Mercato Nerrazzurich! - Strona 36

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 lip 2006, 22:39

Łukasz_ pisze:Niech Inter szuka, może będzie ktoś lepszy w co wątpie. Niech szukają na bazarze w Turynie bo tam teraz niezłe rabaty będą

Rabaty, rabatami ;) tylko Juve nie ma gracza na lidera drugiej lini.
Inter już teraz wysłał ofertę za Emersona. Wspominano też o Vieirze, ale to są gracze bardziej defensywni, choć muszę przyznać, że Francuz mi imponuje gra do przodu na tych mistrzostwach. Pume pewnie i tak zgarnie Real z nowym prezydentem Calderonem na czele. Drugiego Riquelme się nie znajdzie. Albo inaczej ktos taki jest, ale jego transfer jest nierealny - Kaka :] Może jakiś talent z Ameryki PŁD się pojawi bo w Italii ni słychu ni widu dobrego rozgrywającego, którego można by kupić.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 lip 2006, 22:50

jest takie jeden do wziecia za małe pieniadze , a jest swietny i w dodatku jeszcze młody mam na mysli Aimara on jest bardzo utalentowany , cechuje go walecznosc , moze nie ma tak dobrego przegladu pola jak Roman ale napewno jest graczem szybszym który umie pociagnac druzyne w szybkim tempie . Valencia duzo za niego nie chce ja bym sie skusił na taki zakup , jego jedyny minus ... hmmm kontuzje , ale gdy ich nie ma to naprawde gra równo i na najwyzszym poziomie .

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lip 2006, 23:27

Sero pisze:Jak pozbierać to narazie przyszli Grosso, Maxwell, Dacourt
No tak zapomniałem o francuzie, czyli defensywna część środka pomocy jest załatana. Teraz trzeba pomyśleć o tej ofensywnej, choć może Pizarro poczuje się pewniej nie mając konkurenta i zacznie grać w każdym meczu tak jak ze słabszymi. Stankovica nie za bardzo widze na środku w systemie 4-4-2. Co innego gdyby zabezpieczali go z tyłu 2 inni środkowi zawodnicy. Figo w Realu też próbowany był na środku i nie spisywał się najgorzej, ale to troche abstrakcyjna teoria. Riquelme i Kaki raczej nie kupimy więc trzeba sprowadzić zawodnika który wielka gwiazdą stanie się dopiero w Interze: Franck Ribery, Daniel Carvalho, Alex, Wesley Sneijder, może trzeba było walczyć z Milanem o Gurcuffa. Tylko wtedy nie ma żadanej gwarancji na to, że podołają zadaniu liderowani drugie lini. Aimar nie głupi pomysł tylko czy w Interze nie bedzie z nim jak z Kily. Można grać na 2 defensywnych pomocników i fałszywego napastnika za plecami Adriano np. Aimar, Simao. Nie za bardzo przychodzi mi ktoś do głowy.

Zresztą po mundialu będziemy mądrzejsi.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 lip 2006, 0:50

Sero ogólnie mówiłem o bazarze, zawsze może się trafić ktoś ciekawy. Ja dobrze wiem że w Juventusie nie ma typowego offensywnaego rozgrywającego ale gdy się troche zastanowi to wiadomo że pod taktyke Juve go nie trzeba, to bramkarz dzieli piłkami. Dobrych rozgrywających jest wielu, niestety albo trzeba dać grubą kase albo poprostu są oni nie do ruszenia.

Co do Aimara to Coco ma racje, jest również dobry i szybciej rozgrywa akcje za to nie widzi tak dużo jak Riquelme. Sam nie wiem czy Valencia w ogóle myśli o jego sprzedaży ale zawsze warto zapytać.

P.S Babel wspomniał o Riberym, myśle że to może być znakomity zawodnik ale Roma już o niego pytała.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 04 lip 2006, 1:01

Cos mi sie wydaje ze 4-4-2 ktore tak preferuje Mancini jest juz przezytkiem co nawet pokazuja MS :wink: Teraz jakby trendem jest gra na 2 Dm co daje ogromne zabezpieczenie dlatego plitki o sprowadzeniu Mascherano nie byly take bezmyslne ... nawet mysle ze Barone ktory byl bardzo czesto przyemirzany do Interu dalby rade grac obok Cambiasso.

Dalej juz mozna kombinoc. Mozna grac jak np Roma czyli 2 skrzydlowych i 1 AM/FC i 1 wysuniety napastnik. Do tego ustawienia Interowi przydalby sie jednak skrzydlowy swiatowej klasy bo jeden Figo ( ktory tez niestety sie konczy powolutku :roll: ) nie styka. Tu sie pojawiaja takie nazwiska jak Maxi Rodriguez czy Mancini ( ten drugi raczej nie do wyjecia uwierzcie :twisted: ) . AM/FC moze grac Pizzaro chociaz ja bym go sprobowal na DM tak jak gral w Udine i np to co gra De Rossi czy Pirlo. Tak wiec trzeba szukac tego napastnika cofnietego ... po tym jak Riquelme odmowil moze byc nielatwo ... mozna sprobwac w/w Aimara ale to chyba troche za kontuzjogenny zawodnik . Wiadomo ze jesli chodzi o wysunietego naapdziora to Adriano albo w zastepstwie jest Cruz.

Mozna tez ustawic tak ze rezygnuje sie z jednego skrzydlowego i gra 4-3-1-2 ... tak jak Lippi ustawial Wlochy na pocztaku turnieju . Wtedy nie trzeba szukac wingera ale za to Am-FC musi byc wielki i nie dawac plam jak Francesco na poczatku turnieju w Italii :wink:

Tak wiec moze Mancini kombinowac ... ma jeszcze opor czasu wiec cos wzmzsli :wink:
Babel wspomniał o Riberym, myśle że to może być znakomity zawodnik ale Roma już o niego pytała
Nie ma sie cyzm podpalac ... Roma szuka skrzydlowego od dluzszego czasu i w prasie wymieniane sa wszystkie mozliwe nazwiska ... ale raczej na 90% bedzie to ktos z trojki Semioli Esposito Diana ... a Ribery to tylko jedno z wielu marzen Spalettiego :twisted:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 lip 2006, 1:16

Goofii ustawienie 4-4-2 jest chyba najbardziej popularne. To nie prawda że ustawienie to jest przeżytkiem tak samo jak to że Bush nie lubi hoop coli. Jeżeli drużyna jest dobrze ułożona taktycznie, posiada dobrych zawodników i ma forme to naprawde jest to jedno z lepszy ustawień. Popatrz na Chelsea, Juve, Real i kilka reprezentacji z mundialu. Oczywiście niektóre ustawienia dają więcej opcji ale to już zależy od stylu drużyny.
Osobiście burzy w składzie, ustawieniu i taktyce Interu bym nie robił. Może jakieś małe korekty w taktyce bo ta zawodziła ale to już problem Manciniego. Niech pomyśli jak zachować się na rynku transferowym i co zrobić żeby Adriano odzyskał forme bo jak narazie nic na to nie wskazuje a mundial jest tego przykładem. Bez napastnika który jest liderem w ataku i strzela nic się zrobić nie da.

P.S mimo wszystko Roma pytała o Francuza :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 04 lip 2006, 1:26

Łukasz_ pisze:Popatrz na Chelsea, Juve, Real i kilka reprezentacji z mundialu

No Chelsea i Realu to bym nie zamiescil w grupie druzyn grajacych 4-4-2 ... Chelsea to oczywscie 4-3-3 z mocnym srodekim pola : Makalele Essien i wysuniety ciut Lampard , dwoma ultra ofensywnymi skrzydlowymi Robben i Cole oraz wysunietym czolgiem Drogba

Natomiast Real to w tym sezonie zienial taktyki jak rekawiczki ... ale napewno w zadnym momencie nie grali schemtycznym 4-4-2 ... sama postac Zidana praktycznie uniemozliwa gre tym systemem :wink:
Łukasz_ pisze:P.S mimo wszystko Roma pytała o Francuza

no wiem wiem ... i ponoc dostali odp ze Marsylia chce 10 baniek :lol: ... ja nadal odnosze sie z wieliim dystansem do tego :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lip 2006, 9:35

Łukasz_ pisze: ogólnie mówiłem o bazarze, zawsze może się trafić ktoś ciekawy
A no to sory, źle Cie zrozumiałem ;) Tylko sam nie wiem kogo Inter mógłby stamtąd pozyskać. Najlepiej to chyba Buffona i Trezegueta jak Toniego nie uda się pozyskać :P

goofii pisze: i ponoc dostali odp ze Marsylia chce 10 baniek

Szczerze powiedziawszy to nie tak dużo :) Koleś naprawde umie kopać i za rok jego cena podwoi się, a za dwa będzie najdroższy na świecie :p

Tak poważnie to Ribery byłby świetny, ale szkoda, że jest skrzydłowym (nie wiem może gra też w środku ? ale zadatki ma ). Swoją drogą tak jak pisze Goofii Romy raczej nie zasili bo inni są faworytami, a MU już przed mundialem wysłał ofertę do Maryslii. Pozatym prasa nawet nie połączyła go z Interem, ale to tylko kwestia czasu ;)
Aimar faktycznie jest świetny. Szkoda tylko, że jest aż tak kontuzjogenny. Valencia chce grosze za niego, ale tak naprawde to Inter ryzykowałby kupnem go. Nie wiem co o nim myśleć, z jednej strony tak bo to wielki talent, z drugiej nie właśnie przez to że większość sezonu potrafi przesiedzieć na ławce.

goofii pisze:Cos mi sie wydaje ze 4-4-2 ktore tak preferuje Mancini jest juz przezytkiem co nawet pokazuja MS

Przeżytek to niekoniecznie. Tym bardziej, że trenerzy wymyślają coraz to nowsze zadanie dla zawodników w tym systemie. Też jestem zdania, że trzeba mieć dobrych wykonawców - tak jak wszędzie zresztą. Natomiast gdyby Inter miał przeżucić się na 4-3-2-1-1 to tym cofniętym napastnikiem mógłby być Adriano jeśli tylko jest w formie. Bomba, przyspieszenie i drybling. Choć z drugiej strony brakowało by podań. Bo Roma ma świetnego zawodnika na tę pozycje i nie ma o czym gadać ;) natomiast schodki zaczynają się tutaj.

Awatar użytkownika
mediolańczyk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mediolańczyk » 04 lip 2006, 19:14

[/quote]Tak wiec trzeba szukac tego napastnika cofnietego ...[/quote] I tu jest miejsce i dobra pozycja dla Cassano, pomimo problemów z charakterem nadawał by sie i gdyby Mnacio do niego dotarł byłby najlepszy na świecie

Apropos: kogo na tych MŚ oprócz wczesniej wymienionych widzielibyscie w Interze / kto z mniej znanych was zachwycił i nadał by się do FCI ???

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 04 lip 2006, 19:44

mediolańczyk pisze:I tu jest miejsce i dobra pozycja dla Cassano

I ja jestem zwolennikiem jego powrotu do Serie A ... oczywiscie nie do Romy bo tam jest spalony :twisted: ale mysle ze wlasnie w Interze mogly wrocic do formy . Wiecie teraz by wracal jak syn marnotrawny nie mial by wraca swirowac i odstawiac takie numer jak w Romie. Zreszta on wtedy jest tylko madry kiedy byl najwieksza oprocz Francesco gwiazda druzyny ... a w Interze bedzie czulby sie jak w Realu i nie podskawialby za duzo :twisted:

Sportowo on napewno dalby se rade ... chociaz moze niekoniecznie bylby w stanie grac na takiej pozycji jak Francesco w Romie ... ale moglby byc dobrym uzupelnieniem dla Adriano ... bo Martins mnie nie przekonuje :lol:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 lip 2006, 19:57

Cassano? --> :lol:
Niech sobie wraca , ale do Palermo albo Messiny , nie do Interu , obecnie jest tyle lepszych zawodników od tego chłopczyka , że aż głowa boli + jeszcze gdy do tego dojdzie ewentualny spadek Juve czy Milanu (praktycznie do wzięcia Trezeguet czy Inzaghi) to już wogóle nie widzę go w naszym zespole. Do tego dochodzi zły charakter , skłonność do kłótni. Dlatego wolałbym kogo innego.
I tak jak powiedział Babel poczekajmy do końca mistrzostw , a może trafi się jakaś nowa perełka?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lip 2006, 20:21

mediolańczyk pisze:kto z mniej znanych was zachwycił i nadał by się do FCI ???

Nie ma co ukrywać. To nie są mistrzostwa "mniejszych". Praktycznie nie zauwarzyłem jakiegoś nowego wielkiego gracza który po mundialu miał by trześć na rynku. Raczej zostają starzy wyjadacze. Choć w takim WKS mimo odpadnięcia już w grupie kilku zawodników jest naprawde wartych uwagi. No i Ribery, ale on grał świetnie przez cały sezon ligowy więc to nie żadne odkrycie.

O Cassano i powrocie do Włoch było napisane już tyle, że hej. Największa niewiadoma to nie forma, którą może w trakcie sezonu odzyskać, a charakter. Nikt nie da za niego wielkiej kasy sugerując się jego złym zachowaniem. Cel nr.1 to narazie Luka Toni i na nim powinniśmy się skupić.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lip 2006, 20:38

I tak jak powiedział Babel poczekajmy do końca mistrzostw , a może trafi się jakaś nowa perełka?
Już w tej fazie raczej nikt nowy sie nie trafi. Głównie chodziło mi o to, że dopiero teraz wiekszość piłkarzy muśli o kontraktach na nowy sezon.
Sero pisze:Największa niewiadoma to nie forma, którą może w trakcie sezonu odzyskać, a charakter
Oj, razem z Adriano i Mancinim gotowi by się pozabijać. Mogło by być strasznie.
Ogólnie obok nowego rozgrywającego problemem jest nie wiadoma forma Adriano. Może nie tyle forma tylko czy bedzie mu się jeszcze chciało biegac w niebiesko-czarnych koszulkach. Z niewolnika nie ma pracownika, a jeśli Adriano w głowie ma np. Real i wspólne wypady do dyskoteki z kolegami, albo ma się znowu z kims pokłucić to lepiej niech da sobie spokój z Interem. Forme na mundialu tak jak przez większość sezonu prezentował tragiczną.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2006, 19:32

Jedna z włoskich stacji telewizyjnych w swoim programie Studio Sport podała, iż Alvaro Recoba nadal będzie piłkarzem mediolańskiego Interu!

Podobno agent El Chino, Paco Cascal dogadał się z dyrektorem sportowym Nerazzurrich - Marco Brancą w sprawie przedłużenia kontraktu Urugwajczyka z Interem o kolejne dwa lata.
No to ładnie :roll: wszyscy spodziewali się już odejścia Chino, a tu taka informacja.
Przyznam, że jedank się spodziewałem. Recoba to ulubieniec Morattiego i teraz gdyby dalej chciał się targować - odrzucając dwu letni kontrakt z rocznymi zarobkami 2 mln - to byłby po prostu głupi. U Morattiego ma jak u pana Boga za piecem. Większość spodziewała się chyba jednak już Tavano.

Jest jeszcze inna ciekawa informacja. Mianowicie Capello już planuje wzmacniać Real i jednym z nowych "Królewskich" ma być nasz rzeźnik Marco Materazzi :evil: Jestem jak najbardziej za tym żeby Matrix został, a do tego dokupić kogoś z dwójki Bonera-Barzagli i jest git :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lip 2006, 19:47

Sero zdanie "u Pana Boga za piecem" wyjaśnie wszystkie wątpliwośc odnoście tego czy zostanie. Z tego co wiem to Mancio nie do końca był na "TAK" ale o tym że El Chino pozostanie zawodnikiem Interu już pisano od dawna. Choć narazie nie oficjalnie. Morattim ma wiecej do gadanie przynajmiej w kwesti zarodków i kontraktów. Z tego co wiem inne kluby też walczyły o niego. Głowy nie dam ale chyba nawet Viola czy Parma a także typowe średniaki :wink:

Materazzi ? a widziałeś info na temat innych Włoskich graczy ? Chyba nikt z fanów Real nie wierzy do końca w to że w przyszłym sezonie może grać w Real z 6 Włochów :wink: Za kolorowe to nawet jak na pomysły Capello. Benithez zrobił nie mały zaciąg Hiszpanów, ale juz w pierwszym sezonie "obronił do wynik"

Widziałeś info na temat Patricka Vieiry ? ładnie musi się czuć nie ? Przychodził mi. ta tego że Capello chciał zrobić z Juve maszyne by wygrywać w europie - był Kanonierem z krwi i kości - kapitanem - teraz Capello uciekł jak nic a Francuz ma dylemat. Ciekawe co zrobi. 15 milionów to suma i tak w plecy dla Juve po rok gry :roll: Zreszta podobnie inni.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”