Ostrzeżenia - komentarze - Strona 157

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lip 2006, 9:21

Pisakk :lol2:

Temat nie jest może odpowiedni, ale nie będę Was dłużej trzymał w niepewności. Wróciłem z tego całego zlotu i będę powoli (cholernie powoli) wracał do znęcania się nad Wami. Buźka :*

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lip 2006, 17:37

Powiem wam ze dawanie ostrzezen za szwabow jest jednym z glupszych pomyslow na jakie wpadliscie ostatnimi czasy.Za makaroniarzy tez mi dacie ostrzezenie?Albo za slazakow?Bo dla kogos ten wyraz moze miec negatywny wydzwiek?
To pokazuje jak daliscie sie zmanipulowac krzykaczom.Nigdy nie dawaliscie za to ostrzezen a nagle odmiana i juz dajecie.
Stuknijcie sie czasami w glowe albo wlozcie ja do lodowki bo mocno co niektorzym przygrzalo slonce.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 05 lip 2006, 17:57

Chłopaczek czy tez jestes ofiarą słowa Szwab? Bo z tego co wiem to ja chyba tez dostałem maila ale za co nie pisze jednak pisze od kogo. Piwus :twisted:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lip 2006, 18:08

Tak Bartek.60 lat po zakonczeniu wojny stalem sie ofiara Szwabow.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2006, 18:12

BartekTS pisze:Chłopaczek czy tez jestes ofiarą słowa Szwab?
a wszytsko przez ........ makaroniarzy
pare dni temu jakis nowy dostal wp za slowo makaroniarz, troche sie wzburzyl i domagal sie aby wsyztskie tego typu "ksywki panstw" rowniez byly podobnie karane - modzi chca byc konsekwentni i mamy to co mamy :?

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 05 lip 2006, 18:26

Chlopaczek pisze:Tak Bartek.60 lat po zakonczeniu wojny stalem sie ofiara Szwabow.

Nie wiem o co chodzi. Zapewne na myśli mieliście
Szwabia (niem. Schwaben) to historyczny i etniczny region w dzisiejszych Niemczech. Na Szwabię składa się wschodnia część Badenii-Wirtembergii (dawna Wirtembergia i Hohenzollern) i część zachodniej Bawarii - obecnie Rejencja Szwabia. W czasach średniowiecznych należały do niej także duże tereny dzisiejszej Szwajcarii oraz Alzacji.
mieszkańca tejże ziemi niemieckiej. Obraza? A czy jak ktoś na kogoś powie TY SZCZECINIANIE, lub TY WARSZAWIAKU to modzi też dadzą ostrzeżenie? :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lip 2006, 19:17

No coz, chyba troche niepotrzebnie rozpetalem to (nie domyslilem sie konsekwencji). Wlepilem WP za 'makaroniarzy', bo uznałem to za obrazliwe; nie sadze aby Wlosi byli dumni z takiego przydomka.
Wtedy zaczela sie burzyc germanska czesc userow, wg ktorych 'szwab' tez jest obrazliwe.
Tak samo jak 'makaroniarze' pochodzi od nazwy potrawy, tak 'szwaby' od nazwy regionu. A to, czemu sa uznawane za obrazliwe to nie moj problem.

Mysle, ze kilka WP nie zaszkodzi, chociaz chyba reszcie modow nie chce ich sie wlepiac za to, ale trza bylo jakas zadyme rozpetac ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lip 2006, 19:58

W przypływie zczerości. Zasugerowałem się tym zdaniem:
jakiś tam user pisze: Słyszałem, że za nawywanie Niemców szwabami miał być WP
No i pomyślalem, że jak mają być, to mają być i nie będę się sprzeczał. Mądrzejsi ode mnie pewnie tak ustalili, a moderacja jest podobno konsekwentna (poza tym co będę się sprzeczał jak mnie parę [paręnaście] dni nie było na moderce), więc konsekwentnie uzupełniłem używających tego przerażającego słowa "szwab" na liście ostrzeżeń.

Więc biorę odpowiedzialność za wsyztsko niczym trener Janas z jednoczesną adnotacją że to nie moja wina (jak Janasa nie była wina).

Też uważam, że ostrzeżenia za to to dziwny pomysł.

Jutro się wszystkiego wyprę.

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 06 lip 2006, 0:25

czeher pisze:a wszytsko przez ........ makaroniarzy
pare dni temu jakis nowy dostal wp za slowo makaroniarz, troche sie wzburzyl i domagal sie aby wsyztskie tego typu "ksywki panstw" rowniez byly podobnie karane - modzi chca byc konsekwentni i mamy to co mamy
Chyba pod pojeciem "nowy" masz na myśli mnie :P No bo jakaś sprawiedliwość musi być. Ja osobiście nie dawał bym WP ani za Szwabów ani za Makaroniarzy. Jednak Corinthians musiał się wybić i tak wyszło :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 06 lip 2006, 0:34

Kurcza, ale wy sie pierdolami zajmujecie. Za takie rzeczy ostrz. :shock: O rany toz to forum dla grzecznych ministrantow :)
A jezeli chodzi o komunizm to nadchodze ja ostatnie wcielenie caudillio "tepiciel czerwonej zarazy", pogromca Kim Ir Sena i Ho Szi Mina. Nawet Hodza do dzisiaj sra ze strachu na nazwe mojego nicka :P

Takie wypowiedzi nie są tutaj nikomu potrzebne. // Niggaz

ajaccien
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 07 lip 2006, 15:47

Pozwolę sobie zgodzić się z użytkownikiem Corinthians. Co prawda wiem, że to bez znaczenia, ale również uważam, że jest to obraźliwe. Przypuszczam, że gdyby ktoś zaczął sypać "polaczkami" albo "polactwem" zaraz bardzo wielu użytkowników wyraziłoby oburzenie. A "szwab", "makaroniarz" czy "żabojad" ma taką samą wymowę - jak najbardziej negatywną. Ale cóż, pewnie za bardzo się pluję i czepiam.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 07 lip 2006, 18:21

assurbanipal prowokacja
K.J. sam zrobiles to w poscie nade mna. Dlaczego sobie nie wlepiles :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 lip 2006, 18:24

Najgorzej to nie przeczytac a zabierac glos :roll:

UWAGA!!!

To ja Ci dalem ostrzezenia. Ale wtopa, co? :roll:

E:

Ok, wiedze ze zauwazyles i wyedytowales :lol: Wiec tamto - nieaktualne ;)

Czemu nie dalem sobie? Bo jestem ponad regulaminem. A jak myslisz? :>

Tak naprawde, to normalnie bym Ci nie dal za tamto WP, ale jako ze jestes tu nowy, to troche trzeba ukierunkowac ;) Zebys szybko nam nie zniknal ;) Wiec przyjmij to jako chrzest bojowy.

pzdr ;)

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 07 lip 2006, 18:33

Niespodziewalem sie tego, akurat z twojej strony, bo z Niggaz-em miale kontakt na forum FCB :)
zemu nie dalem sobie? Bo jestem ponad regulaminem. A jak myslisz?
zgadza sie, ale jaki to przyklad, zwlaszcza dla nowych? Zastanow sie nowy widzi, ze moderator cos robi. Nastepnie robi cos podobnego i dostaje pkt. Czy to normalne i pedagogiczne podejscie? Gdybys dal mi i sobie to choc wzbudzilbys szacunek innych, a tak :roll:

To "ponad regulaminem" to byl zart ;) Tak w kwestii wyjasnienia. Poza tym to co napisalem to trudno nazwac prowokacja ;) Juz pisalem, ze Tobie tez dalem nieco na wyrost, na przywitanie :P ;) // K.J.
Zebys szybko nam nie zniknal Wiec przyjmij to jako chrzest bojowy.
pzdr
Nie ma problemu pzdro :D

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 10 lip 2006, 22:33

Chciałem się dowiedzieć za co dostałem 2 WP. W newsie "Materazzi - Zidane: "The Guardian" sprostował artykuł" napisałem, że zgadzam się z arabami. Jest w tym coś nie kulturalnego i zasługującego na 2 WP? Przecież nie napisałem nic strasznego. Każdy może mieć swoje zdanie, ale prawdy powiedziawszy było to raczej w formie żartu i napisałem ":D". Np. jakby był news "Capello: On nie nadaje się do pierwszego składu" i napisałbym w komentarzach, że się z nim zgadzam też dostałbym ostrzeżenie? Pozatym osoba, od której dostałem ostrzeżenia jest kibicem Interu i mam wątpliwości co do obiektywnej oceny sytuacji :roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”