Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 87

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 lip 2006, 20:55

Nie wiem na ile jest to wiarygodna informacja bo pare dni temu czytalem wypowiedz Nedveda w ktorej mowil ze nawet w przypadku degradcji Starej Damy do Serie B pozostanie w klubie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2006, 20:57

Nedvedowi może nie chodzić nawet o pieniądze. Bo ile on więcej dostanie na Katarze niż zarabiał w Juve ? 100, 200 tysięcy ? dla niego to żadne pieniądze.

Bardziej chodzi chyba o poziom ligi. Nie trzeba nikomu mówić jaki poziom jest na Katarze. Tam spokojnie mógłby pograć ten rok. Gra nie jest tak ostra jak w Europie, więc i ryzyko kontuzji mniejsze. Natomiast w drugiej czy nawet trzeciej lidze włoskiej gra się o wszystko. Albo uda się teraz awansować wyżej kosztem rywala, albo nie mamy o czym gadać. Tam nie odstawia się nogi ...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 lip 2006, 0:36

Trzeba zrozumiec Nedveda chociaż to dziwne :think: Ostatnio mówił że zostanie w Juve nawet jeżeli zostaną zdegradowani a teraz myśli o przenosinach do Kataru czy Arabii.
Ja wiedziałem że 3/4 składu Juve odejdzie ale myślałem że Nedved będzie jednym z tych którzy zostaną z klubem w ciężkiej chwili :!: Jak widać się myliłem. Sero ma dużo racji bo o zdrowie też pewnie chce być spokojny i przy tym pogra sobie na luzie, nie mówie już o kasie ;)

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 07 lip 2006, 14:41

Łukasz_ pisze:Trzeba zrozumiec Nedveda chociaż to dziwne Ostatnio mówił że zostanie w Juve nawet jeżeli zostaną zdegradowani a teraz myśli o przenosinach do Kataru czy Arabii.
Ja wiedziałem że 3/4 składu Juve odejdzie ale myślałem że Nedved będzie jednym z tych którzy zostaną z klubem w ciężkiej chwili Jak widać się myliłem. Sero ma dużo racji bo o zdrowie też pewnie chce być spokojny i przy tym pogra sobie na luzie, nie mówie już o kasie
E tam, prawdopodobnie Nedved zostanie.

Ale teraz coś innego. Coś o pewnym pizdoglowcu:
Wydaje się, że Fabio Capello zdołał bardzo szybko zapomnieć o Juventusie. Po tym, jak podpisał 3-letni kontrakt z Realem Madryt, przyznał, że hiszpański klub jest dla niego najważniejszy na świecie.
"Jestem przekonany, że Real to najważniejszy klub na tej planecie." - powiedział przedstawicielom mediów. "Mam nadzieję na ponowną owocną współpracę z tym klubem."

60-latek to w oczach zarządu Królewskich człowiek, który jest w stanie wprowadzić Real na drogę sukcesów. Wcześniej odnosił je jeszcze z Milanem, Romą i Juventusem. Sam Capello przyznaje, że nie zamierza zmieniać swojej mentalności zwycięzcy.
"Musimy zdobyć trofea, w związku z czym musimy też ciężko pracować, być otwarci i ożywić ducha Realu Madryt." - zapewnił. "Chyba właśnie to straciliśmy ostatnimi laty."

"Potrzebujemy w drużynie atletów. Kibice nie znoszą piłkarzy, którzy nie biegają po boisku. Trzeba wszystkim uświadomić, że samo noszenie białej koszulki Realu nie zapewnia zwycięstw." - powiedział włoski taktyk. "W świecie futbolu mamy to wielkie szczęście, że pracujemy dwie godziny dziennie. W moim przekonaniu musimy wykorzystać ten czas w stu procentach." - dodał.

Capello przyznał również, że rozważa możliwość wydania pieniędzy na piłkarzy swojego byłego klubu. "W związku z tym, co teraz dzieje się we Włoszech, myślę, że wiele klubów będzie chciało kupić piłkarzy Juve i Milanu. Sporo klubów ma nadzieję, że oni zostaną zdegradowani." - powiedział Capello. Po chwili jednak pokusił się o komplement w stronę piłkarzy Bianconerich: "Dlaczego kluby się nimi interesują - zobaczycie w niedzielę. Oglądajcie finał Mistrzostw Świata i przekonajcie się o ich umiejętnościach. W tym meczu będzie aż ośmiu piłkarzy Juve!"
straciliśmy ostatnimi laty
się nimi interesują
Co za świnia. Chyba zapomnial skąd uciekł. Ale mozna bylo sie tego spodziewać. Po tym co zrobił Romie, i moze zrobić Realowi.

Niech sie buja :D

2WP //maestro

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 08 lip 2006, 21:31

Ufficiale: acquisiti Mutu !!

a więc wszystko jasen Mutu we Violi. Bojinov przeszedł do Juve na zasadzie rocznego wypozyczenia zopcja wykupienia połwy karty Bojka po sezonie

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 09 lip 2006, 17:05

Prawdopodobnie nie będę miał możliwości skomentowania jutrzejszego wyroku w najbliższych dniach, więc skrobnę dziś kilka zdań.

9 i 10 lipca, to chyba dwa najważniejsze dni w tym roku dla włoskich tifosich (nie liczę odwołań). Wyczyny Azzurrich na mundialu odsunęły aferę nieco w cień. Niestety, jak dziś możemy płakać ze szczęścia, tak jutro możemy płakać z bólu. To smutne, gdy kibice Juve zamiast zadawać sobie pytania "Czy obronimy scudetto w sezonie 06/07 ?" lub "Jaką gwiazdę sprowadzimy?" wciąż słyszą inne pytanie: "Do której ligi?". To cios dla włoskiej piłki, ale z drugiej strony, krok do przodu IMHO. Nie czekam na cud, Juventus spadnie, bo na to zasłużył. Może nie piłkarze, bo Ci zawsze dawali z siebie wszystko, ale zachowanie niektórych działaczy, było delikatnie mówiąc naganne. Rozpoczyna się nowy rozdział w dziejach klubu. Nowy rozdział w dziejach całej włoskiej ligi. Może skończą się układy, kłamstwa i oszustwa, a zacznie czysta walka o tytuły i chwałę. Ważnym krokiem ku temu, mają być jutrzejsze kary, dletego przyjmę degradację z podniesioną głową. Wielu piłkarzy na pewno odejdzie, ale liczę, że Ci najważniejsi dla nas zostaną. Alex już pokazał klasę, nawet się chłop nie zastanawiał :) i to bardzo wiele dla nas znaczy.

W ciągu najbliższych dni, poznamy nowego trenera. Prawdopodobnie będzie to DD- wspaniały niegdyś piłkarz Bianconerich. Nowy zarząd, nowi piłkarze... do nich należy odbudowanie naszej chwały i mocno nadszarpniętej opinii.

Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na jeden fakt. W ostatnim czasie, fani Calcio bardzo mi zaimponowali. Codzienne kłótnie, wzajemne docinanie itp zostay odsunięte, a wszystkich nas- kibiców Juve, Milanu, Interu czy Romy- zjednoczyło hasło: 'Forza Grande Italia'. Podobną atmosferę można odczuć spoglądając na kadrę Azzurrich. Na te kilka dni staliśmy się wielką rodziną :P Braćmi (jak w hymnie :P ) i pod tym względem, w moich oczach, włoska piłka zwyciężyła, a Italia już zdobyła Puchar Świata :]

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 10 lip 2006, 14:10

W przeddzień finału Mistrzostw Świata Mauro Camoranesi otrzymał telefon od Diego Armando Maradony. Legenda Napoli życzyła pomocnikowi reprezentacji Włoch sukcesu w ostatnim meczu Mundialu.
"W noc przed meczem byłem poruszony, ponieważ miałem okazję rozmawiać z Maradoną" - powiedział Mauro.
Do gry w Squadra Azzurra przekonał Argentyńczyka Giovanni Trapattoni. Zawodnik Juventusu wcale nie żałuje podjętej decyzji.
"Jestem bardzo szczęśliwy i dumny z naszego osiągnięcia. Czuję nieopisane emocje, dziękuję wszystkim, którzy we mnie wierzyli, od trenera do zawodników i Federacji."
Po meczu Camoranesi stracił swój długi kucyk. Koledzy z drużyny posadzili go na krześle, a następnie otoczyli i tańczyli jak Indianie. Nieoficjalnym fryzjerem kadry został Massimo Oddo.
Hehe, musieli sie niezle bawic. Ciekawe jak teraz bedzie wygladal Camor :P Jeszcze czas na Lippiego. 8)

Kwestią godzin pozostało mianowanie Didier Deschampsa na stanowisko trenera Juventusu. Już dzisiaj, w godzinach popołudniowych, Cobolli Gigli - prezydent klubu - ma oficjalnie ogłosić zatrudnienie byłego piłkarza Starej Damy.

Turyńscy działacze doszli do porozumienia z Francuzem w zeszły piątek w restauracji "La Sporcacciona" w Savonie.
Nie obyło się bez rozmowy o piłkarzach, którzy gotowi są na grę w Serie B. Zostaną Del Piero i Nedved. Deschamps liczy na Cannavaro, jednak świeżo upieczony mistrz świata przyznał, że jest o krok od przejścia do Realu Madryt.

Didier Deschamps już dwa lata temu mógł objąć Juventus, jednak wtedy wybór padł na Fabio Capello.

Kandydatem jest także Donadoni, ale wszystko wskazuje, że tym razem działacze Juve zdecydują się na Francuza.
Czyli już prawie pewne ze trenerem zostanie Didier. Specjalnie sie nie zmartwie, ale przyznam szczerze ze wolałbym aby trenerem został Donadoni. I ciekawo co z tym Cannavaro, licze ze zostanie ale ostatnie pogloski stają sie niepokojące. Trzeba czekac bo tylko tyle zostało. Mówił ze zostanie, ale to tylko słowa. Co świetnie pokazuje przypadek z Capello i Mutu, który obiecywal ze zostanie bo musi sie odwdzieczyc klubowi. Chyba ze klub chcial go sprzedac, bo budzet po degradacji(raczej pewnej) bedzie mocno nadszarpniety. I zobaczymy co pokaze Bojinov.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 10 lip 2006, 21:17

Deschamps, czyli ten, ktorego swojego czasu wpychalem wrecz na sile na nowego trenera :P No coz, w sumie jestem zadowolony. Ciezko cokolwiek o nim powiedziec. Jeszcze 2 lata temu prowadzil Monaco do finalu LM by w nastepnym sezonie poniesc porazke. Ogolnie bedzie ciekawie. Ale nie jest tak zle.

I Bojinov, o ktorym rok temu jeszcze marzylem. Tak, tak uwielbialem patrzec na jego gre. Zobaczymy co pokaze w Juve :)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2848

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 11 lip 2006, 12:29

Oto piłkarze powołani na pierwszą część obozu:
Bramkarze: Bonnefoi, Mirante;
Obrońcy: Balzaretti, Birindelli, Chiellini, Legrottaglie, Piccolo;
Pomocnicy: De Ceglie, Giannichedda, Kapo, Marchionni, Marchisio, Olivera, Paro, C. Zanetti;
Napasnticy: Bojinov, Miccoli, Palladino, Volpato, Zalayeta.

W terminie późniejszym dołączą: Kovac, Tudor, Zebina, Nedved (jeśli nie zakończy kariery), Del Piero.

http://www.juvepoland.com/text.php?id=539

Git że jest Legro :D ciekawa paczka dosyć i w Serie A mogliby poszaleć

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 lip 2006, 18:59

Juventus zaprezentowal nowe koszulki na sezon 06/07

Domowa mi się bardziej podoba niz ta z sezonu 05/06 - więcej pasków 8)

Wyjazdowa to całkowita nowość - "Czarne koszule" :lol:

Szukajcie w www.Juvestore.com

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2848

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 16 lip 2006, 10:36

Ibrahimović pisze:Domowa mi się bardziej podoba niz ta z sezonu 05/06 - więcej pasków Cool
fajna, oldschoolowa koszuleczka:) podoba mi się. W sumie dobrze że nie ma już jakichś dziwnych tworów żółtych czy czerwonych, chociaż ta 3 niebiesko-niebieska :) też całkiem spoko

Ibrahimović pisze:Wyjazdowa to całkowita nowość - "Czarne koszule" Laughing
i oby nie skończyc jak ,,czarne koszule" :roll:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 17 lip 2006, 21:45

Na poniedziałkowej konferencji prasowej o swojej przyszłości wypowiedział się Giorgio Chiellini. Zapewnił kibiców, że jego miejsce jest nadal w Turynie. "To wielki honor grać dla Juventusu. Jestem dumny, że będę mógł wziąć udział w odbudowie naszego klubu. Moja obecna umowa obowiązuje do 2009 roku ale w planach mam spotkać się z klubem by odnowić mój kontrakt." Chiellini wypowiedział się także nowych ambicjach. "Mamy do zrealizowania poważny projekt. Chcemy odzyskać nasze miejsce na szczycie. Nie zamierzam się poddawać do póki cel nie zostanie osiągnięty!". Mistrzostwa Włoch które zostały nam odebrane i tak należą do nas. Wywalczyliśmy je na boisku."

"Jeśli odwołania nie zmienią wyroku, będzie nam bardzo ciężko już po roku powrócić do Serie A. Jednak wszystko jest możliwe. Jeśli kara zostanie zmniejszona to dobrze, jednak w obecnej sytuacji nie stoimy na straconej pozycji. Łączy nas klub, drużyna, kibice i miasto. Jeśli już w przyszłym sezonie uda nam się awansować będzie to jedno z najbardziej niewiarygodnych osiągnięć w historii klubu. Jesteśmy zdeterminowani i chcemy powrócić na piłkarski szczyt, na którym byliśmy w minionym sezonie."

Co Giorgio sądzi o pozostaniu w klubie Del Piero oraz o objęciu posady trenera przez Deschampsa? "To co zrobił Alex powinno wszystkim dać do myślenia. To bodziec, który powinien namówić także innych do pozostania, aby razem napisać kolejny rozdział w historii klubu. Z Deschampsem spotkałem się dwa dni temu. Już zdążył wprowadzić w klubie bardzo dobrą, roboczą atmosferę, zarówno od strony technicznej jak i swoją charyzmą i osobowością. On grał w tym klubie, doskonale wszystko rozumie. Zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie."

Na koniec Chiellini dodał kilka słów o reprezentacji Włoch. "Bardzo chciałbym grać w reprezentacji Azzurrich, to moje marzenie. Nie powinno być ważne w jakim kraju się gra i w jakiej lidze. Jeśli jesteś naprawdę dobry, zawsze otrzymasz swoją szansę."

Konferencja zakończyła się słowami "Nasz plan to powrócić na piłkarski szczyt. Zrobimy to."
Brawo młody :wink:

Mam nadzieje ze Balzaretti tez zostanie. Ponoć ta zmarszczona morda Capello go chce, ale wara :!:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 19 lip 2006, 10:31

After to have embedded yes of Alex De the Piero, the bianconera leadership has obtained also from Gigi Buffon the guarantee of its permanence in Series B. the number one of the National Italian champion of the World was corteggiato from months (still before that scoppiase the scandal soccer) from the Milan.

Buffon, than today will leave for Polynesia with to the fiancèe Alena Seredova, is intentional to leave for the vacations with the clear ideas on its future and, after a talk with its Silvano agent Martina, has communicated its will to remain to Turin.

“I will remain to the Juventus also in B. Me are legacy to this mesh and this people, therefore I feel myself in condition for remaining. If then the Juventus decided to sell to me, I will accept whichever choice of the society, but my desire is that one of continurae to difednere the door of the Juve”

The negotiation between Juve and Milan has endured deciding and abrupt stop after the passage of It has you to Turin. Also the bianconero sport director, Dry Alessio has made to understand that the negotiation for is vanished: “The passage of Has you to Turin makes to fall the presupposed ones for the cession to the Milan di Buffon, than for hour it remains with we”.

http://sports.alice.it/it/cmc/calcio/20 ... 98931.html

Ciekawy news, ciekawy...Oby tylko to nie były puste słowa... :roll:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 20 lip 2006, 11:15

Dane statystyczne :P

Odeszli: Zambrotta (...), Thuram, Cannavaro, Emerson ( :D ), Zanetti, Kovac, Mutu, Blasi. :pogrzeb:

Zostana: Del Piero :*, Buffon, Nedved, Bojinov, Kapo, Birindelli, Chiellini, Marchionni, Masiello (1986 - naprawde zdolny obronca), Legrottaglie ( :hardkor: ), Olivera, Palladino, Rossi (nastepny mlody i zdolny obronca), Volpato ( dla odmiany mlody i bardzo utalentowany napastnik), Sculli (niezly napastnik, ale tylko na Serie B), i cala reszta utalentowanych zebr :) .

Czekamy na decyzje:
Trezeguet (klub zaproponowal mu 'super oferte' :P ), Vieira (oby wrocil do Arsenalu, bo ten swietny pomocnik powinien tam zostac do konca kariery), Giannichedda (oby zostal, taki pomocnik na Serie B, jest na wage zlota), Camoranesi, Balzaretti (Federico zostan!), Tudor, Zalayeta , Zebina, Ibrahimovic (w sumie, to i tak 'za chwile' odejdzie).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lip 2006, 11:18

Lakier pisze: Vieira (oby wrocil do Arsenalu, bo ten swietny pomocnik powinien tam zostac do konca kariery)
wez nas nie strasz :shock: Szanuje go ale jego powrotu to ja nei oczekuje i niech przechodzi do Interu, mysle ze nie zepsuje sobie swojej calej pracy jaka wlozyl w Arseanlu przez 9 lat przechodzac do MU... licze ze zostanie albo odejdzie gdzies do Interu albo...Francja?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”