Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 120

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2006, 12:11

Sorry ale my nie jestesmy nawet sklonni placic odpowiedniej kasy Kasperczakowi a co dopiero Rudiemu, Solemowi czy Hitzfeldowi
Sorry ale Hitzfeld nie przyjal oferty Niemiec bo chcial sie skoncentrowac na pracy w klubie...
Na jakiej pracy w klubie przeciez po Euro i dymisji Rudiego Vollera, on juz byl tylko na garnuszku Bayernu a posady chyba jak dobrze pamietam nie mial zadnej :!: :P

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 01 lip 2006, 13:03

Messi E2 Ronaldinho pisze:Dlaczego bo chyba Kulczyk musialby mu placic

NO co Ty, Janek już taki bogaty nie jest :wink: Chyba, że Pan Solorz się podejmnie takiego wyzwania :D

Martinho pisze:Ottmar Hitzfeld - 2 tytuly zwyciezcy LM - jeden z BVB drugi z Bayernem. Malo
A Hiddink jest jak Midas, wszystko zamienia w złoto...
Martinho pisze:Zreszta po co wpaltasz tu Guusa jak on kontrakt z Rosja juz podpisal...
dlatego napisałem, zę mi się marzy...
Martinho pisze:Rosja moze stac sie potega pilkarska za jego kadencji cos tak czuje...
POtęgą możę nie, ale znaczącą siłą napewno...

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 01 lip 2006, 14:10

kulekfcb pisze:NO co Ty, Janek już taki bogaty nie jest Wink Chyba, że Pan Solorz się podejmnie takiego wyzwania Very Happy

Zależy co uważać za bogactwo. Ponoć podzielili majątek z żoną, ale to raczej troche fikcyjne. On przejął interesy zagraniczne, a żonka polskie.

Napisałem już to w komentarzach na głownej stronie, ale pozwole sobie raz jeszcze.
Widze tutaj jakiś wielki zapał i troche moim zdaniem nieuzasadniony optymizm. Nawet jeśli byśmy mieli trenera z zagranicy, w co wątpie moim zdaniem będzie ktoś ze związku - Apostel, Piechniczek, albo i inny relikt, to szanse, że staniemy się
kulekfcb pisze:znaczącą siłą
są dość nikłe.

W II RP w kabarecie ukuto takie hasło "lecz mimo szczerych chęci z gówna bata nie ukręci". Kim my byśmy grali? Na głównej ktoś pisał, że trzeba trenera z zagranicy najlepiej Brazylijczyka to bedziemy grali z polotem i finezją. Jakoś nie podzielam tego optymizmu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lip 2006, 16:33

Wg mnie Janas powinien zostac, i budowac to co zaczal kilka lat temu :!: Nie idzie mu zle, doswiadczenie juz ma spore. Wie jakie bledy popelnil, i zapewne teraz ich juz nie popelni, bo wtedy bylby juz calkowicie spalony :!: Wydaje mi sie, ze kandydatury trenerow z zagranicy odpadaja dopoki prezesem PZPN'u jest Listkiewicz :wink: Poza tym co taki Beenhaker [czy jak on tam sie kurde nazywa] moze wiedziec o polskiej lidze :?: gówno wie, i wg mnie gówno bedzie wiedziec :lol: Albo bedzie musial zatrudnic polskich asystentow [watpie, zeby chcial, predzej sciagnie kogos ze swojego kraju], zeby ta OE dobrze sprawdzic :twisted:

Koszty tez sa wazne, Janas zarabia 1/4 tego co musielibysmy dac np. temu Holendrowi, a tymbardziej trenerow z 'lepszym nazwiskiem', np. Ranieriemu czy tymbardziej Hitzfeldowi :lol: Nawet Kasperczak zażądałby kwoty minimum dwukrotnie wyzszej, anizeli Janas pobiera z PZPN'u :wink: Dobrze, ze wybral Senegal - bedzie tam sobie wygrywac eliminacje z Zimbabwe, Gabonem czy Libia :wink: [z takiej grupy Polska wyszlaby z kazdym trenerem].

Piwus jakis czas temu wkleil linka z GW, byly tam argumenty za Janasem, Majewskim, chyba tez Kasperczakiem. Gdyby sie tak przyjrzec, to najlepiej wypada tam oczywiscie obecny nasz selekcjoner :wink: Przynajmniej mnie sie tak wydaje 8)
Juz wiele osob pisalo, ze Majewski sie nie nadaje, gdyz on potrafi tylko sklocic zawodnikow ze soba, i z nim oczywiscie tez :lol: Z Janasem chyba nikt sie nie kloci, z prostego powodu, nasz trener mało mówi :lol:

Jestem za pozostawieniem na stolku Janasa, jesli sie skompromituje i przegra w el. do me np. z Belgia czy Finlandia to powinien odejsc, bo porazki z Portugalia sa wliczone, a z Serbami trzeba powalczyc :twisted: Juz raz na turnieju na Ukrainie udalo nam sie z nimi wygrac [aaaa, i jeszcze u nas towarzystki wygralismy 2 lata temu] :wink:

Ale jesli nie Paweł Janas, to ... ktos z zagranicy, ale ... mlody :!: Trener, ktory dopiero zaczyna sa kariere :!: Ktos taki jak np. Klinsmann czy Van Basten :wink: Wiem, ze to dwa rozne charaktery, dwie rozne osobistosci, ale podalem ich z racji mlodego wieku [uprzedzam pozniejsze pytania] :wink:
Z Polski tez jest jeden mlody trener, ktory bedzie do wziecia juz za 2 lata - Michal Probierz 8) Narazie ma kontrakt z Widzewem na rok, ale jesli sie utrzymaja i zajma niezle miejsce, przedluza z nim kontrakt na nastepny sezon [niestety pozniej juz nie bedzie różowo] :lol:

To tyle moich bezsensownych rozwazan :lol2:
Mam nadzieje, ze udalo mi sie wprowadzic mały mętlik :lol2:

Pozdrawiam i zycze wiecej realnego podejscia do spraw zwiazanych z Nasza Reprezentacja :)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 lip 2006, 9:04

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1349644,wiadomosc.html

Ależ od obiecującej nowiny zacząlem dzisiejszy dzień. O ile fakt sie nie myli to nareszcie ktoś znający się na piłce zacznie trenować polske! :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 lip 2006, 9:14

BaSSu pisze:Ależ od obiecującej nowiny zacząlem dzisiejszy dzień.
Ja też

BaSSu pisze:O ile fakt sie nie myli to nareszcie ktoś znający się na piłce zacznie trenować polske!
Kazdy trener zna sie na pilce ;) Beenhakker cos mi sie wydaje ze tez duzo obiecuje... Jak wiadomo on nie moze zagrzac sobie dluzej miejsca w prowadzeniu danego zespolu. Moze sie zdarzyc ze jak podczas pracy w reprezentacji dostanie lepsza oferte z innego klubu lub federacji to nam nawieje...Dlatego troch sceptycznie jestem nastawiony do niego...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 lip 2006, 9:19

Martinho pisze:Kazdy trener zna sie na pilce

No tak ale chyba nie powiesz że Janas jest od niego lepszy:) Mi się wydaję, że trener z takim doświadczeniem jak on jest w stanie coś zrobić z naszą piłką :wink: i wątpie że będzie chciał odejść, bo to by dało skaze na jego karierze 8) Nie twierdze tez że nie jest to możliwe bo nie znam gościa tak dobrze hehe

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 03 lip 2006, 9:21

To że Leo prowadził kiedyś repr. Holandii i Real Madryt świadczy o tym że MUSI :!: być dobrym trenerem :) Pokazał na tych MŚ że ze słabiutkim T&T jest w stanie powalczyć :)

Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2006, 12:05

W prasie pojawily sie nowe nazwiska nastepcow Janasa. Dzis dowiedzialem sie, ze Berti Vogts jest wolny, a takze ... Branko Ivankovic 8) Jest to oczywiscie trener reprezentacji Iranu. Kontrakt mu wygasl, na pewno nikt z federacji iranskiej mu go nie przedluzy :lol: Ale ja bym go oczywiscie nie bral, slaby trener.
Ciekawa propozycja jest jednak wersja niemiecka, czyli Vogts lub ... Christoph Daum. W prasie mozna znalezc nazwiska Beenhakkera czy Bonacicia, ale nie wydaje mi sie, zeby oni byli dobrym rozwiazaniem.
Mam nadzieje, ze trenerem pozostanie Janas i wszystko wroci do normy. Dudek nie bedzie juz gral w reprezentacji, Frankowski pewnie tez nie :D A tymbardziej Klos :D ktory nawet nie wie, w jakim klubie bedzie grac :lol2:

p.s. - raport Janasa juz dotarl do PZPN'u - prawda ?

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 05 lip 2006, 12:12

cloner pisze:Dudek nie bedzie juz gral w reprezentacji, Frankowski pewnie tez nie Very Happy A tymbardziej Klos Very Happy ktory nawet nie wie, w jakim klubie bedzie grac Lol

I Rasiak też nie :lol: I przyjdzie nowy trener i zrobi w polskiej piłce Catharzis :lol: I wszyscy będziemy kroczyć z piłką w dłoniach po ścieżkach które nam wydepcze. I o janasie i mistrzostwach zapomnimy. Rasiak będzie wysyłał nam fotki z Anglii, a nowy Trener może nawet wyśle mu kartkę z wakacji :lol: I stanie się światłość :rotfl2: [/url]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2006, 12:20

Loczek - beda jaja, jak przyjdzie nowy trener i on takze bedzie stawiac na Rasiaka :wink: wtedy to w ogole bedzie poruszenie wsrod 'kibicow' :lol:

Znalazlem ciekawa wypowiedz Listkiewicza dot. trenera Naszej reprezentacji :)

Prowadzone są negocjacje z potencjalnymi następcami Janasa. Z kilkoma trenerami rozmawiałem osobiście, z innymi przez telefon. Myślę, że kandydatów jest tylu, co palców u obu rąk, czyli między pięciu a dziesięciu. [...]
To życzenia moich rozmówców albo menedżerów trenerów, którymi jesteśmy zainteresowani. Wszyscy podkreślali, że jeżeli ich nazwiska pojawią się w mediach, to negocjacje uznają za zakończone. W każdym razie ruch w interesie jest. Po świecie rozeszło się, że Polska, bądź co bądź finalista mistrzostw świata, może szukać nowego trenera i dostajemy w tej sprawie wiele ofert i propozycji. [...]
Kandydatów jest pięciu, może sześciu. Mam na myśli przede wszystkim byłych dobrych piłkarzy, reprezentantów kraju, którzy są odpowiednio wykształceni, znają języki obce i rozpoczęli już pracę szkoleniową.

:think: Czyli wg mnie trenerem na pewno nie bedzie Beenhakker :wink: Skoro nazwiska potencjalnych trenerow nie moga sie przewinac w prasie :D

Jesli wybiora jednak nowego trenera, to mam nadzieje, ze asystentem bedzie Probierz 8) On potrafi zmotywowac pilkarzy, caly mecz w ciaglym ruchu 8)

14 lipca dowiemy sie prawdy :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 lip 2006, 12:28

cloner pisze:Mam nadzieje, ze trenerem pozostanie Janas i wszystko wroci do normy. Dudek nie bedzie juz gral w reprezentacji, Frankowski pewnie tez nie Very Happy A tymbardziej Klos Very Happy ktory nawet nie wie, w jakim klubie bedzie grac Lol

Ty starasz się na siłe byc kontrowersyjnym albo na prawde jesteś głupi(niepotrzebne skreślić). Normalny kibic reprezentacji Polski chce przede wszystkim aby kadra osiągała wyniki, miała własny styl. Nawet z Rasiakiem w składzie, który będzie gwiazda tej drużyny, choc wszyscy wiedza, że to science fiction. Tobie natomiast chodzi o to żeby w reprezentacji grali ulubieńcy, a raczej nie grali byli lu obecni piłkarze Wisły do których jesteś uprzedzony. Świetnie nadawał być się do obecnego rządu lub PZPNu. Swój kryje swojego. Z takim podejściem do piłki nożnej do nawet za 100 lat nic się nie zmieni.

Tak na marginesie zazanaczam, że nie wiem po co Ci odpowiadam i wdaje się w rozmowe z ścianą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2006, 12:37

Ty starasz się na siłe byc kontrowersyjnym albo na prawde jesteś głupi(niepotrzebne skreślić
Po prostu uwazam, ze pozostawienie Janasa nie byloby zlym krokiem, pisalem juz kiedys, ze jest to naprawde dobry trener, doswiadczony, wie jakie popelnil bledy, teraz bedzie musial sie ich ustrzec. Poza tym eliminacje do euro na dniach :wink: A nowy trener zrobi pewnie mala rewolucje w skladzie, czyli eliminacje beda stracone :(
Normalny kibic reprezentacji Polski chce przede wszystkim aby kadra osiągała wyniki, miała własny styl
Nasza reprezentacja osiagala wyniki, strzelala sporo goli, ale niestety w Niemczech cos siadlo :roll: Zostaly popelnione jakies bledy, i teraz trzeba to skorygowac.
Tobie natomiast chodzi o to żeby w reprezentacji grali ulubieńcy, a raczej nie grali byli lu obecni piłkarze Wisły do których jesteś uprzedzony
To teraz mi napisz, ktory z obecnych lub ex-Wislakow zagral dobrze :lol: Szymkowiak ? ktory tak pieknie podawal, tak pieknie biegal, ze z Niemcami nie bylo sensu go juz nawet wystawiac :lol: Zurawski ? ktory nie potrafil przez 3 mecze oddac kilku celnych strzalow [jesli w ogole jakikolwiek byl] :lol: Baszczynski ? ktory na koncie ma 2 gole z Ekwadorem :lol: a moze Sobolewski ? ktory nie panuje nad emocjami i nie rozumie, ze jak ma jedna zolta kartke, to sie nie moze zastosowac faulu taktycznego.
Z takim podejściem do piłki nożnej do nawet za 100 lat nic się nie zmieni.
Z takim podejsciem jak Twoje na pewno.

Wystarczy spojrzec na Czechow. Na mundialu sie zblaznili tak jak my. Przegrali z Ghana 2-0, grali fatalnie, a jednak ... Karol Bruckner posade zachowal. Nadal bedzie trenerem, choc jest juz selekcjonerem wiekowym, i moglby sobie dac spokoj, ale ludzie w niego wierza, choc on na mundialu zawalil.

Dziekuje za uwage.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lip 2006, 12:52

Paweł Janas to nie Karol Bruckner. Bliżej mu do Pekermana, choć i tak różnica klas. Pekermanowi życzy się by wrócił do zawodu taksówkarza, ja bym nie powierzył tak odpowiedzialnej pracy Janasowi.

Posty piszesz coraz dłuższe, a treści tyle samo co wczesniej. Bardziej niż na wynikach kadry zależy Ci by ekswiślacy nie grali, ewentulnie by grali koszmarnie, by mieć satysfakcję.

Ogólnie to co to za argument za pozostawieniem Janasa dla dalszej kompromitacji, że ekswiślacy zagrali źle. Janas jest odpowiedzialny za wszystkich piłkarzy oprócz ekswiślaków? Ktoś groził mu, że zabierze Janasowi licencje na polowanie, jak nie wystawi Baszczyńskiego?
cloner pisze:Po prostu uwazam, ze pozostawienie Janasa nie byloby zlym krokiem, pisalem juz kiedys, ze jest to naprawde dobry trener, doswiadczony, wie jakie popelnil bledy, teraz bedzie musial sie ich ustrzec.
Pominę, że umniejszasz te błędy. No wie jakie. Zwalił wszystko w raporcie na przygotowanie fizyczne. Naprawienie błędów z mundialu będzie polegało na wymianie Jastrzębskiego na innego szpeca i nic już nie stanie na drodze po mistrzostwo Europy :roll:.
cloner pisze:To tyle moich bezsensownych rozwazan :lol2:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2006, 12:53

cloner pisze:Poza tym eliminacje do euro na dniach Wink A nowy trener zrobi pewnie mala rewolucje w skladzie, czyli eliminacje beda stracone Sad
Po pierwsze zaslanienie sie zblizajacymi eliminacjami jest dla mnie blednym kolem - bo idac caly czas tym tokiem raczej nigdy nie nastapi optymalny okres :!:
A chyba lepiej na poczatku zatrudnic trenera niz w czasie eliminacji jak za czasow Bonka, poza tym w iekszosci reprezzentacji nastapi zmiana trenera jaki i zmiana pokoleniowa - Serbia, Portugalia - nasi rywale
Cloner a ty juz teraz wiesz ze eliminacje beda stracone tak :?:
bosiz sie rewolucji w skaldzie :?: a co zrobil janas przed mundialem - nie aby mala rewolucje personalna :?:

cloner pisze:Wystarczy spojrzec na Czechow. Na mundialu sie zblaznili tak jak my. Przegrali z Ghana 2-0, grali fatalnie, a jednak ... Karol Bruckner posade zachowal. Nadal bedzie trenerem, choc jest juz selekcjonerem wiekowym, i moglby sobie dac spokoj, ale ludzie w niego wierza, choc on na mundialu zawalil.
Przyklad czechow nie jest dobrym przykladem, gdyz tam inne czynniki odegraly role niz w naszym przypadku - niestety tam Karel nie mogl skorzytsac z wielu podsatwowych zawodnikow - i to bylo gwozdziem do trumny reprezentacji czech na tym mundialu, poza ty Karel to swietny strateg i czesi dobrze o tym wiedza :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”