Znów kluczem będzie druga lini to jest podstawa tego mundialu. Wraca wypocząty Deco i Costinha - odpoczeli za czerwone. Prawdopodobnie zagra jednak Figo i Ronaldo którzy mieli jakieś mało kłopoty. Scolari bedzie pewnie wymagał twardej gry i pressingu wysoko na połowie rywala. Bo tak gra jego Portugalia. Tym wygrywali zwłaszcza jak pierwsi strzelą. Ciekawi mnie postawa Pedro Paulety bo nie powiem liczyłem na wiecej w jego wykonaniu. Tym bardzie że lubią grać na niego.
Po stronie Trójkolorowych Zizou w gazie, ale najwiecej będzie zależało od duetu Makelele - Vieira
Mam nadzieje że będzie to dobry mecz, po wczorajszym widowisku trudno wymagać wiecej ale obaj dzisiejszy rywale to klasa i jak będa w gazie to mecz może dostarczyć wieku emocji. Trudno wytypować fawortya. Francja podobnie jak Włoch - piłkarsko lepsi pod każdym wzgledem od rywala ale to nic im narazie nie daje, zdecydują inne ważne czynniki. Wygra lepszy
Na kogoś z tej pary czekają Włosi - a co ważne duże liczba gracz ma kartki na koncie i ewentualne kara wykluczy ich z finału. Pewnie nie będzie kalkulacji jak to wczoraj powiedział zagrożony Gattuso ale nie jeden na to zwróci uwage