Mercato Rossonerich

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3339

Post autor: Chlopaczek » 19 lip 2006, 9:35

Zaczyna mnie irytowac nasz marazm na rynku transferowym.Nie wiem na co czekaja nasi dzialacze.Na odwolania?Po co skoro moze byc dzieki nim tylko lepiej a pilkarzy trzeba kupowac.
Na razie wrocil Brocchi Foggia pozyskalismy rowniez nieopierzonego Gourcuffa.Nie mozna zapomniec o hicie transferowym naszego okienka jak do tej pory czyli Favallim :roll: I to ma mi oslodzic odejscie Szewy?To ma mi zbilansowac udzial w Calciopoli brak LM i -15 na starcie?Pan kpi z kibicow panie Berlusconi.
Wypozyczenie Abbiatiego jest dla mnie kompletnie niezrozumiale.Bo jakie mamy z tego korzysci?Ze bedzie mial pewne miejsce w bramce pogra i wroci za rok?Nie wykorzystalismy go w transferze laczonym w celu pozyskania Buffona co byloby najrozsadniejszym wyjscia.Stara Dama go chciala my chcemy Buffona (czy aby na pewno?) a Abbiati powiedzial ze decyduje tutaj Milan wiec nie moze byc o jego odmowie mowy.
Jesli nie pozyskamy Buffona i Zambrotte to jestesmy nieudacznikami.Mamy checi samych zawodnikow mamy okazje i mamy kase na ich kupno a spimy albo wydaje sie ze spimy.Moze jestesmy przyczajonym tygrysem?
Zambrotta jest wyceniany teraz na okolo 14 milionow funtow Buffon tez cos kolo tego.Mozna troche ponegocjowac ale na boga nie za dlugo bo inne kluby stoja w kolejce.Stara Dama musi ich sprzedac jesli sad apelacyjny nie przywroci ich do Serie A.Prawie 80% ich budzetu pochodzi od sponsorow i z tytulu praw telewizyjnych a w przypadku pewnej juz niemal degradacjo bo nie zatwierdzonej jeszcze tylko prawnie sumy z tych dwoch tytulow zostana znacznie zredukowane.Przeczytalem ze beda musieli zbilansowac okolo 130 milionow euro zeby spokojnie egzystowac.Nie wiem na ile te informacje sa prawdziwe ale sprzedawac musza bo nie beda w stanie zapewnic pilkarzom kontraktow na dotychczasowym poziomie.Nie wszystkim a nawet wtedy ich pewnie nie zatrzymaja bo gwiazdy nie chca grac w Serie B.Moze i nawet kochaja Stara Dame ale taki Zambrotta jest w najlepszym wieku dla pilkarza i nie moze sobie pozwolic na kiblowanie w nizszej klasie rozgrywkowej.

Napisalem w przypadku Buffona i Zambrotty rzeczy oczywiste.To wielkie wzmocnienia by byly dla naszego klubu.Nawet jesli nasi dzialacze by mieli iq na poziomie 40 i ledwie poslugiwali sie nozem i widelcem musza takie rzeczy rozumiec.Wiec jesli nie zakupia tych dwoch pilkarzy sa po prostu nieporadni i powinny poleciec glowy.Pierwszy bede sie tego domagal bo juz od jakiegos czasu mialem duze pretensje do Gallianiego jesli chodzi o transfery czemu dawalem wyraz na forum pare razy.Mam nadzieje ze Braida sie od niego nie zarazil debilizmem i ignorancja potrzeb kibicow.

Forza Milan.

Wróć do „Wracając Do Meritum”