Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 14:21

No faktycznie troche przesadzilem z tymi 1,5 mln, ale jak wydaja to 10 razy sie zastanowia :)
Nikt nie twierdzi, ze Bundesliga jest nieciekawa. Ja np. wole ja ogladac od l. angielskiej, ale nie uwazam, ze jest lepsza.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lip 2006, 14:26

fieldy pisze:ładniejszy od Niemców ?
Ja Ci powiem, że futbol WKS był o wiele ładniejszy od Niemców. Ba grali oni chyba najładniej na tej imprezie mimo, że nie wyszli z grupy. Niemcy jednak też niekoniecznie by z tamtąd wyszli. Remis z Argentyną w regulaminowym czasie gry i to przy pomocy pana z gwizdkiem. Z Serbią by wygrali ale z Holandią nie wiadomo. Afrykanie prezentowali piłkę bardzo ofensywną i jak dla mnie szybką i widowiskową. Zabrakło im trochę szczęścia i skuteczności. Nie nauczyli się też jeszcze dosć dobrze grać w defensywie, przynajmniej jak na takie zespoły jak Argentyna i Holandia. WKS grało o WIELE ciekawiej od "Niemców".

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 22:50

WYGRAŁA PIĘKNA OFENSYWNA PIŁKA :lol: :lol:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 12 lip 2006, 2:27

Jurgen Klinsmann rezygnuje z dalszego prowadzenia pilkarskiej reprezentacji Niemiec po Mistrzostwach Swiata, ktore w niedziele zakonczyly sie na niemieckich boiskach.
Gospodarze pod wodza Klinsmanna zdobyli miano trzeciej druzyny swiata, ale dzisiaj trener postanowil nie przedluzac dalszej umowy ze zwiazkiem pilkarskim na prowadzenie kadry Niemiec.Wszystko wskazuje, ze nastepca Klinsmanna zostanie dotychczasowy asystent Joachim Loew.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 lip 2006, 13:07

Tak, niestety Klinsi zrezygnowal... Tlumaczyl decyzje tym ze chce poswiecic sie bardziej rodzinie oraz ze wklad jaki wlozyl w przygotowanie reprezentacji do MS wyczerpal jego motywacje do dalszego prowadzenia kadry. Wiec dlatego ustapil... Szkoda ze zrezygnowal, bo widac bylo ze za jego kadencji cos ruszylo w reprezentacji Niemiec.

Co do nowego trenera. Loew Nie jest jakims cieniasem, w kadrze za kadencji Klinsmanna to on glownie pomagal Jurgenowi w ustalaniu jedenastki. Czesto jego sugestie stosowal Klinsmann... Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale ja bardziej bym oscylowal za innym trenerem, moze Lippim... ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2006, 13:26

Niemcy nie muszą mieć zagranicznego szkoleniowca. Pewnie byłby tak samo kochany ja Ericsson w Anglii. Szkoła trenerska jest tam na bardzo wysokim poziomie i wspaniałych szkoleniowców jest mnustwo. Tam tylko krajowy trener wchodzi w grę. Zagraniczni mogą być jedynie piłkarze :lol:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 12 lip 2006, 16:39

To co Klinsi powiedzial to nie jest prawda wypalony po czym? Mlody czlowiek,ktory dopiero zaczyna kariere trenerska wypalony po turnieju MS bo Niemcy mieli wolne przez ten czas jako gospodarz i nie grali meczow eliminacyjnych.Prawda jest troche inna Klinsi zrezygnowal bo mieszkac w Kalifornii na stale a prowadzic kadre Niemiec to mozna jak sie gra mecze towarzyskie raz na jakis czas i troche przygotowuje z kadra dluzej juz przed turniejem, ale jak trzeba grac w el. do ME i mecze towarzyskie to Klinsi musialby sie przeniesc do Europy a to mu nie odpowiadalo.Taki stan nie mogl dluzej trwac albo przenosisz sie do Niemiec albo rezygnujesz z kadry i mieszkasz w Kalifornii, wybral to drugie i slusznie postapil.
Druga sprawa ze Klinsi otrzymal propozycje trenowania kadry USA i to na bardzo dobrych warunkach.To idealny trener dal USA i wszyscy go tam chca.Na razie Klinis niby chce byc z rodzina, odpoczac ale i tak na 90% przyjmie posade trenera USA za jakis czas jak troche sie w Niemczech uspokoi.Przeciez nie moze on powiedziec rezygnuje z Niemiec i trenuje USA bo Niemcy by mu tego nie wybaczyli musi teraz zagrac dyplomatycznie cos powiedziec o zmeczniu poczekac a pozniej powiec ze USA zlozylo mu oferte i byl gotowy na posade i jak akceptuje.Przeciez Niemcy juz wybrali nowego trenera.
Ten scenariusz jest wielce prawdopodobny a fakty sa takie w USA chca Klinsmanna za wszelka cene nawet jak beda musieli na niego poczekac 2-3 miesiace, choc moze okazac sie ze nie bedzie to trwalo az tak dlugo.Klinsi mieszka w Kalifornii niedaleko Los Angeles gdzie jest baza treningowa kadry USA ok. godziny od jego domu, wiec praca jako trener USA to idealna sprawa dla Klinsiego a i rodzina bedzie na miejscu pod nosem, wiec w czym problem w niczym Klinsmann na 90% bedzie niedlugo trenerem kadry USA.

Martinho pisze:Tak, niestety Klinsi zrezygnowal... Tlumaczyl decyzje tym ze chce poswiecic sie bardziej rodzinie oraz ze wklad jaki wlozyl w przygotowanie reprezentacji do MS wyczerpal jego motywacje do dalszego prowadzenia kadry. Wiec dlatego ustapil... Szkoda ze zrezygnowal, bo widac bylo ze za jego kadencji cos ruszylo w reprezentacji Niemiec.

Co do nowego trenera. Loew Nie jest jakims cieniasem, w kadrze za kadencji Klinsmanna to on glownie pomagal Jurgenowi w ustalaniu jedenastki. Czesto jego sugestie stosowal Klinsmann... Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale ja bardziej bym oscylowal za innym trenerem, moze Lippim... ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lip 2006, 18:36

Troche to jego wytłumaczenie nie jest za bardzo przekonywujące :?: Poczati miał trudne, ale z czasem stworzył naprawdę dobrą paczkę. Miał bardzo dobry kontakt z zawodnikami oraz co najważniejsze charakter aby prowadzic taka reprezentację. Szkoda, bo myślałem, że przynajmniej do ME bedzie trenerem :arrow: widać na emeryturze jest mu bardzo dobrze, wiec skoro pieniędzy dużo po co sie przemęczać. :P

Jego nastepca Joachim Loew, jak dla mnie mało znany, ale przemawia za nim to, że był asystentem Jurgena wiec zna obecną reprezentację bardzo dobrze.

Jescze jedna ważna rzecz :arrow: zobaczcie jak w Niemczech szybko dokonano zamiany trenera, rezygnacja Klinsiego i kilka godzin pozniej jest już Loew :!:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 31 lip 2006, 17:06

ja zaluje ze Klinsi odszedl .. naprawde gra niemcow byla wporzadku i na mistrzostwach europy mogli zgarnac spokojnie cała pule. no ale lepiej zejsc ze sceny niepokonanym :wink:

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 31 lip 2006, 19:30

Szkoda szkoda Klinsiego, ale cieszy mnie fakt ta reprezentacja zapowiada się naprawdę dobrze patrząc kilka lat do przodu

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 31 lip 2006, 20:38

odkąd jakieś znaczenie zaczęła mieć dla mnie piłka, odtąd praktycznie nienawidziłam reprezentacji Niemiec. za styl gry, za to, że ile razy widziałam ich mecz tyle razy miałam ochotę odejść od telewizora i nie widzieć biegających po murawie piłkarzy przez kilka dni. i nadal nie kibicowałam im w tym roku w żadnym meczu, ale już z coraz mniejszą zawziętością, bo stworzyli naprawdę dobrą ekipę, która nie grała już tak beznadziejnego dla oka futbolu jak zwykle.
mówiono, że Ballack to jedyny klasowy piłkarz w ich ekipie. to już nic dobrego nie wróżyło, ale okazało się nie tak najgorzej- był jednym z najgorszych wśród całej drużyny, widocznie Romek źle na niego podziałał :P
mimo to oczywiście przez cały turniej życzyłam im jak najgorzej jak zwykle. wyklinałam po fazie grupowej, śmiejąc się ze słabej obrony i dyspozycji nowego nabytku Chelsea. ze Szwecją prawie się popłakałam kiedy przy drugim golu zrozumiałam, że już chyba wszystko jasne (widząc grę Skandynawów), nie wiedząc jedynie jak to jest, że Lucic wyprawia takie rzeczy, Larsson nie strzela na pożegnanie karnego, etc. z Argentyną psioczyłam na Pekermana, który jednak nawet w chwili zaćmienia mógł wygrać mecz, gdyby nie sędzia, któremu nie na rękę było odpadnięcie gospodarzy. modliłam się, żeby niemal równie nielubiana przeze mnie Italia się z nimi policzyła i pod koniec udało się. skakałam z radości i już w myślach byłam przy wygranym piwie, żeby to uczcić, ale chciałam opijać ich 4. miejsce. znów zawiedli mnie zbyt dobrą grą.
dlatego na tą chwilę stwierdzam- widziałam na tym turnieju gorszych. Niemcy zawsze kojarzyli mi się z tym czego nie lubię w piłce, ale na tych Mistrzostwach zobaczyłam tego dużo więcej i to nie w ich wykonaniu. moje ulubione reprezentacje zawiodły a oni jak na taki skład wznieśli się na wyżyny i chyba nie pozostaje nic innego jak pogratulować. bo mimo braku takiego potencjału jak wiele innych drużyn zgrali się i pracowali ciężko na swój sukces, a tego nie sposób nie docenić, choćbym nie wiem jak bardzo ich nie lubiła.

no i przechodzę do sedna, bo zebrało mi się na podsumowania. wciąż wydaje mi się, że największą rolę w tym wszystkim miał Klinsmann. to jemu należą się laury i Niemcy słusznie tak chcieli i tak demonstrowali tą chęć jego pozostania w roli selekcjonera. ta reprezentacja nigdy nie była tak świeża, pełna ochoty do gry i ochoty na zwycięstwa. Jurgen- mimo, że nikt nie wróżył tej drużynie sukcesu i nie wierzył w jej triumf- potrafił zmotywować zawodników, aby udowodnili wszystkim na co ich stać. można po tym co wszyscy mówią po części stwierdzić, że zjednoczył Niemców. oj, będą go pewnie żałować. bo ten skład bez dobrego trenera moim zdaniem nie ma szans na sukcesy. zresztą, który w dzisiejszej piłce ma.

generalnie z mojej strony imho- wielkie gratulacje dla Klinsmanna i jego ekipy. ale w sumie Loewowi nie życzę dalszych sukcesów tej reprezentacji, bo i tak trzymać kciuków za nich nie będę. jednorazowy podziw =).

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 02 sie 2006, 10:45

girlfromipanema, ja jestem niemal pewny, że za dwa lata na Mistrzostwach Europy będzie jeszcze lepiej niż było teraz. Nowy trener jest z węwnątrz drużyny, także doskonale wie co musi robić, aby reprezentacja nadal grała tak pięknie. W moim przekonaniu byli najefektowniej grającą drużyną na mundialu. Do tego za dwa lata piłkarze będą jeszcze bardziej zgrani, bowiem trzon zespołu pozostanie taki sam na wiele lat. Może się wprowadzą dwaj, góra trzej nowi zawodnicy. Jednak nie zmienia to faktu, że tacy piłkarze Schweinsteiger, Lahm, Podolski, czy choćby Mertesacker już teraz są nie do zastąpienia, a przecież mają po 21 lat. Do tego jeszcze przez kilka najbliższych sezonów nadal będą grać (i jak sądzę z pozytywnym skutkiem) Klose, Ballack, Frings, Schneider - przecież Ci zawodnicy nie mają na karku jeszcze 'trzydziestki'. Niektórzy już wieszają psy na Ballacku... Owszem nie wyszedł mu mundial, ale on się jeszcze odrodzi. Najprawdopodobniej powróci także Deisler. Jedyną niewiadomą pozostaje w sumie pozycja bramkarza. Mnie jakoś Hildebrand nie przekonuje, przez jakiś czas będzie jeszcze bronił Lehmann, ale też nie wiadomo jak długo utrzyma taką formę, jaką miał w minionym sezonie.
Ta drużyna, która zrodziła podczas niemieckiego mundialu będzie na długie lata zaliczać się do ścisłej światowej czołówki i gorąco wierze, że już za dwa lata, po nabraniu jeszcze większego doświadczenia, osiągną spektakularny sukces, jakim będzie sięgniecię po tytuł najlepszej drużyny narodowej Starego Kontynentu. :D

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 02 sie 2006, 17:23

kama_reda pisze:W moim przekonaniu byli najefektowniej grającą drużyną na mundialu

I moim także. I rzeczywiście w tej drużynie jest wiele młodości a to może tylko dobrze prognozować a ci co krytykują Ballacka niech zwrócą uwagę na "genialnego" Ronaldinho który jedyne co zrobił co zapamiętamy to jego wywrotka na piłce. W Lm znów będą liderami i będą zachwycać nie raz. Mundial nie niszczy człowieka

----------------------

Kadra powołana przez Joachima Löw`a na towarzyskie spotkanie ze Szwecją:

Bramkarze:
1 Jens Lehmann (Arsenal)
23 Timo Hildebrand (VfB Stuttgart)

Obrońcy:
3 Arne Friedrich (Hertha Berlin)
24 Manuel Friedrich (FSV Mainz),
2 Marcell Jansen (Borussia M'gladbach)
16 Philipp Lahm (Bayern Monachium)
21 Christoph Metzelder (Borussia Dortmund)
6 Jens Nowotny (Dynamo Zagrzeb)

Pomocnicy:
5 Sebastian Kehl (Borussia Dortmund)
13 Michael Ballack (Chelsea)
7 Bastian Schweinsteiger (Bayern Monachium)
18 Tim Borowski (Werder Brema)
8 Torsten Frings (Werder Brema)
19 Bernd Schneider (Bayer Leverkusen)
22 David Odonkor (Borussia Dortmund)
15 Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart)

Napastnicy:
14 Gerald Asamoah (Schalke)
9 Mike Hanke (VfL Wolfsburg)
11 Miroslav Klose (Werder Brema)
20 Lukas Podolski (Bayern Monachium)
10 Oliver Neuville (Borussia M'gladbach)

Brakuje kontuzjowanych Mertersackera i Hutha a niespodziewane połowanie dostał obrońca Mainz Friedrich. Low nieeksperymentuje za bardzo i moim zdaniem bardzo dobrze, jeśli coś się sprawdza to po co to zmieniać.

----------

Niemcy zasłużenie wygrywają w towarzyskim 3:0 ze Szwecją po 2 bramkach Klosego i Schneidera. Reprezentacja gra na najwyższym poziomie.

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 05 wrz 2006, 10:02

Reprezentacja Niemiec niesamowicie mi zaimponowala na tegprocznym Mundialu i to wlasnie im kibicowalam. Mlody zespol ale juz byl w 100% gotowy na to by zdobyc Mistrzostwo. Nie udalo sie,ale przed nimi ME a za nimi juz udany start w eliminacjach. Tym bardziej cieszy ogladanie wspanialej gry pilkarza polskiego pochodzenia - brawo Lukas :D

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 05 wrz 2006, 17:04

Z San Marino zapewne będą łatwe 3 punkty. Licze na pewne zwycięstwo, i różnice bramek około 5. Jeśli zagrają w podstawowym składzie to nie powinno być większych problemów by tyle strzelić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”