MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 05 lip 2006, 19:08

*_Zaza_* pisze:Co ciekawe ktoś tu napisałe z fanów Bayernu ze Klinsmann zbiera owoce pracy swojego asystenta. Że to drugi trener jest w zasadzie pierwszym
Ja to napisałem i to po części jest prawda. Całkiem niedawno wróciłem z Niemiec, czytałem tamtejsze gazety, więc wiem mnie więcej o co chodzi. Joachim Low jest wprawdzie głównie odpowiedzialny za rozpracowanie rywala, ale także podsuwał różne pomysły (np. taktyczne) Klinsmannowi. Zresztą sam Jurgen w jednym z wywaidów powiedział, że to właśnie Low zaproponował (jesli tak to można nazwać) powołanie Odonkora ze względu na jego szybkość (a wiemy w jakim celu ta szybkość była przydatna). Oczywiście nie umniejsza to zasług Klinsmanna ( wykonał kawał dobrej roboty), ale w tych wszystkich pochwałach pomija się właśnie Lowa, który też dołożył nie małą cegiełke do tego sukcesu.

*_Zaza_* pisze:to że Niemcy nie oddali piłki gdy Gattuso wykopał specjalnie na aut [gdy leżał chyba Lahm] na murawie
No niestety była taka sytuacja, której absolutnie nie toleruje. Wydaje mi się jednak że to jakiś Włoch leżał na murawie, a nie Lahm i do tego jeszcze zanim piłka wyleciała na aut zdążył się podnieść. Mimo wszystko zagranie nie fair Niemców.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”