NBA... - Strona 24

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 30 cze 2006, 10:33

Słyszałem że nr. 3 draftu - Adam Morrison jest świetnym koszykarzem na miarę Dwayne Wade a Lebrona Jamesa. Nie wiem czy to prawda ale w najbliższym sezonie będziemy mogli to sprawdzić. Morisson został wybrany do drużyny Charlotte, którego współwaścicielem jest Michael Jordan. MJ może stworzyć z tego przeciętniaka NBA silny zespół. Ma w drużynie świetnych korzyszarzy, a do tego teraz jeszcze doszedł Morisson.

Anderw Bogout przedłużył kontrakt z Milwaukee Bucks. Kontrakt ten obowiązywał go będzie do sezonu 2007/08.

Co powiecie na temat nowej piłki którą zacznie się grać w nowym sezonie w NBA, nowy model Spaldinga jest jakby czymś dzięki któremu może będzie sie miało lepszą skuteczność i mniej strat. Zobaczymy czy ta piłka się sprawdzi, ostatnio piłkę zmieniono 35 lat temu.[/img]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2006, 10:16

Los Angeles Lakers pozyskali Vladimira Radmanovica z lokalnego rywala Los Angeles Clippers

W koncu Phill zaczyna tworzyc paczke na Mistrza, chyba tylko 1 palec mu został bez pierscienia :?:
Napewno jest to odpowiednia osoba do składu LAL i mzoe nastepca Lamara, ktory ma byc wciagniety w wymiane z Wilkami za...Garnetta :!:

Jeszcze do tego Marcusa Banksa z wolnych zawodnikow i Sama Cassella, o ktorego dopomina sie Kobe i bedzie naprawde niezla paczka. Wroci Mihm i Center takze bedzie zajety :twisted:

Ja mam taka nadzieje, ze Lakers'i powalcza o Bena, ale to malo prawdopodobne, ale gdyby odszedl Lamar to i scalary bylo by, ale to i tak marzenia.

Co innego Peja Stojakovic szybko uciekl z Indiany :!: i to do kogo :?: :arrow: do New Orleans Hornets :!: Jednak co kasa to kasa :roll:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 02 lip 2006, 10:24

Messi E2 Ronaldinho pisze:Los Angeles Lakers pozyskali Vladimira Radmanovica z lokalnego rywala Los Angeles Clippers
czy ja wiem??w Clippers ladnie pogral , ale to raczej zawodnik sredniego formatu :think: taki statyczny zawodnik.Stojakovicia mi przypomina
Messi E2 Ronaldinho pisze:mzoe nastepca Lamara, ktory ma byc wciagniety w wymiane z Wilkami za...Garnetta Exclamation
Beznadzieja. Lamar nie dosc, ze rzuca pkt , to jeszcze zbiera i asystuje. Odom to przyszlosc ligi zawodowej. Jesli naprawde sie zamienia Garnetta na Odoma to [*]
Messi E2 Ronaldinho pisze:Co innego Peja Stojakovic szybko uciekl z Indiany Exclamation i to do kogo Question Arrow do New Orleans Hornets Exclamation Jednak co kasa to kasa
No Peja w Indianie nie czul sie za dobrze. Serb powoli bedzie konczyc kariere i musi widocznie byc gwiazda no i wlasnie kasa jak mowisz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lip 2006, 20:41

Maciej Lampe wraca do Phoenix Suns :!: :!: :!:
Narazie nie do kadry pierwszego zespolu, ale został wybrany do składu Słońc do letniej ligi, ktora odbedzie sie w Las Vegas :wink:
Jak wiadomo to w Phoenix Lampe gral, przynajmniej sie prezentowal najlepiej :P ZObaczymy moze cos jeszcze z tego bedzie choc watpie :twisted:

Co do karuzeli transferowej w NBA :arrow:
Sam Cassell zdecydowal sie pozostac w Los Angeles Clippers, odrzucajac tym oferty min. Hawks
Detroit i Chicago nadal walcza o Bena Wallace narazie gorą sa Byki :!:
Nadal wzmacniają sie Szerszenie, po pozyskaniu Stojakovicia, teraz do zepołu dolaczył Bobby Jackson z Memphis, najwidoczniej Hornets w przyszlym sezonie chca powlaczyc o play-off, choc swoja dywizje maja bardzo trudna :?

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 03 lip 2006, 21:10

Żeby tylko Big Ben został w Detroit, to na nim opiera się cała gra obronna, gdyby nie jego bloki i zbiórki w ubiegłym sezonie Detroit z pewnością więcej meczy by przegrało. Jednak jak teraz patrzę na różnych stronach NBA, Chicago przebiło Detroit które złożyło ofertę 4 letnią w wysokości 48 mln a Chicago proponuje mu 52 mln.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lip 2006, 16:00

www.e-basket.pl pisze:Ben Wallace w Chicago!

Dużo się o tym mówiło, ale bardzo długo wydawało się, że to tylko plotki i podsycanie zainteresowania. Tymczasem pogłoski zamieniły się dziś w nocy w fakty - Ben Wallace, symbol Detroit Pistons odchodzi do Chicago Bulls.

Dzisiaj nad ranem polskiego czasu Ben przekazał Pistons wiadomość o tym, że zaakceptował propozycję Bulls. O wyborze zadecydowały względy finansowe, bo w Detroit zaproponowali mu czteroletni kontrakt za 48 milionów dolarów i to była ostatnia oferta "Tłoków", której nie zamierzali już podbijać. Według różnych źródeł, Ben był bardzo rozczarowany propozycją Pistons i poczuł się niedoceniony.

Swoją szansę zwietrzyli Bulls, którzy zaczęli negocjacje z Benem na poziomie 52 milionów, czyli nieznacznie wyżej od Pistons, ale ostatecznie stanęło na 60 milionach. To odważna decyzja, bo Chicago wiąże sobie mocno ręce pod względem finansowym. Już w pierwszym sezonie Ben zarobi aż 14 milionów dolarów, a potem czekają go podwyżki. Biorąc pod uwagę, że "Byki" miały tego lata do wydania nieco ponad 16 milionów, na ewentualne kolejne wzmocnienia zostają już tylko marne grosze.

Chicago posunęło się zatem daleko, żeby zdobyć Wallace'a, tym bardziej, że Ben ma już 31 lat, ale to może być posunięcie na miarę dołączenia do zespołów walczących o mistrzostwo.

Kontrakt będzie mógł zostać oficjalnie podpisany 12 lipca, kiedy NBA ustali wysokość salary cap na przyszły sezon.

- Doceniam wszystko, co Pistons dla mnie zrobili - mówił Wallace na godziny przed podjęciem decyzji, uspakajając nieco kibiców Detroit, jak się okazało przedwcześnie. - Pozwolili mi wypracować sobie nazwisko w tej lidze i zdobyć wspólnie mistrzostwo.

Pistons nagle stanęli w obliczu sporego problemu, bo ich siła podkoszowa drastycznie zmalała. Ich zainteresowanie zwróciło się w stronę wolnych zawodników - Nazra Mohammeda i Joela Przybilli. Mówi się też o możliwym transferze z Chicago z udziałem Tysona Chandlera.

#

Kiedy Ben Wallace poinformował Detroit Pistons, że zamierza podpisać kontrakt z Chicago Bulls, klub podjął ostatni wysiłek, żeby otrzymać cokolwiek w zamian za jego odejście. "Tłoki" w ostatniej chwili próbowały dograć wymianę typu sign-and-trade z Knicks i Sixers, ale Ben storpedował oba pomysły, podkreślając, że chce przejść do Chicago.
Sadzilem ze Detroit jeszcze przebije oferte Bykow i ostatecznie dogada sie z Wallecem a tu taki news :shock: No nic jak Detroit w nastepnym sezonie chce sie liczyc w walce o tytul to musi jakos zalatac ta dziure pod koszem bo w przeciwnym wypadku stana sie zwykla ligowa druzyna bez szans na mistrzostwo. A co do transferu Chicago to jak wynika z newsa nie mozna juz liczyc na jakies podobne wzmocnienie z racji salary cap ale i tak jeden Ben jeszcze po tegorocznych problemach w play-off jakie mial z Bykami tegoroczny mistrz - Miami pokazuje ze przed Chicago nastaja bardzo cieple dni z duzymi szansami na namieszanie w lidze.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 lip 2006, 16:23

Lukaz a teraz mi powiec który z Wallece'ów to Ben - ten najlepiej blokujący w lidze ? z afro na głowie ? Bo ja jak ich nie wiedzie to ich zawsze myle :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lip 2006, 17:02

Ben Wallace to ten lepiej blokujący i zbierający koleś z 'afro' na głowie Obrazek

Rasheed Wallace to ten stary-gniewny który bije rekordy w ilości otrzymanych fauli technicznych i lepiej gra w ataku - jego tez bardziej lubię :D Obrazek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 lip 2006, 17:09

No to już wiem wszystko - dzięki :wink: Big Ben jest ciemniejszy ale teraz jak odchodzi do Bulls nie bede ich mylił przynajmiej. :wink: Tłoki tracą podstawowego gracza - może lata ma swoje ale co sezon prezentuje klase w defensywie. Ten popszedni finał Pistons to była w dużej mierze jego zasługa !

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 04 lip 2006, 17:45

Detroit musi zrobic wymiane kadry jesli chce sie znow liczyc. 3 czy nawet 4 sezony i caly czas ta sama pierwsza "5".Zmiany musialy nastapic i sadze, ze nie tylko Big Ben odejdzie z "Mo'town".Pewna era juz sie zakonczyla i jesli ma powrocic to Pistons musza wymienic sklad.
Wallace jest doswiadczony i na pewno pomoze "Bykom". Mlokosi z Chicago beda miec wzor do nasladowania. Tylko im pogratulowac :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lip 2006, 19:59

Chyba o przejsciu do Bykow zadecydowaly pieniadze, zreszta jak w wiekszosci przypadkow w NBA :cry:
Szkoda Detroi bo starcili jednego z najlepszych graczy jacy obecnie biegaja po parkietach, a juz z centrow napewno. Teraz jestem ciekaw kto go zastapi choc to moze zrobic jedynie Shaq :P
Widac, ze ostro zaczeli starac sie o Wellsa, ale to napewno nie zawodnik na zastapienie Bena

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 04 lip 2006, 20:45

Messi E2 Ronaldinho pisze:Widac, ze ostro zaczeli starac sie o Wellsa, ale to napewno nie zawodnik na zastapienie Bena
Jesli Ci chodzi o Bonzi Wellsa bo tylko on mi sie nasuwa, ale moge sie mylic :think: to on nie jest centrem. I co najwyzej moze byc zmiennikiem Ripa czy Princa. Detroit mogloby sie postarac o Krsticia , czy Gasola. Tylko, ze musieliby zmienic troche styl grania, bo jednak Big Ben to mistrz defensywy nierzucajacy punktow. Zobaczymy co sie bedzie dzialo :wink: ja tam licze, ze NJ sie wzmocni 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lip 2006, 0:22

Messi E2 Ronaldinho pisze:Widac, ze ostro zaczeli starac sie o Wellsa, ale to napewno nie zawodnik na zastapienie Bena
Mam nadzieję że Bonzi nigdzie się nie wybiera i zaakceptuje umowę jaką złożył mu klub:
Nie ujawniono dokładnej wysokości i długości trwania kontraktu, wiadomo jednak że oferta Kings jest wyższa niż 5 mln$ które mogą zaoferować inne zainteresowane Wellsem drużyny.
Zresztą jak napisał Berik gracz jeszcze wciąż Sacramento gra na pozycji 2/3 więc Detroit musiałoby jeszcze pomyśleć o kimś innym i to raczej całe sily powinni skupić na takim graczu a nie niskim gdzie mają odpowiednich grajków - w szczególności Hamilton i Prince. Zresztą Wells nie zgodziłby się raczej na rolę rezerwowego, no chyba że Prince... :wink:

A co do przejścia Bena Walleca:

Właściciele Pistons zaproponowali koszykarzowi czteroletni kontrakt o wartości około 50 milionów dolarów, co sprawiłoby, że z rocznymi zarobkami w wysokości 11,5 mln Wallace byłby najlepiej opłacanym graczem w Detroit.
Jednak Wallace był rozczarowany ofertą. "Oczekiwałem czegoś więcej" - stwierdził w rozmowie z dziennikarzem "The Detroit News", przyznając, że zdecydował się podpisać czteroletni kontrakt z Bulls. Nie podał jednak wysokości warunków umowy.

Podczas ostatniego sezonu regularnego Wallace był sklasyfikowany na czwartym miejscu w lidze ze średnią 11,3 zbiórki w meczu oraz dziewiąty - z bilansem 2,2 bloku w spotkaniu.

Jest dopiero piątym zawodnikiem w historii NBA, który w sześciu kolejnych rozgrywkach przekraczał granicę 100 bloków i 100 przechwytów, a przed nim dokonali tego Hakeem Olajuwon, Julius Erving, Sam Lacey i David Robinson.

Wallace gra w NBA od 1996 roku, a pierwsze kroki stawiał w Washington Wizards, których opuścił w 1999 roku i przez jeden sezon występował w Orlando Magic, zanim trafił do Pistons.

To chyba nie świadczy o nim najlepiej, bo czego on jeszcze chciał :?: Pensji w miliardach :?: Co nie zmienia faktu że jest dobrym grajkiem. Teraz Detroit musza pujść na całość i ściągnąć kogoś naprawdę klasowego :D

Ghostface
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Raptors

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ghostface » 05 lip 2006, 9:04

Jwstem wielkim fanem ekipy toronto raptors i nie bede wam tego uświadamial i jedno mnie narazie dziwi dlaczego b colangelo wymieenil c villanuwe prezcierz w sezonie gral bardzo dobrze trafi do rookie chalenge zuci swoj rekord punktowy 58 lepiej od D nowitzkiego za tj forda rozgrywajacego przecierz w ekipie gral m james ale on bardiej to rzycajacy niz rozgrywajacy oraz d calderon swietnie zapowiadajacy sie gracz !!!!!

jescze jedno duzo mowilo sie o adame morissonie ze jest to wslanialy awodnik jak to ktos wspomnial na miare jamesa wade arenasa zawodnik do nr1 w drafcie a tu prosze jakis andrea bargani rowniez pf jak obaj sa pf to dlaczego nie wybrac lepszego?? :roll: :(

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 05 lip 2006, 10:38

Detroit bardzo dużo straciło nie walcząc o Bena Wallace dłużej i nie przebijając kwoty Chicago. Na nim w szczególności opierała się gra obronna, będzie go na pewno Pistons brakowało, a Byki mają teraz niezłą paczkę: Wallace, Chanlder, Hinrich, Gordon, Deng...
Lukaz pisze:Co nie zmienia faktu że jest dobrym grajkiem. Teraz Detroit musza pujść na całość i ściągnąć kogoś naprawdę klasowego Very Happy
będzie ciężko, bo jak wam wiadomo zgranie Tłoków było niesamowite, w końcu przez ostatnie lata nie zmieniali zbytnio pierwszej piątki, poza niskim skrzydłowym i chyba R. Wallace. Teraz czeka ich remont nie tylko na ławce rezerwowych, ale również ktoś potrzebny jest na centra. Trudno kogoś takiego będzie znaleźć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”