Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 37

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 lip 2006, 23:10

Scyzoryk pisze:Był ktoś dzisiaj na Czacie z Klickim i Tkaczukiem ?? Ja byłem nawet 6 moich pytań moderator wybrał
Scyzoryk nie mów, że to Ty byłeś Wujek Lolek :wink:
A oto zdjęcie czatującego pana prezesa Tkaczuka i właściciela klubu pana Klickiego :lol:
Obrazek

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz... 250 tys. Euro za Czerkasa ?? No nie wiem czy ktoś za tyle go kupi... Z drugiej strony może taki napastnik przydałby się nam w rundzie jesiennej ?? Bo na bogactwo w linii ataku narzekać nie możemy...

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 10 lip 2006, 23:13

Marco_Van_Basten pisze:Scyzoryk nie mów, że to Ty byłeś Wujek Lolek Wink

Kurde rozgryzłeś mnie bestio :)

Miałem login ... MKSKK .

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coroner-ka » 12 lip 2006, 20:54

Grzegorz Piechna zdobył swojego pierwszego gola dla nowego zespołu. Torpedo Moskwa w meczu rosyjskiej ekstraklasy zremisował z Rubinem Kazań 1:1. Popularny „Kiełbasa” już w 5. minucie wpisał się na listę strzelców.

Tricolore
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tricolore » 12 lip 2006, 23:49

Panowie ja mam pewne pytanie ponieważ na wakacje wybieram sie do dziadków i oczywiście nie mogę sobie odmówić wizyty na stadionie Korony. Oczywiście nie przpadkowo zjawie się na meczu z Lechem i tutaj moje pytanie. Czy bez problemu można dostać bilet powiedzmy dzień/dwa przed? Z tego co patrzyłem na cennik interesowałby mnie sektor B :), choć zawsze można też iść na C, badz gdziekolwiek.

No i czy jest to prawdziwy stadion typ zachodniego, czy jednak z tańszych sektorów jak D widać dużo gorzej? :>[/url]

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coroner-ka » 13 lip 2006, 9:02

Tricolore-Bilety bez karty kibica sprzedawane są na kilka godzin przed meczem w kasach stadionu .Nabycie ich kilka dni wcześniej jest nie możliwe . Karta kibica upoważnia do kupienia z wyprzedzeniem owego biletu, na terenie całych Kielc w wyznaczonych salonikach . Jeśli chodzi o wybór sektora Kibice z kartami zakupujący na długo przed meczem bilet mają możliwość wyboru dowolnie wybranego miejsca . Niestety kupując bilet bez karty w na kilka godzin przed spotkaniem nie mamy wielkiego wyboru . I co ciekawe stoimy w gigantycznych kolejkach. Tak było w zeszłym sezonie a jakie innowacje wprowadzą w tym hmm poczekamy i zobaczymy .

Tricolore
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tricolore » 14 lip 2006, 22:05

Dzięki za informacje w takim razie trzeba będzie się wybrac tam gdzie będą, a przede wszsytkim jeśli w ogóle będą miejsca :).

A najwyzej, jak bedzie okazja, to po prostu wyrobie karte kibica. ALe to jak bede mial czas. BTW Nie orientujecie się cz ymozna miec karty kibica paru klubów. Zakładam optymistyczny scenariusz, bo nawet jak nie, to niestety w naszym kraju nie ma zadnej bazy danych, czy "systemu ewidencyjnego" (;)) kibiców :P.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 lip 2006, 10:36

zaczerpnięte z www.korona-kielce.pl :

W drugim sparingowym spotkaniu, podczas zgrupowania w austriackim Lutzmannsburgu, Korona Kielce zremisowała z Metalurgiem Zaporoże 1:1 (0:0). Bramkę dla kieleckiego zespołu zdobył Mariusz Zganiacz, pewnie wykorzystując rzut karny.

Sędzia podyktował jedenastkę w 65. minucie po faulu jednego z zawodników 8. drużyny ligi ukraińskiej na Marcinie Klacie. Wyrównanie padło około kwadransa później – po rzucie wolnym głową uderzył piłkarz Metalurga i wpakował piłkę do siatki.

Do gry powrócił już Robert Bednarek, który nie mógł zagrać w dwóch ostatnich sparingach z powodu kontuzji. Wczoraj na boisku nie zaprezentował się natomiast przeziębiony Veselin Djoković.

Kolejny mecz kontrolny „żółto-czerwoni” rozegrają w niedzielę.

I połowa: Mielcarz – Szyndrowski, Hernani, Rutka, Bednarek – Sasin, Hermes, Kwiek, Kaczmarek – Robak, Klatt

II połowa: Załuska – Golański, Drzymont, Rutka, Cichoń – Bonin, Wilk, Zganiacz, Brzyski – Kiełb, Klatt.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 17 lip 2006, 22:02

Ostatnie trzy sparingi piłkarze Kolportera Korony Kielce kończyli remisami. Nie inaczej było w dzisiejszym meczu. Kielczanie zremisowali z rumuńskim Nationalem Bukareszt 2:2 (1:0). Rumuni w ubiegłym sezonie uplasowali się na szóstym miejscu w tabeli.

Kolporter Korona Kielce – National Bukareszt 2:2 (1:0)
Bramki: Bonin (28), Kaczmarek (78)

Korona:
I połowa: Załuska - Golański, Drzymont, Rutka, Bednarek - Bonin, Hermes, Zganiacz Brzyski - Klatt, Robak.

II połowa: Załuska - Szyndrowski, Drzymont, Rutka, Cichoń - Sasin, Hermes (61 Wilk), Kwiek, Kaczmarek - Kiełb, Robak (74 Bonin).

Bilety Podrożały na górne sektory nie o 4 zł a o 2 zł .

http://pilka.interia.pl/liga/1/news?inf=771199
Wywiad z Piechną gdzie mówi , że nie chciał odchodzić z Korony , i że nie najlepiej ukłądało mu sie z Wieczorkiem .

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coroner-ka » 17 lip 2006, 22:08

No i wyszło szydło z worka . Ja miałam wrażenie że niemoc strzelecka Grześka była powodem konfliktu z Wieczorkiem . Bo tak z dnia na dzien. nie odzyskuje się formy . Pokazówka we Wronkach , była właśnie dla trenera .

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 18 lip 2006, 15:48

Jak podaje "Echo Dnia" do Kielc przylecieć ma dziś napastnik z Brazylii. Ma on zostać przetestowany w czwartek na terningu.

Natomiast Adam Czerkas ma zostać wypożyczony do II ligi angielskiej Queens Park Rangers.

Może ten tajemniczy snajper z Brazylii okaże sie strzałem w dziesiątke i to o n godnie zastąpi Grzesie Piechne :) A może Lazovic...

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 18 lip 2006, 19:07

Fabio Paim pisze:atomiast Adam Czerkas ma zostać wypożyczony do II ligi angielskiej Queens Park Rangers.

Jeszcze nie wiadomo grę wchodzi wypożyczenie do końca sezonu lub transfer , ale chcą za Czerkasa 250 tys ojro i nie wiadomo czy taką kasą sypnie Queens Park .

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 18 lip 2006, 23:04

Scyzoryk pisze: Jeszcze nie wiadomo grę wchodzi wypożyczenie do końca sezonu lub transfer
Ja myśle że będzie to jednak wypożyczenie z opcją pierwokupu. Jeśli się nie spodoba w Anglii może w każdej chwili do Polski wrócić :) Choć wątpie by był to Korona. Wieczorkowi sie nie podoba.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 27 lip 2006, 15:34

Tak wygląda oficjalny nowy (stary) herb Korony Kolportera Kielce
Obrazek
W czerwcu 2006 SKKK podjęło rozmowy z ZK mające na celu okreslenie wzajemnych relacji i ustalenia możliwej płaszczyzny współpracy. Jednym z zasadniczyvch tematów poruszonych w dyskusji z Zarządem Klubu był temat dotyczący tradycyjnej symboliki Klubu. SKKK zaproponowało powrót do tradycyjnego herbu klubu z którym przeważajaca rzesza kibiców jest zwiazana emovcjonalnie. W toku prowadzonych rozmów strony postanowiły że klub przywróci tradycyjny herb dodając do niego aktualną i za razem oficjalną nazwe klubu. Strony porozumienia wychodząc na przeciw oczekiwaniom kibiców jak również pamietajac o prawach sponsora naszej druzyny tj firmy Kolporter postanowiły że częśc pamiątek kluboewych będzie opatrzona nazwą firmy sponsorującej klub, tj. Kolporter a część bedzie zawierała tylko tradycyjna nazwę klubu tj Korona Kielce bez nazwy sponsora. Wybór należy do kibiców!.
www.mks-korona-kielce.prv.pl

SKKK -Stowarzyszenie Kibiców Korony Kielce "Złocisto-Krwiści"

EDIT

Maciej Kowalczyk został nowym zawodnikiem Kolportera Korony Kielce. 29-letni napastnik, który ostatnie cztery lata spędził w ukraińskim Arsenale Kijów, podpisał roczny kontrakt z naszym klubem, z możliwością przedłużenia go o kolejne dwa lata.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 lip 2006, 23:07

Na jutrzejszy dzień czekałem prawie 2,5 miesiąca.
Już jutro nasi wspaniali zawodnicy inaugurują sezon meczem z Arką Gdynia.
Jest to mecz wyjazdowy w kwestii wyjaśnienia.
W poprzednim sezonie wywieźliśmy z Gdyni 3 punkty po zwycięstwie 2:0.
Miejmy nadzieje, że jutro będzie podobnie choć ja licze na to, że będzie jeszcze lepiej.
Co się zmieniło od poprzedniego sezonu ??
Przedewszystkim nie jesteśmy już anonimowym zespołem.
Mamy nowy piękny stadion, cudowne oprawy meczowe, a także świetnych kibiców.
W letniej przerwie zaszło jednak trochę zmian.
Grzegorz Piechna zwany "Kiełbasą" obrał kierunek na wschód i został piłkarzem Torpedo Moskwa, a tak lubiany przez kibiców Arek Bilski zakończył kariere i rozpoczął prace w Koronie jako skaut.

Transfery do naszego klubu ?
- Brzyski (z Radomiaka), pomocnik,
- Klatt (z Legii), napastnik,
- Kowalczyk (z Arsenału Kijów), napastnik
- Djokovic (z Legii), obrońca.

Ciekawa sprawa wiąże się z osobą Wojciecha Stawowego.
W meczu otwierającym sezon 2005/2006 zmierzyliśmy się z Cracovią prowadzoną przez Stawowego,a ten sezon rozpoczynamy z Arką, która trenuje... Stawowy :wink:
Mam nadzieje, że nie powtórzy się jednak rezultat remisowy.
Nasza główna siła moim zdaniem to pomoc.
Mamy dwóch świetnych skrzydłowym (Kaczmarek, Bonin), a także 2-óch świetnych środkowych pomocników (Hermes, Zganiacz).
Bramkarza mamy solidnego, obronę również.
Największą niewiadomą widze w naszym ataku.
Robak z Klattem mimo wszystko nie są gwarantem strzelania wielu bramek, więc ciężar ich zdobywania może spaść na skrzydłowych. Nasz nawy nabytek Kowalczyk powiem szczerze jest dla mnie piłkarzem anonimowym i nie wiem czego można się po nim spodziewać.

Jutro o tej godzinie już będzie po meczu i liczę na to, że będe w dobrym humorze :wink:
Pozdrawiam wszystkich kibiców naszego klubu.

PS. Oczywiście bardzo dobrą wiadomością jest powrót do starego herbu.
Brawo.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 28 lip 2006, 23:14

A czasem Veselin Djokovic nie doszedł jeszcze do Korony ;) Ciekawi mnie bardzo jak Kielczanie będą się prezentować, zwłaszcza w przodzie. Czy uda im się zastąpić Piechnę? Zobaczymy.
Arka może być lepszym zespołem niż była w poprzednim sezonie. Zmiany kadrowe nie powalają na kolana, ale osoba trenera Stawowego gwarantuje przyzwoity poziom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”