Wyceniamy gwiazdy ...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 12 lip 2006, 15:39

Fabio Grosso - Włochy

Urodzony 28 listopada 1977 roku w Rzymie - wzrost 190 cm - waga 82 kg. Lewy obrońca - pomocnik - kluby: SS Chieti, Terama Calcio, SS Chieti, AC Perugia, US Citta Palermo, od nowego sezonu Interu Mediolan. Grosso rozegrał 22 spotkanie w kadrze narodowej strzelając 2 bramki [stan na dzień dzisiejszy]

Do rzeczy -

:arrow: Prawa noga
- o wiele gorsza niż lewa, w końcu jest lewym obońcą, który jednak powninien lepiej grać prawą. - 4

:arrow: Lewa noga
- bardzo mocna strona Grosso, dobre podania, strzały, passingshoty to wszystko ma wytrenowane niemal do perfekcji - 8

:arrow: Gra głową
- Zawsze jak oglądam mecze z udziałem tego zawodnika, to nigdy nie moge sobie przypomnieć aby grał głową ;) Nawet przy rzutach rożnych stoi przed polem karnym - 5

:arrow: Szybkość
- Imponuje szybkością i kondycją, potrafi zabiegać przeciwnika na śmierć, zawsze gotowy na pełne 90 minut - 8

:arrow: Drybling
- może nie jest w tym najlepszy, ale potrafi to robić. Drybluje jedynie, gdy wymaga tego sytuacja - 6

:arrow: Przegląd pola
- Byłb dobrym pomocnikiem. Dużo widzi, nie jest ,,samolubny", dokładnie odgrywa piłkę do parterów. - 7

:arrow: Podania [np. ostatnie]
- jedna z niewielu rzeczy, nad którymi Fabio musi popracować. Bardzo rzadko zdarza się, aby dograł do wychodzącego partnera dobrą piłkę, ale przecież to nie jego rola, on tylko rozbija ataki przeciwników oraz czasem włącza się do akcji ofensywnej - 6

:arrow: Odbiór piłki
- Dobrze, mu to wychodzi, może nie jest tak dobry jak Cannavaro i Materazzi :D, ale dużo potrafi. Napewno więcej od Carlosa. - 8

:arrow: Przyspieszenie
- To samo co szybkość - 8

:arrow: Spryt
- no Fabio jest abrdzo sprytny, może nie tak bardzo jak C. Ronaldo. Potrafi wywalczyć rzut karny z niczego, udawać faul, lub dyskretnie sfaulować - 8

:arrow: Gra ciałem
- W miarę dobra, potrafi się zastawić, jednym ruchem ciała zmylić rywala - 7

:arrow: Czytanie gry [umiejętnosc przewidywanie - sznuta snajperska]
- czytanie gry to nie najmocniejsza strona Fabio, musi się dużo naczuczyć od Nesty lub Cannavaro - 6

:arrow: Charyzma boiskowa
- Nie on jest od tego, tylko kapitan drużyny, no ale jak trzeba to potrafi to zrobić - 7

:arrow: Dośrodkowania
- dobrze sobie z tym radzi, tym bardziej że jest obrońcą - 7

:arrow: Stałe fragmenty gry
- nie pamiętam aby brał udział w ofensywie, ale w defensywie napwewno, dobrze się ustawia i potrafi wybić piłkę w odpowiednim momencie - 7

:arrow: Podatność na kontuzje - znikoma - 8

:arrow: Strzały z dystansu
- o tu będzie duży problem, nigdy nie próbuje z dystansu, tym bardziej z wolnego - 5

:arrow: Sam na sam [wykończenie akcji]
- nie najgorszy element gry Grosso, zrobi co trzeba gdy będzie sam na sam ;) - 7

:arrow: Pracowitość - Gdy atakauje, nigdy nie zapomina o obronie i od razu szybko wraca do bloku defensywy - 8

:arrow: Kreatywność - ?

:arrow: Kondycja - bardzo dobra jak na bocznego, prawie jak Baszczyński ;) - 8

Średnia ocen Fabio Grosso - 6,90 ...

P.S Do Zazy

Mogę napisać według mnie ile jest wart? A i kiedy będzie to podsumowania zawodnika?:) Ai czy mogę zaproponować kolejnego zawodnika?:) Może odpisz na gg: 9180167, jestem niewidoczny ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2006, 15:52 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”