MŚ 2006: 8.07.2006 r. - mecz o 3 miejsce Niemcy:Portugalia

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: Milczek » 07 lip 2006, 10:12

Adrian Firek pisze:a.)Sprzyjający sędziowie
:rotfl2: To dlaczego jakoś do tej pory im nie sprzyjali ????
Martinho pisze:Wraca Frings
za to nie będzie Friedrich i Mertesackera
Sero pisze:Obrona : Friedrich-Mertesacker-Metzelder-Lahm
Najsłabszy punk gospodarzy. Środkowi obrońcy z pewnością po MŚ nie będa zaliczani do europejskiej czołówki podobnie jak Friedrich. Jedynie Lahm pozostawił po sobie pozytywne wrażenie. Śmiało można powiedzieć, że był to najlepszy gracz Niemiec w całych mistrzostwach.
Niby trudno się nie zgodzić, że to najsłabasza formacja Niemców. Jednak z drugiej strony nie jest tak źle. Oprócz meczu z Kostaryką trudno mówić o jakiś poważnych błędach niemieckiej defensywy. Myśle, że najsłabszym ogniwem w obronie jest Friedrich. Metzelder jeszcze nie wrocił do formy z 2002 roku, ale kilka jego interwencji utwkiwło mi w pamięci (oczywiście w poztywnym tego słowa znaczeniu). Natomiast Mertesacker to bardzo utalentowany defensor, myśle, że w przyszłości będzie z niego spory pożytek.
Sero pisze:To napewno nie jest mundial gwiazdy Ballacka
Tu się nie zgodze. Przecież Michael oprocz meczu z Polską zawsze grał na bardzo wysokim poziomie, był prawdziwym boiskowym przywódcą. Można mu zarzucać jedynie to, że nie zdobył bramki, ale jest jeszcze mecz z Portugalią, więc wszystko jest sprawą otwartą.
Martinho pisze:przynajmniej mi sie tak wydaje
To Ci sie nie wydaje 8)

Nie wiem czy Niemcy są fawaorytami, ale z pewnością w tym meczu mają spore szanse. Jeśli podopieczni Scolariego zagrają kompletnie bezpomysłu jak z Francją to widze ich w tym meczu przez mgłę :wink: Nie ma co liczyć na takie widowisko jak w spotkaniu z Włochami, akcja za akcje. Takiego meczu myśle, że szybko nie zobaczymy. Myśle, że Portugalczycy zagrają dość zachowawczo, natomiast Niemcy w swoim stylu zaatakują od pierwszych minut 8). "Germiania" na pewno ma sporą przewage w ataku, bo Pauleta raczej nie dorównuje Podolskiemu ani Klose, tym bardziej, że jest bez formy.

Więc ja jako sympatyk potomków Hiltlera, wielki zdrajca narodu polskiego, człowiek, który nie ma choć kszty patriotyzmu krzycze z całych sił Do boju Niemcy !!!!

Wróć do „Piłka nożna na świecie”