Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 91

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 08 lip 2006, 13:23

Martinho pisze:Oczywiscie Wy jestescie przeciw bo to Niemiec

Ja tego nie napisalem :), ja go nawet pochwaliłem :lol: (Podolskiego)
Vinci pisze:to już nie nasza wina.
a predzej PZPN

Vinci pisze:Klose i Podolski to polacy
niby tak, lecz ja jednak większą sympatią darzę Poldiego, który w większy sposób przyznaje się do swojej Polskości..

Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 13:23

Martinho mogliby grac w Polsce urodzili się w Polsce i to właśnie dla mnie jest ważnepierwsze kroki stawiali na Polskiej ziemi nie na szwabskiej.Proste.

No właśnie Rumeczek Podolski nawet nie śpiewa hymnu Niemiec :wink: :P

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 08 lip 2006, 13:32

Martinho mogliby grac w Polsce urodzili się w Polsce i to właśnie dla mnie jest ważnepierwsze kroki stawiali na Polskiej ziemi nie na szwabskiej.Proste.
Przeciez to chore rozumowanie. Na sile robicie z Klose Polaka, choc on uwaza sie za Niemca :roll:
A co do Poldiego, to nie przesadzajmy z ta wina PZPN. Dla chcacego nie ma nic trudnego. Do Smolarka tez najpierw zglosila sie holenderska federacja i zaproponowala gre w swojej moldziezowce.
A tak na marginesie to wg. teorii Vinci-ego: to Smolarek to Holender, bo urodzil sie na holenderskiej ziemi i moglby grac dla Holandii :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 13:33

Rumeczek pisze:Ja tego nie napisalem , ja go nawet pochwaliłem (Podolskiego)
Nie chodzilo mi tu akurat o Ciebie ;)
Vinci pisze:Martinho mogliby grac w Polsce urodzili się w Polsce i to właśnie dla mnie jest ważnepierwsze kroki stawiali na Polskiej ziemi nie na szwabskiej.
Spytaj sie Listkiewicza co zrobil w sprawie zwerbowania Poldiego do naszej jkadry. Zrobil. Ale po czasie. Podolski wychowywal sie w Niemczech, wiec bardziej czuje sie Niemcem, choc swojej polskosci sie nie wypiera.

Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 13:35

assurbanipal-Smolarek nie urodził się w Holandii.Jesli już coś piszesz zapoznaj się z faktami.Klose także budził zainteresowanie PZPN ale wtedy Niemiecka federacja zgłosiła się pierwsza.Podolski i Klose to i Polacy i Niemcy takie są fakty.

Martinho jaki jest Listkiewicz każdy wie co zrobił każdy widzi.Podolski czy Klose moze i się czują Niemcami ale sa i też Polakami i takie są fakty.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 08 lip 2006, 13:40

OK. to chyba w Niemczech jak ojciec gra dla Eintrachtu. Mniejsza o to, ale nie wychowal sie w Polsce a na Zachodzie i nawet nasz jezyk kaleczy.
Proponuje abys zapoznal sie z terminem tozsamosc narodowa. Najprosciej zaliczac ludzi wg. ich wlasnego odczucia. Skoro Klose gra dla Niemiec, czuje sie Niemcem i wrecz wstydzi sie polskosci, to na litosc Boska przestancie go na sile uszczesliwiac nazywajac "polski napastnik" :)

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 08 lip 2006, 13:42

Martinho pisze:Nie chodzilo mi tu akurat o Ciebie
:)
Vinci pisze:Podolski i Klose to i Polacy i Niemcy
hmm, nie wiem skąd pochodzą ich rodzice ale IMO to jest dla mnie główny czynnik decydujący o ich przynależności narodowej. :]

a teraz taka ciekawostka na temat upodobań Poldiego :P
Wikipedia.pl pisze:W wolnych chwilach i przed meczem uwielbia słuchać muzyki, zwłaszcza polskiego rapera Mezo

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 lip 2006, 13:49

Z jednej strony sprawa dawno powinna byc zamknieta...ma obywatelstwo niemieckie, gra tam...woli tamten kraj... dali mu szanse na rozwoj jakiej wPolsce by pewnie nie mial..niestety taka prwada...:/

ale niech media glupot nie gadaja i rozpisuja...nie raz ktos wspominal ze w skadzie niemieckiej reprezentacji jest w napadzie dwoch Polkow..Klose i Podolski...to juz mnie zaczyna irytowac..polskiego pochodzenia tak, ale nie Polacy...a to jest roznica;)

Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 13:50

assurbanipal-dobra że Klose wstydzi się polskości wielu z nas wstydzi się ale nie zmienia to faktu że jest Polakiem i Niemcem.Poldi mógł grać w Polsce ale Polska federacja spóźniła się pierwsza była Niemecka i wybrał Niemiecką ze względów zrozumiałych.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 13:50

Rumeczek pisze:a teraz taka ciekawostka na temat upodobań Poldiego :P
Wikipedia.pl pisze:W wolnych chwilach i przed meczem uwielbia słuchać muzyki, zwłaszcza polskiego rapera Mezo
['] :lol:

Chyba trzeba będzie wprowadzić specjalną rangę dla wszystkich tych, którzy wypisują swoje teorie nie mając żadnych racjonalnych argumentów i bronią się tezą, że każdy może mieć własne zdanie. Ja rozumie, że własne zdanie to podstawa, ale jeżeli jest ono bez sensu i nie potraficie go uargumentować to nie oczekujcie, że ktoś je będzie szanował. Zwariować tu można :?

Ciekawe gdzie się podział Neverhood, który forsował opinię o Capello jako trenerze za mało doświadczonym, o za słabych wynikach i ogólnie za słabym na Real. Kiedy zapytałem go o nazwisko trenera lepszego to już gdzieś zaginął. Pewnie szuka informacji albo pyta rodziców :roll:

Jeszcze raz wracając do kwestii polskości Klose czy Podolskiego to ważniejsze jest to pojęcie o którym napisał assurbanipal/, czyli tożsamość narodowa. Nie obchodzi mnie gdzie się kto urodził. Liczy się to z jakim krajem się ta osoba osobiście identyfikuje. Klose zdecydowanie bliżej do Niemca niż do Polaka. U Podolskiego to już nie takie proste. Przynajmniej narazie. Zobaczymy za kilka lat.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2006, 14:03 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 08 lip 2006, 13:52

dzieciol pisze:o juz mnie zaczyna irytowac..polskiego pochodzenia tak, ale nie Polacy...a to jest roznica;)
jest różnica i zapewne jeszcze wiele razy będzie irytować jak po jego bramkach Helmuty będą wygyrwać ważne mecze itp.

Martinho pewnie się cieszy bo Poldi już niedługo będzie strzelać gole dla Bayernu Monachium :] kto wie może będzie 'Polskim' królem strzelców nastepnej edycji CL?

Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 13:55

Najpstrze jest zapytanie się ich z jakim grajem utożsamiają się.I wtedy będziemy wiedzieli ale nie zmienia to faktu że Klose i Podolski Poalcy i Niemcy(po raz 100 to mówie)

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 08 lip 2006, 13:56

Klose zdecydowanie bliżej do Polaka niż do Niemca.
Nie o Podolskiego chodzilo :)
Jezeli nie to dlaczego blizej mu do Polaka :)
Rumeczek a z tym Mezo to przesadza. Ja slucham muzyki arabskiej, ale to nie znaczy, ze jestem Arabem :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 14:02

Odwrotnie miało być :angry: Już poprawiłem oczywiście.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 08 lip 2006, 14:02

assurbanipal pisze:Rumeczek a z tym Mezo to przesadza

podałem to jako ciekawostkę :) kazdy moze to interpretować jak chce ...

wg wikipedi Klose oraz Podolski są określani jako : "piłkarz niemiecki pochodzenia polskiego, napastnik." może tego się trzymajmy :]

swoją drogą Klose ma przodków w Slawięcicach (Kędzierzyn-Koźle) :)

ah ta wikipedia :*

EDIT

masz Vinci info o Klose :]

http://pl.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Klose
Ostatnio zmieniony 08 lip 2006, 14:06 przez Rumeczek, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”