Piłkarski Freestyle czyli ::To jest to:: :D:D:D - Strona 7

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 12 lip 2006, 18:11

kawasaki87 pisze:Kerlon

z tego co wiem on się jej uczył 4-5 lat :P mógłbyć napisać od czego zacząć naukę i jakieś takie podstawowe wskazówki ^^?

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 lip 2006, 18:26

Dziwne, że wcześniej nie zauważyłem tego tematu :)

Uprawiam free jakiś dobry miesiąc. Nauczyłem się ATW, IN-ATW, wrzucenie na kark (teraz ćwiczę z koszulką :wink: ), crossover a samolot już dawno umiałem. Może kiedyś wrzucę na neta.

To co robi Kerlon to chyba nigdy się tego nie nauczę. W ogóle headstall ciężko mi idzie.

Umie ktoś 360? Fajny trick, właśnie chcę sie go nauczyć.

Awatar użytkownika
Thomasson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Thomasson » 12 lip 2006, 20:28

no ja juz free cwicze troszke, z trudnych trikow doszlifowuje narazie MATW, i HTATW. Podstawowe triki umiem wszystkie. Wedlug mnie najlepsi freestylerzy lover body to: nam the man i rudd bos a w powietrzu palle, mike i polak ... BERNO! goscie sa poprostu swietni :) jak chce sie ktos wiecej dowiedziec to piszcie na gg (jestem redaktorem jednej ze stronek o free, ale niechce podawac linkow zeby pozniej nie bylo klopotow)
pamietajcie tylko przez ciezki trening dojdziecie do odpowiedniej wprawy :)
pozdro
PS: tylko nie uznajwajcie tego posta za przechwalanie
a 360 mam juz opanowane 1/2 :)

kawasaki87
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kawasaki87 » 12 lip 2006, 20:33

Rumeczek pisze:
kawasaki87 pisze:Kerlon

z tego co wiem on się jej uczył 4-5 lat :P mógłbyć napisać od czego zacząć naukę i jakieś takie podstawowe wskazówki ^^?
ja zawsze lubiłem podbijać piłkę głową, więc to ne była taka totalna nowość :wink: , polecam uczyć się na małej piłce na początku, bo jak już się taką opanuje to z normalną jest łatwiej, piłke podbijać lekko ale zdecydowanie żeby nie opadła, pozatym na początku chodzić z piłką w różnych kierunkach, z czasem przechodzić do biegu...na pewno do Kerlona sporo mi brakuje, gdzyż jest on bardzo szybki i zwinny, ale bardzo fajnie jest uczyć się tej sztuczki :)

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 12 lip 2006, 20:57

Ja się może tak intesywnie w to nie bawie jednak mozna powiedziec ze jestem na poziomie powyzej sredniej krajowej :lol: .Nie a tak na serio umiem te wszystkie podstawowe bajery jak 360(3 razy z rzędu to standard a rekord 6) , trzymanie na glowce a nawet moge zakrecic ja na bance . Na głowce moj rekord 400 (dalej juz nie moge oddychac 8) ) a na nodze 3000 ale to juz chyba jakies 5 lat temu to podbilem bo teraz sie to nie oplaca . Czesto nie mam z kim grac to chodze sobie za blok i sam cos tworze i musze powiedziec ze fajnie mi to wychodzi .

Awatar użytkownika
Thomasson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Thomasson » 12 lip 2006, 21:01

adriano100 - jestes pewny :) ? bo 360 to jest z karku na klatke i znowu tylko ze z drugiej strony klatki na kark tyaki okrag wokol glowy, moze Tobie chodzi o ATW (dookola swiata?) chociaz mozliwe ze ci sie udalo 6 razy bo jak ktos umie to zrobi kilka :) tak pytam z ciekawosci pozdro

Sliwka
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sliwka » 13 lip 2006, 4:34

co to jest ta foka???/ej\\
szczerze mowiac to ronaldinho sie niepokazal na tych mistrzostwach:(kazdy mowi ze byl zmeczony sezone a np. henry gral tyyle samo a byl o niebo lepszy,albo zidane :P

krzysiekgol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiekgol » 28 lip 2006, 14:55

TRAILER do mjego najnowszego filmiku:
http://s003.wyslijto.pl/?file_id=48392516688037422702 "CLYDE IS BACK"

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 26 sie 2006, 13:47

Szkoda ze temat troche przygasl, a i najwiekszy fachowiec BUNCH juz sie w nim nie udziela :(

Co do foczego chodu Kerlona to nie rozumiem pytan ludzi ktorzy prosza o rady jak sie tego nauczyc. Chyba logiczne ze najpierw do perfekcji podbijanie glowa stojac, potem przechodzimy do wolnego chodu z pilka, chodu z pilka pomiedzy jakimis przeszkodami, probowania truchtac z pilka skaczaca po glowie, jezeli systematycznie cwiczy sie to wkoncu ostatni krok i proba sprintu z pilka na glowie. Potem juz tylko probowac kiwac kumpli tym sposobem :wink:

Mam teraz zamiar porzadnie podszkolic sie w tej specjalnosci bo lubie takie niekonwencjonalne dryblingi :wink:

Mam nadzieje ze jakis freestyler kontynuuje moj watek :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
Thomasson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Thomasson » 27 sie 2006, 12:52

hmm rozmawiacie tu o Kerlonie i az wstyd (chyba) sie przyznac ale nigdy go niewidzialem. Widzialem juz wielu swietnych Palle (najlepszy an swiecie, gosc co combosy robi to marzenie), Timinho, Lindroth, Berno (z Polski yeye ) Nam, Ruud Boss iw eilu innych. Ten Kerlon to chyba nie jakis typowy freestylowiec, chociaz nie wiem :) A co do free to naprawde swietna zabawa, ale wymaga duuuzo treningu. Mam pytanie, moze wypisujmy tu swoje rekordy takie jak, ATW pod rzad, HTW, crossover, tatw, matw i to wszystko?
PS: roro widze ze ciekawi Cie ten sport, wiec jak chcesz to zagadaj do mnie jestem redaktorem na najlepszejs tronce w Polsce wiec mozemy o tym pogadac i podam ci link.

Awatar użytkownika
Patol
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Patol » 30 sie 2006, 21:56

Hmm, wymyslilem z jednym kumplem taki jeden trick, nie wiem jak go opisac, po prostu powiem niekonwencjonalne podrzucenie pilki z ziemi, w calej klasie umiem go tylko ja i wlasnie ten kumpel. Oprocz tego to umiem podbijac kilka razy pilke pietka. Co do zonglerki to 148, mam 13 lat ( w pazdzierniku 14), wiec narazie tylko tyle. Ogolnie to za bardzo sie nie ucze freestyla.

Awatar użytkownika
malykrzys
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: malykrzys » 27 wrz 2006, 3:04

Na tejstronie można zobaczyć ciekawe combosy najlepszych freestylowców na świecie. Tuznowu najbardziej znanego freestylowca wśród młodzieży ćwiczącej tą dyscyplinę. Wielu twierdzi, że jest on najlepszy na świecie ja się z tym nie zgadzam. Moim zdaniem ten jest najlepszy. Chociaż nigdy nie wiadomo. Na świecie jest wielu freestylowców którzy ćwiczą ten sport i o bardzo wielu jeszcze nikt nie wie. Co do nauki freestyle to trudno powiedzieć od czego zacząć. Wiele można się nauczyć wchodząc na stronkę, gdzie Thomasson jest jednym z redaktorów.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 15 paź 2006, 21:24

Czas odświerzyć troche temat :D
Ucze sie od roku i mi to nieźle wychodzi, lecz magik ze mnie zaden :wink:
Freestyle:
dookoła świata
jak wyżej z wyskoku
podrzucac lewa a rotacja prawą
Podrzutka z krzyżaka
trzymanie na karku klacie i glowie (niezawsze wychodzi:) )
break dance z piłką :lol:

streetball:
Potrafie dużo trickow Joga Bonito wypisalbym ale nie wiem jak ów trick sie fachowo nazywa :? ale w repertuarze znacznie więcej mam trickow ze streetballa, chociażby to o czym mowił adamek czyli połamaniec w powietrzu (ale nie z ziemi a końcowa faza tricku w powietrzu tylko np. z żaglowania do tricku:))[wim że niebardzo kapujecie alle sprobujcie wytęrzyć umysły i skumac o co chodzi]. Potrafie też przeżucenie piłki zza siebie.
Obecnie trenować nie moge bo zlamalem żuchwe(choc troszke w domu probuje)
RoRo napisz co potrafisz z tych trudniejszych to sproboje sie tego nauczyć :P

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 16 paź 2006, 10:04

Dzieki za odswiezenie tematu :wink: Sorry ze teraz nie odpisze bo zdarzyl mi sie dosc dziwny przypadek. Otoz zalalem klawiature kawa i nie dziala mi kilka bardzo istotnych klawiszy :lol: :roll: Musialbym chyba pisac tego posta jakies 3 godziny, a wole tego unknac.

Dzisiaj powinna zajechac nowa klawiaturka wiec cos tam Ci dzisiaj szerzej rozpisze ...

Prosze o wyrozumilosc i cierpliwosc :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
Thomasson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Thomasson » 16 paź 2006, 11:46

to pozwole sie wlaczyc do dyskusji:)
Dratinho jeszcze Ci radze wycwiczyc z tych podstawowych trikow Crossover, Out Ctossover, Toe bounce KATW, KHTW, i bardzo dobrze wykonywac ATW inATW htw, robic z nimi kombinacje. Pozniej mozesz sie brac za triki typu TATW,badz MATW ale jesli nie opanujesz wczesiejszych trikow to nie bedzie latwo :)
pamietajcie ze tylko trening czyni mistrza! pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”