Urodzony 28 listopada 1977 roku w Rzymie - wzrost 190 cm - waga 82 kg. Lewy obrońca - pomocnik - kluby: SS Chieti, Terama Calcio, SS Chieti, AC Perugia, US Citta Palermo, od nowego sezonu Interu Mediolan. Grosso rozegrał 22 spotkanie w kadrze narodowej strzelając 2 bramki [stan na dzień dzisiejszy]
Do rzeczy -
- o wiele gorsza niż lewa, w końcu jest lewym obońcą, który jednak powninien lepiej grać prawą. - 4
- bardzo mocna strona Grosso, dobre podania, strzały, passingshoty to wszystko ma wytrenowane niemal do perfekcji - 8
- Zawsze jak oglądam mecze z udziałem tego zawodnika, to nigdy nie moge sobie przypomnieć aby grał głową
- Imponuje szybkością i kondycją, potrafi zabiegać przeciwnika na śmierć, zawsze gotowy na pełne 90 minut - 8
- może nie jest w tym najlepszy, ale potrafi to robić. Drybluje jedynie, gdy wymaga tego sytuacja - 6
- Byłb dobrym pomocnikiem. Dużo widzi, nie jest ,,samolubny", dokładnie odgrywa piłkę do parterów. - 7
- jedna z niewielu rzeczy, nad którymi Fabio musi popracować. Bardzo rzadko zdarza się, aby dograł do wychodzącego partnera dobrą piłkę, ale przecież to nie jego rola, on tylko rozbija ataki przeciwników oraz czasem włącza się do akcji ofensywnej - 6
- Dobrze, mu to wychodzi, może nie jest tak dobry jak Cannavaro i Materazzi
- To samo co szybkość - 8
- no Fabio jest abrdzo sprytny, może nie tak bardzo jak C. Ronaldo. Potrafi wywalczyć rzut karny z niczego, udawać faul, lub dyskretnie sfaulować - 8
- W miarę dobra, potrafi się zastawić, jednym ruchem ciała zmylić rywala - 7
- czytanie gry to nie najmocniejsza strona Fabio, musi się dużo naczuczyć od Nesty lub Cannavaro - 6
- Nie on jest od tego, tylko kapitan drużyny, no ale jak trzeba to potrafi to zrobić - 7
- dobrze sobie z tym radzi, tym bardziej że jest obrońcą - 7
- nie pamiętam aby brał udział w ofensywie, ale w defensywie napwewno, dobrze się ustawia i potrafi wybić piłkę w odpowiednim momencie - 7
- o tu będzie duży problem, nigdy nie próbuje z dystansu, tym bardziej z wolnego - 5
- nie najgorszy element gry Grosso, zrobi co trzeba gdy będzie sam na sam
Średnia ocen Fabio Grosso - 6,90 ...
P.S Do Zazy
Mogę napisać według mnie ile jest wart? A i kiedy będzie to podsumowania zawodnika?:) Ai czy mogę zaproponować kolejnego zawodnika?:) Może odpisz na gg: 9180167, jestem niewidoczny