł - to mogło być kluczowe że publicznie tak mówił. A prokuratura i tak przesłucha wszystkich w taj sprawie. Wiec da taktyka obronna adwokatów Juventusu legła w gruzach.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 lip 2006, 10:31

*_Zaza_* pisze:w której powiedział że czołowi działacze Juve wiedzieli o wszystkim
no to ich ugotowal...z reszta chyba bez jego slow bylo to wiadome...ale publiczne slowo, to mocne slowo...juz sie tego wyprzec nie bedzie mogl....bo w innym razie to wiadomo jak z nimi jest;)...

Mam nadzieje ze Nasi sa odcieci od tego w Dortmundzie... :? rok 82 sie powtarza.. i polfinaly europejskie..i zamieszanie w Calcio...i mistrzostwo dla Italii :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lip 2006, 12:14

Nie wiem, może ktoś lepiej zna włoski ode mnie :P

http://sport.alice.it/it/cmc/calcio/200 ... 98198.html

Tytuł kontrowersyjny :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 lip 2006, 12:24

Sero narazie to woda :roll: Jutro to się zmieni zobaczysz - To są rządania co nie których wobec klubów ale jeszcze obrona ma pole do popisu. Proces nadal nie ruszył tak jak oczekiwano - wyrok poznamy nie 9 a 10 lipca czyli po finale :] Mistrza by nie przyznali nikomu jak by tak zrobili jak tam pisza :P Ale spokojnie wcześniej coś pisali że Galliani czysty :] teraz to a o 18 że sąd sie poddał :wink:

Teraz to tylko przypuszczenia nikt z nas nie zna prawdy a ona będzie znana 10 [?]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2006, 12:27

Sero pisze:http://sport.alice.it/it/cmc/calcio/200 ... 98198.html

Tytuł kontrowersyjny Twisted Evil
:shock: :shock: :shock: :shock: jezeli by sie tak zlozylo to naprawde mozna byloby to nazwac katharsis :lol:
Ale chyba nierealne wg mnie :!:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 04 lip 2006, 12:32

Sero a tu http://www.gazzetta.it/Calcio/Altro_Cal ... esso.shtml juz inne wyroki ;)
Narazie tego chce Palazzi.
Gazzetta podaje za jego słowami ze Milan zostanie cofniety na ostatnie miejsce w Serie A czyli spadek do Serie B oraz dostanie -6 pkt na starcie,Viola i Lazio takze do Serie B tyle ze dostana -15pkt
I co najlepsze Juve zostanie odebrany tytuł za rok 2005 rok, za 2006 rok takze i maja nie zostac nikomu przyznane, no ale całkiem nie rozumiem ich kary maja taka jak Milan :shock: czyli Serie B i -6 pkt
Ech albo gazety sobie robia jaja bo teraz kazda pisze inaczej alebo jemu słonce w głowke przygrzało :roll:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 04 lip 2006, 13:18

Tez czytalem te drakonskie kary , lecz Milanowi i tak nic nie grozi bo wtedy w jakiej telewizji bedzei leciała Serie A , przeciez to w telewizji Silvio leci liga i jest od niego zalezna :D

Zapomnialem dodac ze Milan jest niewinny i wogule stawianie go pod sa to jest hanba ....

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2006, 13:31

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:no ale całkiem nie rozumiem ich kary maja taka jak Milan czyli Serie B i -6 pkt
Hmm ja słyszłem podobną wersję, ale tylko podobną. Kary Fiorentiny, Lazio i Milanu mają byćtakie jak napisałeś, ale Juventus w Serie C. Nie sądzę jednak aby doszło do wydania maksymalnych żądanych wyroków.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lip 2006, 13:34

RealFan pisze:Kary Fiorentiny, Lazio i Milanu mają byćtakie jak napisałeś, ale Juventus w Serie C. Nie sądzę jednak aby doszło do wydania maksymalnych żądanych wyroków.

Jeśli Juve zdegradują jedynie do Serie B to wtedy cała reszta zostanie w A. Serie C i niżej czeka SD wówczas gdy do B spadną Milan, Viola, Lazio. Tak więc nie powinno być takiej sytuacji w której i Juve i cała reszta będą grali w jednej lidze.

Hunter dzięki za przetłumaczenie ;)

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 04 lip 2006, 15:30

RealFan pisze:Hmm ja słyszłem podobną wersję, ale tylko podobną. Kary Fiorentiny, Lazio i Milanu mają byćtakie jak napisałeś, ale Juventus w Serie C.
sa dwie wersje gazzetta pisze o Serie B sports.it ze Serie C ;)
Jednak dla mnie te kary sa smieszne jezeli Milan został oskarzony o to ze Meani skontaktował sie z sedziami liniowymi aby posedziowali pod Milan mecz z Cheivo w Weronie (1-0 wygrał Milan sedzia nie uznał gola prawidłowego Hernana Crespo), a takze potajemne spotaknia na lini Meani - Collina w barze Meaniego, tak wogole to nikt nie wie o czym tam rozmawiali bo zadnych nagran nie ma albo nie podali do prasy.
Oczywiscie ani Borrielli ani Palazzi nie chciał nawet słuchac obrony klubow od razu je odrzucili :/
Silvio powiedział jasno ze to przez polityke został oszykany i oskarzony Milan :D kiedys była głosna sprawa we Włoszech gdzie Borrelli szukał haka na Silvio jak ten był jeszcze premierem, jednak nie udało mu sie teraz oczywiscie Silvio jest przekonany ze stoi za tym wszystkim własnie on fan Interu :P
Jak narazie to kary zazadane przez prokuratora ale wielce prawdopodobne jest ze takie kary poniosa te klub, nie wiadomo jeszcze czy czegosc gazty nie dopisały szukajac jakies sensacji
Jezeli chodzi o kary dla Gallianiego ma to byc dwu letnia dyskwalifikacja i 5 letnia dla Meani'ego

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”