Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2006, 19:21
Sero
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 06 lip 2006, 20:57
Adrian Firek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lip 2006, 21:00
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kalitwa » 06 lip 2006, 22:14
kalitwa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 lip 2006, 22:18
Z Wlochami jakos nie pomogli... A jakby chcieli to by gwizdali pod Niemcy. Glupie argumenty podales.Adrian Firek pisze:a.)Sprzyjający sędziowie
b.)Kibice
c.)"Ściany też pomagają"
Niemcy nie graja efektywnieAdrian Firek pisze:Jednakże wolałbym aby to Portugalia sięgneła po to trzecie miejsce gdyż grają efektownie i efektywnie
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 07 lip 2006, 10:12
Adrian Firek pisze:a.)Sprzyjający sędziowie
za to nie będzie Friedrich i MertesackeraMartinho pisze:Wraca Frings
Niby trudno się nie zgodzić, że to najsłabasza formacja Niemców. Jednak z drugiej strony nie jest tak źle. Oprócz meczu z Kostaryką trudno mówić o jakiś poważnych błędach niemieckiej defensywy. Myśle, że najsłabszym ogniwem w obronie jest Friedrich. Metzelder jeszcze nie wrocił do formy z 2002 roku, ale kilka jego interwencji utwkiwło mi w pamięci (oczywiście w poztywnym tego słowa znaczeniu). Natomiast Mertesacker to bardzo utalentowany defensor, myśle, że w przyszłości będzie z niego spory pożytek.Sero pisze:Obrona : Friedrich-Mertesacker-Metzelder-Lahm
Najsłabszy punk gospodarzy. Środkowi obrońcy z pewnością po MŚ nie będa zaliczani do europejskiej czołówki podobnie jak Friedrich. Jedynie Lahm pozostawił po sobie pozytywne wrażenie. Śmiało można powiedzieć, że był to najlepszy gracz Niemiec w całych mistrzostwach.
Tu się nie zgodze. Przecież Michael oprocz meczu z Polską zawsze grał na bardzo wysokim poziomie, był prawdziwym boiskowym przywódcą. Można mu zarzucać jedynie to, że nie zdobył bramki, ale jest jeszcze mecz z Portugalią, więc wszystko jest sprawą otwartą.Sero pisze:To napewno nie jest mundial gwiazdy Ballacka
To Ci sie nie wydajeMartinho pisze:przynajmniej mi sie tak wydaje
Milczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2006, 10:57
Milczek pisze:To dlaczego jakoś do tej pory im nie sprzyjali ????
Tak, i ze nie upilnowal GrossoMilczek pisze:Można mu zarzucać jedynie to, że nie zdobył bramki
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 10:59
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2006, 11:05
Nie jestem pewny, ale Ayali tez nie upilnowal.Martinho pisze:Corinthians ale za to upilnowal Argentynczykow na tyle dobrze, ze Niemcy ich wyeliminowali
Fakt, sedzia pomogl Niemcom tylko w jednym meczu. Trzeba tez zauwazyc, ze sedziowie z Ameryki sa najmniej stronniczy i popelniaja najmniej bledow, czego sie nie spodziewalem.Martinho pisze:Co do sedziowania to widze ze wkurzony jestes bledami arbitra w meczu z Argentyna. No ale nikt na to nie poradzi ze sedziowie sie myla. Juz pisalem jakby sedziowie sedziowali pod Niemcy to Wlochow nie byloby w finale.
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 11:12
Napisalem ze na tyle dobrze ze Argentyna jest za burta. To ze slabo pilnowal to jeszcze gorzej swiadczy o Argentynie bo mofgli to przeciez wykorzystac.Corinthians pisze:Nie jestem pewny, ale Ayali tez nie upilnowal.
Coraz to nowsze tlumaczenia macie, byleby tylko byly na niekorzysc Niemcow.Corinthians pisze:PS. Mecz Niemcow z Wlochami tez sedziowal latynos, pan Archundia z Meksyku
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 07 lip 2006, 12:06
Milczek pisze:Adrian Firek napisał:
a.)Sprzyjający sędziowie
To dlaczego jakoś do tej pory im nie sprzyjali ????
Adrian Firek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 12:09
Tak samo sprzyjali jak Wlochom dyktujac kontrowersyjnego karnego w meczu z Australia, czy pamietna bramke ze spalonego Toniego. I przestancie juz pisac ze sedziowie sedziuja pod Niemcy.Adrian Firek pisze:Nie w ogóle im nie sprzyjali a w meczu z Argentyną??
Nawet najbardziej stronniczy sedzia nie pomoze danej reprezentacji, jesli rywal jest silniejszy. Argentyczycy byli po prostu slabsi... w rzutach karnych. Wynik meczu 1:1, wiec ekipy byly conajmniej wyrownane.Adrian Firek pisze:Przecież Niemcy byli tak faworyzowani że szkoda gadać a Argentyna nic nie wskóra jak sędzia jest przeciwko nim.
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 07 lip 2006, 12:21
Ja mówię o reprezentacji NiemiecMartinho pisze:Tak samo sprzyjali jak Wlochom dyktujac kontrowersyjnego karnego w meczu z Australia, czy pamietna bramke ze spalonego Toniego. I przestancie juz pisac ze sedziowie sedziuja pod Niemcy
Adrian Firek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 12:37
Atut wlasnych kibicow bardziej im pomoze niz sedziowie. Zreszta co z tego ma dany sedzia ze bedzie pod gospodarzy gwizdalAdrian Firek pisze:Ale popatrz Niemcy są gospodarzami i muszą coś zdobyć jak nie było szans na mistrzostwo to muszą poprostu muszą zdobyć to trzecie miejsce a kto im pomoże...sędziowie
yyy..... Tak jest wszedzie.... I ja ci powiem ze takie jest wlasnie kibicowanie... Na mecze Niemcow rzecz jasna przychodzi conajmniej 75% fanow naszych sasiadow, wiec to jasne ze nie beda oklaskiwac WlochowAdrian Firek pisze:Wracając jeszcze do głównej myśli tego meczu to nie podoba mi się to podczas meczu Niemcy (np.) Włochy gdy Włosi są przy piłce są wygwizdywani a gdy Niemcy to jasne oklaskiwani, wiem że takie jest kibicowanie ale przez to MŚ nie są..."piękne"
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 lip 2006, 12:44
czy ty kiedykolwiek widziałeś jakiś mecz?Adrian Firek pisze:Wracając jeszcze do głównej myśli tego meczu to nie podoba mi się to podczas meczu Niemcy (np.) Włochy gdy Włosi są przy piłce są wygwizdywani a gdy Niemcy to jasne oklaskiwani, wiem że takie jest kibicowanie ale przez to MŚ nie są..."piękne"
faktycznie, masz rację, dla mnie dużym rozczarowaniem była postawa sędziów europejskich, po azjatach niczego wielekigo się nie spodziewałem, do śmierci nie zapomnę tego japońca co sędziował mecz Polska- EkwadorCorinthians pisze:Elizondo i Larrionda najlepszymi sedziami mundialu.
taak, a ten dalej swoje, sędzia pomógł Niemcom tylko w jednym jedynym meczu (mało pomógł, ale jednak zawsze coś)Adrian Firek pisze:Ale popatrz Niemcy są gospodarzami i muszą coś zdobyć jak nie było szans na mistrzostwo to muszą poprostu muszą zdobyć to trzecie miejsce a kto im pomoże...sędziowie
Akarin
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio