Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 193

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 14 lip 2006, 13:14

adik_pl-nie tylko Barcelona.Nie koniecznie zawodnik patrzy na klub w kategorii prestiżu.

adik_pl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 14 lip 2006, 13:16

Ale jeśli ma 32 lata, bardzo sporo kasy, jest Mistrzem Świata i Vice-mistrzem Europy, to cóż innego może go skusić?

Teraz już nie wiem czy praca z Capello to dla nich pozytyw - mogą chcieć nowych metod pracy, ale.. przecież w Juventusie Cannavaro miał już kilku trenerów, więc nie sądzę, by to było przeszkodą.. Cóż więcej? Jeśli zależy mu na kasie, to Real. Jeśli na prestiżu, to Real. Jeśli na rodzinie i dożywotniej chwale w swoim kraju, ze znanymi od wielu lat piłkarzami, to niestety Milan..

pzdr.

Awatar użytkownika
~Kubinho_RMCF~
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ~Kubinho_RMCF~ » 14 lip 2006, 13:22

adik pl pisze:Jeśli zależy mu na kasie, to Real.
Chelsea może zaproponować więcej kasy od nas.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 lip 2006, 13:27

~Kubinho_RMCF~ pisze:
adik pl pisze:Jeśli zależy mu na kasie, to Real.
Chelsea może zaproponować więcej kasy od nas.
O to bym się raczej na waszym miejcu nie martwił. Biedny Cannavaro z musu wybierze Real.
Po prostu nie widzę innych opcji.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 lip 2006, 13:42

adik_pl pisze: przecież w Juventusie Cannavaro miał już kilku trenerów, więc nie sądzę, by to było przeszkodą..
A wymień mi tych kilku trenerów w Juve. Bo ja myślałem, że tylko Capello...

adik_pl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 14 lip 2006, 13:46

Chciałem napisać coś w stylu "przed przyjściem do Juventusu", w sumie jakiś skrót myślowy niefortunny wyszedł. W każdym razie grał w kilku włoskich klubach, więc współpracował z wieloma szkoleniowcami.. Może zmieni otoczenie, ale zostawi zaufanego trenera?

pzdr.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lip 2006, 13:46

Przypominam, że nie jesteście na czacie. Starajcie się pisać nieco dłuższe posty. Ewentualnie możecie pogrywać tak dalej, ale wtedy ja się przyłączę. Moja rola będzie się ograniczała do usuwania postów i wymieniania ich na WP.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 lip 2006, 14:08

Pomyślcie co przemawia za transferem Cannavaro do Realu. Oczywiście ze strony samego zawodnika. Większośc Włochów wyjeżdżająca za granicę traci miejsce w reprezentacji. Nie zawsze tak jest, ale przeważnie.

Dorzeczy jednak. Co przemawia za:
- Praca ze znanym mu trenerem. Fabio może być jakąś pokusą.
- Zarobki. Jednak na siłę może je dostać większe w Chelsea. Milan też chudego portfela nie ma, więc ten argument raczej odpada.
- Reputacja klubu. Powiedzcie szczerze, czy Milan to klub nierenomowany?
- Gra w europejskich pucharach. To duża zaleta oferty Realu. W Mediolanie ciągle nie wiadomo czy grałby poza areną krajową.
- Chęć nowych wyzwań.
Niechęc gry u odwiecznego rywala.

Jest jednak też druga strona medalu. Co przemawia za nie przejściem do Realu?
- Ten argument, który podałem we wstępie. Trudno sobie wyobrazić, by Cannavaro stracił miejsce w reprezentacji, jednak dotychczasowe wydarzenia mówią swoje.
- Pozostanie w ojczyźnie. Jak to się mówi wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.

Tychargumentów możnaby mnożyć oczywiście więcej. Ale teraz najważniejsze pytanie. Co najbardziej ceni sobie sam zawodnik? Tutaj niestety musimy poczekać aż sam zabierze głos w tej sprawie.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 lip 2006, 15:27

Tak tylko z tego co mi wiadomo (nie wiem czy to dotyczy konkretnie Cannavoro czy nie) ale Capello w Juve narobił sobie więcej wrogów niż przyjaciół. Nie jest tajemnicą że atmosfera w zespole nie była najlepsza, tak że to że gracze Juve znają trenera Realu nie koniecznie może być zaletą w tym transferze.

Druga sprawa to gra w reprezentacji. Oczywiście, jeśli Cannavaro byłby podstawowym środkowym obrońcą w Real, występował by w reprezentacji i chyba nie ma co do tego wątpliwości. Przecież Włosi nie mają aż tak wielu klasowych środkowych obrońców (Nesta, Materazzi) którzy byli by wstanie wygryść ze składu najlepszego IMHO piłkarza MŚ. Nie sądzę żeby Donadoni nie powoływał tak świetnego piłkarza tylko dlatego że nie gra we Włoszech.

Sprawa zarobków myślę że we wszystkich klubach jakie się wymienia przy nazwisku tego piłkarza chyba nie będzie najważniejsza. Ma on już 32 lata, grał w wielu świetnych klubach i napewno to co posiada na koncie spokojnie mu wystarczy na lata w ciepłych krajach po zakończeniu kariery ;) a tak na poważnie to myślę że wszystkie te zespoły są wstanie zaoferować podobne zarobki tak że to nie powinno mieć większego znaczenia.

Jeśli chodzi o to co nie przemawia za transferem do Milanu to:
- po pierwsze na 90% nie będą grać w europejskich pucharach
- szanse na zdobycie mistrzostwa w tym roku przez Milan są nikłe
- Milan nie jest tak bardzo zdeterminowany w pozysaniu środkowego obrońcy jak Real
- najmniejszy z tych wszystkich argumentów ale jednak ;) może ze względu na to że grał kiedyś w Interze (co z tego że ze średnim skutkiem) nie będzie chciał przejść do Milanu.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 14 lip 2006, 15:35

No to możemy transfer Cesca włożyć raz a dobrze między bajki.Agent piłkarza powiedział że Fabregas nigdzie się nie wybiera a wręcz przeciwnie pozostanie na wiele lat w Arsenalu.Wątpie że ktoś poważnie myślał o transferze Cesca ale dla tych co wierzyli to chyba wiadomość bardzo zła.Szkoda ale co można powiedzieć nie wszyscy chcą iść do Madrytu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 lip 2006, 16:53

Ale Cesc wcale nie jest nam niezbędny do szczęścia. To samo Kaka.

Druga linia może wyglądać np. tak

???---Baptista---Robinho---Beckham
-----------------???---------------------

Pozostają dwa znaki zapytania. Niezależnie czy będzie grać tak jak tu podałem 5 czy 4 pomocników. Potrzebujemy lewego i defensywnego pomocnika. Na upartego Robinho może dalej grać na skrzydle i pozostaje tylko pivot. Bez rozgrywającego może się obejść.

Bardziej potrzebne są wzmocnienia w obronie, bo tam jest zonk. Nie wiemy czy pozostanie Carlos, ani jak zdrowie będzie dopisywać Woody'emu. Mejia i Raul Bravo tymi pierwszymi jednak być nie powinni.

Więc

???---Ramos---???---Cicinho

Wzmocnienia w ataku nie są konieczne. Na upartego można kogoś kupić, ale nic złego się nie stanie w innym przypadku. W bramce oczywiście pozostaje Casillas.

Potrzebujemy więc 4 góra 5 nowych piłkarzy, a nie zaraz 6-7 jak zakłada Calderon. Real wcale na ten moment nie wygląda najgorzej i zmiany nie muszą być fundamentalne. To jednak moje zdanie.

adik_pl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 14 lip 2006, 17:01

No to tak, jakby nagle Barcelonie zabrali kilkanaście punktów na start następnego sezonu, odebrali europejskie puchary i Ronaldinho, Messi czy Eto'o poszliby do Realu. Nie wyobrażam sobie takiej zdrady kibiców z Turynu, więc jeśli w ogóle gdzieś przejdą, to nie do Milanu.

Co do transferu Kaki czy Fabregasa.. Kaka by się przydał, bo nie wiadomo jak będzie wyglądał sezon Baptisty czy Robinho chociażby. Myślę jednak, że jeśli oferta Milanu będzie zbyt wygórowana, to powinni sobie "Królewscy" go odpuścić (niby ciężko o wielu lepszych piłkarzy teraz, będzie miał kolegów z reprezentacji, wszystko przemawia dla niego na korzyść, ale nie wiadomo jak będzie..), jeśli nie - walczyć do upadłego, żeby chociaż ten jeden z trzech obiecanych piłkarzy trafił do Realu.

Fabregas.. Hmm.. Ciekawy zawodnik, Hiszpan, ale myślę, że za dużo szumu się wokół niego robi. Poczekajmy rok, dwa, może będzie droższy, ale na pewno jakoś już okiełznany i wyszlifowany.

Co do napadu - już pisałem wcześniej, że przyjście RVN nie wyjaśnia sytuacji w napadzie, bo zamiast dwóch solidnych mamy czterech średnich. Capello deklaruje, że Raul znów będzie jednym z najlepszych piłkarzy świata, ale sami widzieliśmy, że tak różowo nie będzie..

No ale są wychowankowie: De la Red i Soldado, którzy powinni powalczyć o pozycję w pierwszym składzie. Póki co ten drugi jest pod transferowym odstrzałem, przy obecnej polityce klubu ma małe szanse na bycie drugim Raulem, ale.. kto wie..

pzdr.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 14 lip 2006, 17:07

RealFan masz racje.Tylko nie wiem jak to widzi nasz Trener.Czy będzie grać 5 czy 4 w pomocy ja sądze że raczej 4 więc miejsce Baptisty lub Robinho może być zagrożone.Ja bym chciał rozgrywającego właśnie typu Kaki a Robinho z Ronaldo lub z kimś innym w ataku.Obrona po odejściu Carlosa będzie musiała się zmienić 180 stopni.Jest tylko dwóch pewniaków Ramos i Cicinho, czyli Cannavaro i Zambrotta mogło by być ale czy sami zawodnicy będą chcieli odejść :?: :roll: Atak nie jest najbardziej naglącą sprawą.Ale są także zawodnicy rezerwowi którzy nie mieszcza się w składzie czyli np:Grave,Garcia,Diogo,Cassano( :roll: raczej nie odejdzie ale kto wie)Mejia,Helguera,Pavon.Kto z tych piłkary sprzeda Calderon naperwno nie wszyscy ale większość...bardzo możliwe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lip 2006, 17:08

adik_pl pisze:Fabregas.. Hmm.. Ciekawy zawodnik, Hiszpan, ale myślę, że za dużo szumu się wokół niego robi. Poczekajmy rok, dwa, może będzie droższy, ale na pewno jakoś już okiełznany i wyszlifowany.
oszlifowany już jest, gdybys nie zauważył, a okiełznać go nie trzeba, bo nie reaguje jak Zizou na boisku.

Kaka do Realu raczej nie pójdzie, za dobrze mu tam idzie, to Milan ostatnio grywa w finałach [półfinałach] LM, nie Real. Wiec nie ma powodu dla którego miałby odchodzić. Bo zarobki raczej porównywalne.
Ale nie można na 100% nic powiedzieć, przed poznaniem pewnych juz wyroków,

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 lip 2006, 17:09

adik_pl pisze:Fabregas.. Hmm.. Ciekawy zawodnik, Hiszpan, ale myślę, że za dużo szumu się wokół niego robi. Poczekajmy rok, dwa, może będzie droższy, ale na pewno jakoś już okiełznany

Myślisz, że przyzwyczai się do strzemion i siodła?
adik_pl pisze:przy obecnej polityce klubu ma małe szanse na bycie drugim Raulem, ale.. kto wie..

Myślę, że dużo mu do niego nie brakuje. W końcu też za dużo bramek nie strzela.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”