FMy - Strona 343

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 07 lip 2006, 19:37

(L)egionista pisze:Co do tego edytora jak się to zmienia bo po nim to mało co umiem się poruszać.

Wczytujesz baze danych potem wyszukujesz swoją drużyne i przechodzisz do zakładki finanse i wpisujesz dowolną kwote , uważaj zebyś nie przesadził bo gra straci swoją grywalność .
Oczywiście wszystko to musisz zrobić przed rozpoczęciem gry.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 07 lip 2006, 19:49

Scyzoryk a w jakiej folderze jest baza danych bo wiesz jak narazie w Fm-ie jestem zielony.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lip 2006, 20:45

(L)egionista pisze: w jakiej folderze jest baza danych
W edtorze bierzesz plik :arrow: wczytaj bazę danych :arrow: server_db (od razu po otwarciu powinien się pojawić) :arrow: zaznaczasz go i otwierasz. Po lewej wybierasz klub i bawisz sie jak chcesz :wink: Później jeszcze zapisujesz zmiany i wychodzisz z edytora. Następnie już tylko wczytujesz grę i bawisz się w managera :D
Scyzoryk pisze:uważaj zebyś nie przesadził bo gra straci swoją grywalność .
Dla mnie tego typu zmiany nie są godne pochwały :wink: (L)egionista zastanów się jeszcze :pray: bo w Realu i tak będziesz miał wystarczającą ilość pieniędzy na transfery i dobry klub zbudujesz bez problemu :wink:

(L)egionista jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć o tej grze to TU masz link do poradnika FM2006.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 07 lip 2006, 23:13

Lukaz pisze:(L)egionista napisał:
w jakiej folderze jest baza danych

W edtorze bierzesz plik Arrow wczytaj bazę danych Arrow server_db (od razu po otwarciu powinien się pojawić) Arrow zaznaczasz go i otwierasz. Po lewej wybierasz klub i bawisz sie jak chcesz Wink Później jeszcze zapisujesz zmiany i wychodzisz z edytora. Następnie już tylko wczytujesz grę i bawisz się w managera Very Happy
A nie trzeba nowej gry zacząć ,by były zmiany?

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 lip 2006, 9:25

Czy ktoś wie czy są kody do Fm-a a jeśli sa to niech troche poda i gdzie się te kody wpisuje.Będę bardzo wdzięczny.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 lip 2006, 15:46

Nigdy nie słyszałem o takowych kodach. Zresztą, po co Ci one?

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 09 lip 2006, 18:13

Loczek żeby mi było łatwiej grać w FM-a i żebym się szybko zniechęcił do tej gry.

Awatar użytkownika
Muki
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Muki » 10 lip 2006, 11:59

Hm... Jeżeli już chcesz grać w taki sposób (czego ci nie polecam, jeszcze szybciej się zniechęcisz), to ściągnij sobie program MCFM. Edytor czasu rzeczywistego w FM-ie. Edytujesz statystyki zawodników, ustalasz budżet, zmieniasz narodowości graczy, edytujesz kontrakty - jednym słowem wszystko. Możesz mieć, w dajmy na to, Lechii Gdańsk 1 bilion funtów na transfery! To nie literówka - BILION! Twoi gracze mogą mieć same 20-stki w profilu, możesz 34-ro latka zmienić na 21 latka i zeedytować mu kontrakt do 6100 roku. Możesz ich wiecznie odmładzać i kasy masz jak lodu, nie ma problemu z "Work permitem" w Anglii - zmieniasz narodowość gracza i tyle.

Link od MCFM (wpierw do FM '05, potem '06):

- http://www.fcmc.pl/download/id/1192 (tylko z FM '05 v. 5.0.3 i 5.0.5)
- http://www.fcmc.pl/download/id/1232 (tylko z FM '06 v. 6.0.2)

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 10 lip 2006, 14:57

muki dzięki.Zobacze czy się zniechęciłem napisze. :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 lip 2006, 16:03

Muki pisze:Hm... Jeżeli już chcesz grać w taki sposób (czego ci nie polecam, jeszcze szybciej się zniechęcisz), to ściągnij sobie program MCFM. Edytor czasu rzeczywistego w FM-ie. Edytujesz statystyki zawodników, ustalasz budżet, zmieniasz narodowości graczy, edytujesz kontrakty - jednym słowem wszystko. Możesz mieć, w dajmy na to, Lechii Gdańsk 1 bilion funtów na transfery! To nie literówka - BILION! Twoi gracze mogą mieć same 20-stki w profilu, możesz 34-ro latka zmienić na 21 latka i zeedytować mu kontrakt do 6100 roku. Możesz ich wiecznie odmładzać i kasy masz jak lodu, nie ma problemu z "Work permitem" w Anglii - zmieniasz narodowość gracza i tyle.

Ludzie nie kaleczcie tej gry! Mój brat ma 11 lat i gra w tą gre odnosząc sukcesy, a wy szukacie kodów? Przecież w tej grze chodzi właśnie o to że wszystko ma być realistyczne a jak chcecie pograć w fantasty to zapraszam do gier takich jak herosi czy coś :roll: z całym szacunkiem, nie wiem jak można widzieć satysfakcje grając w fma na kodach ( a tym bardziej sie nie zniechęcić :? )

adik_pl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 15 lip 2006, 23:19

Może po prostu niektórym brakuje cierpliwości?

Ja osobiście osiągam wszystko, co sobie na początku gry zakładam - zarówno z drugoligowymi średniakami, jak i europejskimi potentatami. I to wcale nie jest tak, że gram non stop przez miesiąc, mam rok 2050 i specjalnie dla mnie wymyślili reputację "marsjańską" - bywają takie dni, że zachciewa mi się grać, wciągam się, poświęcam kilka dni, po czym się wypalam i odkładam FM'a na kolejne tygodnie.

W moim małym miasteczku niestety ciężko o kolejne wersje, 2006 szukam od kilku miesięcy (bo od niedawna mam lepszy komputer, na którym można grać bez problemy), ale bezskutecznie.

pzdr.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 15 lip 2006, 23:27

W moim małym miasteczku niestety ciężko o kolejne wersje, 2006 szukam od kilku miesięcy (bo od niedawna mam lepszy komputer, na którym można grać bez problemy), ale bezskutecznie.

Od czego są sklepy internetowe ? :P

Ja osobiście osiągam wszystko, co sobie na początku gry zakładam - zarówno z drugoligowymi średniakami, jak i europejskimi potentatami. I to wcale nie jest tak, że gram non stop przez miesiąc, mam rok 2050 i specjalnie dla mnie wymyślili reputację "marsjańską" - bywają takie dni, że zachciewa mi się grać, wciągam się, poświęcam kilka dni, po czym się wypalam i odkładam FM'a na kolejne tygodnie.

Respect jeśli to co napisałeś to prawda... 8)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 lip 2006, 10:13

adik_pl pisze:Może po prostu niektórym brakuje cierpliwości?

Jeśli komuś brakuje cierpliwości to zapraszam do gry w fife albogry typu CS :]

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 18 lip 2006, 13:20

Oto mój skład Wisły Kraków po pierwszym sezonie :
Obrazek

Co poradzić co do składu.. ???Teraz gra sie Wisła super, mam aż 33 mln złotych na transfery :D:D Moge dać równiez duzo za kontrakt. Mam średnią baze danych. Jakich poradzicie może bocznych obrońców i pomocników ??

Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 18 lip 2006, 15:22

A co już osiągnąłeś z tą kadrą? Polecam Ci poszukać w Grecji b. obrońców ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”