Adrian Firek pisze:a.)Sprzyjający sędziowie
za to nie będzie Friedrich i MertesackeraMartinho pisze:Wraca Frings
Niby trudno się nie zgodzić, że to najsłabasza formacja Niemców. Jednak z drugiej strony nie jest tak źle. Oprócz meczu z Kostaryką trudno mówić o jakiś poważnych błędach niemieckiej defensywy. Myśle, że najsłabszym ogniwem w obronie jest Friedrich. Metzelder jeszcze nie wrocił do formy z 2002 roku, ale kilka jego interwencji utwkiwło mi w pamięci (oczywiście w poztywnym tego słowa znaczeniu). Natomiast Mertesacker to bardzo utalentowany defensor, myśle, że w przyszłości będzie z niego spory pożytek.Sero pisze:Obrona : Friedrich-Mertesacker-Metzelder-Lahm
Najsłabszy punk gospodarzy. Środkowi obrońcy z pewnością po MŚ nie będa zaliczani do europejskiej czołówki podobnie jak Friedrich. Jedynie Lahm pozostawił po sobie pozytywne wrażenie. Śmiało można powiedzieć, że był to najlepszy gracz Niemiec w całych mistrzostwach.
Tu się nie zgodze. Przecież Michael oprocz meczu z Polską zawsze grał na bardzo wysokim poziomie, był prawdziwym boiskowym przywódcą. Można mu zarzucać jedynie to, że nie zdobył bramki, ale jest jeszcze mecz z Portugalią, więc wszystko jest sprawą otwartą.Sero pisze:To napewno nie jest mundial gwiazdy Ballacka
To Ci sie nie wydajeMartinho pisze:przynajmniej mi sie tak wydaje
Nie wiem czy Niemcy są fawaorytami, ale z pewnością w tym meczu mają spore szanse. Jeśli podopieczni Scolariego zagrają kompletnie bezpomysłu jak z Francją to widze ich w tym meczu przez mgłę
Więc ja jako sympatyk potomków Hiltlera, wielki zdrajca narodu polskiego, człowiek, który nie ma choć kszty patriotyzmu krzycze z całych sił Do boju Niemcy !!!!