Mercato Nerrazzurich! - Strona 37

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2006, 19:48

Sero pisze:Capello już planuje wzmacniać Real i jednym z nowych "Królewskich" ma być nasz rzeźnik Marco Materazzi
Nie słyszałem o tym, ale jak widać Fabio szuka środkowego obrońcy i to nie na żarty. No i jeśli nie Pablo Ibanez to napewno celem stanie się ktoś grający dotychczas w Serie A. Dla Interu byłoby to spore osłabienie, a dla Realu wzmocnienie :D Wydaje się jednak, że tych nazwisk ludzi na tę pozycję może się jeszcze trochę przewinąć. Ciekawe jednak jak sprawa się rozwinie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2006, 19:54

Heh faktycznie Vieira przychodził do Juve po to by wygrywać i głównie za namową Capello. Teraz tego nie ma i Francuz musi sam myśleć co dalej robić. Co prawda Real już zgłasza aspiracje po niego, ale pytanie po kogo nie chcą sięgnąć ? Patrick na mundialu jest wyróźniającą się osobą i to między innymi dzięki niemu Francja gra dziś w Finale. Zaimponował mi głównie grą do przodu. Bo Makalele głównie zostaje, natomiast on ma ciąg do ofensywy. W dodatku warunki fizyczne. Pytanie czy to on szuka Interu czy Inter takiego piłkarza ? 15 mln to sporo, ale nie dla Juve. Ja bym sobie jednak go odpuścił podobnie jak Emersona (już na 90% Real) czy innych defensywnych pomocników. Trzeba szukać rozgrywającego, albo zmienić system gry w przyszłym sezonie jeśli Inter chce koniecznie mieć dwóch DMów
RealFan pisze:Wydaje się jednak, że tych nazwisk ludzi na tę pozycję może się jeszcze trochę przewinąć. Ciekawe jednak jak sprawa się rozwinie.

No właśnie. Teraz co trzeci gracz jest wiązany z Realem, więc na takie plotki jak ta z Matrixem można patrzyć z przymrużeniem oka. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lip 2006, 20:01

Powiem Ci Sero że to też jest troche dziwne że prasa przypisuje defensywnych pomocników skoro bardzo dobre recenzje dostaje co sezon Cambiasso - od tej samej prasy. Z sezonu na sezon gra lepiej. Temat dwóch DM w drugiej lini przy 4-4-2 już był tu poruszany. Ale sam Mancini nie udziela wypowiedz na wakacjach jest jak się nie myle :P Wiec dziwne że piszą Vieira vs. Emerson skoro i jeden i drugi to ok. 15 milionów. Ale też zauważ że nie ma tematy rozgrywajacych. Roman to takie cykliczny odcinek raz na jakis czas, po troche - sam wiesz jak - a przeciesz muszą szukać ewentualnego drygenta. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2006, 20:09

Szkoda, że Ribery jest zaklepany przez Lyon. Choć z drugiej strony to bardziej skrzydłowy.

Ktoś poruszył wcześniej sprawe Aimara. Gdyby nie kontuzje to brałbym go w ciemno. Ale niestety ... zawodnik niespełniony przez urazy.
Zaza prasa przypisuje DMów nie myśląc jak będzie wyglądało ustawienie.

Jak się zdenerwuje to pójde ja na rozgrywającego :P swego czasu grałem w Wiśle Puławy zarówno na skrzydle jak i w środku, więc może ja. Nawet za darmo moge grać :]
hehe

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lip 2006, 20:22

Ribery to nie bardzie a przedewszystkim skrzydłowy :wink: Temat Aimara ciekawy ale ja nie czytałem nic na temat jego gry w Interze. Świetny gracz - bardzo go cenie, i mam nadzieje że nie grafi do słabego klubu. To też był by pomysł ale plotek nie widac wiec nie ma tematu. Chyba że zadzwoisz do Morrattiego.

Ty rozgrywający ? :lol: La Gazzetta pisze że umowa Ci wygasa to prawda ? :roll: Tylko napisz czy myślisz o primaverze czy jak ? potem byś założył temat z pamietnika Internisty :wink: jak Fabiański w C+ :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2006, 20:27

Ja i pimavera ? pfff
Jeszcze się zdziwisz jak usłyszysz o Polaku w Serie A w Interze :lol:

Aimara Valencia chce sprzedać za grosze. Więc może warto zaryzykować ? do nietoperzy przychodził jako jedna z największych nadzieji futbolu, a odejdzie jako niespełniony przez kontuzje. No, ale może nie służyło mu hiszpańskie powietrze lub jedzenie :p

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 lip 2006, 23:20

Sero pisze:Ktoś poruszył wcześniej sprawe Aimara.
ja :P

Sero pisze:do nietoperzy przychodził jako jedna z największych nadzieji futbolu, a odejdzie jako niespełniony przez kontuzje.
niekoniecznie jest powiedziane ze w Interze czeka go pasmo niepowodzen i kontuzji , jesli byłaby oferta to powinien ja przemyslec dlatego ze za rywala miał by Pizarro czli co by nie mówic piłkarza dobrego ale pozostajacego w zasiegu Aimara , ja temu transferowi powiedziałbym zdecydowane TAK

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 07 lip 2006, 14:44

coco pisze:niekoniecznie jest powiedziane ze w Interze czeka go pasmo niepowodzen i kontuzji , jesli byłaby oferta to powinien ja przemyslec dlatego ze za rywala miał by Pizarro czli co by nie mówic piłkarza dobrego ale pozostajacego w zasiegu Aimara , ja temu transferowi powiedziałbym zdecydowane TAK
Emmm.... hmmm... Aimar... to... Argentyńczyk, nie? A co z italienizacją w Interze? Jest Grosso i co? Na tym koniec? Odszedł Zanetti to w sprawie Włochów na San Siro jest status quo. Veron odszedł - przyjdzie Aimar i w sprawie Argentyńczyków także? Zdecydowanie bardziej wolę Fiore niż Aimara. Nie wiem czym on się wyróżnił na Mestalla żeby po niego sięgać. Ja temu transferowi powiedziałbym zdecydowanie NIE.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 07 lip 2006, 14:57

Martin Pellegrino pisze:Fiore

:rotfl2: :zwała: Aimar w najgorszej formie jest lepszy od niego

Martin Pellegrino pisze:A co z italienizacją w Interze?
nie ma takiego przymusu aby sciagac na siłe włochów , teraz po degradacji napewno kilka ciekawych ofert sie pojawi ale wez przegladni kadry klubów zamieszanych w Calciopoli nie ma typowego rozgrywajacego włocha jest Kaka ale Milanu pewnie nie zdegraduja , jak nie Aimar to moze byc Vieira na MŚ gra swietnie

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 lip 2006, 21:36

No i jest. Ten o którym mówiło się już od pół roku, że bedzie Nerazzurrim dziś przeszedł testy medyczne i w najbliższych dniach podpisze kontrakt z Interem. Chodzi oczywiście o Maicona :D

Mam nadzieję, że zostanę w Interze tak długo, jak to tylko możliwe. Chcę wywalczyć miejsce w drużynie złożonej z wielu znakomitych piłkarzy

Brazylijczyk naturalnie będzie dublerem Javiera Capitano Zanettiego który jest nietykalny. Maicon "zastąpi" swojego rodaka Ze Marie, który teraz jest wolnym graczem.

FORZA MAICON
FORZA INTER :]

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 07 lip 2006, 22:15

coco pisze:Aimar w najgorszej formie jest lepszy od niego
:rotfl4:

Chyba coś ci się pomerdało. Może mówisz o innym Aimarze, albo o innym Fiore bo jak mnie pamięć nie myli to Fiore ma świetny sezon we Fiorentinie za sobą, a Aimar beznadziejny w Valencii. Wiem, że Football Manager w większości przypadków nie kłamie, ale tutaj nie widzę podstaw do ściągnięcia zawodnika, który nie daje gwarancji stabilnej gry w środku pola. Fiore natomiast tę gwarancję daje. Może nie ma jakiegoś przebłysku geniuszu, którego na siłę wszyscy starają się znaleźć u Argentyńczyka. Jest on tak samo przereklamowany jak Tevez czy Riquelme. Nam potrzeba piłkarza, który bedzie walczył a nie spędzał czas w szpitalu obok Recoby.

Sero pisze:No i jest. Ten o którym mówiło się już od pół roku, że bedzie Nerazzurrim dziś przeszedł testy medyczne i w najbliższych dniach podpisze kontrakt z Interem. Chodzi oczywiście o Maicona
Zobaczymy jak się sprawdzi. Jak narazie nie rozumiem Twojego optymizmu bo Maicon niczym szczególnym się nie wyróżniał w Monaco, a kolejny średni zawodnik ze strefy Ameryki Południowej nie jest chyba tym czego na tę chwilę nam potrzeba. Zobaczymy jak wypadnie. Mam nadzieję, że dobrze bo kilka lat temu bardzo mi się ten chłopak spodobał, gdy grał w kadrze Canarinhos na Copa America. Potem jakby trochę spuśił z tonu. Mam nadzieję, że teraz pójdzie w ślady np. Dani Alvesa i zagra kapitalny sezon dając trochę odetchąć nadwyraz eksploatowanemu El Capitano

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 lip 2006, 22:27

Martin Pellegrino pisze:Zobaczymy jak się sprawdzi. Jak narazie nie rozumiem Twojego optymizmu bo Maicon niczym szczególnym się nie wyróżniał w Monaco, a kolejny średni zawodnik ze strefy Ameryki Południowej nie jest chyba tym czego na tę chwilę nam potrzeba. Zobaczymy jak wypadnie. Mam nadzieję, że dobrze bo kilka lat temu bardzo mi się ten chłopak spodobał, gdy grał w kadrze Canarinhos na Copa America. Potem jakby trochę spuśił z tonu. Mam nadzieję, że teraz pójdzie w ślady np. Dani Alvesa i zagra kapitalny sezon dając trochę odetchąć nadwyraz eksploatowanemu El Capitano

Optymizm opiewa po prostu na nowym graczu. Może nie jest to wielki zawodnik, ale kto by chciał przychodzić na ławkę wiedząc, że nie ma szans w walce o "11" z samym kapitanem. Tak więc cieszy to, że udało się pozyskać co by nie było solidnego zawodnika. Można faktycznie było znaleść jakiegoś Włocha tylko czy np. taki Bonera miał by chęc przychodzić na ławkę ? bo środek też już zajęty. Maicon to troche inny gracz niż Alves z Sevilli. Przedewszystkim mniej dynamiczny i z mniejszym ciągiem do przodu. Ale jak mówie lepszy on niż Ze Maria.

Piszecie o Fiore i Aimarze. Ale zwróćcie uwagę, że to inni zawodnicy bo to wygląda tak jakby porównywać Figo z Cuchu :p . Włoch to bardziej skrzydłowy niż rozgrywający. Oczywiście potrafi grac w środku, ale lepszy z niego boczny pomocnik. Natomiast Aimar to typowy rozgrywający. Szybkość, technika, strzał, PODANIA ... kontuzje to jego cechy. Gdybym miał wybierać i dać 3 mln za Aimara czy 3 mln za Fiore to wziąłbym Pablo.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 07 lip 2006, 23:06

Sero pisze:Piszecie o Fiore i Aimarze. Ale zwróćcie uwagę, że to inni zawodnicy bo to wygląda tak jakby porównywać Figo z Cuchu
Bez przesady. Aż tak kolsalna różnica to nie jest. Poza tym Stefano grał we Fiołkach jako rozgrywający i wychodziło mu to naprawdę nieźle, a to że potrafi grać także na skrzydle jest dla niego bardziej zaletą niż wadą, swiadczy o jego wszechstronnosći, której brakuje nastawionemu jedynie na atak Aimarowi

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lip 2006, 9:23

Martin Pellegrino pisze:Bez przesady. Aż tak kolsalna różnica to nie jest. Poza tym Stefano grał we Fiołkach jako rozgrywający i wychodziło mu to naprawdę nieźle, a to że potrafi grać także na skrzydle jest dla niego bardziej zaletą niż wadą, swiadczy o jego wszechstronnosći, której brakuje nastawionemu jedynie na atak Aimarowi

No tak. Ale ile on jeszcze będzie grał na najwyższym poziomie ? Co prawda jest młodszy od np. Figo, ale Fiore nigdy nie był tak wielkim piłkarzem jak Portugalczyk. Pozatym nasza kadra jest już dość podstarzała. Dlatego trzeba zacząć myśleć o piłkarzach którym do 30 jeszcze daleko. Bo zbudujemy drużyne na sezon, góra dwa i znów wielki remont praktycznie całej "11". Wiadomo ciężko jest znaleźć dobrych młodych w dodatku Włochów, ale od czegoś trzeba stopniowo zacząć.

Pozatym poczekajmy na decyzje o degradacji pozostałych drużyn. Może akurat trafi się jakiś ekstra bonus :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lip 2006, 11:21

Widze temat Stefano Fiore - już wcześniej poruszany - nie wiem może sie myle ale czy nie zauważyliście tego że on grał rozgrywającego tylko z powodów kondycji ? Stefano zaczynał każdy mecz Viola na flance - każdy nie widziałem meczu w popszednim sezonie Fiorentiny by grał na środku od początku - był najczęsciej zmienianym piłkarzem w lidze - co może światczyć o tym że miał jakiś kłopot. Choć jak sam mówi dobrze jest przygotowany ale Prandelli podejmuje decyzje. No własnie i w momnecie gdy Cesare go nie sciągał - wpuszczał skrzydłowego ale Fiore zchodził na srodek. Oczywiscie taktyka ale może też być cos w tym innego. Macie przykłąd na Luisie Figo na tym mundialu - w dogrywkach zchodził na środek zastepował go Simao na flance mi. dla tego że ma lata i kondycja nie ta - zwłaszcza jak przez 80 minut hasał na flance na całego.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”