AS Roma (zbiorczy) - Strona 71

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 23 cze 2006, 10:24

Ehhh ... ja rozumiem ze Roma zmiennila taktyke transferow ... ze postanowila sie pozbyc takich pionkow z wypozyczen no ale nadal mi jest ciezko pogodzic sie z tym te zawodnicy odchodza z Romy.
Zajebista okazala sie slepa aukcja o Ivana Pelizzoliego ... ona kluby daly po 0 euro i Ivan poszedl tam gdzie ostatnio gral :? .... D'Agostino tez zostaje w Messinie :roll:

Jedyny pozytyw ze ALvarez podpisal kontrakt juz na stale z Roma ... ale co z tego skoro on ma byc tez takim pionkiem i pojsc na jakas wymiane ... chociaz jakby poszedl do Chievo a za niego Semioli przyszedl to bym sie nie obrazil :twisted:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 04 lip 2006, 1:20

Jak wiadomo Ricardo Faty na 100% jzu w Romie ... oby sie ladnei zaaklimatyzowal i gral conajmniej na miare Olivera ktory odszedl w obecne mercato do Interu

Szykuje sie mocny srodek z dwoma reprezentantami wloch De Rossi i Perrotta oraz dwoch mlodych wielce utalentowanych Aquilani i Faty. I wydaje sie ze oni bede brani pod uwage jesli chodzi o obsadzenie dwoch pozycji Dm ... jesli Spal nie zmieni taktyki na nowy sezon 8)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 lip 2006, 0:11

A mialo byc tak pieknie ... juz sie wszyscy szykowali do pozegnania z Mido ( ktory i tak we Wloszech dlugo miejsca nie zagrzal )... juz w koncu ktos sie zdecydowal zaplacic za niego te 5 mln euro a konkretnie 3,5 mln funtow :wink: ... juz manager Blackburn se ukladal taktyke z nim w skladzie ... juz se Roma zaczynala szukac nowych napastnikow ... Aaaaa tu nagle nasz kochany" Hossan mowi ze on nie chce odchodzic z Rzymu i chce osiagac sukcesy w Romie :rotfl4:

Nieeeeeeeee widze go w skladzie :olaboga:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 8:44

goofii pisze:Nieeeeeeeee widze go w skladzie
bylo nie bylo to jest talent...i w takiej sytacji jak byla w poprzednim sezonie to on bby sie nam przydal jak nic...a pamietaj ze zadnego napadziora Roma jeszcze sobie nie zaklepala..wiadomo MS..nie ma jak i kiedy..sa rzeczy wazniejsze..;)
i mysle ze z niego ludzie moga jeszcze wyjsc...Spal juz nie takie cuda robil;)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 lip 2006, 11:08

Wszystko sie zgadza dzieciol ale zauwaz ze jednak zarzad i Spal wystawili go na ta liste transferowa czyli nie widzieli go w klubie ... uznali ze sa wstanie sprowadzic lepszych i Mido nie pasuje ... przciez teraz to wyglada jakby on na sile chcial zostac w klubie i udowadniac Bog wie co :? ... a potem znowu posiedzi kilka meczy na lawie i znowu zaczan sie lamenty ze nie moze sie pokazac bo nie dostaje szans ... Wiec ja wiem jedno :arrow: Roma podjela decyzje ze go nie chca i sprzedadza go kazdeemu kto da 5 baniek ( 3,5 baniek funtow )

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 11:15

goofii pisze: Roma podjela decyzje ze go nie chca i sprzedadza go kazdeemu kto da 5 baniek ( 3,5 baniek funtow

Problem w tym czy sie taki ktos znajdzie...z reszta co ma do gadania Mido skoro jego karta jest wlasnoscia klubu?! (chyba ze jest jakos inaczej)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 lip 2006, 11:23

Nie no wiesz ma i to sporo ... w koncu to on ma podpisac kontrakt z nowym klubem wiec rownie dobrze moze on dorzucic zaproponowany mu kontrakt tak jak klub odrzuca zbyt iska oferte za zawodnika . ALe wydaje mi sie ze w Angli wyrobil se na tyle niezla marke ze znajda sie nastepne kluby gotowe wylozyc 5 baiek za jego uslugi ... Moglby sie Portsmouth nim zainteresowac bo oni maja sporo kasy i napewno przekonaloby niezdecydowanego Hossana do transferu an WYspy :twisted:

EDIT
AS Roma manager Luciano Spalletti has penned down his wish list for next season. The new Giallorossi should be among the following players: Chievo winger Franco Semioli, Argentinean midfielder Almiron, Valencia full back Emiliano Moretti, Palermo striker Andrea Caracciolo, French attacking midfielder Franck Ribery, Serbian striker Mirko Vucinic, Cagliari’s Mauro Esposito, Chilean playmaker David Pizarro and the Juventus couple of Gianluca Zambrotta and David Trezeguet
Trudno ze po angieslku ale wydaje mi sie ze news ten zawiera cala esensje transferowych poczynan Romy w obecnym mercato. Wiadomo ze z listy tej mozlwie jest sprowadzenie tylko kilku pilkarzy , wydaje sie ze bedzie to jeden skrzydlowy , jeden napastnik oraz jak dobrze pojdzie wymieniony Morretti jako uzupelnienie straty w skladzie powstalej po odejsciu Bovo do Palermo. Troche zaskoczyl mnie brak Iaquinty ale widac ze cena za niego zbyt wygorowana .... tak wiec pozostaje zyczyc zarzadowi sukcesow w negocjacjach i czekac na wyniki :twisted:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 lip 2006, 0:20

Rzymski klub AS Roma opublikował listę 31 zawodników, którzy jutro rano wyjadą się na letnie zgrupowanie, które podobnie jak w ubiegłym roku, odbędzie się w południowotyrolskim Castelrotto.

Oto kompletna kadra:
ALVAREZ, AMANTINO, AQUILANI, BERTAGNOLI (JULIO SERGIO), CASSETTI, CERCI, CHIVU, COMOTTO, CURCI, DONI, FATY, FERRARI, FREDDI, GALASSO, GALLOPPA, GIACOMINI, GRILLO, MIDO, MARSILI, MEXES, MONTELLA,
NONDA, OKAKA, PALERMO, PANUCCI, ROSI, TADDEI, TONETTO, TULLI, VIRGA, ZOTTI.

W grupie, która jutro opuści Rzym, nie znalazła się oczywiście piątka graczy giallorosso uczestniczących w mundialowych zmaganiach: Perrotta, Totti, De Rossi, Cufre i Kuffour.
puki co kadra mi sie bardzo nie podoba... dalej ogromne luki ktore obnazyl ten sezon.. niby przychodza nowi ale tez odchodza np. Bovo :( .. brakuje napadu !! koniecznie musimy kupic klasowego napastnika nie ma zartow

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 lip 2006, 9:44

Jak czytalem ta liste ktora wyjezdza na oboz to zaskoczyla mnie ogromna liczba zawodnikow Primavery ... ogolnie to wyglada jakby 1 i 2 druzyna mialy wspolny oboz :lol: ... mam w nadzieje ze w tym sezonie tez jakis mlodzieniec blysnie w Serie A tak jak w zeszlym Rosi i Okaka :roll:
Ogolnie przegladac liste nazwisk mlodych wilkow to dzieki grze w Managera czuje jakbym naprawde wiedzial co ci zawodnicy prezentuja :lol:

A co do transferow to ja wierze w zarzad ... skoro tak kategorycznie chca sie pozbyc Mido to znaczy ze sa pewni przyszlych wzmocnien na pozycji napastnika ... tylko moze im kasy brakuje :roll:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 13 lip 2006, 23:26

Ehhh ... ponoc Arsenal zainteresowal sie powaznie Semiolim ... mowa jest o kwocie 8 mln euro ... nie wiem jakie szczegoly bo news byl po wlosku ale i tak brzmi to niesympatycznie z punktu widzeina kibocw Romy :?

Juz myslalem ze taktyka Romy polegajaca na wymeczniu tego transferu sie sprawdzi i gracz Chievo przyjdzie za mozlwe najtansze pieniadze ... szczegolnie ze po kolei odpadali kolejni kandydaci do sprowadzenia tego utalentowanego skrzdlowego jak Viola i Palermo ... a tu nagle Arsenal wyskauje z 8 mln i robic sie cieplo :? mam nadzieje ze to tylko jakies daleko posuniete plotki i nie dojdzie to zadnych konkretnych ofert ... czy oni nie wiedza ze Wlosi w wiekszosci nie sprawdzaja sie poza Serie A :twisted:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 13 lip 2006, 23:30

ja czytalem ze Chievo do wyroku go absolutnie nigdzie nie pusci bo przeciez moga zagrac w LM nawet

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 13 lip 2006, 23:39

Taaa tez to czytalem ... ale wiesz jak Semioli sie juz uparl ze chce odejsc i to koniecznie do Romy to bardziej moze zaszkodzic lukratywna oferta z Arsenalu nic deklaracje Chievo o budowaniu skladu na LM . :wink: ..

Szczerze bardzo chcialbym zeby przyszedl do Nas ... fajna konkurencja by sie wytworzyla miedzy nim a Rodrigo ... bo chyba Amantino na drugin skrzydle niedowygryzenia ze klasu :twisted:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 13 lip 2006, 23:42

od Amatino to sie sklad zaczyna :D ... no ale racja przydalby sie klasowy skrzydlowy bo oprocz dwoch brazylijczykow lipa z tym u Nas... mamy luki w kadrze taka prawda :/

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 17 lip 2006, 17:09

Dzis po raz kolejny kochany trener Spaletti potwierdzil ze sklad Romy wymaga wzmocnien i ze raczej napewno podpisza w te mercato 2-3 zawodnikow plus jakies wymiany 8)

Dalej mowa jest o przyszlych wzmocnieniach na newraligicznej pozycji napastnika czyli partnera w ataku dla Francesco 8) . Wymienia sie jak zwykle Mirko, Iaquinte oraz .... Caracciolo :shock: . Co wiecej ponoc zawodnik Palermo odwiedzil osrodek w Trigorii i patrzy z nadzieja na transfer 8) . Obiecujacy to zawodnik nie powiem ... mimo ze ostatni sezon mial baaardzo w kratke :wink: no i w sumie perspektywiczny to zawodnik i jeszcze cala kariera przed nim . Jednakze osobiscie powtorze to kolejny raz marzy mi sie Mirko i jak wiadomo mimo ze Lecce powroci najprawdopodbniej do Serie A to sam zawodnik jest zdecydowany odejsc ... niestety roznica miedzy oferta Romy i oczekiwaniami Lecce jest nadal bariera :?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 23 lip 2006, 13:36

Jak podają Włoskie media, działacze AS Romy gotowi są zapłacić około 20 mln euro za napastnika Juventusu Turyn, Davida Trezeguet.

Francuski napastnik chciałby odejść z obecnego klubu potym jak ten został karnie zdegradowany do Serie B. Transfer mogą utrudnić władze klubu z Turynu, które nie chcą się pozbywać kolejnych zawodników, lecz ewentualne pozyskanie Cristiano Lucarelliego z Livorno przez Juventus mogło by ułatwić transfer "Trezegola" do Rzymu.

Trezeguet znajduje się również na liście takich klubów jak Liverpool czy Lyon.
to jest naprawde ciekawe info..ale czy 20 mln...czy to sie oplaca?! Zaowdnik w sile wieku...sprawdzony w SerieA..no ale mozna inaczej tez wydac te 20 mln..na dwoch trzech klasowych grajkow..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”