Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 190

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 12 lip 2006, 18:53

makis pisze:Do tego grona dodalbym jeszcze Julio Baptiste. Zgodzie sie z Toba, sa pozycje, na ktorych bardziej potrzebujemy wzmocnien. Kupno napastnika (jesli w ogole) powinno byc ostatnia rzecza, jaka zrobi Calderon tego lata.
Tylko z tego grona tylko Ronaldo i Soldado są takimi 100% snajperami i może jeszcze Raul.Ronaldo miał kontuzje i słabą forme Soldado nie jest jeszcze ograny w PD.Raul słaba forma.Więc Soldado na wypożyczenie do Osasuny najlepiej.Ronaldo sprzedaż :?: :roll: trzeba pomysleć,Raul święta krowa :?: :roll: ma potencjał.Cassano raczej nie odejdzie i Robinho jeśli miałby odejść to raczej bestia.Myśle że transfer napastnika przydałby się ale na koniec okna transferowego.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 lip 2006, 19:57

~Kubinho_RMCF~ pisze:Raul słaba forma.
Ale przecież sezon się nie zaczął. Raul prezenował słabą formę w poprzednim sezonie, ale to nie znaczy, że musi być tak samo w nadchodzącym. Jeśli nie przydarzy mu się żadna kontuzja myślę, że będzie w dobrej formie.
~Kubinho_RMCF~ pisze:Ronaldo miał kontuzje
Co z tego, że Ronaldo miał kontuzję? Raul i tak miał poważniejszą. Ronaldo udowodnił na MŚ, że nie jest stracony i pokazałby jeszcze więcej gdyby nie jakiś uraz. Niedługo podda się operacji.

Nie mamy takich złych napastników, ale jeśli nie będą mieli kontuzji to będzie ok. Po kontuzji ciężko im wrócić do formy.

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 12 lip 2006, 20:29

Myślę, że rozmowy o obietnicach Calderona możemy sobie darować. Na chwilę obecną jak wspomniał makis jest on prezydentem raptem 10 dni. Na chwilę obecną skompletował sobie sztab, który wraz z nim będzie kierował zespołem (Mijatovic, Michel, Capello, Fabio sprowadził np ludzi odpowiedzialnych za trenowanie bramkarzy, trening sprawnościowy), zmiana sponsora na Coca-Cola'ę, prezentacja koszulek, zmiana planu okresu przygotowawczego. Dla mnie to jest dużo. Po za tym on musi wejść w sprawy klubu żeby później nie było jakichś niespodzianek np. z budżetem. Mówił też, że trener musi się przyjrzeć obecnym zawodnikom by stwierdzić kto się nadaje i wykrystalizować cele transferowe. Dzisiaj odbył się pierwszy trening w tym połowy piłkarzy było nieobecnych (należny wypoczynek po MŚ) więc kiedy on miał ich poznać? Zaczyna się to co było z Perezem - znowu są narzekania na prezydenta, niważne kto by nim był, ile siedział na stanowisku i co zrobił. Trzeba w końcu na kogoś ponarzekać. Poza tym nie ma transferów, bo wybory były dopiero 2 lipca, a wtedy większość ostatnich transferów była już w toku. To przecież nie jest tak, że jednego dnia jest zawodnik prezentowany, a drugiego podpisuje kontrakt. Nawet w Football Managerze tak nie ma :D. A głośnie transfery potrzebują odpowiednio więcej czasu. Ale jak mówiłem zawsze trzeba na kogoś narzekać. Taka mentalność naszego narodu :D i proszę mi nie mówić, że to stereotyp tylko przeczytać większość komentarzy mówiących o osobie Calderona. On jest prezydentem Realu i trzeba się z tym pogodzić i zaakceptować jego decyzje.
Raul słaba forma.

Ale przecież sezon się nie zaczął. Raul prezenował słabą formę w poprzednim sezonie, ale to nie znaczy, że musi być tak samo w nadchodzącym. Jeśli nie przydarzy mu się żadna kontuzja myślę, że będzie w dobrej formie.
Wg mnie Raul nie prezentował się źle na Mundialu, a to dopiero początek powrotu do formy.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 12 lip 2006, 20:34

Premo-rozumiem ale zobacz że Mundial a regularny sezon to co innego.Ronaldo prezentował się nie nagorzej ale ja biore pod uwage zakończony sezon klubowy a tam Ronaldo miał kontuzje i nie był formie.Raul co prawda nieźle prezentował się ale jak zauważył dawdi17 to dopiero początek powrotu do formy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lip 2006, 20:52

Napastnika nam nie potrzeba.

Ronaldo już pokazywał na co go stać nie raz i nie dwadzieścia. Gadanie, że jest gruby nigdy mnie nie przekonywało, bo kiedy tylko jest zdrowy to zwykle trafia do siatki regularnie.

Raul nie gra już tak jak kiedyś jako ten najbardziej wysunięty. On się już tam na dobrą sprawę nie nadaje bo jego naturą stało się cofanie do środka pola i nawet rozegranie piłki.

Cassano (dziś ma 24 urodziny o czym jeszcze mowy nie było) ciągle nie dostał prawdziwej szansy. Może nigdy nie był superstrzelcem lecz stać go na bardzo wiele nie tylko w wykończeniu ataku ale także w tworzeniu go. To duża zaleta.

Robinho podobnie jak Cassano, tylko z jedną różnicą. Ma pewne miejsce w pierwszym składzie. Nie nastrzelał dużo bo nigdy tego nie robił (ok 20 bramek w lidze brazylijskiej na sezon nie imponuje) poza tym nie grał jako nominalny "killer".

Baptista gra ostatnio cofnięty. To bardziej pomocnik niż napastnik, ale bramki strzelać umie co pokazał pod koniec ostatniego sezonu i jeszcze wcześniej w Sevilli.

Soldado na razie nadaje się tylko do wypożyczenia. W innym wypadku może sobie nie pograć dostatecznie dużo i kariera może się zachamować. Szkoda by było, podobnie jak szkoda by było go sprzedawać na stałe.

Nie zapominajmy również, że wrócił z wypożyczenia Portillo.

Bogactwo w ataku zatem mamy i nikt inny potrzebny nie jest. Jeśli już to ktoś naprawdę dobry i bramkostrzelny. W innym przypadku nie widzę takiej potrzeby. Mimo wszystko wolę by tym mającym uchodzić za bramkostrzelnego nie okazał się van Nistelrooy. Taki ktoś się przydaje ale jego sposób gry jest zbyt podobny do tego prezentowanego przez Ronaldo. To musiałby być ktoś bardziej wszechstronny, u kogo strzelanie bramek nie jest jedyną zaletą.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 12 lip 2006, 21:00

RealFan-ale zauważ że ile jest takich jak to ujołeś killerów.Ronaldo :!: Czy nie sądzisz że to mało.Portillo nie uszukujmy się ale jest zawodnikiem nie najważszych lotów.Soldado na wypożyczenie.Raul cofnięty i Cassano.Baptista pomocnik ok :!: :wink: Więc potrzeba nam piłkarza bramkostrzelnego taki ktoś jak np:Eto'o albo Klose :?: :roll: Tacy zawodnicy...coś w tym stylu tak to ujmijmy.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 lip 2006, 23:25

~Kubinho_RMCF~ pisze:RealFan-ale zauważ że ile jest takich jak to ujołeś killerów.Ronaldo :!: Czy nie sądzisz że to mało.
A Ty zauwaz ilu mamy dobrych obroncow, albo ilu mamy dobrych pilkarzy w drugiej linii :!: Czy nie sadzisz, ze troche malo :?: Sa pozycje, ktore bardziej niz atak potrzebuja wzmocnien, nowy napastnik powinien byc przystawka, nie daniem glownym. Nie wiemy oczywiscie, jakie ustawienie bedzie preferowal Capello, ale i tak ma z czego wybierac, niewazne czy bedziemy grali 4-3-3, 4-4-2, 4-4-1-1 czy jeszcze innym. Obrona i pomoc powinny byc priorytetami i IMO Fabio doskonale sobie z tego zdaje sprawe.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 13 lip 2006, 8:22

~Kubinho_RMCF~ pisze:Myśle że transfer napastnika przydałby się ale na koniec okna transferowego.
Nie mówiłem że transfer napastnika jest piorytetem tylko napisałem żę jeszcze jeden typowa "9" by się przydała ale jak napisałem dopiero po tych ważniejszych dla klubu transferach czyli obrońca,pomocnicy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2006, 11:26

Jak donosi Marca to transfer napastnika może być tym pierwszym. Van Nistelrooy jest już ponoć dogadany z Realem Madryt i jedyne co pozostało do ustalenia to suma odstępnego. Ta natomiast ma oscylować w granicach 15 mln euro. Wszystko zatem wskazuje, że Holender zagra w przyszłym sezonie na Santiago Bernabeu. Jedyną możliwością, że tak się nie stanie jest jego przeprowadzka do Monachium i występy w Bayernie. Sam zawodnik zdacydowanie woli Madryt i dopięcie tranzakcji wydaje się być kwestją dni... :roll:

Z kolei Ivan Gabriel Heinze odcina się od wszelkich spekulacji. Wie o zainteresowaniu hiszpańskich klubów, jednak woli pozostać w Manchesterze i odpłacić mu się za wsparcie, jakie otrzymał w czasie swej kontuzji. Wydaje się zatem, że potencjalnego następcyRoberto Carlosa należy szukać gdzieś indziej.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 13 lip 2006, 11:59

Ech RVN w Realu. Nie mogę tego przeboleć. Mamy 6 a właściwie 7 napastników i teraz kolejny, ale na oceny przyjdzie jeszcze czas. Wygląda, że z którymś będziemy musieli się pożegnać, bo nie wyobrażam sobie, żeby ktoś nie odszedł.

No ciekawe kto będzie następcą Carlosa. Heinze odpada, z Zambrottą różnie może być. Zawsze jeszcze pozostaje Del Horno, ale wątpię. Jeszcze sporo czasu zostało do 3 sierpnia.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 13 lip 2006, 12:01

RealFan pisze:Jak donosi Marca to transfer napastnika może być tym pierwszym. Van Nistelrooy jest już ponoć dogadany z Realem Madryt i jedyne co pozostało do ustalenia to suma odstępnego. Ta natomiast ma oscylować w granicach 15 mln euro. Wszystko zatem wskazuje, że Holender zagra w przyszłym sezonie na Santiago Bernabeu.
Czyli prawdopodobnie stanie sie to, co przewidzialem - RVN trafi do Madrytu. Nie jest to oczywiscie jeszcze na 100% pewne. Ja osobiscie za kolesiem nie przepadam, bo uwazam, ze nie jest uniwersalnym zawodnikiem, a do tego czesto gra nieczysto. Akcje zespol wykonczyc jednak potrafi i miejmy nadzieje, ze Fabio dobrze przemyslal ten transfer. Jesli stanie sie on faktem, miejsce Raula na lawce w przyszlym sezonie jest niemal pewne.

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 13 lip 2006, 12:08

Nie jestem jakoś podekscytowany tym transferem, nie przekreślam Holendra, ale nie lubie go za bardzo poprostu. No i coś mi się wydaje, że Ramon zapomnieał co znaczy słowo priorytet. Te dziury w obronie i na pomocy same sie nie załatają, a one były powiekszane systematycznie przez kolejne lata, a jeśli teraz ich się nie zniweluje to one się powiększą znowu i znowu i znowu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 13 lip 2006, 12:17

dawdi17 nie osadzajmy jeszcze. Trzeba obiektywnie stwierdzic, ze ten transfer (jesli w ogole nastapi) byl raczej latwy do przeprowadzenia. Nie od dzis wiadomo, ze Ruud jest sklocony z Fergusonem i w MU juz raczej nie zagra. Z zawodnikiem raczej latwo sie dogadac, a klub, jesli go chce sprzedac, tez specjalnych przeszkod robil nie bedzie. Przypominam, ze dzisiaj mamy 13 lipca, a Calderon zostal wybrany 2, takze spokojnie panowie :D
dawdi17 pisze:. No i coś mi się wydaje, że Ramon zapomnieał co znaczy słowo priorytet. Te dziury w obronie i na pomocy same sie nie załatają, a one były powiekszane systematycznie przez kolejne lata, a jeśli teraz ich się nie zniweluje to one się powiększą znowu i znowu i znowu.
Watpie, zeby Capello zapomnial o obronie, to nie w jego stylu. Wzmocnienia beda, jestem tego pewien. W pomocy tez.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 lip 2006, 12:39

Diarra pomimo zapewnien swojego trenera potwierdził ze jest otwarty na wszelkie propozycje czyli mozliwe ze do nas dołaczy

Nie lubie RvN ale dobrze jesli chce go nasz trener niech przyjdzie, zobaczymy co pokaze w hiszpanii

Gabriel Heinze stwierdził ze nie chce odejsc z Man Utd trudno sie mowi znajdzie sie inny obronca jak Carlos który juz potwierdził to ze chce odejsc :?

makis pisze:Jesli stanie sie on faktem, miejsce Raula na lawce w przyszlym sezonie jest niemal pewne.

Mysle ze Raul to bedzie taki pilkarz w Realu teraz jakim był Del Piero w Juve czyli wchodzimy z ławki Fabio go na pewno tak potraktuje

Nie ciesze sie na Ruuda ale trzeba pomyslec tez ze Ronaldo bedzie mial operacje i nie wiadomo kiedy wroci i stad w Realu bedzie brakowało narawde klasowego skutecznego napastnika konczącego akcje.
Po prostu moze sie nam Ruud przydać.
Niestety ewentualne przybycie holendra no pewne odejscie na wypozyczenie Soldado a Portillio odejdzie definitywnie :roll:
makis pisze:Wzmocnienia beda, jestem tego pewien. W pomocy tez

Tez tak uwazam :!:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2006, 12:40

dawdi17 nie bój żaby. Do pomocy i obrony też ktoś trafi. Z tym priorytetem jest jednak taka sprawa, że kto by nim nie był to negocjacje mogą trochę potrwać. Bo jak wiemy takim zawodnikiem będzie najpewniej ktoś z uznaną marką. Takich natomiast nikt nie lubi się pozbywać. Po pierwsze Ruud jeszcze do Realu nie trafił, a po drugie Capello musiał mieć jakiś powód by o niego walczyć. Widziałeś wypowiedź Mijatovicia? Nie chodzi o to by nakupowywać samych młodych graczy, którzy nie wiadomo jak się sprawdzą. O sile zespołu zwykle decydują ci doświadczeni, a piłkarze nieopierzeni z młodzieńczą fantazją mają stanowić uzupełnienie i razem ze starszymi kolegami tworzyć mieszankę rutyny z młodością. Obrońcy będą, pomocnicy będą bo być muszą. Zwykle jednak w pierwszej kolejności finalizuje się transfery najłatwiejsze do finalizacji, a dopiero potem resztę :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”