Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 46

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 21:26

sci pisze: o scudetto będzie walczyć Chievo i Sampdoria, może Palermo, Inter będzie 3

przeoczyles kogos?! :roll:

Dla mnie ta liga nie straci...pilkarze i tak wroca do seriA..ale juz w innych klubach...tylko nie bedzie marki Juventus...wszystko...;)

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 07 lip 2006, 21:41

dzieciol pisze:tylko nie bedzie marki Juventus...wszystko...
Będzie, po roku góra dwóch ale będzie :wink:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2842

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 lip 2006, 22:00

dzieciol pisze:przeoczyles kogos?! Rolling Eyes
a tak jeszcze jest Udinese i Livorno :P
dzieciol pisze:ylko nie bedzie marki Juventus...wszystko...Wink
marka JUVENTUS będzie zawsze i zawsze będzie wielka

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 07 lip 2006, 22:05

sci pisze:o scudetto będzie walczyć Chievo i Sampdoria, może Palermo, Inter będzie 3
Napisał juventini :twisted:

To nie Inter będzie grał w
sci pisze:3
lidze ;)
dzieciol pisze:Dla mnie ta liga nie straci...pilkarze i tak wroca do seriA..ale juz w innych klubach...tylko nie bedzie marki Juventus...wszystko...
Czego? Marki? Marki już od kilku lat są wycofane. Teraz już tylko Euro zostało. Juventus miał markę, ale to było bardzo dawno. Teraz jedyną marką Starej Damy jest Moggi i jego scheda pozostawiona tak zasłużonemu klubowi. W moich (i jestem pewien, że w wielu innych także) oczach Juventus nigdy nie będzie taki jak niegdyś gdy Viali, Ravanelli i spółka zdobywali Puchar Mistrzów. Te czasy minęły bezpowrotnie.

ossy pisze:
dzieciol pisze: tylko nie bedzie marki Juventus...wszystko...
Będzie, po roku góra dwóch ale będzie
Chyba sam w to nie wierzysz. Gdyby nikt z tego składu nie odszedł to mógłbyś mieć rację, ale wątpię aby Buffon, Zambrotta, Emerson, Vieira, Nedved, Ibrahimovic i Trezeguet (i zapewne kilku innych) zostali, aby pograć sobie w drugiej... ba, nawet w trzeciej lidze (bo tego żąda prokuratura). Jakoś to do mnie nie trafia :)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 lip 2006, 22:08

Martin Pellegrino
ee no nie przesadzaj...marka klubu z nazwy bedzie...marke buduje historia...a bylo nie bylo..jakas historie maja...szkoda ze taki fatalny koniec;)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 lip 2006, 22:15

Martin Pellegrino pisze:o scudetto będzie walczyć Chievo i Sampdoria, może Palermo, Inter będzie 3

Napisał juventini Twisted Evil
napisał i dalej tak uważa :wink:
Martin Pellegrino pisze:To nie Inter będzie grał w
sci napisał:
3

lidze Wink
a tylko tę ligę mógłby wygrać :wink:
Martin Pellegrino pisze:Juventus miał markę, ale to było bardzo dawno. Teraz jedyną marką Starej Damy jest Moggi i jego scheda pozostawiona tak zasłużonemu klubowi. W moich (i jestem pewien, że w wielu innych także) oczach Juventus nigdy nie będzie taki jak niegdyś gdy Viali, Ravanelli i spółka zdobywali Puchar Mistrzów. Te czasy minęły bezpowrotnie.
Widzisz to jest analogicznie do twojej drużyny. Moja obecnie kojarzy sie z Moggim itd, a twoja z kupnem złomu za wielkie pieniądze i pomimo wielkich obietnic i prognoz zdobywacie Birra Moretti i PW czasem :wink: taka jest moc stereotypów.pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 07 lip 2006, 22:49

Martin Pellegrino pisze:To nie Inter będzie grał w
sci napisał:
3

lidze
Ani Juventus. Juve zdegradują, ale spokojna głowa, po apelacjach bedzie to Serie B.

Martin Pellegrino pisze:Chyba sam w to nie wierzysz. Gdyby nikt z tego składu nie odszedł to mógłbyś mieć rację, ale wątpię aby Buffon, Zambrotta, Emerson, Vieira, Nedved, Ibrahimovic i Trezeguet (i zapewne kilku innych) zostali, aby pograć sobie w drugiej... ba, nawet w trzeciej lidze (bo tego żąda prokuratura). Jakoś to do mnie nie trafia
dzieciolowi chodzilo o co innego. Że w serie A bedzie taka sama, tylko marki Juventus nie bedzie. A gdy Juve wróci do Serie a, to bedzie. I nie bedzie to trwalo wiecej niz rok. Pozatym SD ma wyrobioną markę.

dzieciol pisze:Martin Pellegrino
ee no nie przesadzaj...marka klubu z nazwy bedzie...marke buduje historia...a bylo nie bylo..jakas historie maja...szkoda ze taki fatalny koniec;)

Zgadzam sie z prawie wszystkim. Czemu koniec? Własnie buduje sie nowy, czysty Juventus na marce starego. Końca nie będzie.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 07 lip 2006, 22:57

sci pisze:Widzisz to jest analogicznie do twojej drużyny. Moja obecnie kojarzy sie z Moggim itd, a twoja z kupnem złomu za wielkie pieniądze i pomimo wielkich obietnic i prognoz zdobywacie Birra Moretti i PW czasem Wink taka jest moc stereotypów.pozdrawiam.
A Scudetta nie zdobywamy bo Moggi nie pracował na San Siro. Jeśli tobie Juventus kojarzy się wyłącznie z Moggim to ci współczuję. Przegapiłeś tyle wspaniałych rzeczy, które zrobił Juventus. Nie mówię o tych, którzy sprawili, że Juventus kojarzy się wyłącznie źle. Mówię o tych wspaniałych zawodnikach, którzy niegdyś stanowili o sile Starej Damy. Kiedyś sa, kibicowałem Juventusowi. (Jak się jest młodym to inaczej się kibicuje niż teraz, nie podchodzi się do tego wszystkiego tak osobiście) Liga włoska od zawsze mnie fascynowała, a to po części dzięki Starej Damie.

Tacy aroganci jak ty sci sprawiają, że piłka i rozmowa o niej jest trudna, a powinna być przyjemna. To jest sport i w każdej dyscyplinie są zwycięzcy i przegrani i gdy tylko istenie cień podejrzeń (nie mówię tu o tym co się dzieje wokół Juventusu), że zwycięstwo zostało zdobyte nieuczciwie to to przestaje być sportem. Wtedy jest to zwykła kradzież. Okrada się pasjonatów, którzy chcą przejść do historii, którzy chcą coś wygrać, ale nie mogą bo zwykli złodzieje okradają ich ze zwycięstw i trofeów za pomocą układów, układzików i korupcji. Nie mówię, żebyście się schowali, zapadli pod zimię bo nie ma podstaw. Juventus jest najbardziej utytuowanym włoskim klubem, ale ten "stary" Juventus nie ma nic wspólnego z tym Juventusem Moggiego.

Podsumowując: nie mam ochoty wchodzić z jakimkolwiek juventinim w jakieś gry słowne. Bo znam ich osobiśie zbyt wielu i każdy z nich uważa, że nic takiego się nie stało i powinno się odebrać im kilka punktów, nałożyć jakąś karę i tyle. Jeśli tak się stanie to piłka nożna przestanie być tym czym była - najpiękniejszym sportem na świecie.

dzieciol, ale dla mnie ten Juventus nie jest tym samym Juventusem co kiedyś. Nazwa pozostała, ale to "stary" Juventus ma markę, a ten nowy juventus (mała litera nie jest tu przypadkowa ;)) Moggiego tylko brudy.
ossy też mam nadzieję, że zbuduje się nowy czysty Juventus bo wielkie kluby stanowią o wielkości ligi, a do takich wielkich należy Juventus Vialliego, Ravanelliego, Deschampsa i Baggio

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 lip 2006, 23:06

Martin Pellegrino pisze:A Scudetta nie zdobywamy bo Moggi nie pracował na San Siro. Jeśli tobie Juventus kojarzy się wyłącznie z Moggim to ci współczuję. Przegapiłeś tyle wspaniałych rzeczy, które zrobił Juventus. Nie mówię o tych, którzy sprawili, że Juventus kojarzy się wyłącznie źle. Mówię o tych wspaniałych zawodnikach, którzy niegdyś stanowili o sile Starej Damy. Kiedyś sa, kibicowałem Juventusowi. (Jak się jest młodym to inaczej się kibicuje niż teraz, nie podchodzi się do tego wszystkiego tak osobiście) Liga włoska od zawsze mnie fascynowała, a to po części dzięki Starej Damie.
nic nie przegapiłem, przeczytaj jeszcze raz co napisałem wcześniej.
sci pisze:taka jest moc stereotypów
Martin Pellegrino pisze:Tacy aroganci jak ty sci sprawiają, że piłka i rozmowa o niej jest trudna, a powinna być przyjemna. To jest sport i w każdej dyscyplinie są zwycięzcy i przegrani i gdy tylko istenie cień podejrzeń (nie mówię tu o tym co się dzieje wokół Juventusu), że zwycięstwo zostało zdobyte nieuczciwie to to przestaje być sportem. Wtedy jest to zwykła kradzież. Okrada się pasjonatów, którzy chcą przejść do historii, którzy chcą coś wygrać, ale nie mogą bo zwykli złodzieje okradają ich ze zwycięstw i trofeów za pomocą układów, układzików i korupcji. Nie mówię, żebyście się schowali, zapadli pod zimię bo nie ma podstaw. Juventus jest najbardziej utytuowanym włoskim klubem, ale ten "stary" Juventus nie ma nic wspólnego z tym Juventusem Moggiego.
szczerze powiedziawszy chciałbym żebyś miał rację, ale w dzisiejszych czasach, przy takich nakładach finansowych to futbolowi bliżej do biznesu a nie do sporu niestety

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 lip 2006, 0:29

Juventus przez te wszystkie lata napewno zbudował sobie swoją marke. Niestety ( dla mnie stety :P :D )ostatnie wydarzenia spowodowały że ich marka lekko dostała po dupie. Nie chodzi tutaj tylko o pieniądze które stracili i jeszcze stracą ale również o dobrą renome klubu. Po takich wydarzeniach zatarcie złych rzeczy nie potrwa roku czy 2 ale wiele lat. Pokolenie które przeżyło ten skandal będzie to pamiętać przez długi okres czasu, nie zapomną tak łatwo i na to lekarstwa nie ma. Dzisiejsza piłka jest brutalna i od czasu do czasu jakiś kibic bądź gazeta wypomni to Juventusowi.

To co pisze Ossy nie jest prawdą do końca. Pamiętaj że Juventus w Serie B bądź jeszcze niżej to nie jest ten Juventus z Serie A. Odejdą najlepsi piłkarze i nie jest powiedzianie że awans do pierwszej ligi będzie spacerkiem. Osobiście uważam że będą awansować bez żadnych kłopotów ale swojej potęgi w 2-3 lata nie odbudują. Zaraz po awansie do Serie A nie będą mieli drużyny która będzie w stanie powalczyć o pierwsze 4 miejsca a o mistrzostwie raczej nie ma mowy. Nie sprowadzą 10 piłkarzy z wysokiej półki w jednym Mercato, pieniądze z nieba nie spadną. Trzeba również pamiętać że mogą być tak słabi że nie będą potrafili się utrzymać w Serie A jak np. Milan w latach 80 i Fiorentina w ostatnim czasie ale tam " coś " cudem ich uratowało.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lip 2006, 10:53

Ciekawe opinie wygłaszacie ale mnie co innego dręczy - czy ta śmieszna wręcz żenująca wypowiedz ministra sprawiedliwość odnoście amnesti nie zaszkodzi drużynie Azzurrich ? Już teraz są umotywowani w 100% dali by sie pokroić za złoto. Za Italie - a tu wypowiedz która tak naprawde moze nawet ich "zablokować" - dająca nadzieje nie tylko faną ? jak to na nich wpłynie ? oczywiście nie wiemy jak ten wywiad odebrali sami piłkarze - tym bardzie że widziałem już z 6 konderencji przed finał w którym każdy od Buffona po Perrotte mówili nie ma teraz tematu Calciopoli - jest temat złoto :] Oni wiedzą najlepiej co się dzieje i mam nadzieje że wszystko inne niże finał i złoto nie bedzie siedziało w ich głowie w czasie emczu. Choc patrząc na koncentracje i zaangażowanie w popszednich spotkaniech można być chyba spokojnym..

Finał mundialu 9 lipca - początkowo wyrok tez miał zapaśc do 9 lipca - ale nie tak dawno prokuratura przeszuneła o 1 dzień to wydarzenia na 10 - nie brak domysłów że to jest spowodowane tym że już bedzie znany wynik meczu finałowego :roll: choć chyba bardzie prawdopodobny jest fakt że 9 będzie niedziela ....

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 lip 2006, 9:09

Dzisiaj wyroki.

Czekają na nie wszyscy fani Calcio, a z ciekawości także fani innych lig :P

Włosi zdobyli mistrza i czy to może troche złagodzić decyzje sądu ? Czyli np. Juve leci tylko do Serie B, zaś Milan, Viola, Lazio rozpoczynają rozgrywki z np. -15 punktami ? Wydaje mi się to bardzo możliwe, bo to by była lekka kara ale nie amnestia. Choć z drugiej strony decyzja zapadła już wczoraj przed meczem, więc wyrok powinien być bez względu na finał - no ale kto powiedział, że nie można go zmienić :P

No nic, zobaczymy dziś pewnie w godzinach popołudniowych.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 9:44

No fakt będzie dziś gorąco - po zakończeniu sesji giełdowej ? - przedstawione przez Ciebie opcja wyroku jest bardzo ale to bardzo prawdopodobna. Ale teraz mam to w dupie - naprawde :P co ma być to będzie :] Włosi a w zasadzie pikarze już wygrali swój proces :] Jestem dobrej myśli. Nie jestem Rossonero dla sukcesów czy dwóch/trzech pikarzy - Berlusconi mówił "Milan to Ja" a ja mówie "Milan to My" :twisted: Grande Milan :!: :]

A wyroku nie zmienią - jak już zapadł on przed meczem to tak jak by bymi mistrzami - każdy Włoch był pewny siebie wiec sąd te mógł wziąśc pod uwage złoto :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 lip 2006, 9:58

Macie racje, już dziś poznamy wyroki na które czekamy wszyscy od bardzo dawna. Dowiemy się czy są one sprawiedliwe i adekwatne to popełnionych czynów czy nie ale mam nadzieje że każdy dostanie to na co sobie zapracował.

Co do złagodzenia wyroku dzięki mistrzostwu świata to nie chce go ( złagodzeniwa wyroku oczywiście :P ). Każdy klub zamieszany musi być ukarany sprawiedliwie :!: Ale bez żadnych ulg bo to mistrzostwo świata niczego w Calcio nie zmieni bo to co było już się nie odstanie.

Forza Milan :!: Ciekawe ile będziemy czekali.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2006, 10:05

Szkoda bedzie :arrow: wczoraj i pewnie dzisiaj wielka radosc a tu zaraz moze sie okazac, ze zdobywcy Mistrzostwa świata to zawodnicy drugoligowi :twisted:
Poważnie to największe konsekwencje poniesie Juve :arrow: degradacja do SerieB i penie jeszcze minus kilka punktów. Reszta moze dostac "jedynie" odjęcie punktów w nowym sezonie, a najwięcej Milan :arrow: około 15, inni maximum 10 :wink:
Jesli wymienione kluby nie poniosą kary zawsze bedzie to juz im wypominane a tak bedzie przynajmniej jakies zadosuczynienie dla pozostałych ekip SerieA :x

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”