Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 184

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 16:03

No tak trudno sie wyłoczyć :roll: Chłopaczek preferuje takie okno transferowe :P nic na prawde :P [Pozdro ziomek :wink:] z jednej strony Calderon igra z ogniem - albo musi byc max pewny - bo jeśli nie wykona obietnic będzie mało wiarygodny i w zasadzie skreślony - jednak popszedni prezesi spełniali każda obietnice ? nie a co najlepsze Calderon nie musi być pewny tego co mówi ale powiedział [obiecał] tyle że to jest jego przewaga - jak prasa wymianie tylu graczy że hoho to za zawsze trafi do celu :] Wiesz do czego zmierzam :wink:

Niggaz bo wiesz jak jest - dla nie których takie transfery "kradzione" bardzie smakują - po walce - a jak on powie że był już na Camp Nou ale ja go tu sprowadziłem i jestem dumny z tego :] to wiesz juz Barca pokonana :P :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2006, 16:07

Też prawda. Prasa zasypie wszystkich lawiną nazwisk. Calderon sprowadzi jednego czy dwóch spośród tych wymienionych i wyjdzie na to, że 'dał radę' :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2006, 16:08

(L)egionista pisze:Cesc, jeśli Fabregas powiedział że chce odejść to Arsenal go nie będzie trzymać na siłe
*_Zaza_* pisze:(L)egionista i nalezało by zadać kolejne pytanie gdzie Cesc powiedział że odejdzie ? ma zamiar odejśc ? Bo ja w ostatnim czasie wydziałem jego wypowiedzy w stylu "Arsenal dał mi wszystko" i "Tu jest moje miejsce" a dziś nawet cos w stylu "Nie" Realowi
dokałdnie Zaza, Cesc powiedział, ze zostaje na 100% w Arsenalu, przenajmniej na razie, dodał, ze prędzej czy później na pewno bedzie chciał zagrać w hiszpanii, ale póki co - ZOSTAJE. To juz powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.
(L)egionista pisze:Zaza coś tam mówił agent Cesca że Caesc jest zainteresowany czy coś w tym rodzaju.Ale wątpie żeby przeszedł do Realu.
Agent Cesc'a to sobie może dużo mówić, od tego sa agenci, zeby głosno było o ich piłkarzu.
Agent się dogadał z Realem, ale to do Cesc'a należy ostatnie słowo [i do Arsenalu oczywiście] a to słowo, przytoczyłem wyżej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2006, 16:13

No właśnie. Jak prasa będzie wymieniać 50 nazwisk przez cały okres transferowy to pewnie w coś trafi. Wtedy Calderon będzie mógł się cieszyć, że spełnił chociaż część założenia (w co nie wiem czy sam wierzył) i ludzie nie będą mieli pretensji. Pewnie dobrze by zrobił kupując Cristiano. Dwóch takich co kobitki już nie mogą to byłby duży plus. Ronaldo by się trochę podszkolił w mediach u Davida i kasa leci. To takie sprytne posunięcie by było, tylko czy się zdecydują? Portugalczyk mimo wszystko pod twardą ręką Capello by się nauczył trochę gry z partnerami i wówczas na pewno coś by z niego było.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 16:29

No mowa Niggaz :] ze mnie też by był dobry prezydent - a już na pewno premier niż ten nasz nowy :P

To wszystko sie układa - a do takich wniosków doszłem gdy zobaczyłem słowa Ronaldo - "Real albo Barca" - no na zdrowy rozum chyba błądzi - bo jak by kupił do Barca to co powie że marzył by grać na Camp Nou ? od dziecka ? a rozważał Real ? także układanka. :wink:

RealFan jak byś zebrał wszystkie nazwiska piłkarzy łączonych z Real przez Calderona i już za jego rządów to na pewno wśród nic sa Ci którzy zasila Real - z etykietką gwiazdy - ale sam wiesz ile tych nazwiska jest ...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 lip 2006, 16:44

RealFan pisze:No właśnie. Jak prasa będzie wymieniać 50 nazwisk przez cały okres transferowy to pewnie w coś trafi. Wtedy Calderon będzie mógł się cieszyć, że spełnił chociaż część założenia

Założenia prasy, rzecz jasna :?: To tak jak w Manchesterze, 100 nazwisk, 2-3 transfery i kibice niczym stado much lecących do ... ( wiadomo gdzie ) polecą kupować nowe koszulki.

RealFan pisze:Pewnie dobrze by zrobił kupując Cristiano

Cały czas mam nadzieję, że Cris nie odejdzie z Manchesteru. Obowiązuje go kontrakt z United, tak więc jeśli już, to za ładną sumkę. A swoją drogą pomyślcie, skoro Manchester pomógł mu raz - wypromować się, dwa - dał szansę gry w pierwszym składzie , trzy - pomógł mu w trudnych chwilach, kiedy to ojciec odszedł do świata duchów, cztery - przez niego Nistelrooy jest prawdopodobnie skreślony. Czy taki zawodnik, deklarując wszem i wobec, że chce grać dla was, za rok czy dwa nie powie, że lepszy jest Milan, a później, że jednak woli Chelsea?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 lip 2006, 17:05

Takie male spostrzezenie, bo nie chce mi sie wdawac w takie lanie wody o tym samym po sto razy (niektorzy powiedzieliby "tluczenie piany", ale mniejsza z tym) - Calderon ryzykuje, ale nawet jezeli nikogo z tych ktorych zapowiadal nie sprowadzi, a Real cos w tym sezonie wreszcie osiagnie (co IMO bardziej niz transfer Kaki czy Robbena gwarantuje osoba Capello, wiec tak jakby juz jakis punkt zaczepienia jest) to i tak bedzie mu zapisane na plus. Teksty typu "bedzie spalony" itd. sa dziwne, bo spalony moze byc w oczach dzieci, ktore nie orientuja sie do konca o co chodzi w pilce i trofea rozdawalyby najchetniej za sklady na papierze. Takie pokolenie czempionszipowe. Wiec nie bardzo rozumiem o co tyle krzyku? Wbrew pozorom pilka nozna nie zamyka sie na oknie transferowym, tylko w okolicach czerwca, kiedy zapadaja najwazniejsze rozstrzygniecia. Mercato to tylko droga do celu a nie sam cel. Niektorzy chyba o tym zapominaja :roll:
No ale niewazne, bawcie sie dalej, juz nie przeszkadzam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 17:19

Loczek napisałeś to tak że MU dało mu wszystko i trudno się z tym nie zgodzić ale pytanie czemu chce odejśc ? chyba że uważasz że nic nie mówi na ten temat ?

Jarzyna ale napisz może ile tych dzieci odawało głosy ? Bo jeśli uważasz że sam Capello coś gwarantuje to chyba sie mylisz. W każdym klubie miał pake. Jest wielkim trenerem ale no bez przesady. Zresztą głównie dziecią zależy też na tym by Real pięknie a to teraz też Fabio nie gwarantuje. Może tak zrobić bo pamietamy jak grały jego zespołu ale nie powiesz mi ze sama osoba Fabio spowoduje że np. Barca ulegnie ? Copa Del Rey jest też tym sukcesem o którzym myśli Calderon ?

Lanie wody to jedno masz przykład na prezydencie Real - a fakty drugie - jak wytłumaczysz to że w czasie kampani mówił pewka - Cesc i Robben Kaka' a teraz "zobaczymy " - "mam nadzieje" - no chyba troche zmienił taktyke. Ryzyko jest takie że dzieci nie wiedzieci bo z listy 30 czy 40 nawet ten 39 będzie miał otoczne :wink:

Cristanio Ronaldo powiedział "Real albo Barca" a reszta napisałe strone wcześniej. Mam ogromne przeczucie ze tak będzie :]

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 10 lip 2006, 17:23

*_Zaza_* pisze:Loczek napisałeś to tak że MU dało mu wszystko i trudno się z tym nie zgodzić ale pytanie czemu chce odejśc ? chyba że uważasz że nic nie mówi na ten temat ?

Może mnie oświecisz? Jeśli chodzi o spotkanie Portugalii z Anglią, to ja przepraszam, ale z takich powodów się nie odchodzi.
Co więcej, Cris podpisał nowy wieloletni kontrakt całkiem niedawno. Po co?
*_Zaza_* pisze:Cristanio Ronaldo powiedział "Real albo Barca" a reszta napisałe strone wcześniej. Mam ogromne przeczucie ze tak będzie Krzywy
Kibice Barcelony z całą pewnością nie będą chcieli piłkarza, który za rok, dwa może wyrazić gotowość ziszczenia dawnego marzenia i przeniesie się na Santiago.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2006, 17:29

*_Zaza_* - Masz rację, że Capello po niekąd nie gwarantuje sukcesów. Ekipa jednak już nie jest wcale zła. Potrzeba parę wzmocnień ale przecież nie zaraz przebudowywać cały zespół. Jeśli kupimy to co jest nam faktycznie potrzebne, a nie to co narobi więcej szumu w mediach to nawet jeśli nie będzie żadnego trofeum to napewno będzie postęp w porównaniu do roku ostatniego :wink: Tak czy siak jestem optymistą i z niecierpliwością czekam aż Calderon kogoś sprowadzi :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 10 lip 2006, 17:31

*_Zaza_* pisze:Lanie wody to jedno masz przykład na prezydencie Real - a fakty drugie - jak wytłumaczysz to że w czasie kampani mówił pewka - Cesc i Robben Kaka' a teraz "zobaczymy " - "mam nadzieje" - no chyba troche zmienił taktyke.
A co mial mowic zeby go wybrali? "Ciezko bedzie kogokolwiek sprowadzic, nikt sie nie pcha do nas, nikt nie chce nam nikogo puscic". Myslisz, ze mialby szanse? Watpie. A z drugiej strony tylko obietnicami transferow mogl zdobyc przychylnosc. Chyba lepiej powiedziec "Kupie Kake" niz "Wygram LM". Nie sadzisz? Poza tym obietnice transferowe byly najbardziej uwypuklone, ale pomysl ze i inne punkty jego programu mogly sie spodobac. Osoba Pedji, obietnice braku ingerencji w sprawy prowadzenia druzyny, dobry trener na lawce, obietnice zwiazane z druzyna koszykowki (m.in. wybudowanie hali).
Pytasz o sukcesy? Sukcesem bedzie nawiazanie walki o mistrzostwo. Nawet jezeli przegraja ale ninimalnie, w innym stylu niz rok temu, jezeli bedzie to rokowac nadzieje na przyszlosc, to mysle ze nie bedzie zle. Nikt nie jest cudotworca i nie zmieni w miesiac czegos, co bylo sukcesywnie psute jakis czas.
Capello nic nie gwarantuje? Wg mnie jest swietnym trenerem, a sklad Realu to chyba nie 11 cieniasow. Nie sadzisz? Potrzeba raptem kilku transferow (niekoniecznie tych najglosniejszych), dobrej mysli na lawce (ktora juz IMO jest) i z powodzeniem mozna zawalczyc z najlepszymi. Wygrac - nie wiem, ale na pewno zawalczyc. Presja oczywiscie bedzie, ale mysle ze nikt nie bedzie zwalnial Capello po trzech meczach. Tak samo bedzie z Calderonem. Jezeli socios zobacza, ze zmienia on nieco polityke klubu na taka, ktora rokuje dobre czasy, to nie sadze zeby od razu byl "spalony", nawet bez sukcesow. Z Barcelona ciekzo bedzie zawalczyc, nawet z Kaka i Robbenem, bo oni maja juz ulozony i zgrany sklad. Real dopiero musi do takiego stanu dojsc a to wymaga czasu. Nie da sie w tydzien. Nawet z najlepszymi.
*_Zaza_* pisze:Ryzyko jest takie że dzieci nie wiedzieci bo z listy 30 czy 40 nawet ten 39 będzie miał otoczne
Tego nie zrozumialem. Przykro mi.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 17:51

Loczek spoko ale po co te wypowiedzi ? chce cos wywalczyć z MU czy jest pewny siebie ?

Ale widzisz Jarzyna nie dawno mieliśmy rozmowe na temat lania wody w czasie kampani a teraz sugerujesz że to była jedyna szansa na wygranie wyborów :? To jak to jest - To to dzieci kierował swoje słowa ? Pisze plany - nowy prezydent nowe plany to chyba normalne - zwłaszcza biorąc pod uwage to że Real w ostatnim czasie wydał masaktyczne pieniądze a nic a potem to juz ciążyła na nich etykieta Galacticos :wink: Choć to ludzie. Chyba teraz po tym do czego doprowadził Perez nie jeden fan miał nadzieje że cos się zmieni - oczywiście na koniec sezonu będzie może go oceniać bo nawet przegrana może być krokiem w przud jak przesze - ale sadzisz że duzo sie zmieni ? Ile Perez obiecywał ? Oczywiście nie transferami Calderon wyznaczy droge Realowi ale sam chyba widzisz że to jest taka taktyka. Im wiecej obiecam tym bardzie nie zawiode :wink: Każda gazeta trafi z transferem ale jak się wymienia 50 graczy to trudno nie trafić :roll: tu podobnie

Cristaino mówi "Real albo Barca"

Gdy juz prawdopodobnie jest ugadany z Realem

Teraz z miesiąc serial - nowe fakty - nowe komplikacje

Po czym Marca pisze - wybrał Camp Nou :!:

Za dwa Dni Calderon na rumaku wiezdza na Santiado Bernabeu :wink: i mówi że załatwił transfer - "Był już w Barcelonie - Oni o nim marzyli ale ja go kupiłem dla Was :] To było bardzo trudne ale się udało :!:

Rozumiesz co mam na myśli ? jak nie ma klimatu trzeba go stworzyć :lol: Tak sądze :smoke:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2006, 18:01

*_Zaza_* - Sam widzisz ludzie są naiwni. Nie tylko w Polsce przy wyborach prezydenckich czy do parlamentu lecz również w Hiszpanii kiedy trzeba zdecydować kto ma być prezydentem Realu Madryt. Calderon wykorzystał w swej kampanii naiwność wyborców. Wiedział doskonale, że im więcej obieca tym więcej będzie miał poparcia u tych co nie myślą. Jak by powiedział o wygraniu tego czy tamtego to by się zastanawiali kim? jakim składem? jakim trenerem? itd. A kiedy naobiecywał ludzi to oni czytają w prasie Kaka, Cesc, Robben i nie wiadomo kto jeszcze. Fani uznają ich za doskonałe zakupy, a jak są doskonałe zakupy to idąc tokiem myślenia przeciętnego fana on uzna to za gwarant sukcesu i co zrobi? A no właśnie zagłosuje na Calderona. Prosta, stara taktyka, a jakże skuteczna. Teraz nie kupi tych co obiecał wtedy tylko innych. Prasa dopisze, że wygrał walkę o nich z Barceloną, Milanem, Chelsea i kimś tam jeszcze. Kibice będą szczęśliwi bo uznają go za doskonałego negocjatora. Wszyscy będą usatysfakcjonowani bo o wcześniejszej kiełbasie wyborczej zapomną.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 lip 2006, 18:30

Tak troche z innej beczki: Capello juz zaczyna dzialac, Wloch wyrazil swoje niezadowolenie zbyt dlugim tournee Realu Madryt po Ameryce, twierdzac, ze zespol bedzie mial za malo czasu, zeby przygotowac sie do sezonu. Co za tym idzie, planowany na sierpien mecz z Chile zostal odwolany, a Krolewscy pojada do USA tylko na tydzien, podczas ktorego rozegraja 2 mecze z druzynami MLS. Przedtem zespol wyjedzie na 20sto dniowy oboz przygotowawczy do austyjackiego Irdning. No no, za Pereza by chyba takie cos nie przeszlo :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2006, 18:36

makis pisze:No no, za Pereza by chyba takie cos nie przeszlo :D
Nie tylko by nie przeszło ale jeszcze do Azji by pojechali żeby żółtki pooglądały sobie Davida :lol: Dobrze, że Capello nie daje sobie w kaszę dmuchać :spoko: :brawo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”