Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 30 cze 2006, 10:33
el_nino
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2006, 10:16
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 02 lip 2006, 10:24
czy ja wiem??w Clippers ladnie pogral , ale to raczej zawodnik sredniego formatuMessi E2 Ronaldinho pisze:Los Angeles Lakers pozyskali Vladimira Radmanovica z lokalnego rywala Los Angeles Clippers
Beznadzieja. Lamar nie dosc, ze rzuca pkt , to jeszcze zbiera i asystuje. Odom to przyszlosc ligi zawodowej. Jesli naprawde sie zamienia Garnetta na Odoma to [*]Messi E2 Ronaldinho pisze:mzoe nastepca Lamara, ktory ma byc wciagniety w wymiane z Wilkami za...Garnetta Exclamation
No Peja w Indianie nie czul sie za dobrze. Serb powoli bedzie konczyc kariere i musi widocznie byc gwiazda no i wlasnie kasa jak mowisz.Messi E2 Ronaldinho pisze:Co innego Peja Stojakovic szybko uciekl z Indiany Exclamation i to do kogo Question Arrow do New Orleans Hornets Exclamation Jednak co kasa to kasa
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lip 2006, 20:41
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 03 lip 2006, 21:10
el_nino
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lip 2006, 16:00
Sadzilem ze Detroit jeszcze przebije oferte Bykow i ostatecznie dogada sie z Wallecem a tu taki newswww.e-basket.pl pisze:Ben Wallace w Chicago!
Dużo się o tym mówiło, ale bardzo długo wydawało się, że to tylko plotki i podsycanie zainteresowania. Tymczasem pogłoski zamieniły się dziś w nocy w fakty - Ben Wallace, symbol Detroit Pistons odchodzi do Chicago Bulls.
Dzisiaj nad ranem polskiego czasu Ben przekazał Pistons wiadomość o tym, że zaakceptował propozycję Bulls. O wyborze zadecydowały względy finansowe, bo w Detroit zaproponowali mu czteroletni kontrakt za 48 milionów dolarów i to była ostatnia oferta "Tłoków", której nie zamierzali już podbijać. Według różnych źródeł, Ben był bardzo rozczarowany propozycją Pistons i poczuł się niedoceniony.
Swoją szansę zwietrzyli Bulls, którzy zaczęli negocjacje z Benem na poziomie 52 milionów, czyli nieznacznie wyżej od Pistons, ale ostatecznie stanęło na 60 milionach. To odważna decyzja, bo Chicago wiąże sobie mocno ręce pod względem finansowym. Już w pierwszym sezonie Ben zarobi aż 14 milionów dolarów, a potem czekają go podwyżki. Biorąc pod uwagę, że "Byki" miały tego lata do wydania nieco ponad 16 milionów, na ewentualne kolejne wzmocnienia zostają już tylko marne grosze.
Chicago posunęło się zatem daleko, żeby zdobyć Wallace'a, tym bardziej, że Ben ma już 31 lat, ale to może być posunięcie na miarę dołączenia do zespołów walczących o mistrzostwo.
Kontrakt będzie mógł zostać oficjalnie podpisany 12 lipca, kiedy NBA ustali wysokość salary cap na przyszły sezon.
- Doceniam wszystko, co Pistons dla mnie zrobili - mówił Wallace na godziny przed podjęciem decyzji, uspakajając nieco kibiców Detroit, jak się okazało przedwcześnie. - Pozwolili mi wypracować sobie nazwisko w tej lidze i zdobyć wspólnie mistrzostwo.
Pistons nagle stanęli w obliczu sporego problemu, bo ich siła podkoszowa drastycznie zmalała. Ich zainteresowanie zwróciło się w stronę wolnych zawodników - Nazra Mohammeda i Joela Przybilli. Mówi się też o możliwym transferze z Chicago z udziałem Tysona Chandlera.
#
Kiedy Ben Wallace poinformował Detroit Pistons, że zamierza podpisać kontrakt z Chicago Bulls, klub podjął ostatni wysiłek, żeby otrzymać cokolwiek w zamian za jego odejście. "Tłoki" w ostatniej chwili próbowały dograć wymianę typu sign-and-trade z Knicks i Sixers, ale Ben storpedował oba pomysły, podkreślając, że chce przejść do Chicago.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 lip 2006, 16:23
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lip 2006, 17:02

Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 lip 2006, 17:09
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 04 lip 2006, 17:45
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lip 2006, 19:59
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 04 lip 2006, 20:45
Jesli Ci chodzi o Bonzi Wellsa bo tylko on mi sie nasuwa, ale moge sie mylicMessi E2 Ronaldinho pisze:Widac, ze ostro zaczeli starac sie o Wellsa, ale to napewno nie zawodnik na zastapienie Bena
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lip 2006, 0:22
Mam nadzieję że Bonzi nigdzie się nie wybiera i zaakceptuje umowę jaką złożył mu klub:Messi E2 Ronaldinho pisze:Widac, ze ostro zaczeli starac sie o Wellsa, ale to napewno nie zawodnik na zastapienie Bena
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ghostface » 05 lip 2006, 9:04
Ghostface
Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 05 lip 2006, 10:38
będzie ciężko, bo jak wam wiadomo zgranie Tłoków było niesamowite, w końcu przez ostatnie lata nie zmieniali zbytnio pierwszej piątki, poza niskim skrzydłowym i chyba R. Wallace. Teraz czeka ich remont nie tylko na ławce rezerwowych, ale również ktoś potrzebny jest na centra. Trudno kogoś takiego będzie znaleźć.Lukaz pisze:Co nie zmienia faktu że jest dobrym grajkiem. Teraz Detroit musza pujść na całość i ściągnąć kogoś naprawdę klasowego Very Happy
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio