Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 61

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 14 lip 2006, 23:01

Totnik_ASR pisze:niby tak.. ale ostatimi laty nikt nie wygrywal mistrzostwa majac 15 punktow przewagi ...
Bop wtedy Juventus grał w Serie A :lol:

Ja tam bylem na to przygpotowany i nie jestem zszokowany.

Jak juz ktos wspomnial, jest 126 pkt do zdobycia-30, jest do zdobycia 96. W poprzednim sezonie mistrz mial 81, a barazowe cos okolo 60. Awans jak najbardzej mozliwy. Moze mnie wysmiejecie, ale powiem wam ze nawet pewny wg mnie 8)

Powrót na szczyt? Kwestia 3 lat 8)

Pewnie zostana Del Piero, Marchionni, Zanetti, GG, Kovać, Tudor, Legro, Bojinov, Nedved, Thuram, Chiellini, Balzaretti. Moze nawet Cannavaro czy Camor, ktirzy tpo deklarowali. Reszta zabaczymy. + Didier na ławce i zaraz wracamy 8)

Ciao, na chwile 8) :twisted:

Acha, jeszcze jedna kwestia. Jesli utrzymamy dobry sklad, moze powalczyc w Coppa Italia, i od razy gdy wracamy so Serie A, gramy w UEFA.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2006, 23:06 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 lip 2006, 23:03

No no coz za optymizm panuje.Powiedzialbym nawet huraoptymizm.Stara Dama 100 punktow awans na luzaku Del Piero krolem strzelcow.A druzyny rywalizujace ze Stara Dama beda klekac na boisku i czekac na najnizszy wymiar kary.
Lubicie sie oszukiwac?To jeszcze dopisze ze Nedved bedzie mial najwiecej asyst.
Serie B jeszcze nie byla nigdy tak silna.Stara Dama Viola Lazio Modena Brescia Bologna Genoa Napoli.Roznica miedzy Serie A a Serie B nie jest tak ogromna jak sie niektorym wydaje.Na pewno nie tak ogromna zeby w zasadzie rezerwowy sklad Starej Damy z poprzedniego sezonu nie mial problemow z odnoszeniem zwyciestw.Z pewnoscia w cuglach wygracie cala lige odnoszac 35 zwyciestw w sezonie...Tym bardziej ze sponsorzy tacy jak Tamoil juz zapowiedzieli ze co prawda nie odejda ale zdecydowanie obetna ilosc przelewewanej kasy na konto klubu.Analitycy ostroznie szacuja ze klub straci ponad 300 milionow euro.Nie wiem jak bedzie z prawami do transmisji waszych spotkan.Moze kontrakt nie zostanie rozwiazany ale prawie 300 milionow z tego tytulu nie dostaniecie.

Ale nadzieja umiera ostatnia.Moze wzrosnie po apelacjach :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lip 2006, 23:08

ossy pisze:GG
Zbyt duze zainteresowanie innych klubow jego osoba
ossy pisze:Nedved, Thuram,
ja mam takie odczucie, ze nie bedzie im sie chcialo na stare lata grac w serieB mogac pograc jeszcze 1-2sezony -
ossy pisze:Moze nawet Cannavaro czy Camor, ktirzy tpo deklarowali.

Poza tym inne kluby rzuca sie jak chieny - Palremo i Chievo potrzebuja wzmocnien - zas Juve utraci ogromne dochody i bedzie musial sprzedac

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 14 lip 2006, 23:11

Z tym awansem szybkim do Serie A nie byloby problemu, gdyby nie maly problem w postaci Violi i Lazio, ktorzy takze beda grali w Serie B wiec tak latwo jak sie wydaje nie bedzie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 lip 2006, 23:15

Dobra. Umówmy się tak. Juve awansuje do Serie A po roku ( wygrali wszystkie mecze bo wkońcu mają niesamowicie odskakującą ekipe od reszty ). Podczas Mercato wydają 300mln euro, wygrywają Scudetto a po roku LM. Wtedy wyłanczamy Fife 2007 ( bo w tej edycji Juve będzie już w Serie B ) i pójdziemy spać. Jak wstaniemy to pomyślimy nad meczem z druzyną która wygra puchar Uefa, pewnie będzie to Milan.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 lip 2006, 23:17

ossy pisze:Acha, jeszcze jedna kwestia. Jesli utrzymamy dobry sklad, moze powalczyc w Coppa Italia, i od razy gdy wracamy so Serie A, gramy w UEFA.
Ale w PW jest taka zapora nie do przejścia :P
Spadek do Serie B oznacza dla klubu z Turynu gigantyczne straty - blisko 300 milionów euro.- Największą stratą będą prawa telewizyjne. Liczba widzów oglądających mecze Serie A jest dużo większą od tych obserwujących spotkania Serie B. Z drugiej strony, gdy Juventus, Lazio i Fiorentina będą grały w drugiej lidze stanie się ona ciekawsza i stacje telewizyjne będą chciały ją pokazywać - mówi specjalista od rynku medialnego w Italii. Nie zapłacą jednak wiele, bo prawa do pokazywania Serie B ma telewizja publiczna RAI i transmitowanie tych samych spotkań w stacjach kodowanych jest bezsensowne.

Sponsorzy Juventusu (m.in. Nike i Tamoil) zapowiedzieli, że nie wycofają się z finansowania drużyny, ale będą wpłacały dużo mniej do klubowej kasy.

Wszystkie zespoły mogą się odwołać od wyroku (mają na to trzy dni), ale apelacja musi zostać rozpatrzona przed 25 lipca. Wtedy upływa termin UEFA na zgłaszanie zespołów do europejskich pucharów.
ps. Jaki będzie skład SuperPucharu Inter – (?) Roma ?
Ostatnio zmieniony 14 lip 2006, 23:20 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 lip 2006, 23:19

Zico_FCI pisze:Ale w PW jest taka zapora nie do przejścia Razz

No ba, wiedzialem, zeby zamiast Deschampsa brac Manciniego :? :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 lip 2006, 23:21

Wreszcie koniec szopki. Apelacje zbyt wiele nie zmienią raczej. W sumie to ostro potraktowali to wszystko. Juve za rok do Serie A nie wróci raczej chociaż nie są bez szans. Ja osobiście nie liczyłbym na to, że będą wygrywać ze wszystkimi. Na pewno będą porażki i remisy. Serie B to nie amatorka bądź co bądź. Mam nadzieję, że niebawem zacznie się jakiś większy ruch na rynku transferowym. Bazar chyba można uznać za otwarty.

Ktoś tam napisał, że Del Piero będzie królem strzelców :lol2: To pewnie Buffon będzie miał najwięcej asyst jeśli nie odejdzie.
Łukasz_ pisze:wyłanczamy
Niezłe :spoko:
Wyłączam się. Bez odbioru.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 lip 2006, 23:37

Zico_FCI pisze:ps. Jaki będzie skład SuperPucharu Inter – (?) Roma ?
pewnie go nie bedzie :!: bo w sumie nie ma sensu rozgrywac Superpucharu

ale na takie szczegoly trzeba poczekac :!:
Jutro pewnie pojawi sie mnostwo newsow dotyczacych nowych klubow pilkarzy "spadkowiczow"

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 14 lip 2006, 23:54

Tymczasem oficjalna strona Milanu donosci ze byc moze bedzie szansa gry w pucharze UEFA z uwagi na to ze Empoli nie posiada licencji ktora upowaznialby ich do gry w tych rozgrywkach.
Ja caly czas mam nadzieje ze wydane wyroki sa tak surowe zeby bylo co z nich odejmowac po odwolaniach ;)
Moze w koncu nadazy sie przymusowa niejako, okazja do wygrania pucharu ktorego Milanowi brakuje :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 0:17

Prosze wstać - sąd idzie ...

:shock: w modre jeża co tu się działo ? co to ma być promocje ? Cała noc mi zleci by pozbierać komentarze i wasze wypowiedzi wiec nie bede owijał ...

Mimo że jest jak po cześci stawiałem to jestem w szoku :shock: takiego obrotu sprawy bym nie przewidział - taki cool dzień miałem ale czułem że bedzie wiocha :? Tym wyrokiem sąd się troche naraził ba nie troche. A skrzywidził kluby i kibiców a nie frajerów odpowiadzialnych za to zamieszanie. Bo co to jest 5 lat zawieszenie w czynnościach dla Moggiego skoro jego córka może przejąc interes.

Milan pozostaje tak gdzie jego miejsce - strata pkt. ma znaczenie teraz , w czasie gry to już bedzie inaczej bo przeciesz pkt bedzie może teoretycznie stracić z Roma i Interem ewentualnie z Palermo a tak same sredniaki do lania :P No moze jeszcze Doria :) Brak LM to już inna bajka może nie tyle ze sportowego pkt. widzenia [choć to ważne] , co z finansowego. Ale zycie damy rade. Najważniejsze jest to że scenariusz dla Milanu sie po czesci sprawdził - przynajmiej najważniejsza czesci - ale byłem o tym przekonany od początku [ba nawet wygrałe zakłąd :P] choć nie jeden miał inne marzenia - teraz sobie liście sami sprzedajacie, tyle macie :P - a wyroki wobec Violi i Lazio mnie szokują. Zastanawiam się o czym ja nie wiedziałem ? skoro takie zarzuty znalazły potwierdzienie w wyrokach ? Co tak naprawde o tym zadecydowało ? ... Aż sie boje myśleć ... Współczuje faną Juve, Violi i Lazio bo płacicie za coś za co nie powinniście. Sama kara to jedno ale kuźwa co to za kara. Teraz liga mimo wszystko będzie jak impreska bez ganji :? jeszcze czas na odwołanie a to tez jest ważne.

To nie koniec :!: Bo nikt tego tak nie zostawi - jeszcze odwołania a one zmienią co nie co - mowa :] :twisted:

Chłoaczek dziękuje Ci :evil: masz pozamiatane :P liście sobie wymierz informatorze za dyche :P

UEFA czyli puchar pocieszenia ? :roll:

FORZA MILAN :!:

adik_pl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adik_pl » 15 lip 2006, 2:49

*_Zaza_*, ty naprawdę nie potrafisz skleić kilku zrozumiałych zdań czy po prostu miałeś - cytuję - "impreskę"?

Cóż, po prostu kibice cieszyli się z nieuczciwych sukcesów przed laty, to teraz radości będzie mniej. Z drugiej strony to dobrze dla futbolu włoskiego w Polsce - pomyślcie sobie jak wzrośnie zainteresowanie Serie B! :P

pzdr.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 15 lip 2006, 9:08

Niggaz pisze:Ktoś tam napisał, że Del Piero będzie królem strzelców
A co w tym smiesznego?

czeher pisze:Zbyt duze zainteresowanie innych klubow jego osoba
Ganichedda? :shock: :shock: Kto taki?

czeher pisze:Poza tym inne kluby rzuca sie jak chieny - Palremo i Chievo potrzebuja wzmocnien - zas Juve utraci ogromne dochody i bedzie musial sprzedac
Zeby ich dostac, beda musialy wylozyc kase 8)

Chlopaczek pisze:A druzyny rywalizujace ze Stara Dama beda klekac na boisku i czekac na najnizszy wymiar kary.
Ta kwlasnie bedzie. 8) :lol:
Chlopaczek pisze:Modena Brescia Bologna Genoa Napoli
Uwazasz ich za mocnych?

Lazio i Viola to jedyne problemy.

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 15 lip 2006, 9:22

adik_pl pisze:*_Zaza_*, ty naprawdę nie potrafisz skleić kilku zrozumiałych zdań czy po prostu miałeś - cytuję - "impreskę"?

Zeby do kogos sie czepiac to cokolwiek to samemu trzeba byc pod tym wzgledem w porzadku, Tobie adik pl tez sklejanie sensownych zdan nie wychodzi najlepiej.

"futbol wloski w Polsce" powiadasz? lol

Awatar użytkownika
staarek
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: staarek » 15 lip 2006, 9:53

Kibice Juventusu juz licza ile zdobeda punktow w serie B, porownujac z poprzednimi sezonami itd. Podstawowa sprawa - nikt juz Wam nie bedzie ustwial meczow z gory, wiec wygrywanie "na czysto" moze nie byc takie latwe... Chyba ze nic sie Juve nie nauczy i dalej bedzie osukiwal.
Mimo wszystko zycze szybkiego awansu...

Pozdro.

M.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”