Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 154

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 06 lip 2006, 22:38

I Wisła wygrała z Celticiem :D. Bardzo dobry mecz Wiślaków, mimo że towarzyski, wiadać było, że dali z siebie wszystko! Młodzi piłkarze pomału wchodzą do zespołu i coś nie zdaje mi sie, aby w tym zespole było gwiazdorstwo jak za Kasperczaka. Świetnie zagrał Paulista, Kryszał też bardzo dobrze, szkoda że nie strzelił drugiej bramki po niezłej akcji ;). Co do nowych piłkarzy to : Chiacu - widać, że ma bardzo dobrą technikę, starał sie, dobrze zagrał, ale jeszcze z Błaszczem musi sie zgrać ;). Cleber - zagrał pewnie, chociaż jeden, dosyć poważny błąd popełnił, ale ogólnie bardzo dobrze, widać, że ciężko go jest przejść. Dolha - nie za dużo miał roboty, ale raz ładnie wypiąstkował piłke ;), dobrze gra nogami :P. Thwaite - według mnie będzie z niego pociecha. Widać, że jest bardzo dobry, ale jeszcze zobaczymy co pokaże w następnych meczach. Radovanovic - potrzebuje zgrania z resztą druzyny jeszcze, ma dobre przyśpieszenie. Może troche za często szedł 1 na 1, miał troszke strat.
Ale nie widać było braku reprezentantów w ogóle ! Także bardzo dobrze zagrali. W drugiej połowie jednak troche gorzej niż w pierwszej, ale trudno jest zagrać na równym poziomie, jak sie robi tak dużo zmian ;). Widać, że młodzież sie stara i o to chodzi :D ;).
Ale też widać, jak każdy jest przygotowany, jakie przyśpieszenia mają...
Jednak nie ma co sie zachwycać, bo Celtic w średnim składzie zagrał itd.
Zobaczymy co pokażą w kolejnych sparingach i w lidze :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lip 2006, 2:38

Co do meczu. Paulista chyba w końcu osiągnął to na co wszyscy liczyliśmy, widać, że forma z meczu z Legią nie była tylko krótkotrwałym wzlotem ponad poziom, tylko Jasiek potrafi :). Moim zdaniem nie na atak go, tylko na lewe skrzydło i jadymy wymienny skrzydłami, jak reprezentacja kiedyś próbowała (Kosa i Krzynówek).

Fajnie zagrał Kryszał, podgryzał Celtic, walczył o piłki i po tej siacie na obrońcy nalżała mu się druga bramka. Czytam krytyczne wypowiedzi na temat Chiacu, moim zdaniem bezpodstawne. To co podziwiane było u Błaszcykowskiego, czyli bezsproduktywne, ale ładne rajdy w przypadku nowego gracza są wadą? Chyba oczekiwania były za duże. Widziałem, że Chiacu zależy, ma ambicje i strzały z dystansu były spowodowane tym, że chciał się zaprezentować jak najlepiej. Tak więc prawa strona z Błaszczem i Chiacu ma prawdziwy potencjał, bo Baszczyński ofensywny jest głównie jak chce się pokazać zagranicznym klubom. Więc Baszczu free to go? Niestety za Chiacu okazało się, że trzeba płacić (ehh, te rumuńskie magiczne kontrakty :)), a doświadczenie uczy, że jak coś ma pójść nie tak to pójdzie. Płacić trzeba Nationalowi, a prezes ostatnio nam podyktował 1mln ojro za półroczne wypożyczenie Thwaite...

Ogólnie za bardzo niekiedy panowie grali pod siebie, martwi nienajlepsza dyspozycja Cantoro, choć myślałem, że załamanie formy ma za sobą. Co do całej drużyny. Widać postępy, a przecież jest jeszcze cały miesiąc czasu na zgranie jak powiedział Petrescu.

Co do wypowiedzi Wdowca, który chciał podejmować korespondecyjną walkę z Petrescu za pomocą tego meczu... Widać, że dalej nie wyleczył tej traumy, która tkwi w nim od zeszłego sezonu. Chciał się dowartościować kupując bilet Petrescu; nie udało się prawdopodobnie dalej budzi się zlany potem w nocy po koszmarach, w których nie jest najlepszym trenerem w lidze. Ostatnia wypowiedz też raczej mu nie dodała pewności siebie, choć na szczęście tym razem słoma nie wyszła z butów i obyło się bez konsekwencji. Dlatego nie spodziewam się dalszego gryzienia po kostach, najwyżej pozwoli sobie na wycieczkę osobistą jak skończy się runda jesienna. Ale tak się raczej nie nie wyleczy kompleksów i nie pozbędzie koszmarów.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 11:09

Jak poinformował "Przegląd Sportowy" Cezary Kucharski zaoferował swojemu byłemu klubowi Legii Warszawa oraz... Wiśle Kraków dwóch zawodników. Chodzi o Argentyńczyka Javiera Camporę oraz Urugwajczyka Sergio Otermana.

26-letni Campora przed rokiem zdobywając 13 bramek został królem strzelców ligi otwarcia w Argentynie. W obecnym sezonie nie idzie mu najlepiej. Dotychczas zdobył pięć bramek, a jego klub Tiro Federal zajmuje osatnie miejsce w tabeli.

Natomiast 28-letni Orteman obecnie broni barw meksykańskiego Atlas Guadalajara. Jego największym sukcesem jest zdobycie w 2002 roku z paragwajską Olimpią Asuncion, Copa Libertadores. Sam został uznany najlepszych zawodnikiem finałów.

Według "Przeglądu Sportowego" żaden z nich nie trafi do Legii, bowiem obaj są za drodzy dla zespołu mistrzów Polski. Według Kucharskiego za każdego z nich trzeba zapłacić około miliona euro.
No ladnie Kucharz :) W koncu do czegos sie przydal (chodzi o Wisle ;) ). Ciekawe co na to Dan... Wisla moze wydac na transfery 3mln euro + zyski ze sprzedazy zawodnikow. Tak wiec warto sie nimi blizej zainteresowac ;)

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 07 lip 2006, 19:58

wislakrakow.com pisze: Spełnione marzenie Rafała Boguskiego
Jeszcze niedawno występował w czwartej i trzeciej lidze z ŁKS Łomża, a wczoraj zagrał przeciw zespołowi, który ma zapewnione miejsce w grupowej fazie Ligi Mistrzów. - Będę miał miłe wspomnienia - zapewniał po meczu 22-letni Rafał Boguski.
Ma ktoś może jakies info na temat tego gracza??Wg strony podpisał 5-letni kontrakt z Wisłą.Czyżby znów strzał z transferem w 10 jak w sytuacji Błaszczykowskiego ??
piwus pisze:
Jak znajdziesz drugą bramkę to zapodaj na forum

A co do młodego Chiacu to podobny do Kaki. Ciekawe czy też grą?? :P

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 07 lip 2006, 21:06

jackieboy pisze: Ma ktoś może jakies info na temat tego gracza??Wg strony podpisał 5-letni kontrakt z Wisłą.Czyżby znów strzał z transferem w 10 jak w sytuacji Błaszczykowskiego ??
zeby bylo jasne ten zawodnik nie podpisal teraz umowy a juz rok temu, narazie to Rafałowi do Kuby trochę brakuje ale pod okiem Dana mam nadzieje zrobi postepy
A co do młodego Chiacu to podobny do Kaki. Ciekawe czy też grą?? :P
no raczej nie, bo to calkiem inna pozycja :))

adik_pl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 13 lip 2006, 23:52

Ja również nie widziałem meczu, więc nie będę się na jego temat wypowiadał. Wynik cieszy, bo Celtic to Celtic, i nawet jeśli przyjechali tam tylko po to, żeby zgarnąć trochę euro, to jednak takie zwycięstwo dodaje motywacji (przynajmniej Legioniści nie będą się dopierdzielać, że oni wygrali, a Wiślacy nie).

Wrócę natomiast do tematu rzekomej rumunizacji. Fakt jest taki, że mnie także martwi(ło) podejście Petrescu do sprawy. Nie ma co porównywać zakupów Pogoni i Legii, bo przykład Rogera i Edsona pokazuje, że Piekarski zna się na latynoskiej piłce i wie co robi (niestety). Elton też się pokazał, przecież wygraną z Marsylią Warszawiacy zawdzięczają jego dwóm asystom (a grał przecież tylko 45 minut), Hugo Alcantara interweniował dość pewnie w obronie, więc oni także nie oddadzą tytułu walkowerem.

Należy dodać, że po wygranej z piłkarzami z Glasgow, Wiślacy zremisowali dwa mecze ze zwykłymi słabeuszami, nie pokazali nic ciekawego, wszystko wyglądało bezbarwnie.. No ale trzeba zaufać Petrescu, który wprowadził nową trenerską jakość do ligi, który (podobnie jak Klinsmann - niefortunne porównanie, ale wiecie o co chodzi..) rozumie potrzeby współczesnego futbolu, jest świadom podejścia piłkarzy do treningów, i wie kiedy trzeba się bawić, a kiedy zapierdzielać. Takich ludzi nam potrzeba, nie tylko w Wiśle, ale też w naszej reprezentacji. Dlatego cieszy mnie wybór Dziekanowskiego - niech urośnie na wielkiego trenera..

pzdr.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 14 lip 2006, 10:03

adik_pl pisze:Należy dodać, że po wygranej z piłkarzami z Glasgow, Wiślacy zremisowali dwa mecze ze zwykłymi słabeuszami, nie pokazali nic ciekawego, wszystko wyglądało bezbarwnie..
W obu tych zremisowanych meczach po prostu braklo szczescia i sil. Z Kmita Zabierzow Piotr Brozek nie strzelil karnego, natomiast z Ingolstadt w pierwszej polowie Wisla gniotla, ale pilka nie chciala wpasc do siatki... Zresszta Dan w tych spotkaniach probuje roznych rozwiazan taktycznych, co na pewno nie robi dobrze dla gry zespolu. Wystawia na pzyklad Blaszczykowskiego i na prawej obronie i na prawej pomocy, a nawet na lewym skrzydle. Poczekajmy do spotkan ligowych, bo w sparingach Dan mocno eksperymentuje, oprocz meczu z Celticiem gdzie wystawil mozliwie najmocniejsze zestawienie.

adik_pl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 14 lip 2006, 12:19

Na pewno już ma opracowany schemat, a teraz po prostu sprawdza przydatność i wszechstronność poszczególnych piłkarzy, co może nie jest najfortunniejszym rozwiązaniem na dwa tygodnie przed meczem z Górnikiem Zabrze, ale trzeba zaufać jego trenerskim możliwościom. Ma dwie jedenastki, grupę piłkarzy, którzy wiedzą jak kopnąć piłkę, więc poczekajmy na efekty jego pracy.

Nie oczekuję nokautu z ekipą z Zabrza, ale mocne 2:0 by się przydało..

pzdr.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

nowy Wiślak?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 17 lip 2006, 22:41

Wisła sposobi się do przyjęcia w swoje szeregi macedońskiego napsatnika Bajevskiego. Proponuje przyjzeć się jego umiejętnościom:

http://homepage.ntlworld.com/a.telli/Ba ... Bentex.wmv

:roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 lip 2006, 22:52

Pomijając fakt, że
deltinho pisze:Wisła sposobi się do przyjęcia w swoje szeregi macedońskiego napsatnika Bajevskiego
tak jak była o krok od podpisania kontraktu z czwartoligowym Włochem, to podobno ma pozyskać gościa, który potyka się o wlasne nogi:
Obrazek, a tak w ogóle to ja nie mogę z tej Wisły (Legia wyprzedzi ich o 20 pkt), co nawet z Trzecioligowcami niemieckimi przegrywa

:roll:.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

noey Wiślak?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 17 lip 2006, 23:19

piwus pisze:Pomijając fakt, że , a tak w ogóle to ja nie mogę z tej Wisły (Legia wyprzedzi ich o 20 pkt), co nawet z Trzecioligowcami niemieckimi przegrywa

:roll:.
To chyba miało być mocno ironiczne, ale wyszło jakoś bardzo średnio.

Informacje o napastniku podały portale zwiazane z klubem, mocno dyskutuje się o zawodniku na forach tych portali. Sądziłem, że całej zachwyt w stylu "dobry bo nowy" bardzo leciutko ostudzić. Choć Wiśle i jej zawodnikom życzę jak najlepiej.

ps. Co do Włochów to nigdzie nie widziałem, żeby by ktoś wspominał o podpisywaniu kontraktów. To chyba w swoim zamyśle miał być tylko testy. I były.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 lip 2006, 23:26

deltinho pisze:Sądziłem, że całej zachwyt w stylu "dobry bo nowy" bardzo leciutko ostudzić.
No i udało Ci się ostudzić ogólnowiślacki zachwyt wklejając link z wiślackiego forum :brawo:.

ps. A co do Bajewskiego, to nie zauważyłem by Wisła sposobiła się do przyjęcia go w szeregi, tylko złożyła mu propozycję gry, Do przyjęcia go w szeregi jeszcze długa droga. Tak samo jak z Wlochami.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

nowy Wiślak?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 17 lip 2006, 23:41

Bez wątpienia droga jeszcze długa, ale jest też zasadnicza róznica pomiedzy "złożeniem mu propozycji gry" a zabraniem na testy dwóch miejscowych Włochów.

A jakie jest Twoje zdanie na temat Macedończyka? Przydałby się Wiśle? Bo sądząc po tonie Twoich postów to chyba mam przyjemność z kibicem tego zasłużonego klubu.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 18 lip 2006, 10:15

Bajevski to bajka jak mowi Mietta :))

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 lip 2006, 10:18

Jak oglądałem ten filmik to od razu przypomniał mi się … Piotruś Nędza :lol:

A co z tymi Włochami ? Słabo wypadli i wrócili do domu ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”