Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 178

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
dawdi17
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 08 lip 2006, 20:08

Jestem jak najbardziej z Woodym, ale nie można mówić, że ten sezon będzie decydujący. Na zdrowy rozsądek powinniśmy go wystawić na listę transferową. Piłkarz kupiony za około 20 mln euro (chyba...) przez pierwszy sezon wogóle nie zagrał, drugi sezon miał już lepszy, ale raczej nie można powiedzieć, żeby był dla niego udany. Ile można się jeszcze łudzić? Mam nadzieje, że moje słowa sie nie sprawdzą, sam uważam że Johnny w pełniej formie z Ramosem tworzą poprostu duet nie do przejścia, ale nie możemy poprostu nie kupić dobrego obrońcy by nie zostać znowu na lodzie.

Co do Baptisty... Ja uważam, że trener powinien zabierać zawodników najlepszych w okresie przed mistrzostwami. Oczywiście nie powinno być tak, że jedna drużyna gra w eliminacjach a druga w turnieju, ale World Cup to taka impreza kiedy musisz błyszczeć tylko przez jeden miesiąc. Przykładem niech będzie zawodnik Blaugrany Ronaldinho. Wszyscy mieliśmy nadzieje ujrzeć jesgo geniusz u naszych sąsiadów, a jak się skończyło każdy widział. Trochę odwrotnie było z naszym DON CHICHOTEM Roberto Carlosem. W klubie sezon nie był rewelacyjny, często krytykowany, po Gran Derby stał się piłkarzem niechcianym, a przynajmiej wg mnie nie miał się czego wstydzić na Mundialu. Bardzo dobra forma, były rajdy, były wślizgi, był duch zwycięstwa. I uważam, że Baptista powinien jechać kosztem jakiegoś piłkarza, który miał być podającym napoje. Brakło im takiego walczaka jak właśnie Bestia.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 08 lip 2006, 20:32

Niggaz pisze:Przez baaaardzo długi czas grał słabo a więc trudno było oczekiwać, aby pojechał na Mundial. Niby kosztem kogo Nie widzę tutaj błędu Parreiry

A co niby wiesz o Fredzie skoro grał żadziej niż Bestyjka w RM??

Co do Woodgate'a. Ładnie koleś grał, ale czy warto było wydawać 25 mln euro na takie cuś co nawet na ławce nie siedzi przez 3/4 sezonu!? :/ chyba nie. Jak już grał to raczej ładnie, choć pierwszy mecz mu nie wyszedł(czerwień i samobuj :lol: ) Jeśli w tym sezonie dojdzie do pełnej dyspozycji, powinien grać w pierwszym składzie jeśli nie kupią innego, lepszego stopera w stylu Cannavaro. Moim zdaniem w obronie powinien grać: Cici, Ramos, Diogo (ew Woody) i Carlosik(jak zostanie). Obrona potrzebuje jakiegoś nowego zawodnika, marze o Cannavaro, kogoś w miejsce Carlosa bo już dobry nie jest( może Del Horno?). Wiele transferów zależy od tego czy włoskie kluby spadną, bo wtedy będzie niezła wyprzedaż. Jestem za :)

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 08 lip 2006, 20:45

Jeśli mielibyśmy zostawić Woodgate to myślę, że powinniśmy sprowadzić właśnie Cannavaro. Dziwne co nie? Paradoks :D Chodzi mi o to poprostu, że Cannavaro byłby takim tymczasowym rozwiązaniem. Młody to on był z 6 lat temu (teraz ma chyba 33 o ile się nie mylę) z pewnością niedługo skończy kariere, może ze dwa sezony jeszcze pociągnie, góra trzy. I tu tkwi podstęp :D. Jeśli Woody nam nie wypali mamy Cannavaro na ten i następny sezon. W trakcie dochodzenia do siebie Johnnego właśnie Włoch będzie grał a Woody byłby systematycznie bez stresu i pośpiechu wpuszczany z ławki, aż w końcu pokaże na co go stać. Wtedy Fabio już tak na grze nie będzie zależało jak ambitnemu Anglikowi. Włoch usunie się w cień kiedy będzie na szczycie tak jak Zidane, a Woody z nowymi nadziejami stanie się ostoją defensywy. Świetny plan, jestem z siebie dumny :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 20:51

dawdi17 - wszystko fajnie zakładając, że Woodgate faktycznie przestanie mieć kłopoty ze zdrowiem. Jeśli nie to być może nawet zostanie zmuszony do przedwczesnego zakończenia kariery, a Cannavaro po "odsunięciu się w cień" nie miałby następcy i znowu zakupy.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 08 lip 2006, 20:52

W Woodiego rzeba jeszcze wierzyć bo przed kontuzja był naprawde dobry.Co do Baptisty myślę że mógł na niego postawić Perreira.Cannavaro jest zawodnikem który może dawać przykład młodym jesli będzie grać z nim Ramos to napewno młody Hiszpan nauczy się od Fabio bo napewno Włoch jest profesorem defensywy.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 lip 2006, 21:05

(L)egionista pisze:W Woodiego rzeba jeszcze wierzyć bo przed kontuzja był naprawde dobry.

Przed kontuzją, to On właściwie grał w Leeds :/ No, ale cóż ja tam w Woody'ego wierze...ale ile można wierzyć. Jak debiutował w Realu, cieszylem się bardzo, dostał kontuzji, wyleczył, znowu zagrał w kilku meczach, był bardzo dobry, a potem znowu kontuzja, znowu nie gra...cholera, ile można :/ Wierze, że to ostatnia taka, ale moja wiara chyba jednak mało znaczy...

Co do Cannavaro...przyjdzie, zagra jeden dobry sezon i zakończy kariere, albo będzie sie jeszcze jeden rok męczył już ? Czy to ma sens ? Sprowadzać 33 letniego piłkarza, który co prawda gra teraz świetnie, ale nie wiadomo jak długo jeszcze będzie tak grał. I jeszcze, pewnie będzie trzeba na niego troche kasy wydać. Mi się podoba na MŚ gra Mertesackera, dlaczego nie sprowadzić tego młodego Niemca, którego wyrwac z Hannoveru, ciężko nie będzie.

Obawiam się, że mamy w Realu problem lewej obrony i z tej trójki z Juve o której się mówi, jak dla mnie porzebny jest tylko Zambrotta. O Cannavaro się wypowiedziałem, a jak patrzeć na Emersona przez pryzmat Mundialu, to ja mu bardzo dziękuje.

Cristiano Ronaldo nie chce. Nie chce Becksa. Chce Joaquina i Vicente !! :pray:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 08 lip 2006, 21:22

Za Emersona, Zambro i Cannavaro nie trzeba będzie za dużo dać. Wg Marki za tych 3 graczy Real ma zapłacić 15 mln. Szkoda tylko, że Emerson się tam wepchał. Jeśli ewentualnie przybędą Diarra i Cesc to kto będzie grał w 1 składzie? Pewne jest, że Emerson... :?

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 08 lip 2006, 21:26

Bonso pisze:Co do Cannavaro...przyjdzie, zagra jeden dobry sezon i zakończy kariere, albo będzie sie jeszcze jeden rok męczył już ? Czy to ma sens ?
Dokładnie!! Zawsze uważałem, że jest to najlepszy obrońca świata (już od czasów jego gry w Parmie, kiedy jeszcze nie wszyscy go kojarzyli)!! Baa!! Uważam, że w chwili obecnej jest najlepszym piłkarzem MŚ!! Ale jednak czas mija... wiem, że Fabio byłby świetnym nabytkiem Real'u, ale potrzebujemy kogoś na dłużej!! Może nawet na całą dekadę, jak może to mieć miejsce z Ramos'em. A więc ja mówię NIE dla Cannavaro w Real'u (podobnie jak dla Zambrotty i Emersona, którzy są tylko trochę młodsi), ale decyzję i tak podejmą Fabio Capello z Calderonem. Real jest teraz w ich rękach, więc trzeba się godzić z ich wizją Team'u!!

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 08 lip 2006, 21:50

Premo pisze:Wg Marki za tych 3 graczy Real ma zapłacić 15 mln.
Zartujesz chyba... :roll: Marca i wszystko jasne 8)

To, że Juve najprawdopodobniej zostanie zdegradowane, to nie znaczy, ze będziemy wyprzedawać zawodników za grosze. Zwłaszcza TAKICH zawodników. 15mln, to śmieszna suma za tych trzech grajków. Sam Milan może tyle dać za jednego Zambro ;) chociaż pokuszę się o stwierdzenie, że jest wart 2x więcej :roll: Włoscy obrońcy są w cenie i grają długo na bardzo wysokim poziomie ;) Przynajmniej we Włoszech :P

Osobiście uważam, że z wymienionej trójki, przyjdzie do Was tylko Emerson. No, chyba, że.. teraz mówi się o wypożyczeniu. Nie głupie by to było, przynajmniej dla Juve. Działaczom bardzo zależy na tym, aby tacy zawodnicy zostali, a jak sami mówią, dużo zależy od samego klubu, nawet w przypadku degradacji :> I nie przekonuje mnie nawet w 1%-cie argument, że podążą za Don Fabio... :lol: Bo Capello miał w Turynie więcej wrogów, niż przyjaciół. Jedyni piłkarze, którzy poszliby za nim w ogień, to Puma i... Zebina :lol: Powiem tyle, że w drużynie rodzinna atmosfera raczej nie panowała ;)

Bonso nie patrz na Emersona przez pryzmat mundialu, bo to naprawdę niezły gracz. Od dawna współpracuje z Fabio :P IMHO to wciąż jeden z najlepszych DM na świecie, ale szacunek fanów stracił dawno... :roll: chyba we wszystkich klubach, w jakich grał :lol: I nie za bardzo zgadzam się z Tobą co do Canny. Tak jak mówie, włoscy obrońcy są w cenie, grają długo i na wysokim poziomie. Pod wodzą Capello właśnie, Cannavaro się odnalazł i przeżywa drugą młodość, bo po tym, co wcześniej 'pokazał' w Interze, niektórzy już go spisali na straty :) Poza tym sam zawodnik zadeklarował chęć zostania w Juve. Włochów wcale nie ciągnie do ligi hiszpańskiej, czy też angielskiej... spójrz na kadrę Włoch 8) i to jest bardzo mocny argument ;) Oni nie chcą wyjeżdżać za granicę, a zwłaszcza te największe gwiazdy :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 lip 2006, 21:59

maestro pisze:Włochów wcale nie ciągnie do ligi hiszpańskiej, czy też angielskiej...

No własnie i dlatego nie jestem za sprowadzaniem do Hiszpanii, ludzi z Włoch. Włoska liga jest specyficzna, jedyna w swoim rodzaju, i zawodnicy grający tam od lat, potrzebują dużo czasu, żeby zaaklimatyzować się w innym kraju. Ale znowu patrząc na lewą obrone, to oprócz Zambrotty kto jeszcze może być następcą Carlosa ? Teraz napiszę Grosso, ale to również przez pryzmat mundialu na którym ten koleś mnie zachwycil, bo szczerze mówiąc przed mistrzostwami, nie słyszałem tego nazwiska. No, ale to znowu Włoch.
Jest jeszcze Lahm, którego ja sam osobiście jestem zwolennikiem od dawna. W Stutgarcie grał bardzo dobrze, podobnie jest teraz w Bayernie. A na Weltmeisterschaft potwierdza, że jest jednym z najlepszych, na swojej pozycji. Ja nikogo innego nie widze...może jeszcze Pernia, ale On chyba już zmienil klub...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 22:08

Ewentualna walka o Lahma mogłaby okazać się długotrwała i nieudana. A nawet jeśli udana to na pewno kosztowna. Jak wiemy o młodego Niemca zabiega również Chelsea i Romek jak będzie chciał przebije każdego swoją ofertą. Dopuki The Blues są nim zainteresowani chyba i tak nie ma na co liczyć.

Realma teraz kolejny twardy orzech do zgryzienia. Ponoć Lyon wcale nie jest skłonny sprzedawać Diarry tak jak to miało miejsce dotychczas za 30mln euro, tylko za kwotę zbliżoną do tej, którą otrzymali za Essiena, czyli 25 mln funtów, co jest równe około 38 mln euro. Jak widać ten transfer jest możliwy, tym bardziej, iż Malijczyk wciąż czeka na oficjalny ruch Realu. Zwlekanie "Królewskim" na korzyść na pewno nie wyjdzie bo kwota może jeszcze wzrosnąć. Nic tylko w końcu zacząć działać.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 08 lip 2006, 22:27

Bonso pisze:Teraz napiszę Grosso, ale to również przez pryzmat mundialu na którym ten koleś mnie zachwycil, bo szczerze mówiąc przed mistrzostwami, nie słyszałem tego nazwiska
A my we Włoszech słyszeliśmy :P ;) Ale nawet nie bierz go pod uwagę, dopiero co podpisał kontrakt z Interem (przed mistrzostwami) ;) A pomyśleć, że wzięli go za grosze :roll: :P

Lahm, ciekawa opcja, ale Bayern go teraz nie puści IMHO, a jeśli puści, to za ogromną, wręcz nieopłacalną sumę ;) A do tego właśnie wspomniany Romek...

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 08 lip 2006, 22:37

Bonso pisze:Grosso
Grosso!! Hmm... Z mojego ukochanego Palermo (szkoda, że odchodzi)!!
Świetny zawodnik, ale jak już kupować kogoś z Citta' di Palermo to już lepiej zarzucić sieci na Barzagli'ego, czy Zaccardo!! To oni będą w niedalekiej przyszłości największymi gwiazdami Włoskiej defensywy, więc warto byłoby kupić choć jednego z nich!! Są młodzi, jeszcze w miarę tani (10-12 mln$), a do tego już niedługo będą prezentowali poziom gry Nesty, czy Cannavaro!!

PS Warto też zwrócić uwagę na Caracciolo, który za rok-dwa może osiągnąć poziom... Luci Toni'ego :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 23:01

stan_mic - na tych wszystkich zawodników na pewno zwrócą uwagę...kluby włoskie. Bardzo mało prawdopodobne jest takie zainteresowanie ze strony Realu. Capello niby zna tamtejszy rynek znakomicie ale nie wydaje mi się aby zaraz sprowadzał na Santiago Bernabeu połowę Serie A. Taka jest kolej rzeczy. Transfery będą poszukiwane w każdej silnej lidze oprócz włoskiej (nie licząc ewentualnych zaciągów z Juve i marzeniu o Calderona o Kace).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 23:09

Vianuch pisze:A co niby wiesz o Fredzie skoro grał żadziej niż Bestyjka w RM??
Primo - rzadziej. To są podstawy.
Secundo - o Fredzie wiem przede wszystkim to, że jest klasycznym napastnikiem w porównaniu do Baptisty. To wystarczy. Nie uważasz chyba, że Fred pojechał kosztem Julio?
Premo pisze:Za Emersona, Zambro i Cannavaro nie trzeba będzie za dużo dać. Wg Marki za tych 3 graczy Real ma zapłacić 15 mln.
:lol2:
Nie ma to jak Marca.
Premo pisze:Jeśli ewentualnie przybędą Diarra i Cesc to kto będzie grał w 1 składzie?
I jeszcze Iniesta z Messim przyjdą. I Krzysztof Jarzyna na koniec :?

To jak to będzie Premo? Emerson, Cannavaro, Zambrotta, Fabregas i Diarra? Czy może ktoś jeszcze? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”