MŚ 2006: 1/2 - Portugalia-Francja - 5 lipca - Monachium

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 05 lip 2006, 17:33

Zauważyłem że drugi półfinał już nie budzi takich emocji :roll: Ale to też na pewno bedzie świetne widowisko, oba zespoły maja rachunki do wyrównaniek. Z czasem budział się Francja a ekipa Scolariego grała swoje. Teraz jak zauważa prasa to Francuzi mają mimo wszystko kłopot. Bo po meczu z Canarionhos każdy wołał z Paryżu wielka Francja mamy finał itd Lepiej sie ogrywa Brazylie ze "straconej pozycji" teraz już inna maja role. Ale "sami sobie winni" znakomita postawa w meczu z Canarinhos.

Znów kluczem będzie druga lini to jest podstawa tego mundialu. Wraca wypocząty Deco i Costinha - odpoczeli za czerwone. Prawdopodobnie zagra jednak Figo i Ronaldo którzy mieli jakieś mało kłopoty. Scolari bedzie pewnie wymagał twardej gry i pressingu wysoko na połowie rywala. Bo tak gra jego Portugalia. Tym wygrywali zwłaszcza jak pierwsi strzelą. Ciekawi mnie postawa Pedro Paulety bo nie powiem liczyłem na wiecej w jego wykonaniu. Tym bardzie że lubią grać na niego.

Po stronie Trójkolorowych Zizou w gazie, ale najwiecej będzie zależało od duetu Makelele - Vieira :twisted: Ribery zagra prawdopodobnie od początku podobnie jak Malouda. Francja znów zagra pewnie 4-2-3-1 lub jak Sero woli 4-5-1 :wink: [ale to też system Portugali] Na spicy Henry - a zanosi sie na to że Trezeguet nie zaliczy tego mundialu do udanych choć by przez to że mało gra. A to dziwne bo to tego ustawianie z jednym napadem na spicy chyba lepiej pasuje ale z drugiej strony Henry to Henry :] mowa ...

Mam nadzieje że będzie to dobry mecz, po wczorajszym widowisku trudno wymagać wiecej ale obaj dzisiejszy rywale to klasa i jak będa w gazie to mecz może dostarczyć wieku emocji. Trudno wytypować fawortya. Francja podobnie jak Włoch - piłkarsko lepsi pod każdym wzgledem od rywala ale to nic im narazie nie daje, zdecydują inne ważne czynniki. Wygra lepszy :twisted:

Na kogoś z tej pary czekają Włosi - a co ważne duże liczba gracz ma kartki na koncie i ewentualne kara wykluczy ich z finału. Pewnie nie będzie kalkulacji jak to wczoraj powiedział zagrożony Gattuso ale nie jeden na to zwróci uwage :roll:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”