Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 153

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 03 lip 2006, 15:46

Wisła ma nowe stroje ;). Całkiem spoko, chociaż te z poprzedniego sezonu wydawały mi sie fajniejsze ;).... co tam, ważniejsze jest jak będą grać :P.

Stroje Umbro zaprezentowane

Przed chwilą w Hotelu Starym w Krakowie zaprezentowane zostały stroje w jakich chodzić będą zawodnicy Wisły Kraków w sezonie 2005/06. Wyprodukowała je firma Umbro.

Umowa ma być długoterminowa. Minimalny okres jej trwania to najbliższe cztery lata.

- Zawarto nowy kontrakt między Wisłą SSA i firmą UMBRO. Od meczu z Celtikiem drużyna Wisły będzie występować w strojach firmy UMBRO z czego jesteśmy zadowoleni, bo uważamy tą firmę za godną współpracy - zapowiedział prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz.

- Cieszymy się, że dołączamy w roku stulecia. Nasza marka również ma długą tradycję. Mamy nadzieję, że nasza współpaca będzie początkiem nowej ery, nowych sukcesów - skomentował prezes UMBRO Zbigniew Grząka.

Jerzy Jurczyński zapowiedział, że już od meczu z Celtikiem koszulki będzie można nabyć w Wiślackim Świecie. - Koszulka oryginalna kosztować będzie w sklepie 199 zł, zaś jej replika - 99 zł - zapowiedział Grząka.
Kilka zdjęć :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

WislaKrakow.com

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 lip 2006, 18:36

mlody_10 pisze:Całkiem spoko, chociaż te z poprzedniego sezonu wydawały mi sie fajniejsze
Silą przyzwyczajenia uważam jeszcze wcześniejszą wersję za najlepszą (tą z kołnierzykiem i reklamą Telefoniki) ;). Te Umbro są moim zdaniem świetne, zrobione z klasą, ale niestety długo takie ascetyczne nie będą, bo przecież musi jeszcze dojść TFKable i Orange kibicuje OE.

Jestem też ciekaw jaką futbolówką zagramy.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 03 lip 2006, 19:48

piwus pisze:Jestem też ciekaw jaką futbolówką zagramy.

Korona w zeszłym sezonie grała taką :

[EDIT]
Już poprawiłem linki :
Obrazek
Obrazek

Moze w tym sezonie wejdzie jakiś nowy model

Umbro atakuje Polske Wisła będzie drugim klubem ubieranym przez tą firmę .
Ostatnio zmieniony 03 lip 2006, 21:53 przez Scyzoryk, łącznie zmieniany 2 razy.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 03 lip 2006, 21:23

Te linki nie działają, jeśli masz na dysku to wrzuć gdzieś na jakąś strone i podaj link.

Co do strojii Wisły...Mi się one podobają, o ile się nie myle na tamtych strojach mieli na rękawach inne te linie i nie było tej gwiazdy a zamiast tego był herb klubu, nie jestem w 100% pewny ale chyba tak, tak mi się zdaje.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lip 2006, 9:45

22-letni ofensywny pomocnik, Rumun Ianis Zicu to kolejny piłkarz, którego od nowego sezonu w barwach Wisły chciałby mieć trener Białej Gwiazdy Dan Petrescu. Utalentowany pilkarz, będący własnością Interu Mediolan, w minionym sezonie był wypożyczony do jednej z rewelacji poprzedniej edycji Pucharu UEFA, Dinama Bukareszt.

- Potrzebuję jeszcze ofensywnego pomocnika - ogłosił po powrocie z Włoch Petrescu. Prezes Wisły Ludwik Miętta-Mikołajewicz nie pozostał głuchy na słowa szkoleniowca i zapewnił: - Jeśli trener Petrscu zaproponuje zawodnika, który będzie dobrą inwestycją, to znajdziemy na niego pieniądze.

Heh, ładnie. Petrescu znajdzie wszędzie swoich rodaków.
Swoją drogą Zicu jest naprawde niezły. Kilkakrotnie go widziałem i wywarł lepsze niż pozytywne wrażenie. No, ale Rumunia a Włochy to dwa światy i w Interze i w Parmie nie mógł liczyć na występy.

Pamiętam kiedyś z Interu do Górnika Zabrze przeszedł Makriev. Może Nerazzurri podpisali jakiś pakt z Polakami i w razie pojawienia się super talentu ten odrazu przechodzi na San Siro :p

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 lip 2006, 9:57

Szczerze mowiac nie widzialem tego pilkarza w akcji. W tym sezonie gral w Dinamie Bukareszt na wpozyczeniu bo nie miescil sie do skladu Interu, a Wlosi nie chcieli go marnowac sadzajac na trybunach. Zdobyl, nawet bramke w meczu z Evertonem, gdzie bylo bodajze 5:1 dla Rumunow. Ma dopiero 22 lata wiec wiek jak najbardziej dla rozwoju zawodnika. To ze Petrescu sprowadza Rumunow to wcale nie jest takie zle posuniecie. Bo lepszy Rumun niz Polak :lol: A Dan zna sie na tamtejszym rynku ;) Po zgrupowaniu bylo slychac ze Wisla juz nie kupi zadnego gracza, no ale widac ze temat ozyl ;) W meczu z Celticiem zagra mlody Chiacu (20 lat), kltory podobno ma spory talent. Wisla szuka jeszcze lewego obroncy ajko alternatywa dla Dudki. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2006, 10:28

Martinho pisze:W tym sezonie gral w Dinamie Bukareszt na wpozyczeniu
Widzialem go w jednym meczu (chyba z Basel ale nie jestem pewnien) jak i w skrotach dotyczacych pucharu UEFA i trzeba przyznac ze chlopak ma papiery na gre, to ze zainteresowal sie nim Inter nie bylo przypadkiem a ze nie wyszlo - nie jemu jednemu :!:
Jezeli faktycznie nie jest to kaczka dziennikarska bedzie to powazne wzmocnienie Wisly :!:
ahhh tylko matrwi mnie ta rumunizacja Wisly :!: jak i zaciag z ligi rumunskiej - co sie stanie jak (teoretycznie) Dan straci prace pod koniec jesieni - nie ma co ukrywac ze rumunow ciagnie tutaj wlasnie osoba Dana

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 lip 2006, 14:31

czeher pisze:ahhh tylko matrwi mnie ta rumunizacja Wisly
Wisła ma zakontraktowanego jednego piłkarza z Rumunii :olaboga:.

W gruncie rzeczy to Wisła w obecnym stanie kadrowym jest tak naprawdę zaustralizowana i podrumununizowana. W kadrze aż dwóch Austalijczyków :olaboga:.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2006, 14:42

piwus pisze:Aha, w gruncie rzeczy to Wisła w obecnym stanie kadrowym jest tak naprawdę zaustralizowana i podrumununizowana.
a ten zawsze musi skwintowac ironicznie czyjams wypowiedz :!:
czeher pisze:jak i zaciag z ligi rumunskiej
piwus pisze:Wisła rumuńska. Wisła ma zakontraktowanego jednego piłkarza z Rumunii Olaboga

Dobra moze na papierze to tak zle nie wyglada ale zobaczymy to czasu wszak ze caly czas pojawiajace sie informacje dotyczace ruchowe transferowych Wisly sa powiazane z rumunia - zreszta zobaczymy ilu rumunow lub pilkarzy wywadzacych sie z tamtejszej ligi przytsapi do rozgrywek w barwach Wisly
Piszesz ze jeden zakontraktowany pilkarz z rumuini czyli bramkarz Dolha a Varga :?:
ale w kregu zainteresowan jest jeszcze: Chiacu, wspomniany Zicu, Mazilu, rozgrywajacy Dinama - a raczej nationalu wiec chyba nierealne a okno jeszcze dlugo bedzie otwarte

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 04 lip 2006, 15:11

Hmm... Niektórzy z Was narzekają na rumunizację (jak ktoś to nazwał) Wisły, a zapominacie, że to są w większości znakomici zawodnicy. Bramkarz Dolha był do tej pory gwiazdą Rapid'u... wicemistrza Rumunii, zespołu, który jest silniejszy od wielu naszych czołowych team'ów... zespołu, który grał w ćwierćfinale PUEFA!!. Zicu to zawodnik, który organizował ataki klubu Dinamo i robił to całkiem przyzwoicie... biorąc pod uwagę, że Wisła niema ofensywnych pomocników to Zicu będzie naprawdę świetnym transferem... Michael Thwaite długo był czołowym obrońcą ligi Rumuńskiej... szkoda tylko, że miał pewne problemy z prezesem, ale pewnie w Krakowie wróci do formy.
Liczę, że jeszcze Krakowianie kupią dwójkę zawodinków Dinamo, którzy mieli już przejść do zespołu w zeszłym okienku transferowym - tj. George Galamaz'a i Stefan'a Grigorie, którzy także wnieśliby dużo jakości do gry Białej Gwiazdy.
Tak więc jak narazie Wisła nieźle sobie radzi na rynku Rumuńskim i chyba dobrze, naprawdę warto kupować najlepszych zawodników z tej ligi, która przynajmniej wg mnie jest dużo silniejszą ligą od naszej Orange Ekstraklasy

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 lip 2006, 15:18

Czeher
Rozgrywającym Dinama (nie Nationalu, Grigorie nic nie łączy z Nationalem ;)) już się Wisła nie interesuje, bo został sprzedany za 1,4 mln euro w pakiecie z defensywnym pomocnikiem do Poli. Mazilu już raczej odpada:
- Kogo tylko chcę ściągnąć do Wisły za pieniądze, tego mi podkupują inne kluby. Negocjował z nami napastnik Ionut Mazilu, było blisko, lecz do akcji wkroczyli Rosjanie i już po Mazilu. Z kolei dobrego lewego obrońcę (George Ogararu ze Steauy - przyp. red.) podebrał nam Ajax Amsterdam. Chciałem Jelenia, zabrało go Auxerre. - powiedział Petrescu.
Zicu to wynalazek PS.

Nawiasem mówiąc nie policzyłem Dolhi, więc faktycznie mamy dwóch Rumunów, czyli na równi Australia i Rumunia :olaboga:.

Co do rumunizacji, to szukanie najpierw w Rumunii a dopiero potem w Polsce mi nie przeszkadza. Dzisiaj się patrzy przecież na umiejętności, a potem dopiero na narodowość, więc mając do wyboru gościa z rezerw Sportingu, z Barcelony C, z Interu B itp. czy Polaka to jednak biorą pierwszą opcję. I to nie dlatego, że chcą oszczędzać, tylko wierzą, że prędzej się sprawdzi. Bo trzeba gracza od zaraz. Co osiągnął taki Lech Poznań gdzie Michniewicz szczycił się, że są jak Athletic Bilbao i zatrudniają tylko Polaków?

Na takim działaniu ucierpi kadra, ale winne są wszystkie kluby nie tylko Wisła (skauting i profesjonalizm taki, że prędzej wypatrzy rezerwowego Górnika Zabrze Southampton niż Górnik Zabrze) i jest państwo, które nic nie łoży na młodzież.

Więc nie sprowadzajmy wszystkiego do Wisły gdzie Petrescu przepatruje rynek rumuński. Legia przez Piekarskiego sprowadza Brazylijczyków, mają ich więcej niż Wisła Rumunów. Zresztą Wdowczyk mówił, że nie chce Polaków. A czemu tak się dzieje? Bo są tam lepsi piłkarze niż w Polsce, a ci ludzie (Piekarski, Petrescu) mają w tych rynkach dobre rozeznanie. To konieczność, bo wolimy słabe kluby z miernymi Polakami czy kluby wzmocnione zagranicznymi piłkarzami z niezłymi umiejętnościami, którzy liznęli trochę piłki? Polak w większości jest przecież drogi, beznadziejny i kasa przewraca mu w głowie.

Ale spalmy Wisłę na stosie, za to, że chce podwyższać swój poziom sportowy. Jednocześnie przymknijmy oczy na zaciąg zagraniczny w Legii, miernoty z Pogonii, Wisły Płock. Wisła ma obowiązek być jak GKS Bełchatów? Dużo, drogo, w dole tabeli. Czy jak Zagłębie bądź Korona, które nigdy nie osiągną pewnego pułapu. Czy chodzi Ci o ilość Rumunów czy o sam fakt istnienia Rumunów w Wiśle, tak samo bezsensowne zarzuty...

czeher pisze:zreszta zobaczymy ilu rumunow lub pilkarzy wywadzacych sie z tamtejszej ligi przytsapi do rozgrywek w barwach Wisly
Byłbym zadowolony, gdyby przystąpił Zicu i Mazilu. Nie maiłbym żadnych problemów z rumunizacją. Ale widzę, że rozszerzyłeś w między czasie definicję rumunizacji na wszystkich graczy z ligi rumuńskiej, niekoniecznie pochodzenia rumuńskiego :|. Jak piszę, Petrescu ma tam rozeznanie to przeptruje rynek, to takie nienormalne. Znowu przykład najłatwiejszy: Legia ma dwóch graczy z ligi portugalskiej (kij, że narodowości brazylijskiej). No to co? Legia portugalizowana :smile2:.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2006, 15:46

piwus pisze:Rozgrywającym Dinama (nie Nationalu, Grigorie nic nie łączy z Nationalem Wink) już się Wisła nie interesuje, bo został sprzedany za 1,4 mln euro w pakiecie z defensywnym pomocnikiem do Poli.
Myslalem ze do Nationalu
stan_mic pisze:Bramkarz Dolha był do tej pory gwiazdą Rapid'u...
nie wiem ale ja mam takie odczucie ze on raczej nie byl tam 1 bramkarzem
piwus pisze:Ale widzę, że rozszerzyłeś w między czasie definicję rumunizacji na wszystkich graczy z ligi rumuńskiej, niekoniecznie pochodzenia rumuńskiego Neutral
piwus pisze:No to co? Legia portugalizowana Smile2.
gdzie ja rozszerzylem pojecie rumunizacji do zawodnikow grajacych w lidze rumunskiej a nie pochodzacyhc z tego kraju :?:
czeher pisze:ahhh tylko matrwi mnie ta rumunizacja Wisly Exclamation jak i zaciag z ligi rumunskiej
czeher pisze:zreszta zobaczymy ilu rumunow lub pilkarzy wywadzacych sie z tamtejszej ligi przytsapi do rozgrywek w barwach Wisly
Nie osadzam tego co robicie, napisalem tylko ze martwi mnie takie zachowanie :!: bo przyklad Blaszczykowskiego [pokazuje ze mozna w Polsce znalezc dobrych pilkarzy :!: ale niektoryz ida na latwizne i dzieki temu cala nasza pilka kuleje - oczywiscie jest to szerszy problem ale jeszcze kilka klubow przejmnie zwyczaje np. Pogoni, lub nawet Legii, Wisly lub Plocka to naprawde nalezy sie bac czy przypadkiem polska liga nie bedzie zlepkiem brazylisjko-czesko-rumunskich druzyn

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 lip 2006, 22:06

Wisla pokonala Celic 2:0 8) Meczu co prawda nie ogladalem (bylem pod namiotem ;) ) ale z tego co media glosza zwyciestwo bylo zasluzone :) Brameczki zdobyl Kryszal w 5` i Burns w 30`. Zuraw wszedl na boisko na ostatnie 9 minut meczu :) Nie ma co porownywac tego meczu z Legia. Udowodnimy to w sezonie ze jestesmy lepsi :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lip 2006, 22:17

Ogladajac oba mecze polskich ekip z Celticiem, to własnie Wisła zaprezentowala sie lepiej, zdecydowanie lepiej. Widac, ze Dan dobrze przygotowuje zespol do sezonu, po treningach, ktore ostatnio przechodzili dzisiaj zaprezentowali ogomna swiezosc :wink: Dobrze zaprezentowali sie nowe nabytki, choc Cleber mial jedna niepewna interwencje a Hristu Chiacu gral bardzo indywidualnie. W formie jest Kryszal i Paulista, pdobnie Blaszczykowski, troche przygaszony byl Zienczuk :arrow: malo widoczny takze Mauro i Gołos. Raczej ta "11". ktora dzisiaj wybiegla na spotkanie z Celticiem bedize bardzo zblizona do podstawowego skladu, ktorym bedzie grał Dan w nowym sezonie :idea:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 lip 2006, 22:20

Jak ktos ogladal mecz UWAZNIE i nie stronniczo to moglby cos powiedziec jak sie zaprezentowali Cleber, Chiacu, Radovanovic i Thwaite (o ile ci dwaj ostatni grali) :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”