Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 92

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 14:05

Klose urodził się w Opolu jego matka albo ojciec piłke ręczną grali.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 08 lip 2006, 14:12

Ojciec gral w pilke w Odrze Opole a matka byla reprezentantka polski w pilce recznej. Nie zmienia to faktu, ze jest Niemcem. Dla mnie jak ktos chce byc Niemce to jest i nie przekonacie mnie podajac durny argument natury: WIKIPEDIA...a co to wyrocznia?
Przypomne, ze byc moze rodzice tych panow byc moze wywodza sie z mniejszosci niemieckiej w Polsce .... Opole i KK to dla znajacych historie najwieksze skupiska mniejszosci niemieckiej w Polsce.
Przypomne jeszcze niejakiego Martina Maxa, w 2001/02, krola strzelcow w barwach TSV 1860 München. Urodzil sie 7 sierpnia 1968 w Tarnowskich Górach. Z niego tez zrobicie Polaka?
Ostatnio zmieniony 08 lip 2006, 14:18 przez assurbanipal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Vinci
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vinci » 08 lip 2006, 14:16

assurbanipal dobra koncze dyskusje każdy ma swoje zdanie i ty masz swoje oba może i są dobre.Każdy ma na ta kwestią swoje irracjonalne zdanie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2006, 14:20

Martinho pisze:Zreszta jego wspolpraca z Klose to bardzo ladan pilka. Oczywiscie Wy jestescie przeciw bo to Niemiec
za często uzywasz chyba tego argumentu, nie wszyscy nienawidzą niemców. Serio.
zaszufladkowałeś wszystkich [tych, którzy odważą się skrytykować jakiegoś Niemca] razem i jestes zadowolony, to nie jest argument.
Ja poważnie uważam, ze z młodych graczy lepiej wypdł Torres, a że jest kilka miesięcy za stary, to już inna sprawa.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lip 2006, 14:25

assurbanipal pisze:Przypomne jeszcze niejakiego Martina Maxa, w 2001/02, krola strzelcow w barwach TSV 1860 München. Urodzil sie 7 sierpnia 1968 w Tarnowskich Górach. Z niego tez zrobicie Polaka?
Dużo mozne by tu wymieniać: Paul vel Sławomir Freier(typowo polskie nazwisko "Frajer" :D), Michał Delura, Lukasz Sinkiewicz. To, że ktoś się urodził w Polsce nie czyni go Polakiem. Dla mnie ważniejsze jest utożsamianie się z narodem niż miejsce urodzenia.

A pamiętacie Dariusza Wosza.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 08 lip 2006, 14:29

Wosz to chyba jeszcze cos zagral dla NRD :) . Babel dokladnie. Przypisywanie 2 graczom przymiotnika "Polacy" jest jakas proba szukania na sile sukcesow na MS. Dajmy im juz spokoj i lepiej niech PZPN zastanowi sie co zrobic aby wylawiac takich graczy i kaperowac :) . Podam jeszcze T.Radzinskiego grajacego dla Kanady.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2006, 18:38

widze ze wy dalej o "pochodzeniu"
Babel pisze:A pamiętacie Dariusza Wosza.
czy on jeszcze nie smiga w Bochum :?: - hmmm ..... chyba juz nie ale gdy spadali z ligi kilka meczy napewno zagral
lata swietnosci w barwach Herthy bodajze

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 08 lip 2006, 20:23

assurbanipal pisze:lepiej niech PZPN zastanowi sie co zrobic aby wylawiac takich graczy i kaperowac
Ja mam taką swoją osobistą teorie :P .

Przecież wydaje się nie możliwe, że wszyscy ci gracze którzy naprawde mają talent wyjechali z Polski. Ciekawe czy gdyby zostali w Polsce wybili by się tak wysoko. Może my mamy utalentowanych zawodników, tylko poprostu nie ma warunków, żeby mogli rozwijać swoje umiejętności :?: :? . Można powiedzieć, że w Brazylii uczą się grać jeszcze w gorszych warunkach na plazy bądz ulicach. Jednak tam to zupełnie inna sprawa bo ci chłopcy poprostu są stworzeni do gry w piłke często w bardzo młodym wieku wyjeżdzają do Europy by eksplorować swoj talent. Wniosek z tego jeden w Polsce jest wiele dobrych piłkarzy, ale nie ma warunków. Dopiero za granicą mogą wpełni rozwinąć skrzydła. Tam są trenerzy, odpowiednie szkółki ich rola w rozwoju zawodnika jest niezastąpiona.

Może gdyby Citko w wieku Klose wyjechał za granice rozwinął by swój niespełniony talent. Można tak gdybać, ale my nie mamy kogoś kto by oszlifował nasze "brylanciki".
Ostatnio zmieniony 08 lip 2006, 20:28 przez Milczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 20:28

Juz za pol godziny gramy o brąz :) Jest szansa dla Niemiec po raz drugi z rzedu stanac na podium Mistrzostw Swiata. I jest to bardzo realne pomimo duzych oslabien :) Mamy w skladzie najlepszego mlodego pilkarza na swiecie, wiec to dodatkowa motywacja dla Niemiec.

Do boju Niemcy :!:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2006, 21:49

"Panienka" ladnie chciala wymusic rzut wolny :lol: i to bezcenne spojrzenie na sedziego w czasie "lotu" - zajebiste ujecie :!:

Japonczyk :ok:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 lip 2006, 21:53

Mecz taki jak całe mistrzostwa - słaby.
Cristiano - szkoda mi już na niego słów.
Mam nadzieje, że Portugalia jednak pokona "zbyt pewnych siebie" Niemców.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 21:55

Marco_Van_Basten pisze:Cristiano - szkoda mi już na niego słów.
Za conajmniej 45 minut bedzie pokaz placzu.
Marco_Van_Basten pisze:Mam nadzieje, że Portugalia jednak pokona "zbyt pewnych" Niemców.
Nie pokona ;)

Jak narazie 1 polowa mimo zachwytow Borkowo-Koltoniastych nie jest porywajaca. Lekka przewaga Niemcow, Portugalczycy fauluja jak dzicy. Czekam na druga polowe, po ktorej wracam na forum z brazaowym medalem :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lip 2006, 21:58

Marco_Van_Basten pisze:Mecz taki jak całe mistrzostwa - słaby.

Nie jest zły. Były zdecydowanie gorsze ...

Fakt, to spojrzenie Ronaldo zajebiste :] Sędzia póki co bardzo dobrze prowadzi zawody.

Nawet Pauleta miał okazje :shock:

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 08 lip 2006, 22:17

Martinho pisze:Mamy w skladzie najlepszego mlodego pilkarza na swiecie, wiec to dodatkowa motywacja dla Niemiec.

Do boju Niemcy :!:
szczerze ubolewam nad tym ze ja dostal :P bo nie jest gwiazda i raczej nie bedzie :) jzu wolalbym ja oddac Messiemu ktory o niebo lepiej gra od zdobywcy tej nagrody,pisze "zdobywcy" zeby nei dostac znowu wp za mala litere -.-

ps. fragment z gazety sasiadow :"Włoska mafia w finale."-mala zazdrosc jak widac :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”