Mercato Rossonerich - Strona 88

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 lip 2006, 12:55

Nerwowy co Ty mówisz ? no nie rozumiem o co Ci chodzi ? :shock: Na jakiej podstawie tak stwierdzasz ? strony Real ? czy Onet jak Adik ? :>

Dla Ciebie i fanów Real [chyba źródło najlepsze z możliwych prasowych] Szkoda tylko ze strony Real nie zamieściły całej wypowiedzi agenta piłkarza ... ale coż przeciesz każdy się pali i pragnie gral dla Królewskich - oj dzieci dzieci - pierwszy :P

"Al Real solo se il Milan vuole"

Jeśli nie wiesz co piszą to mi zaufaj :wink: bo Krolewscy podobnie jak Marca wybrali sobie to co im pasuje z tej wypowiedż :] Może Mijatović latac do Mediolanu :!: tam nikt z nim nie chce nawet gadać :]

I prosze Ci :!: Nie przyność info ze stron Real o.k ?

Miesiąc temu Canna i Zambrotta to nic nie warte staruchy :lol: Wypalone gwiazdeki bez talentu - capello chce sciągna Włoskie wraki :lol: lepiej ściągną Kompanego albo Cole - Del Honro itd. A teraz

Cicinho - Ramos - Canna - Zambrotta

:lol: żenada i pierwszy :P

Edit

Sero sorry dodaliśmy posta jednocześnie :)

Pamiętamy słowa Silvio na temat gry jednym napadem ale tylko krowa nie zmienia zdania :P Tym bardzie teraz gdy sytuacje jest taka że naprawde trudno wybrać napastnika. Oczywiście klub i trenerm może i mają kogos na oku bo ja mówie za siebie i moje okulary na mercato :wink:

Patrząc na kadre pod kątem 4-2-3-1 to w sumie brakuje tylko obsady na prawa strone - tu był temat Maxiego który narazie umarł :roll: ale nie moze właśnie zapominać o takich graczach jak Brocchi Vogel czy Jankulovski i ewentualnie Ze Roberto. Seedorf pół kariery grał na prawej stronie i już jest jakies rozwiązanie bez transferu. Podstawowy środek to Pirlo i Rino jak w kadrze i przed nimi Kaka :] - Gila na szpicy a Seedrof i np. Jankulovski na flankach - tylko kto z nas wie co wymysli Ancelotti ...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 lip 2006, 13:20

Na skrzydło ktoś musi przyjść bez względu na zmiane taktyki ;) Co do Jankulovskiego to stracił w Milanie. To już nie jest ten sam zawodnik co 2-3 lata temu :roll: Gra minimum swoich możliwości tak więc na skrzydło potrzeba kogoś innego, no chyba, że Marek potrzebował aklimatyzacji w Milanie jak Solari w Interze i teraz obaj zaczną wymiatać ;) Ze Roberto byłby dobrym rozwiązaniem

Choć warto podkreślić, że Italia zdobyła mistrza świata grając jednym klasycznym skrzydłowym (Camor) natomiast reszta to typowi środkowi pomocnicy. Może Ancelotti knuje podobny plan :> z tym, że boczni obrońcy musieli by jeszcze ostrzej zapieprzać :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 lip 2006, 13:38

Wiesz ja osobiście inaczej sobie wyobrażałem gra Czecha w Milanie - byłem pod wrażaniem jego gry w Udinese [a grali 3-5-2 i on na lewym skrzydle] jednak Ancelotti zawalił na moje oko [jak tak moge powiedzieć] Bo ustawiał Czecha na miejscu osoby która jak gra to nikt go nie wygryzie - mianowicie Clarence Seedorf'a - Jankulovski mi. dla tego grał mało :? a co gorsza nie ustawiał go w lini obrony jak gra w kadrze Czech - mam nadzieje że Pacynka uważnie odlądał mundial - o tyle to dobre że Czesi byli w grupie z Italią :wink: Także Marek zawiódł mnie ale po częsci to nie jego winna. Bo sądze ze na lewej flance defensywy miał by wieksze pole do popisu niż graja raz na jakiś czas za Seedorfa. Podobna sytuacje co z Vogelem. W PSV on i Van Bommel drygowali cała drugą linia, a w Milanie gra tylko jak Pirlo nie może i to powoduje że zawodzi :?

Co do systemu - wiesz Lippa grał dziwnym ustawianiem 4-4-1-1 i jak piszesz boczni obrońcy pełnili funkcje skrzydłowych - bo Mauro czescto operował bliżej środka. Gdzie byli Ci typowi środkowi który dominowali w tej strefie - ale zauważ że Milan grają 4-3-1-2 z rombem w drugiej lini gra podobnie. Mam na mysli role bocznych obrońców. Bo nie ma skrzydłowych takich typowych Gattuso na prawej - Seedorf na lewej ale im mają uzupełniać boczni obrońcy. Dla tego sądze że jak uda sie sprowadzić Zambrotte to masakra :] Bo może Gianluca grać na obu flankach a jak by jeszcze Marek sie obudził to szok. A to możliwe tylko trzeba mu zaufać na lewej flance defensywy - w końcu dali za niego 10 milionów euro wiec nie oddadzą go chyba teraz tak o ...

Co ciekawe czyżby robili podstawy pod transfer Buffona ? :roll:

Nie cały miesiąc temu z Ascoli przyszedł bramkarz Ferdinando Coppola - miał być rezerwowym a tym czasem jest bardzo bliski przejścia do Torino :!: To samo Toro 5 dni temu składało oferty za Abbiatiego :!: Jednak Milan odmówił mimo że Abbiati nie będzie grał na Giuseppe Meazza :!: A co ciekawe Capello ponoć chce Abbiatiego jako zmiennika Ikera w Realu :roll: To wszystko - plus wygasająca umowa Didy i robi się ciekawie :]

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 17 lip 2006, 14:21

Niestety Zaza, ale jesli nie widzisz problemu to juz twoja sprawa. Slabe zrodla, czy nie to nasilaja sie w ostatnim czasie te doniesienia. Poza tym swe spekulacje opieram nie tyle na zrodlach, co wyniku afery w calcio. Na pewno jej konsekwencjami beda kolejne naciski ze strony wlodarzy najwiekszych klubow na kupno najwiekszych gwiazd Milanu. Wlasciwie to mozna powiedziec, ze sprawa ogranicza sie do jednego zawodnika, czyli Kaki. Wprawdzie podpisal kontrakt, ale jak to mowil Deschamps moga wystapic pewne prowokacje (choc to dotyczylo Juve) i bedzie trzeba poswiecic troche nerwow, aby go zatrzymac.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 lip 2006, 14:30

Ale Nerwowy mijasz się całkowicie z prawda bo np. Deschamps miał jeden podstawowy problem mówią o kontraktach i prowokacjach mianowicie "degradacja :!:" Także przeczytaj uważnie co napisane jest w tym newsie. Wyrok taki jak "spadł" na Milan, nie ma w tym momnecie naprawde nic do znaczenia. Bo po 1: jeszcze nie jest prawomocny a po drugie ludzie odpowiedzialni za umowy wiedzieli jakie sa konsekfencje. Wiec nie widze problemu ? bo jaki jest problem Real i obietnice pana Calderona ? czy co w tym momencie odbierasz za problem ? wyrok ? bo on też chyba jest w miare łaskawy dla Milanu - tym bardzie jak popatrzymy na inne klubu.

Co miałeś na myśli piszą słabe źródła ? to podaj mi swoje informacje na których podstawie ma obawy - może ja też się zaniepokoje :?

Jakże inna informacja niż rano odnoście Buffona Forza Roma :wink: Jedyna nadzieja w moich wyliczeniach z rana w tym temacie :twisted:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 17 lip 2006, 15:08

Podstawowym problemem moze byc brak udzialu Milanu w europejskich pucharach. W ten sposob dzialacze Realu moga powaznie zamacic w glowie Kaki i jego ojca. Zrodla czerpie chociazby ze strony ligawloska.net, ktora powoluje sie na hiszpanski AS, calciomercato.it i goal.com. Jedna informacja podaje, ze Abramowicz jest w stanie wylozyc za Kake nawet 100 mln euro. Byc moze masz racje Zaza, ze te zrodla sa malo wiarygodne, aczkolwiek powtarzalnosc tego typu newsow sklania mnie ku stwierdzeniu, ze nie obedzie bez kolejnych rzeczywistych prob zdobycia Kaki. Czy Milan bedzie sie w stanie oprzec tym probom ? Wiele bedzie zalezalo od samego zawodnika, ale wyrok w sprawie afery calcio na pewno nie pomaga.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 lip 2006, 15:33

Nerwowy :? czemu mi to robisz :? który raz już mam napisać...

Pisząc o braku w pucharach jesteś już pewny co do UEFA ? wiedz o tym że jak trzeba to Empoli nawet odpuści ta całą licencje. Patrząc na ta sytuacje z boku to jest fajnie - Milan dał za Ricardo ok. 8 milionów euro - po grał rok - strzelał podawał - wygrał scudetto - został wybrany najlepszym piłkarzem młodego pokolanie w swoim debiucie a teraz pojawił się Real dający 30 czy 50 milionów i Czerwony Romek dający 100 milionów... Nic tylko sprzedawac i rynek się kręci :] Jednak Milan to nie Malaga czy Modena :!: dziwi mnie że Ty kibic Rossonerich nie pojmujeszcz tego jak przez tyle lat funkcjonował nasz klub ...

I weź pod uwage to że apsencja w pucharach nie bedzie trwać 7 lat. Przegrał jeden finał LM ale trafił do klubu który w ostatnich 30 latach królował w tych rozgrywkach, wiec chyba nie uważasz że sama apsencja w puchara na jeden rok dla 24 latniego piłkarza to powód by zaczynać odnowa w innym kraju ? :shock: To jednak sprawa. Druga jest taka podpisują nie dawno umowe do 2011 roku dał jasny sygnał działacza klubu że oni go pokazali swiaty a on teraz pokaże przywiązanie. Pozostanie na 99% w Milanie a jak powiedział jego agent umowa był tylko formalnościa bo mimo że prasa pisała "Milan w Serie B :!:" Kaka nalegał by skończyć rozmowy czy Ty tego nie rozumiesz ? Teraz sprawa nie rozchodzi się za ile Milan sprzeda Kaka bo nie ma tematu sprzedarzy Ricky'ego - prosta sprawa - działacze Real chcieli być w Mediolanie Łysy mówi nie mam czasu sa teraz ważniejsze sprawy - zresztą nie ma tematu.

Od tego są serwisy mercato by pisac bo co by był jak by ich nie było :roll: Jednak na temat 100 milionowej oferty Chelsea zmień temat [patrz Real Madryt (zbiorczy)] wybacz ale nie będę pisał 17 razy...

Filozofia Hiszpańskich serwisów trzymających z Realem jest taka jak Twoje myśleani...

Milan sprzeda Kaka jak spadnie :!:
Milan na munusie - Kaka w Real :?: :!:
Milan sprzeda Kaka jak nie zagra w pucharach :!:
Kaka wraca z wakacji opalony - Real ma balsam :?:
Real szokuje - Kaka wśród Al Kaidy :!:
Jest następca Zizou :!: Forza Mudżahedini :!:

Rozumiesz ? Jutro Galliani powie Kaka się się czuje ma wzdęcia :!: :?A Marca odrazu pisze - Calderom na nospe :!: Kaka w Madrycie :?:

Pozdrawiam :wink:

A wiesz co jest ciekawe to że Twoje teoria jak nic sie ma do Kaki, ale jesli Real by inaczej rozegrał rozmowy [początkowe] na temat gracza Canarinhos to mogli by szybciej wyrwać inne "transferowe marzenia Capello" mianowicie - Pirlo ...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lip 2006, 17:11

zgadzam sie z Zaza.teraz wszytkie serwisy beda przypisywac Kake do Realu.mysle ze Real i Chelsea mozna uznac za ta sama lige w sprawie transferow.same sobie nie znajda zadnego mlodego gracza kturego moga wypromowac tylko wydaja grube miliony na gwiazdy.co do wzmocnien Milanu uważam ze najlepszymy pilkarzami mogli by byc Buffon(chyba po Cechu najlepszy bramkarz na swiecie)Oddo(juz oddawma mieli na niego ochote nasi dzialacze wiec trzeba wykorzystac degradacje Lazio)Zambrotta(to chyba najlepszy i najbardziej uniwersalny pilkarz jaki moze sie nam trafic w tym mercatto i mysle ze musimy go sciagnac bo Cafu ma juz swoje lata a z Jankulovskim nie wiadomo jak bedzie) na napastnika to moim marzeniem byl Aguero lecz nasi dzialacze nie byli nim nawet zainteresowani a mysle ze wyrosnie na gwiazde swiatowego formatu za niedlugo.dobrym rozwiazaniem moze byc Torres ale wydaje mi sie ze lepszym Tevez.czytalem tez ze swego czasu Leonardo zaproponowal Freda(lecz uprzedzil nas Lyon)moze na niego skusi sie Ancelotti??byla tez mowa ze nastepca Cafu mialbyc Cicinho lecz chyba z Realu nie ma szans na kupno jakiegokolwiek gracza z wiadomych przyczyn smile.....ponic w zimie mial juz przyjsc Lugano a teraz cos temat ucich........

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 17 lip 2006, 17:18

Abbiati: "Vado al Torino"
- spotrt.it
:]
cudownie, mowa oczywiście o Juvenusie, nie Torino Calcio :P , a więc skoro sam przyznał że przechodzi do Turynu, to chyba na 100% pewne że do nas przyjdzie Gigi. Oby więcej takich wiadomości 8) :D

EDIT

Skoro ma być więcej dobrych wiadomości to proszę:
Kaka :"Schlebia mi zainteresowanie Realu Madryt, ale nie zostawię Milanu. Jestem szczęśliwy w Mediolanie. Jest to wielki klub. Jestem oddany właśnie niemu i dlatego przedłużyłem mój kontrakt z klubem do 2011."
To było do przewidzenia ale mimo wszystko czyta się przyjemnie
8) :D
Ostatnio zmieniony 17 lip 2006, 17:26 przez AgaM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Baraneq
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baraneq » 17 lip 2006, 17:25

podobno Cannavaro już ugadany z Realem ...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lip 2006, 17:29

to ze Cannavaro ygadany z Realem podala "Marca" wiec lepiej czekac na oficjalne potwierdzenie...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 lip 2006, 17:38

AgaM spokojnie - nie czytasz chyba wypowiedz Wujka Zazy :wink:

*_Zaza_* pisze:Co ciekawe czyżby robili podstawy pod transfer Buffona ? :roll:

Nie cały miesiąc temu z Ascoli przyszedł bramkarz Ferdinando Coppola - miał być rezerwowym a tym czasem jest bardzo bliski przejścia do Torino :!: To samo Toro 5 dni temu składało oferty za Abbiatiego :!: Jednak Milan odmówił mimo że Abbiati nie będzie grał na Giuseppe Meazza :!: A co ciekawe Capello ponoć chce Abbiatiego jako zmiennika Ikera w Realu :roll: To wszystko - plus wygasająca umowa Didy i robi się ciekawie :]
To plus wypowiedz i znów może zaczą spekulacje - Troche szkoda że "Kozy" :? tym bardzie jak czytam gdzie on juz nie miał grać - niech z Dida zrobia pożądek :!: Bo Abbiati dziś rano był w Real bo zabiega o niego Capello - wczoraj czy przedwczoraj podziekował Torino za zainteresoanie a dziś sama widzisz.... Jednak transfer Coppolli to Toro wydaje się bardzie prawdopodobny na 99% jak piszą Włosi - nieoficjalnie - wiec teraz Abbiati wie co bedzie z jego przyszłoscią ...

Mete nowy Rossonero na pokładzie ? 8)

Zgadza się z Toba :) co do Twojej wypowiedz - z tego co pamietam to nie tyle Lyon upszedził Milan z Fredem co Ancelotti zrezgynował ...

Pamiętam jak tu w temacie ja i Hunter szukalismy coś na Freda i miał powalające stastysyki w Cruzeiro - Milanowi go polecał Leonardo [jak piszesz] był cytowany przez Włochów - "Kaka ataku" :wink: wiec co mówi bo sam lasnował Rickyego wcześnie ale Milan nie zdecydował się dac chyba 12 milionów i trafił do Lyonu - gdzie z czasem zaczą kąsac a teraz będzie tylko lepiej ...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lip 2006, 17:43

tak Zaza jestem nowy jak bylo tak jak ty piszesz z Fredem to mysle ze Ancelotti zrobil blad ale wtedy raczej sie nie spodziewal ze Szewa odejdzie.....a moze dzialacze szykuja nam niespodzianke i jakiegos mlodego perspektywicznego napastnika Leonardo wyszuka w Brazylii....a nie wiesz co z Lugano??bo byla mowa ze juz ma nawet kontrakt o Snejderze tez bylo??

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 lip 2006, 17:54

To czy zrobili błąd z Fredem to pokażą kolejne sezony - bo jak dla mnie to on na teraz nawet by nie był brany pod uwage jako "zastępca Shevy" - ma talent i prawde mówiąc lepiej chyba nie mógł trafic jak na pierwszy klub w europie. To że Milan sprowadził Kak i grał jak grał odrazu to wyjątek. Z regóły trudno jest tym młodym gracza pokazać odrazu swoje umijetnosci, inne filozofia, presja, itd.

Sneijder to co sezonowy punkt programu jak El Nino :wink: Nie ma sensu przypominać plotek bo najwyraźniej nie ma tematu. Odejście Stama do Ajaxu dało prasie dobry wątek. Podobnie zreszta jak z Lugano o którym słuch zaginą - ponoć Atletico o niego pyta i teraz może trafić na Vincente calderon za połowie miejsza kwote niż proponował Milan wiec chyba tez juz odpuścili.

Wiesz sam widzisz co się dzieje w tym temacie - i to nie sa jakieś newsy wymyślane przez kogoś tu ale każdy z nim ma poparcie w odpowiednim źródle. Jesli tego jest tyle to jak mieli by nie trafić z jakims graczem :wink:

To witam na pokładzie :twisted:
Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 17 lip 2006, 18:20

Jak dla mnie sprawa Kaki mimo twoich dosc obszernych wyjasnien Zaza jest wciaz niejasna. Poki sprawa nie zostanie ostatecznie zakonczona, a raczej mercato sie skonczy to trudno przewidziec co sie stanie. Jeszcze raz powtarzam, ze Milan spotkal ciezki cios w postaci werdyktu w tej aferze, ale mam nadzieje i wierze, ze Rossoneri godnie przetrzymaja ten okres. Jednak mercato Milanu niewatpliwie na tym ucierpi, a przy najmniej zmieni nieco swoj kierunek.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”