Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 64

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 17 lip 2006, 17:15

Może to już nie na czasie ale nie miałem przedtem czasu na skomentowanie "wyroków"

1. Juve - co do Juve to kara nie jest ani za surowa ani za łagodna w tym akurat wypadku jest w sam raz i nie wiem od czego chce sie Moggi odwoływać ...
2. MILAN - kara jest za wysoka, wogule nie cche juz pisac monologu o tym ze Milan jest w to wrobiony bo o tym to juz wiele osób napisało wiele postów. - 15 punktów ??? Kodeks sportowy przewiduje maksymalnie 6 punktów ujemnych !!! więc skad wziely się pozostałe. Najbardziej bolesne jest wykluczenie z CL to boli nas najbardziej ;/
3. Fiorentina - uwaząm ze kara dla tego klubu jest zbyt surowa i nie adekwatna do popelnionych czynów. Praktycznie stawia prawie na równi ten klub z Juventusem.
4. Lazio - tak samo jak wyżej z tym ze tutaj liczba punktów ujemnycj jest mniejsza.

Podsumowując to jesli doszło by do apelacji i złagodzenia wyroku, bo nie ma co liczyc na zaostrzenie to Juventus tak czy siak zostanie w Serie B, tylko czy z 15 czy bez punktów ujemnych ?? Jeśli tak by sie stało to Milan prawdopobonie odzyskałby CL albo przynajmiej punkty karne, niewiadomo jak przedstawiała by sie sytuacja Violi i Lazio przy dobrych wiartach mogłby wrócić nawet do Serie A , ale wszystko sie okaze juz niedlugo, jedno wiadomo gorzej juz byc nie moze i Juventus napewno bedzie grał w Serie B !!!

Dla kibiców Juventusu proponuje fajną piosenke Bitelsów " Let it B" :D

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 18 lip 2006, 0:13

o przyznaniu wyroku dowiedziałam się trochę później niż został on ogłoszony, byłam w Paryżu i ledwie znalazłam jakąś angielską telewizję. gapiłam się na to co goście w studiu gadali i zastanawiałam się czy to się dzieje naprawdę. bo niby degradacja i ujemne pkt były oczywiste- ale mimo wszystko do ost. chwili nie mieściły mi się w głowie. a na samym początku myślałam wręcz trochę z frustracją, że i tak wszystko się klubom upiecze. a teraz to już nie wiem czy się cieszę czy nie, ostatnio mam jakieś dni dobroci :}
napewno przykre, że tylu piłkarzy Juve, którzy dopiero co świętowali zdobycie MŚ- musi się teraz martwić o nowego pracodawcę lub co paradoksalne grać w drugiej lidze. to samo jednocześnie bywa piękne, jak decyzja Del Piero. ale dalej już i dla niego tak kolorowo nie będzie...
ciekawa jestem jak będzie wyglądała Stara Dama nie w nadchodzącym sezonie, ale w tym, w którym powróci do SerieA. wiadomo, że stopniowo piłkarze się zmieniają, ale nie następuje to tak nagle- tym razem prawdopodobnie jak będzie, a nie wyobrażam sobie zupełnie tej drużyny bez Zambrotty, Cannavaro, Buffona... i wielu innych. szok, tak samo jak to co będzie się działo na rynku transferowym- bo to prawda, że wyrok sądowy zdecydował o jego tegorocznym obliczu.
mimo, że kara się należała- życzę Juve jak najszybszego powrotu do pierwszej ligii i choć w części odzyskania dawnej świetności (co napewno proste nie będzie). działacze lekko bo lekko, ale wreszcie ponieśli odpowiedzialność za swoje czyny, więc naprawdę pozostaje życzyć szczęścia piłkarzom i kibicom. ci pierwsi przecież nawet bez pomocy sędziów potrafią w piłkę grać, tym drugim należy się teraz, aby ich zespół dał z siebie wszystko i to zgodnie z zasadami. szczerze im współczuję, bo nie wyobrażam sobie co bym myślała, gdyby wyszła taka afera związana z Barcą. no, ale jakie atuty teraz będą mieli po swojej stronie to naprawdę raczej mi do głowy nie przychodzi =/.
podobne zdanie mam o Fiorentinie i Lazio, ale szkoda też Milanu. pomimo, że został w SerieA wiadomo, że nie warto porównywać jego udziału w aferze z pozostałymi. a co to za CL bez Milanu, który będzie krew psuł moim faworytom :P.

jednym słowem. najpierw kibicuję Włochom, potem mi szkoda jak się źle dzieje w ich lidze. koniec świata =).

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 lip 2006, 18:26

wszytskie kluby sie odwolaly... kiedy jakas decyzja ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lip 2006, 19:13

Totnik_ASR pisze:wszytskie kluby sie odwolaly... kiedy jakas decyzja ?
Na pewno po 20-tym, a najpóźniej powinna zapaść 25 lipca, bo wówczas to mija termin przydielania klubów do europejskich pucharów :wink:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 18 lip 2006, 22:40

http://www.juvepoland.com/text.php?id=544
http://www.juvepoland.com/text.php?id=541

Polecam lekturę. Źródło co prawda nienajlepsze, aczkolwiek jeśli w tych artykułach jest choć krzta prawdy - zaczynam wierzyć, że kara dla Juve jest zdecydowanie zbyt surowa.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 18 lip 2006, 23:09

Snipp_ pisze:http://www.juvepoland.com/text.php?id=544
http://www.juvepoland.com/text.php?id=541

Polecam lekturę. Źródło co prawda nienajlepsze, aczkolwiek jeśli w tych artykułach jest choć krzta prawdy - zaczynam wierzyć, że kara dla Juve jest zdecydowanie zbyt surowa.
Zrodlo jest dobre. Medi jest najlepsza z tej calej bandy z JP.

Byleby tylko wszystko zakonczylo sie sprawiedliwym wyrokiem, co prawda sam w to nie wierze :x

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 lip 2006, 23:49

To wszystko bardzo ciekawe.Jednakze nie znam sie na prawie sportowym wiec nie moge powiedziec na ile wiarygodne i powazne sa przeslanki zawarte w tych artykulach jakoby wyrok byl w stosunku do Starej Damy nieuczciwy a sam klub stal sie kozlem ofiarnym (w spisku Berlusconiego pewnie albo jak utrzymuje pewien forumowicz w spisku ktorego prowodyrem jest Inter).

Jesli sprawa sie ma tak jak jest napisane w artykulach do ktorego linki zostaly podane powyzej to nie dosc ze sad apelacyjny powinien zredukowac ujemne punkty ale nawet przywrocic turynczykow do Serie A (odpowiedzialnosc posrednia).I dopiero taki werdykt bedzie dla mnie dowodem ze wyroki byly niesluszne i niesprawiedliwe.Wobec tak razacych nieprawidlowosci adwokaci latwo wybronia kluby ktore reprezentuja.
Nie mozna oczywiscie wykluczyc ze i w sadzie apelacyjnym Silvio ma swoich ludzi :roll:

Zastanawiaja mnie jednak pewne sprawy.Kibice i kluby swoje a Palazzi swoje czyli Milan w B Stara Dama w C1.Widac on uwaza ze takie kary sa wrecz za lagodne i ze ma podstawy aby zadac wiekszych.
Ciekawi mnie rowniez dlaczego obroncy Starej Damy jeszcze 2 tygodnie temu gotowi byli oddac tytuly byleby pozostac w Serie A a tydzien temu juz nawet przystali na degradacje do Serie B chcac uniknac degradacji do C1.Mozna z tego wywnioskowac ze prokurator powazne przeslanki mial aby zadac takich a nie innych kar.Po wyroku CAF-u obudzil sie Gigli i uwierzyl w Serie A.Bo niby co ma mowic?

edit: Wydaje mi sie ze przy takim pospiechu pewne nieprawidlowosci musialy wystapic.Nie mozna bylo tego zrobic inaczej bo by zostaly ukarane kluby ktore w afere nie sa zamieszane poniewaz UEFA by je nie dopuscila do pucharow.Jesli teraz adwokaci oskarzonych klubow beda czepiac sie kazdej pierdoly to liga ruszy w styczniu.Albo i pozniej bo moga odwolac sie jeszcze kolejno do: Komisji Rozjemczej Włoskiego Komitetu Olimpijskiego potem do Sportowego Trybunalu Arbitrażowym w Lozannie nastepnie do sadow powszechnych na Trybunale w Strasburgu konczac.
To moze byc prawdziwa telenowela.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lip 2006, 0:37

Napewno kary są " na odwal się " bo czasu było mało żeby przeprowadzić wszystko tak jak być powinno. Ale nie ma się co dziwić bo UEFA termin podała jasno więc jakieś wyroki zapaść musiały, lepsze taki niż LM bez włoskich ekip - ale bym słuchał żalów kibiców Interu :lol:

Nie sądze aby teraz odwołania pomogły aż tak bardzo iż Milan zagrał by np. w Lidze Mistrzów, nie ukrywam że w to wierze :P ale co by prawnicy musieli zdziałać żeby wyrok został załagodzony... a raczej cofnięty bo to przecież główna kara

Najbardziej boli fakt że nikt nie mógł się bronić. Zaczynając od Juve poprzez Milan na Lazio i Fiorentinie kończąc.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 lip 2006, 10:55

Chlopaczek pisze:Ciekawi mnie rowniez dlaczego obroncy Starej Damy jeszcze 2 tygodnie temu gotowi byli oddac tytuly byleby pozostac w Serie A a tydzien temu juz nawet przystali na degradacje do Serie B chcac uniknac degradacji do C1.Mozna z tego wywnioskowac ze prokurator powazne przeslanki mial aby zadac takich a nie innych kar.Po wyroku CAF-u obudzil sie Gigli i uwierzyl w Serie A.Bo niby co ma mowic?

Moze dlatego, ze uznali ze Juventus jest juz dawno skreslony i teraz trzeba walczyc o jak najnizsza kare? Po tym wszystkim, tez nie wierzylbym w sprawiedliwy wynik. Zreszta zauwaz, ze Ci obroncy nawet nie mogli sie bronic, jedyne co mogli to wypowiadac sie w mediach.

Tymczasem adwokat Giuseppe Benedetto, Sędzia Federalny dla sektoru młodych oświadczył Guido Rossiemu, iż podaje się do dymisji: "Metody używane podczas procesu wywołują u mnie sprzeciw, gdyż prawo mówi co innego! Znajdźcie sobie innego sędziego!"

Trzeba sie zdecydowac, albo amnestia, albo porzadne prowadzenie procesu. Wybrali proces, to niech go prowadza zgodnie z prawem.

AHA, jeszcze co do kar. To ten jeb... prokurator dopial swego, Juventus w sumie jest w C1, bo - 30 punktow w praktyce oznacza 2 lata poza Serie A.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 19 lip 2006, 12:37

Dzieje sie źle powiem nawet bardzo źle. 2 Kolejne zespoły zamieszane w Totonero czy jak to woli Calciopoli.

Kolejne 2 klubu zamieszane w skandal jak na moje oko to moze byc Roma i Palermo. Roma była na minusie moze chciała zarobic a Palermo? Prezydent jest tak ich skompy jak nie wiem co.

Dzis w La Gazzetta był ciekawy artykuł.

Czy Sensi pomógł spóscic Lazio do Serie B?

W Calcio dziejie sie źle... szkoda Lock-Out?NHL? Oby nie. Jeszcze zobaczymy Napoli w Serie A. A El Zamparino sie zrewanzuje Violi bo bardzo mu na tym zalezy... zrewanzuje sie ale w Serie B.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 lip 2006, 14:05

Mam nadzieję, że zamkną ten burdel bo to się w głowie nie mieści. Serie A uznawana jest za jedną z trzech najsilniejszych lig świata. Syfu jest w niej za to tyle ile we wszystkich pozostałych razem wziętych + nasza orendżówka i inne zaścianki piłkarskiego świata. Wstyd i żenada. Ciekawe czy tam ktoś jest czysty. Szczerze w to powątpiewam.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 19 lip 2006, 14:44

Dloaczego mieszacie w to Rome...brak ojro na jakiekolwiek przekrety w tych czasach...a karty rozdaje ten co ma kase..wiec o co chodzi?! Palermo?! Inter?! a ten z jakiej racji...to przeciez w glownej mierze dzieki nim wyszla ta cala sprawa... nic juz z tego nie rozumiem...:/

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 lip 2006, 15:01

BartekTS pisze:Kolejne 2 klubu zamieszane w skandal jak na moje oko to moze byc Roma i Palermo. Roma była na minusie moze chciała zarobic a Palermo? Prezydent jest tak ich skompy jak nie wiem co.
kombinuj dalej ... :lol: ... idac twoim tokiem myslenia to przeciez w Serie A jest duzo wiecej biedniejszych klubow wiec moze to one chcialy se dorobic i sprzedaly kilka meczy :x ... moze dali jeszcze ogloszenia na ebayu : czesc to ja zamparini ... jestem skapy wiec sprzedam mecz zeby nie musiec placic Barzagliemu podwyzki z wlasnej kieszeni ...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lip 2006, 15:50

dzieciol pisze:Dloaczego mieszacie w to Rome...brak ojro na jakiekolwiek przekrety w tych czasach.
to nic nie znaczy :!: :arrow:
goofii pisze:moze to one chcialy se dorobic i sprzedaly kilka meczy
a to jest calkiem mozliwe, patrzac jedynie na wyniki Romy z tamtego okresu - przeciez potrafila przegrac z najgorszymi a potem wygrac -strasznie chimerycznie grala- wiec wsyztsko mozliwe

Widzac pojawiajace sie informacje coraz bardziej powatpiewam czy znajdzie sie chociaz kilka klubow czy to w serieA czy B czysciutkich :!:
Ta sprawa napewno nie bedzie wyjasniona w najblizszym miesciacu - moze wogole nie zostanie wyjasniona

Coraz bardziej prawdopodobne wydaje sie to, iz UEFA moze zawiesic wloska federacje

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 19 lip 2006, 16:07

goofii pisze:kombinuj dalej ... ... idac twoim tokiem myslenia to przeciez w Serie A jest duzo wiecej biedniejszych klubow wiec moze to one chcialy se dorobic i sprzedaly kilka meczy ... moze dali jeszcze ogloszenia na ebayu : czesc to ja zamparini ... jestem skapy wiec sprzedam mecz zeby nie musiec placic Barzagliemu podwyzki z wlasnej kieszeni ...

Naprawde widac ze w Calcio nie siedzisz. Wiesz do czego zdolny jest El Zamparino? Wiesz? Nie wiesz? Nie wiesz nie pisz!

Wiesz tylko idac twoim tokiem myslenia Roma jest nie winna i nic nie zrobiła. Zakładamy ze jest w tym umocznona? Gwarantuje Ci ze nawet moze i Lotito wie o tym wszystko i ma rodzine Sensich w garści!

Zobaczysz, że teraz czy za miesiac czy za 2 miesiące udowodnią ze Palermo cos kupiło i sprzedało tego goscia na to stac GWARANTUJE CI TO!

dzięcioł-a czy do sprzedawania meczy trzeba kase? :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”