US Citta di Palermo - Strona 3

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 lip 2006, 9:20

Nie wiem jak to będzie wyglądało, ale Palermo chyba nie będzie rozstawione w 3 rundzie el. :roll: A to mogło by bardzo pokrzyżować plany z CL. Teraz kiedy jest okazja wzmocnić się kosztem mocniejszych drużyn to Sycylijczycy powinni to wykorzystać.

Ayala pisze:Teraz tylko ściągnąć Iaquintę i środkowego obrońcę i nadciągamy, Europo!

O Iaquinte może być ciężko tym bardziej, że Udinese zapowiada walke nawet o mistrza. Z tym może być ciężko, ale pierwsza czwórka jest w ich zasięgu i napewno nie będą chcieli się osłabiać (kto wie) może kosztem głównego rywala w walce o te czwórke. Palermo powinno poszukać w degradowiczach. Może zdolny Pazzini z Violi, albo Pandev z Lazio ? Albo jak wcześniej pisaliśmy Di Vaio lub Corradi. Jest kilka ciekawych możliwości nad którymi trzeba się zastanowić. No i wszyscy kosztują znacznie mniej od Iaquinty

Rozejrzał bym się też za środkowym pomocnikiem. Jeśli Palermo chce walczyć w LM w tym i spróbować w następnym to trzeba myśleć o czymś więcej niż o Simplicio. Corini ma już swoje lata i trzeba mieć kim go zastąpić w razie czego.
stan_mic pisze:Jest jeszcze świetny Roberto Guana
To zawodnik raczej przeciętny. Nigdy nie urzekła mnie jego gra. Jeśli Palermo dobrze wykorzysta degradacje Juve, Lazio i Violi to Guana może co najwyżej rozglądać się za nowym pracodawcą.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 lip 2006, 10:07

Sero pisze:Nie wiem jak to będzie wyglądało, ale Palermo chyba nie będzie rozstawione w 3 rundzie el.
Palermo będzie rozstawione w przeciwieństwie do Chievo. :wink:

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... l2006.html

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 lip 2006, 11:12

Zico_FCI pisze:Palermo będzie rozstawione w przeciwieństwie do Chievo.
:shock: dla mnie zaskoczenie - ale wplynal na to widocznie wspolczynnik krajowy - bo przeciez w ubieglym sezonie nie nabili tylu pkt.
Moze przyslzy rywal Legii, hhmm :!: no napewno byloby ciekawie a Legia nie stalaby na straconej pozycji,

PS. LOL :lol: juz nabilem 1250 postow :D :twisted: Lider

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 17 lip 2006, 11:42

No wlasnie nie wiem czy pamietacie ale Palermo nie tylko potrzebuje wzmocnienia na pozycji napastnika ... pragne przypomniec ze stracilo ono na rzecz Interu Fabio Grosso ... tak wiec na lewej stronie obrony pojawila sie ogromna luka ... ale w obecnej sytuacji ( wiadomo jakiej :P ) jest szansa na uzupelnienie tegoz braku ... a mowie tu o osobie Pasquala ... zawodnika zdegradowej do Serie B Violi :roll: ... nie mowie ze bedzie go latwo sciagnac szczegolnie ze Viola dopiero co wykupila drugie 50% jego karty ... ale wiadomo Viola podstawiona pod sciane bedzie musiala podjac jakies dzialania ... :twisted:

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 18 lip 2006, 19:03

goofii pisze:No wlasnie nie wiem czy pamietacie ale Palermo nie tylko potrzebuje wzmocnienia na pozycji napastnika ... pragne przypomniec ze stracilo ono na rzecz Interu Fabio Grosso ... tak wiec na lewej stronie obrony pojawila sie ogromna luka

Tak, pamiętamy :P Zamiast Fabio mamy Pisano z Dorii, chociaż niewątpiwie Pasqual byłby lepszy. Swoją drogą liczyłem, że może uda się ściągnąć Chielliniego, ale z tego, co deklaruje, wynika, że raczej pozostanie w Juventusie na następny sezon. Ja z szeregów Violi chętnie widziałbym w Rosanero Ujfalušiego, o którego pyta Portsmouth.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 lip 2006, 19:12

obawiam sie ze strata Fabio Grosso dla Palermo jest tak wielka jak wczesniej Luce Toniego...

Pisano... bez komentarza

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 18 lip 2006, 19:30

Osłabienie jest, nie ma wątpliwości, ale trzeba pamietać, że Grosso ma już 29 lat (zawsze to jakieś pocieszenie) i będzie grał na takim poziomie jeszcze 23 lata; zresztą Inter się zabezpieczył ściągając młodszego Maxwella. Nie ma ludzi niezastąpionych, ja wierzę w Zampariniego :)

i z ostatniej chwili: Bovo kontuzjowany, chyba złamał jakąś kość stopy, niedobrze :cry:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 18 lip 2006, 20:13

Ayala pisze: z ostatniej chwili: Bovo kontuzjowany, chyba złamał jakąś kość stopy, niedobrze
nooo szkoda chlopaka :? jak sie potwierdzi to co mowisz to bedzie pauzowal ladne kilka tygodni :roll: ... i teraz macie tez luke ne srodku obrony bo Terlizziego juz nie ma a Bovo mozliwe ze nie zdarzy na poczatek ligi :roll:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 lip 2006, 20:29

Tym bardzoej szkoda Bovo, bo pewnoie Palermo straci jeszcze Zaccaardo. Wątpie, żeby reprezentant Włoch chciał grać jeszce w Palermo... ;)

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 18 lip 2006, 20:32

lisek_chz pisze:Tym bardzoej szkoda Bovo, bo pewnoie Palermo straci jeszcze Zaccaardo. Wątpie, żeby reprezentant Włoch chciał grać jeszce w Palermo... ;)
A czemu miałby nie chcieć? Czy ty na jego miejscu przeszedłbyś do Monaco, które tuła się po dolnej połówce tabeli ligi francuskiej, czy zostałbyś na Sycylii grać w Champions League? Zaccardo jest nasz :twisted:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 lip 2006, 20:33

Nie mówię, że odejdzie do Monaco. Ale może skusi się na niego np. Inter :P Przecież Zaccardo to Mistrz Świata ;)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 18 lip 2006, 20:45

lisek_chz pisze:Ale może skusi się na niego np. Inter
bredzisz :P Inter ma juz w to mercato dosc bocznych obroncow :wink: ... dla mnie tez nieprawdopodobne zeby Zaccardo odszedl ... Zamparini nie jest glupi 8)

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 18 lip 2006, 20:48

lisek_chz pisze:Ale może skusi się na niego np. Inter Razz Przecież Zaccardo to Mistrz Świata Wink

A od kiedy Inter ma wyłączność na wykupywanie Mistrzów Świata z Palermo? Zresztą, jest J. Zanetti, jest Maicon, więc nie widzę powodu, żeby kupować 4 bocznego obrońcę w tym mercato. Zgadzam się z goofiim, Zamparini nie jest głupi :P

palermo-kynio
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: palermo-kynio » 18 lip 2006, 21:08

ja takze mysle ze Zaccardo zostanie. A tak swoja doroga kto jest kibicem palermo? Piszcie. :D

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 18 lip 2006, 21:17

Ja, FORZA PALERMO :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”