MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 03 lip 2006, 15:38

Tilek pisze:I nie nawiązuj do historii obu narodów, bo to się tutaj nie liczy. A moze przypomiec Ci po czyjej stronie byly Wlochy na poczatku II wojny?

Włochy, czy rząd włoski ? Bo mi się wydaje, że to 2.Społeczeństwo było przeciwne wojnie, w przeciwieństwie do rasy panów.Oczywiście w miarę porażek III Rzeszy i niemieckie społeczeństwo się odwróciło od Adiego, ale chcieli wojny.A Włosi przy najbliższej możliwej okazji dokonali przewrotu i w 1943 r. przeszli na stronę aliantów.
Tilek pisze:Poza tym ja nigdzie nie napisałem, że Bundesliga jest lepsza od Serie A, ale powiem Ci, że wolę tą pierwszą bo przed rozpoczęciem spotkania nie wiem kto wygra

Cóż za piękne generalizowanie, ciekawe teorie, że każdy mecz był ustawiony i sprzedany :).Nowe wiadomości masz ? Bo ja tego jeszcze nigdzie nie czytałem, daj mi namiary.Ja słyszałem, że tylko jakaś część ludzi jest w to zamieszana.A co do drugiej rzeczy - My, fani Serie A, przed rozpoczęciem przynajmniej nie wiemy kto będzie mistrzem, bo wg. Twojej teorii trzeba czekać, kto dał najwięcej kasy sędziom i związkowi, a przecież to nie wypływa wcześniej, niż przy końcu sezonu.A u was to wiadomo, że Bayern :P.

Gdyby Niemcy byli nastawieni pozytywnie do emigrantów, raczej nie słyszałbyś o powszechnie panujące w tym kraju od dawien dawna wyśmiewania się, że wszystkie pracy domowe robią im Polacy, że można ich do tego wykorzystywać.Na temat innych nacji mają swoje teorie, więc trochę nie na miejscu Twoja wypowiedź.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2006, 15:53 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”