Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 88

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 06 lip 2006, 21:28

RealFan pisze:Robben gra jako lewoskrzydłowy, a Joaquin zdecydowanie preferuje prawą stronę boiska
Zgadza się, ale na lewej stronie może grać Joe Cole (patrz: reprezentacja Anglii), a wtedy na prawej grałby Joaquin. A to, że Joaquin woli pozostać w La Liga pisałem już w temacie Liverpoolu :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2006, 21:34

kapi88 pisze:Zgadza się, ale na lewej stronie może grać Joe Cole
I tak gra, a Robben jest raczej jego zmiennikiem. Przynajmniej w większości spotkań.
kapi88 pisze:wtedy na prawej grałby Joaquin
Można gdybać, że by grał, a można gdybać, że pełniłby rolę tylko rezerwowego. Wright Phillips miał być tym prawym i wiemy jak się skończyło. Przejście do Chelsea to jednak jest jakieś ryzyko.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 06 lip 2006, 21:38

RealFan pisze:kapi88 napisał:
Zgadza się, ale na lewej stronie może grać Joe Cole

I tak gra, a Robben jest raczej jego zmiennikiem. Przynajmniej w większości spotkań.
W większości spotkań Robben gra na lewej, a Joe Cole na prawej. SWP i Duff grzeją ławe (stąd doniesienie, że któryś z nich ma zostać sprzedany).
------
Carlton Cole opuścił Chelsea i podpisał 4-letni kontrakt z West Hamem United. Noo... trudno mu sie dziwić, na gre po przyjściu Szewczenki szans nie miał.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2006, 21:49

kapi88 pisze:W większości spotkań Robben gra na lewej, a Joe Cole na prawej.
Skoro tak to nie widzę tu potrzeby kupna jeszcze Joaquina, no ale Mourinho wie lepiej.

Po co zatem było wydawać taką kasę na Wrighta-Phillipsa? W Manchesterze City był wręcz gwiazdą, miał pewne miejsce w składzie i bardzo szybko się rozwijał zdobywając miejsce w reprezentacji. A tu transfer do Chelsea, który miał być krokiem w przód okazał się w istocie zahamowaniem kariery...szkoda.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 06 lip 2006, 21:55

RealFan pisze:A tu transfer do Chelsea, który miał być krokiem w przód okazał się w istocie zahamowaniem kariery
A najlepiej o tym świadczy fakt, że zmiennikiem Beckhama, był 19-letni Lennon, który nawiasem mówiąc świetnie sie spisywał. SWP nie dostał nawet powołania od Erikssona, przez bardzo rzadkie występy. Ale tak to jest jak leci się na kase - miał przecież oferty z Arsenalu i Liverpoolu :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lip 2006, 22:02

Naprawde trudno mi powiedziec dlaczego Chelsea chce nadal Joaquina :?: Gdyby nie fakt, ze w skladzie sa Duff, Cole i SWP to moze i bylo by mijece dla Hiszpana, ale tak go nie ma. Juz teraz penwie Duff i SWP penwie maja dosyc siedzenia na ławie a jeszcze jak przyjdzie Joaquin bedzie juz naprawde napięta atmosfera, chyba, ze ktos odjedzie, napewno bylby to krok w dobrym kierunku w ich karierze, podbnie Robben, ktory mialby pewne miejsce w "11" Realu Madryt :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 lip 2006, 0:11

Może ktoś z Was mi pomoże bo albo jesteś slepy albo mimo braku fazy miałem zwidy :roll: Czy dzis ok. godziny 14 mogła na pilka.pl pojawić sie informacje że Damian Duff przedłużył o kolejna dwa lata umowe z Chelsea ? Bo ja już nic nie rozumem. Mam przed oczami taka informacje a tym czasem dowiaduje sie od kolesia że skrzydełko -żądełka ma zasilić lada moment Londyński Tottenham - co było by dla mnie nie małym zaskoczeniam. Możliwe że ktoś skasowałe news ? Były juz takie przypadki tu na stronie bo co ciekawe strona Chelsea milczy, co do nowej umowy jak i transferu :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2006, 0:16

Bo pojawiły się w angielskiej prasie plotki o tym, ze Duff juz jest w Tottenhamie, ale na stronie Chelsea cisza, wiec póki co - trzeba czekać na oficjalne stanowisko Chelsea. Wiadomo, ze kupujący może dużo mówić, wazne to co ogłosi sprzedający, a tam ani słowa o jego sprzedaniu.
Nie oznacza to, że jutro sie nie dowiemy o tym transferzeraz jeszcze, juz teraz oficjalnie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 lip 2006, 0:24

Fieldy ale masz na myśli sam transfer [plotki, spekulacje] a czy widziałeś coś na temat nowej umowy ? bo w jakims stopniu jedno wyklucza drugie - tym bardzie w ten sam dzień :roll:

A co to samych informacji odnoście "Kogutów" i Duff'a to szok - przeciesz Damian grał swoje w ekipie Jose - ba nawet jego kupił jeszcze Ranieri i Mourinho pierwsze co zrobił to ciekszył się ze Duff już jest nie trzeba szukać takiego skrzydłowego. On i Robben - skrzydełka żądełka :wink:

Nie rozumiem nic - tym bardzie że Duff zaliczył 2 razy lepszy [ba nawet 3 razy] sezon niż SWPower :wink: wiec Jose sprzedał by Duff a pozostawił nic nie grającego SWP ? Wątpie.

Druga sprawa to Totteham pod wodzą Jol'a - już w popszednim sezonie "Koguty okazał jaja" - bo grali naprawde świetnie - zrersztą Ty sam wiesz :wink: - po tym co pokazali pod okiem Holendra plus wzmocnienia nic tylko czekać na następny sezon. Oby jak najszybciej bessa bez Premiership się skończyła :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2006, 0:31

miałem na myśli sam transfer do Spurs. O przedłużeniu umowy z Duffem nic nie czytałem, ale specjalnie mnie to nie interesowało i mogło mi umknąć :P

Duff rzeczywiście jest świetnym piłkarzem [to po jego akcji, w zeszłym sezonie Chelsea ograła Barce - gol samobójczy chyba Belettiego]
więc dziwne, hdyby chcieli go oddać do lokalnego rywala, chyba, że kasa tak im do łbów uderzyła, że juz nie patrzą czy ktoś dobry czy nie - bo i tak moga miec jeszcze lepszego.
Przecież jakie oni transfery robią - Sheva :!: Ballack :!: być może za chwilę Cole :!: szok :!: [jak zwykł pisać SE wespół z Fucktem]

oddadzą Duffa a w jego miejsce kupia Joaquina, czy innego Ribery'ego [teoretycznie, bo on tam nie cche iść :P] Kasy im nie zabraknie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 lip 2006, 0:49

To fakt Duff to świetny piłkarz i będzie to nie lada transfer na wyspach jak by doszedł do skutku - rzeczywiście może cos im wali i doszli do wniosku że są lepsi. Bo ani Duff nie nażekał, ani nie grał mało [miał chyba małe kłopoty z kolanem] ani nie mówił o odejściu.

Ewentualny transfer Duffa na White Hart Lane był by też ciosem dla fanów ... Real :] bo wtedy ich nadzieja na Robbena musiała by umrzec - dwóch takich skrzydłowych mający swój wkład w gre zespołu by sie nie pozbyli jednego okna - zresztą że jednago sprzedadzą to i tak sa małe szanse bo tak jak piszesz "za miedze" taki piłka ? No Hola hola mówiąc za posłem Cymańskim.

Ranieri dał chyba za Duff 16 milionów funtów :!: Irlandczyk był wtedy rozchwytywany na wyspach bo pokazał w Blackburn wiele - ba w Chelsea tylko to potwierdził. Trawde, decydowane, dobrze wyszkolone skrzydełko żądełko.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 lip 2006, 12:07

Fieldy w ramach uzupełnienia naszej popszedniej rozmowy - Duff jednak w Newcastle?!

Czyli ta z Tottenhamem była tak samo oficjalna jak kilka innych tego okna - ale i tak mnie dziwią słowa Jose że nie może mu zagwarantować miejsce w skłądzie :roll: A Ballackowi może :roll: śmiem wątpić - nawet grają 5 drugiej lini musi miec dwóch skrzydłowych - transfer Miszy to typowy ruch dla osłabienia przeciwnika [patrz - MU]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lip 2006, 12:14

Zaza pisze:Czyli ta z Tottenhamem była tak samo oficjalna jak kilka innych tego okna
I tak samo oficjalna jak ta plota o przedłużeniu umowy z Chelsea.
Z Colem jest tak samo, najpierw miał zostać, potem już był w Chelsea - teraz Jose mówi, ze o tym transferze póki co nie myśli, że może pod koniec miesiąca :roll:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 08 sie 2006, 11:51

brawo Crespo za wypożyczenie do Interu :) w ataku Chelsea zrobiło się dość tłoczno- Sheva, Drogba i Kalou, który podobno jest tak samo dobry jak ta dwójka i Hernan przynajmniej moim zdaniem podjął dobrą decyzję. szczególnie, że niejednokrotnie podkreślał, że marzy o powrocie do Włoch. liczę, że to go uskrzydli i będzie grał jeszcze lepiej niż na MŚ, ale pożyjemy, zobaczymy. w końcu kieruje mną w tym poście jakiś wyjątkowy optymizm, biorąc pod uwagę, że nigdy nie przepadałam ani za Interem, ani za Crespo :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 sie 2006, 12:17

Dziś mecz Chelsea Liverpool o Tarczę Wspólnoty na Stadionie Millennium w Cardiff - nie będe zakładał nowego tematu na jeden mecz w sezonie :wink:

Tradycyjnie mecz o Tarcze Wspólnoty jest zapowiedzą startu nowego sezonu Premeirship :twisted:

Zauważyłem że Jose się troche broni już przed meczem - że jeszcze nie ma formy - że 15 dni trenują, za mało czasu itd. Choć w sumie ma racje bo np. The Red's grali już mecz o stawke w elminacjach do LM - trudny mecz - wygrany w 88 minucie 2:1 z Maccabi Hajfa... Chelsea jak narazie gra sparingi w których różnie im idzie.

Pewnie oba zespołu nie są gotowe na 100% - przewage pewnie ma Liverpool - choć emocji nie powinno zabraknąć - Chelsea to że średniak który poprosi o najniższy wymiar kary bo nie sa w formie :P Chelsea z Ballackiem czy Shevchenką w skałdzie [prawdopodobnie] - debiuty w meczach o stawke :P Może zagra Kalou - ciekawe co z Gallasem :roll: Narazie tylko zaprzeczają oferta ...

Liverpool w czasie mercato pozystał strasznie nie docenianiego [to teraz ?] Walijczyka Craiga Bellamy'ego - pozwolanie na prace w Angli dostał Chilijczyk Mark Gonzalez który w popszednim sezonie wymiatał na flanke RSSS. To będzie ciekawy transfer jak pokaze tyle ile w La Liga.

Mecz zapowiada się ciekawie mimo ze oba zespoły nie są w gazie meczowych. Jednak to mecz o stawke i dadzą z siebie wszystko. Rok temu chyba Crespo dał Tarcze Chelsea :wink: Mam nadzieje ze dziś zobaczymy dobre widowisko które bedzie zapowiedzą sezonu Premiership :twisted:

A wygra lepszy - jak dla mnie nawet karne moga być :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”