Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 175

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 13:17

Z tego jakie transfery obiecał Calderon może nie być dla Bestii miejsca.Aaa i czy sądzisz że Baptista zgodzi się na siedzenie na ławce :?: :roll:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 08 lip 2006, 13:27

Pozatym jeśli twierdzisz że oglądałeś prawie wszystkie mecze sezonu (pewnie masz abonament na hiszpańską telewizję satelitarną )
abonamentu nie mam :) , ale przeczytaj moj zalozony temacik w dziale hiszpanskim :)
Widze, ze dla kolegi nie jest wazna aktualna forma, a przeszlosc.
to byś wiedział że to że Raul nie strzelił żadnej bramki w końcówce sezonu to był przypadek.
ciekawe spojrzenie na pilke .... gdy ogladalem nasz mecz z Ekwadorem to zapewne wiesz, ze nie powinnismy przegrac .... :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 13:30

Baptista rezerwowym był nie raz i nie dwa w ostatnim sezonie. W 10 meczach ligowych poprzedniego sezonu nie zagrał w ogóle i nie narzekał. Napewno ciągłe siedzenie na ławce nie dałoby mu satysfakcji, ale już rotacja (czasem gra, czasem jest zmiennikiem) nie stanowiłaby problemu. Większa rywalizacja nigdy źle nie wpływa, wiadomo większa świeżość więc i lepsza gra. No chyba, że jest ona za duża i ktoś nie ma szans na grę.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 lip 2006, 13:44

assurbanipal pisze:abonamentu nie mam Smile , ale przeczytaj moj zalozony temacik w dziale hiszpanskim Smile
Widze, ze dla kolegi nie jest wazna aktualna forma, a przeszlosc.
Wg. mnie piłkarzy powinno rozliczać się z całego sezonu, a nie końcówki lub rozpoczęcia. Pozatym jak by na to nie patrzeć to Raul ma większy wpływ na zespół niż Baptista.
RealFan pisze: Baptista rezerwowym był nie raz i nie dwa w ostatnim sezonie. W 10 meczach ligowych poprzedniego sezonu nie zagrał w ogóle i nie narzekał. Napewno ciągłe siedzenie na ławce nie dałoby mu satysfakcji, ale już rotacja (czasem gra, czasem jest zmiennikiem) nie stanowiłaby problemu. Większa rywalizacja nigdy źle nie wpływa, wiadomo większa świeżość więc i lepsza gra. No chyba, że jest ona za duża i ktoś nie ma szans na grę.
Tylko że wiesz... Baptista przeszedł do Realu za niezłą sumkę, bodajrze 24mln euro i nawet tak bogaty klub jak Real nie jest stać na kupowanie tak drogich piłkarzy tylko po to żeby siedzieli naławce i wchodzili na końcowe minuty.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 08 lip 2006, 13:47

Dokładnie i dlatego sądzę, że Baptista na pewno nie narzekałby na taki obrót sprawy. Już niedługo przekonamy się czy Baptista odejdzie za Cesca czy też nie. Wolałbym nie.

Chciałbym widzieć Cesca w Realu, ale nie wiadomo co z Diarrą i Emersonem.
Lepiej żeby przyszło 2 tych graczy a konkretniej Hiszpan i Malijczyk :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 13:57

Tylko że wiesz... Baptista przeszedł do Realu za niezłą sumkę, bodajrze 24mln euro i nawet tak bogaty klub jak Real nie jest stać na kupowanie tak drogich piłkarzy tylko po to żeby siedzieli naławce i wchodzili na końcowe minuty.
A ja uważam, że pieniądze mimo wszystko nie grają i kwota transferu nie powinna decydować o miejscu w składzie.

Baptista nie będzie narzekał na siedzenie na ławce i pewnie tam własnie trafi o ile będą transfery a będą na pewno.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 13:58

brylancik ja nie napisałem, że miałby być zawodnikiem wchodzącym tylko na ostatnie minuty. Zasugerowałem pewną rotację w składzie. Więc te 24 mln w błoto by nie poszły. Silna ławka rezerwowych też jest potrzebna, żeby nie było, że zmiana to odrazu osłabienie drużyny. Musimy z resztą brać pod uwagę takie sytuacje (oby się zdarzały jak najżadziej) jak kontuzje. Kiedy zawodnik pierwszego składu nie jest w stanie grać z powodu urazu to wtedy potrzebny jest silny rezerwowy, by nie doszło do niefartu i ten zmiennik będzie o klasę słabszy.

Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 14:02

Wolałbym żeby Baptista został albo żeby na wymiane za Cesca.Emersona nie widze w składzie bardziej Diarre i Cesca.Ale czy Capello będzie grać systemem 4-5-1.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 14:06

Szczerze wątpię w ustawienie 4-5-1. W Realu jest kilku dobrych napastników ijeśli miałby grać tylko jeden, a reszta ława to ktoś odchodzi i to bez żalu. Z resztą taktykę dobiera się pod piłkarzy, a nie piłkarzy pod taktykę. :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 lip 2006, 14:08

Ja myśle że będziemy grać 1-4-4-1-1 ;) Ale to wszystko zależy jeszcze od transferów których napewno nie zabraknie...

Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 14:08

RealFan czyli po co Calderon i Capello chcieliby dwóch defensywnych pomocników(sorry 3)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 14:15

Vinci ktoś będzie miał pecha i zasiądzie na ciepłym krzesełku u boku Capello. Trzech to raczej nie przyjdzie na tą samą pozycję. Dwóch może tak, ale nie trzech. Jeden gra, drugi zmiennik. Bez silnej ławki nie ma co mażyć o tytułach. Na DM wystarczy mi tak naprawdę tylko jeden nowy zawodnik - Diarra. Transfery zadecydują o wszystkim. I o ustawieniu i o sposobie gry.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 08 lip 2006, 14:19

Vinci - chyba chcesz jakąś fajną rangę patrząć na Twoje posty :D

A co do waszej dyskusji. Trudno teraz osądzać kogo posadzić na ławie, a kogo nie. Forma zawodników się zmienia. Myslę, że w pierwszych kolejkach La Ligi, wybijającą się postacią w Realu będzie Baptista. Nie był na MŚ, więc jest świeżutki i wypoczęty. Capello posadzi bez skrupułów Raula na ławie jeśli będzie słabo grał. Cassano pod jego skrzydłami(Capello) powinien zacząć grać częściej i lepiej. Z trójki: Diarra, Cesc i Emerson, największe szanse na gre ma ten ostatni. Jest to taki brazylijski Makelele i właśnie takiego gracza nam potrzeba, bo Ogr i Gracia, nie wiedzą co mają robić :/, albo po prostu nie umieją. Cesc byłby świetnym rezerwowym, jokerem, bo umiejętności to on ma, ale nie zawsze na 90 min.

W sumie to trzeba jeszcze poczekać z tymi spekulacjami, zobaczymy, może Maestro Zidane jednak zmieni zdanie, też byłby dobrym jokerem, albo takim Madryckim Bergkampem, że gra tylko w Madrycie i te ważne spotkania.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 lip 2006, 14:22

Mi się wydaje że Vinci wliczył jeszcze Fabregasa jako DM ale jak dla mnie to on jest bardziej rozgrywającym niż pivotem ;) Mam nadzieję że nie dojdzie do transferu Emersona bo nie wiem dlaczego ale on mi jakoś nie odpowiada. O wiele bardziej wolałbym Malijczyka. Pozatym nie należy zapominać że na tą pozycję na dzień dzisiejszy mamy jeszcze dwóch zawodników: Gravesena (prawdopodobnie już nie długo) i Pablo Garcię (który by mógł robić za zmiennika). Pozatym nie można zakładać że Real ściągnie wszystkich piłkarzy o jakich się mówi. Ktoś już wcześniej słusznie stwierdził, że jakby ich podliczyć to przez ostatni czas przewinęło się ok 40 piłkarzy :P

Ja mam tylko jedną prośbę do pana Calderona: proszę nie ściągać RvN :pray:

Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 14:22

Vianuch-czemu :?: :roll:

RealFan-myslisz że Prezydent Realu jest tak głupi że za ciężkie pieniądze kupi dwóch świetnych piłkarzy.Myślisz że Diarra czy Cesc zgodzą się siedzieć na ławce.

brylancik-Fabregas jest takim niby i rozgrywający a niby i DM.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”