9.07 - Berlin - Finał MŚ - Włochy : Francja - Strona 12

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zostanie Mistrzem Świata?

Włosi
64
73%
Francuzi
24
27%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 lip 2006, 2:58

Poczekalem az inni sie wypisza.Euforia troszke opadla (ale dalej utrzymuje sie na wysokim poziomie) wiec moge cos napisac od siebie.

W KONCU ITALIA!

Zasluzyli na ten puchar.Dzisiaj byli optycznie slabsi.Brakowalo sil.Moze tez umiejetnosci.Jednak przetrwali ten kryzys.Dociagneli do karnych co samo w sobie bylo taktyka ryzykowna biorac pod uwage ze na turniejach rangi mistrzowskiej Azzurri wykonuja zazwyczaj rzuty karne fatalnie.Dzisiaj opatrznosc byla przy nas i zapewnila stuprocentowa skutecznosc.

Nie sposob sie nie odniesc do tego co zrobil Zidane.Nerwy mu puscily.Niewazne co mu powiedzial Materac bo Zizu powinien byc przygotowany na takie ataki slowne (zakladam ze zostal ciezko obrazony).Takie rzeczy czy ktos chce czy nie sa elementem gry w pilke tak jak ciagniecie za koszulke.Zwyzywac to nie mozna tylko sedziemu.Materazzi spelnil swoja role.Zmusil Zidana do glupiego zachowania.Dla kraju dla zwyciestwa.Glupota Zidana wybila Francuzow z uderzenia i dobrze bo nie wiadomo jak by sie to skonczylo.Niestety Zizu stal sie ofiara swojej gry w Serie A (w pierwszej kolejnosci ofiara wlasnych emocji).Tam nauczyl sie wloskiego bo Marco na pewno nie mowil do niego po francusku czy hiszpansku.Wielka gwiazda wielka osobowosc szkoda ze zegna sie w ten sposob.Dla mnie to nie przekresla wielu lat jego wspanialem gry niemniej jednak az mi dech zaparlo gdy zobaczylem tego byczka.

Jeszcze wracajac do Materazziego to trzeba szczerze stwierdzic ze faulowal i karny sie nalezal.Chcial to zrobic bardzo sprytnie.Nie tylko napastnicy maja swoje sztuczki.Zagranie Materaca ktory udal ze odsuwa noge a potem lekko tracil Maloude nie jest w niczym gorsze niz flip flap Ronaldinho.Wysoka technika tego zawodnika tylko ze w obronie.Tym razem nieskutecznie ale Ronaldinho tez nie kazda sztuczka wychodzi :P
A gdy ciagle wyzywalem Materaca ten wyrownal i zmyl swoje winy.

Lippi niech teraz ogoli glowe tak jak obiecal.To bedzie pocieszny widok ale dal slowo :).Dolaczyl do grona najwiekszych.Wielki trener zaprawde.Szkoda ze zmiany przeprowadzone w finale pozostawialy wiele do zyczenia ale nie zawsze moze byc tak dobrze jak w polfinale z Niemcami.Dla Italii najwazniejsze ze te korekty nie staly sie przyczyna porazki zespolu.
Wspanialy Cannavaro ktory powinien zostac pilkarzem turnieju chociaz statystyki wskazuja na Pirlo ktory przez oficjalna strone FIFA zostal wybrany 3 razy na pilkarza meczu.Niebotyczny Buffon ktory nie mial zbyt wiele pracy tym cenniejsza obrona strzalu Zidana z dogrywki.I w ogole wszyscy wspaniali bo nie chce w takim momencie krytykowac zadnego pilkarza Italii.W zasadzie cala kadra ma udzial w tym zwyciestwie bo jesli dobrze kojarze ani minuty nie zagrali tylko dwaj rezerowiw bramkarze Peruzzi i Amelia.

Dla wielu to mistrzostwo jest wspanialym zwienczeniem konczacej sie powoli kariery.Del Piero moglby powiedziec ze wygral wszystko co mozna gdyby nie ten nieszczesny final Euro 2000 (a mial tam dwie setki :evil: ).Historia sie w pewnym sensie powtarza.W 82 afera i mistrzostwo teraz jeszcze wieksza afera i rowniez mistrzostwo.Moggi moze sie teraz tlumaczyc ze to dzieki niemu Italia jest mistrzem.Ze to byl spisek na ktory mial pozwolenie od najwyzszych wladz panstwowych.Plan rozlozony na lata lacznie ze sprowadzeniem Zidana do Turynu zeby nauczyl sie jezyka i dal sie potem sprowokowac Materazziemu :mrgreen: Ale nie ma co tak zartowac bo dzisiaj albo jutro wielu mistrzow swiata bedzie plakac.Dzisiejsze mistrzostwo nie zawinelo Cialciopioli pod dywan.To "tylko" balsam na wloska pilke i serca tifosich.
Amnestii byc nie moze.To glupi zart.Dzisiejszy sukces nie ma zwiazku z ta afera.To prawda ze mistrzowie swiata nie moga grac w nizszej lidze ale nie musza.Moga zmienic klub.

Tak czy siak nie ma watpliwosci chyba ktora liga jest najsilniejsza.Mistrzowie swiata wszyscy co do jednego graja na codzien w lidze wloskiej :)

Naprawde wielka radosc.Dziekuje Ci Italio.Dziekuje kazdemu zawodnikowi trenerowi i calemu sztabowi reprezentacji Azzurrich (mam nadzieje ze to nie zabrzmialo jakbym jakas nagrode odbieral - chociaz to mistrzostwo to nagroda dla wszystkich sympatykow Squadra Azzurra).

Forza Azzuri.

Campioni del Mondo :D

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 10 lip 2006, 3:28

jestem zbyt natrzzaskany by napisac cokolwiek innego..to nasz suckes TIFOSI !!!!!! TO NASZ SUCKES !!!!!!!UDOWODINILISMY WSZYSTKIM! !!!!!!!!! WSZYSTKIM TYM KTORZYM MAJA NAJWIECEJ KASY!!(CHELSEA)TYM KOTRZY MAJA NAJWIEKSZE "GWIAZDUNIE"(barca?)ze my jestesmy NAJLEPSI NA SWIECIE !!!!! POMIMO WSZELKICH UKLADOW !! POMIMO WSZZELKICH BRUDNYCH POMOWIEN

CAMPIONI ALL MONDO !!!!!!!!
GRANDE JUVE !!!!!!!!!!!!
GRANDE MILAN !!!!!!!!!!!
GRANDE VIOLA !!!!!!!!!!
GRANDE CALCIO !!!!!!!!!!
FORZA TIFO(Chlopaczek,Baqq,Zaza,Lukash.cala reszta.......)!!!!!!!!!
TO NASZA NOC JEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE **** BELLISIMMA LIGA DELL EUROPA !!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 10 lip 2006, 8:32

spalony jest wtedy jeżeli zawodnik, który znajduje się na takiej pozycji dotkie piłki. Toni nie znajdował się za obrońcami w momencie podania(albo pod wpływem emocji źle oceniłem sprawe :))
zresztą uważam że ten nowy przepis jest beznadziejny, gdyż często jest wykorzystywany przez drużyny do zmylenia obrońców, np jeden wychodzi specjalnie na spalony obrońcy myślą że jest spalony a zza pleców wybiega napastnik. lub coś w tym stylu :P
Juz nie ma tego przepisu ze spalony jest w momencie dotkniecia piłki przez zawodnika. Spalone sa juz normalnie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 9:38

:shock: 8) Grazie Azzurri Grazie :!: :!: :!:

Spałem za krótko by ochłonąc :P i do tej pory jestem w gazie, jeśli mam być szczery to jestem zdanie że był to najsłabszy mecz Włochów na tym mundialu ... ale po koleji :P Początek tego meczu sprawił że z chudłem z 4 kilo choć nie jestem gruby :P - mecz zaczą się dla Francuzów jak w bajce - tym wieksza była radość gdy Materazzi odwdzięczył się za karnego [?] [wykrakałem mu tą bramke]. Trzeba oddać Trójkolorowym to że zagrali lepiej niż Włosi - zwłaszcza w drugiej połowie - całkowicie rozczarował mnie Francesco Totti, słabo Perrotta czy nawet Pirlo co było spowodowane tym że tylko Gattuso grał na swoim poziomie. Bo tego zawsze może być pewien. Jak przypuszczałem duet DM Makelele - Vieira, wyłaczyli Tottiego ale też zabrali gre Pirlo. Zambrotta i Grosso nie grali tak go przodu ale to było efektem tego że mieli zadanie defensywne. Cannavaro klasa :!: Podobnie jak Materazzi bo dla mnie karnego nie było ale to za chwile. W drugiej połowie Francuzi grali piłka co było kluczem - zdominowali druga linie. Ja osobiście zaczynałem mniec obawy :roll: Zauażyłem to że Lippi nakazł grac De Rossiemu - Pirlo i Gattuso w linni co spowodowało że Fracnja grała piłka na luzie do 40 metra. A to zawsze ryzyko. Potem dogrywka która była już bez histori - mógł Zizou głowa dać 2;1 ale Buffon to nie leszcz. Było już widać że mają świadomośc tego że jedna bramka może zakończyć mecz.

Taka gra drugiej lini Włochów była niestety spowodowana bym że Francuzji grali cały czas 7 na własnej. Warto zwrócić na to uwage że za atak odpowiadali tylko Ci wysunieci. A tak cały czas trzymali system od obrońców do DM.

Sędzia - jak dla mnie popełnił trzy max błedy - po 1. Jaki karny na początku ? Materazzi nie spowodował upadku Francuza - on go dotchna w momencie gry ten juz przyją poza "łamagi" czyli juz wykładał się - po 2. druga kontrowersyjna sytuacja z karnym była bardzie klarowna niz pierwsza. Tak może było gwizdnąć. po 3 - Bramka Luci Toniego - w 100% prawidłowa - przeciesz na spalonym był Materazzi... także ja nie wiem jak oni te nowe przepisy odczytali. Może powiedzieć w błedach remisa - no tak ale Luca strzelił a kto wie czy karnego by strzelił Francuz.

Zizou - mam za duży szacunek by skomentować to tak jak powinnem. Dla tego tylko Ciao Zizou :!:

Niespodziewałem się że Włosi zagrają mimo wszystko słabo, wierzyłem że wygrają ale po innej grze - bo karne to już loteria - trafiło na Trezeguet może za kare za te euro które cały czas wspominali komentatorzy. Finału sie nie rozgrywa - finały sie wygrywa - ciesze się jak nic że wygrali bo na przestrzeni całego turnieju byli wspaniali.

Cała kadra Italli to gracze Serie A :!: skandal w kraju, nie ciekawy klimat :? krytyka, a oni zjednoczyli sie i zagrali cały turniej jeden za wszystkich [...] cos wpasniałego - zamkneli morde nie jednemu.

Grazie Azzurri :!: Grazie :!: Campioni del Mondo :!:
Obrazek

P.S. Pirlo graczem meczu ? hmmm chyba nie ja bym postawił na Cannavaro. Nie wiem czemu nie doseniaja obrońców :roll: Chyba Seppe Blater działa i jego złote myśli :P Grande Fabio i tyle - ale ciekawe czy wygra Pirlo miano gracza całego turnieju ? jedna bramka i 5 asysty - najwiecej celnych podać w turnieju - najwiecej razy otwierał droge do bramki - duża liczba przechwytów.

Pozdro Calciomaniaki :!:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 10 lip 2006, 10:17

Tak płakaliście, że arbiter skrzywdził Argentyne, to czemu teraz nie ma lamentu, że skrzywdził Francuzów? Bo to chyba nie podlega żadnej wątpliwości...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 lip 2006, 10:21

Powiedz tylko gdzie. Arbiter mylił się po obu stronach i przy rogach i przy faulach. Drugi karny był bardziej ewidentny niż ten pierwszy ale Włosi strzelili bramke a ten jej nie uznał. Matrix nie był na spalonym.

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 10 lip 2006, 10:24

Mecz słabiutki jak wiekszosc . poziom wyrównany lecz Francja była lepsza.
Na tych mistrzostwach to gwiazdami byli nie napastnicy a obrońcy i
defensywni pomocnicy i na dodatek weterani .
Najlepszy pilkarz turnieju według mnie to zdecydowanie
profesor 33 letni Fabio Cannavaro geniusz obrony wloch.
On powinien zostać MVP tych słabych Mistrzostw.
Drugie miejsce dla Thurama .
Zobaczymy co będzie za 4 lata w Rpa w jakim kierunku podązy futbol moze
trenerzy bedą grac bez napastników z 7 obroncami i 4 defensywnymi pomocnikami a bramki padac będa wyłacznie z karnych , rogów i wolnych.
Zalzek upadku piekna futbolu widzielismy na tym najsłabszym w histori mundialu.
[/i]

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 10 lip 2006, 10:29

Łukasz nie Matrxi tylko Toni :wink:

Kama-tak skrzywdził Francuzów w której sytuacji? 1. Podyktowal karnego gdzie Malouda nurkowal a potem nie gwidznał ewidentmego na Maloudzie znów wiec wychodzi na równo!

Campioni Del Mondo!! Grande Cannnavarro 8)

Szerszen
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szerszen » 10 lip 2006, 10:33

Ludzie jak mozecie bronic Zidana to co zrobil nie miesci sie w glowie. Nie wazne czy mu Materazzi dogadal czy nie. Slowna prowokacja jest czescia pilki, myslicie ze Zidane nigdy nie probowal kogos w ten sposob sprowokowac. Nie pamietacie jak Nasza reprezentacja opowiadala o meczu z Walia, ze nasluchali sie o swoich matkach, dziewczynach itp.?? Broniac Zidana stawiacie sie na przegranej pozycji NIC nie usprawiedliwia takiego zachowania, takie zachowanie to ogromna plama na karierze zawodnika a szczegolnie Zidana.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 10:48

Kama_reda czytaj wyraźnie dobrze - bo chyba celowo przeoczyłeś co nie co z mojej wypowiedz :P :wink:

Szerszen nikt go nie broni - ale postaw sie w jego sytuacji ? ja sądze że też bym mógł nie wytrzymał - choc nigdy może sie nie dowiemy co mu Materazzi powiedział :roll: Oczywiście pokazał by klase jak by wykonał gest taki który pokaże że jest wielki. Poniosło go i to nie ulega wątpliwośc. Jednak wiesz jaka jest róznica po między takim zachowaniem Zizou a np. Rooneya ? taka że Anglik ma ich coraz wiecej ...

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 10 lip 2006, 10:51

W Biografi Zidana albo w Metrcyczce napiszą tak:
Ostatnia Akcja-Sciągniecie z Barbary Materazziego.

Szerszen-nikt nigoko nie broni Zidan to stary wyga porównam do Zazy.
Zidane - Stary Wjadacz Rooney - gówniarz
Nikt sie nie spodziewał ze Zizou tak zrobi. Rooney bardzo możliwe jemu sie pólki w głowie poprzewracały.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 lip 2006, 11:12

Mistrzostwa były słabe? Fakt, że nie padało wiele bramek nie mówi wszystkiego. Prawdą jest, że większość drużyn nastawiała się na obronę, ale z drugiej strony jest to zrozumiałe. Żaden z "wielkich" napastników nie był w formie. Najlepiej zaprezentował się drugoplanowy Klose, którego nikt przed mundialem nie postwiłby obok Adriano, Toniego, Henry'ego czy van Nisterloy'a, a jednak pokazał, że nie trzeba mieć wielkiego nazwiska żeby zagrać dobry turniej. Ale nie jest to miejsce na podsumowania turnieju, ale meczu ;)

Finał mi się podobał. Szachy na boisku. Francuzi lepsi, ale ich zachowanie od początku wydawało mi się chamskie. W konsekwencji w 109. minucie debilne zachowanie Zizou. Mógł być legendą, a tak większość "fanów" piłki nożnej będzie go pamiętać jako ten, który znokautował największego rzeźnika Calcio. Słaby mecz Tottiego i (jak zwykle) Perotty. Najlepszy moim zdaniem lewy obrońca mundialu - Grosso (nie będę komentował nominacji FIFY bo jest ona w większości żenująca) udowodnił, że jest nietuzinkowym zawodnikiem. Wytrzymał presję i zapewnił Italii mistrzostwo. Pirlo najlepszy rozgrywający mistrzostw, Cannavaro - najlepszy środkowy obrońca. Na Matrixie "specjaliści" z TVP wieszali psy (widać brak Nesty, etc. - ja tego braku tak nie odczuwałem), ale zagrał naprawdę bardzo dobre mecze i jest (obok Bosackiego :)) najczęściej strzelającym obrońcą. Trochę mi szkoda Toniego bo jak strzeli bramkę to gwizdną mu spalonego "z dupy", a jak ma świetną okazję to brakuje mu trochę szczęścia. Generalnie już w fazie 1/4 finału zespoły były bardzo wyrównane i przy odrobinie szczęścia każdy mógł wygrać turniej - wypadło na Włochów i ja się z tego bardzo cieszę :)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 10 lip 2006, 11:44

BartekTS pisze:W Biografi Zidana albo w Metrcyczce napiszą tak:
Ostatnia Akcja-Sciągniecie z Barbary Materazziego.
Nie, na końcu będzie "Ostatni turniej Zinedine'a Zidane'a zakończył się dla niego czerwoną kartką. Francuz mimo tej wpadki dostał Złotą Piłkę."

Tak, tak to Zinedine Zidane został najlepszym graczem tego turnieju. Drugie i trzecie miejsce przypadło Cannavaro i Pirlo.

Po tym jak dostał tą czerwonę kartkę chyba NIKT nie spodziewał się, że Złota Piłka przypadnie właśnie jemu. Zidane to gracz genialny i ma głowę nie od parady. Z całym szacunkiem dla Ziozu i pomijając już jego czerwień powinien wygrać Canna, ale nie będę rozpaczał. Taka nagroda pocieszenia na zakończenie kariery :wink:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 lip 2006, 11:48

Premo pisze:Zidane to gracz genialny i ma głowę nie od parady.

Lepiej tego ująć nie mogłeś :lol:

Szacunek dla Zizou, za całokształt, ale dla mnie an Złota Piłke, zasłuzył bardziej Cannavaro. A tak wogóle to ta informacja jest tylko na Onecie jak do tej pory...może to jeszcze nic pewnego :P ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 11:58

Zaskoczyli mnie tą "złota piłką" dla Zizou - :? to tak jak by dali sygnał dziecią "nie ładnie, nie ładnie ale On może" :? :roll: żenada - Pirlo i Cannavaro - tylko. Przeciesz o tym nie decyduje finał a cały turniej :roll: Ale zreszta przed finałem może było to przewidzieć w końcu kończy kariere - wielką kariere. Także finał nie miał wpływu na to - choc zachowanie mimo wszystko powinno mieć :roll: Nie ważne Ciao Zizou - Azzurri Campioni del Mondo :!: 8)

Historia i klasyka :]

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”